jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
kami1 wrote:Cudne te wasze dzieciaczki ! Wybaczcie jesli juz sie to pytanie pojawilo i zasmiecam watek ale jak reagowaly wasze malenstwa po pierwszej szczepionce w 2 mc ? Wszystko bylo ok ? Moj Misiek ma szczepienie poczatkiem Stycznia a 4 dni potem lecimy do Polski i mam nadziej ze bedzie wszystko ok. Pozdrawiam przed-swiatecznie.
Hej Kami.
U nas w 2 miesiacu po szczepionkach bylo ok- nic a nic- nawet sladu na nozkach, zero goraczki, poirytowania nic kompletnie.
Za to teraz po tej w 4 miesiacu na noce gdzie men c dostala gula do dzis ale juz nie czerwona i sie zmniejsza plus poirytowana caly dzien i placzliwa, ale goraczki nie bylo na szczescie.
Tylko kazdy maluch reaguje inaczej wiec sie nie nastawiaj ze cos bedzie tak a nie inaczej:) Efekty uboczne maja to do siebie ze moga sie pojawic ale nie musza.
Pozdrawiam.kami1 lubi tę wiadomość
-
Domi b.ladnie Ci w new fryzie, widze ze dom gotowy na swieta, choina przybrana i piesek tez ha ha a mala Weronika juz nie taka mala bo nozki juz wychodza z bujaczka no ale jeszcze troche posiedzi
dobrze karmisz bo mala pyza na twarzy i tak ma byc, wyciagnie sie jak pojdzie na nogi
a to tez super ze mala ma apetyt...na ksiazki ;--)))
nasze pozostale kol co juz wolam to raczej przepadly w bizi wirze przygotowan swiatecznych :--)) i prawidlowoWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2014, 16:17
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kami no u nas bez problemow z psami- Samojed- Hugo zakochal sie w malutkiej juz jak w brzuszku byla- wiedzial od poczatku ze mala sie tam chowa i tak juz zostalo- przyjal ja jak nowego czlonka stada i juz. Bardzo jest do niej- daje jejbuziaki, pilnuje, w nocy wchodzi do pokoju na patrol, jak placze przybiega zobaczyc co sie dzieje.
Lunka - lab mix bardziej powsciagliwa- ale odkad mala zaczela ja tez zauwazac to sie bardziej na nia cieszy i tez jej juz daje buziaki. Ona bedzie miec z niej pocieche jak V nauczy sie pilke rzucac to wtedy ja pokocha na zaboj:)
kami1 lubi tę wiadomość
-
witamy
u nas noc w sumie dobra, walczymy paracetamolem na katar i gardlo plus aspirator i snuffle baby vapour rub na klate i mi do nosa jak tabaka dziala :--))
mam nadz ze do niedz obie bedziemy juz zdrowe
jednak czl najszybciej od nog/stop sie zaziebia
w pon planuje kontrole malej gardla by nie zaliczac krzeselka w szpitalu w christmas a cieszyc sie choinka, familia i odpoczynkiemDomi IRL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo prawda od stop najszybciej,no zycze szybkiego powortu do zdrowia !!
Domi piekna choinka piekna Veronica i podobna do Ciebie bardzo no piesek tez super Ty bardzo ladnie wygladasz rowniez
U nas choinka moze w sobote stanie to wrzuce fotki.
Co do psow w domu ,nasza Shelby tez pokochala malą i buziaki uskutecznia i pilnuje jej jak trzeba weic zadowolona jestem
my mamy tradzik niemowlecy...moge cos na to poradzic czy przejdzie jak przejdzie a ja nic nie przyspiesze?
Domi IRL, kami1, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Limerikowo- kurujecie sie dalej widze! trzymam kciuki zeby minelo do Wigilii i zadnych ekscesow w swieta nie bylo:)
Agata- tradik niemowlecy to chyba sama woda przegotowana- ale z tego co pamietam Limerikowo malutka miala- to pewnie ona lepiej poradzi.
Ja dzis zakupilam takie cos: http://www.mamasandpapas.com/range/baby-snug/8345/
Tzn za darmo bo mialam gift card na 50 e wiec akurat wykorzystalam.
CDostalismy krzeselko do karmienia od znajomego z pracy i nawet mala swietnie w nim wyglada siedzac- i wydaje sie byc zadowolona- ale jest na nim napisane ze od 6 miesiaca- a mala ma dopiero 4.5 m wiec sie boje troche. Niby przeciez nie bedzie w nim godzinami siedziec tylko pewnie 10 min dziennie na pczatku ale mimo wszystko. Co myslicie??
A ten baby snug od 3 miesiaca juz mozna wiec bedzie napewno bezpieczny- i mala bedzie mogla siedziec na podlodze - bo teraz np bardzej jej sie podoba mata z pozycji siedzacej np u mnie na kolanie:) Wiec pewnie do pol roku ez karmienie bede w tym uskuteczniac. Co myslicie?
Zamowilam tez taki entertainer- http://www.ebay.co.uk/itm/Bright-Starts-Baby-Entertainers-Saucers-Activity-Tables-Boys-Girls-5-Designs-/221634618383?ssPageName=ADME:L:OC:IE:3160
jak chodzik- tylko nie mozna chodzic w nim- jest stacjonarny, mzna sie w nim obrocic o 360 stopni, mozna uzywac odkad dziecko trzyma samodzielnie glowe tak jak lindam skoczek, no i mozna zabawki dowieszac.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
A Agata zazdroszcze ze mozesz sunie zabrac na spacer z wozkiem- ja bym nie dala rady z moimi wariatami- a raczej z Hugiem- tym bialym- koszmar na smyczy. Lnka jest ok nawet bez- jak robocik- stoj i stoii i nie ciagnie ale Hugo jest jak lokomotywa.
Mam nadzieje ze z wiekiem sie uspokoii jak moj poprzedni pies:)
-
nick nieaktualnyDomi kochana ja tez nie moglam brac shelby z wozkiem bo ona strasznie ciagnie na spacerach na smyczy a bez smyczy jej nie puszczam bo sie boje,my jej nie mamy od szczeniakai jest znajda,nie ryzykuje ze mi ucieknie.
ale co najwazniejsze ...nigdy nie probowalam wczesniej brac jej z wozkiem bo bylam pewna ze bedzie strasznie ciagnac i nie da sie isc...ale ostatnio juz musialam bo mialam straszne wyrzuty sumienia ze ide z dzieckiem a pies w domu i ja wzielam i wiesz co? z wozkiem w ogole nie ciagnie!!! bylam w szoku!!! nirmalnie grzeczy piesek idzie obok wozka jakby nigdy nic... a wez ja tylko sama na symcz i juz szatan w nia wstepuje znowu mam wrazenie ze ona pilnuje Niny bo caly czas w domu sie nia opiekuje i pilnuje lezy kolo maty i lozeczka jak Nina tam jest,wiec z wokiem moze byc podobnie ,ale uwierz mi w jakim bylam szoku ,bo pies naprawia mi sie tylko jak ide z woziem A tak to dalej ciagnie ,wiec moje dziecko cudownie wplywa na mojego psaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 16:39
kami1, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
dzieki Wam zrobilam doksztal z wikipedii o samojedach bo wczes to taki miskowaty sliczny pies byl dla mnie :--))
no czeka Was Dziewczyny i tak tresura przy wozku;--))
ja mam z glowy bo sasiedzkie biegaja luzem na przedzie jako garda jak auto jedzie z zakretu wiec ostrzegaja
tradzik zalezy jak big i czy mocno atakuje czy postepuje na glowe, czolo i dalej ramionka,
na poczatek najlepiej sola fizjolog i osuszac delikatnie a jak nie schodzi to octanisept i cethapil
lub jak brak octaniseptu tu to sol fizjolog i cethapil da ultra z bootsa
moge zamiescic fotki malej z tradzika jak byla w mace ziemniaczanej ale b straszne bo mocnt tradzik i drapala sie -
co do krzeselka do siedzenia to u nas tez chicco polly dlugo stalo w kartonie
rozlozylismy po 5mcu, bylo napisane ze 6mcy plus ale nie chcialam juz dluzej brudzic bujaczka, mimo zabezpieczenia wokol glowy pieluchami i niunki w sliniaku i tak zawsze gdzies na materac kapnelo
krzeslko-oparcie ustawiam i tak do tylu a nie w total pionie, w szelki nie zapinam bo od spodu jest klin i mala tak nie ucieknie
zreszta nie ucieka na jedzenie, 2x sadzam na obiadek to sie az trzesie i potem za 2h na owocowy deser
jak nie poje ok owocowego pota tak bylo dzis-kupny to zrobilam jej wlasny:kawalek sliwki i banana wsadzilam do gryzaka clevafeed i all wciagniete bez asysty he heDomi IRL lubi tę wiadomość
-
to udanego walka z poslusznym dogiem
my siedzim w domku do pt raczej
zaczelam psikac gardlo malej tantum verde bo samo nie minie na paracetamolu i oby gorzej nie bylo z postepujaca infekcja
sciagnelam katar , jest mniej ;--)))))))))))))) tylko jeszcze to charczenie nosowe
Agata jak mala sie drapie po twarzy na tradzik to smarowac cetaphilem , nie czekac -
dzis maz wojowal bo inaczej juz nie idzie napisac o badanie ciemiaczka Loli
komedia jak trza, nawet z refferal letter od Gp
70tys miasto a trudno znalezc, ostatecznie kieruja do szpitala, ciekawe ile bedziemy czekali???? chyba az samo zarosnie i badansko nie bedzie juz potrzebne hmmm
nota bene w 50tys Swidnicy-miasto rodzinne meza od razu 3 zaklady wyguuglowal...
maz spr-il terminy i na rozne scany panstwowo czeka sie tu do 1.5 roku, no comment
wiaodmo my chcemy szybciej i prywatnie, najlepiej w styczniu bo teraz to goraczka swiat everywhere
Pani z recepcji na Crescent st w Lck gdzie robia scany wziela list od gp i poszla do gabinetu doktorka. Wrocila po 1 min i powiedziala ze nie maja odpowiednich sond, wczoraj twierdzila ze zrobia...
No interes sie im kreci badz co badz. 1 gabinet usg i 1 doktorek. 3 panie na rejestracji ze sluchawkami na glowie
Pewnie ludzie nie chca czekac poltora roku na usg w hse i placa.
Dala nr tel do szpitala Barringtona. Tam po tel maz dowiedzial sie ze tez nie robia ;--((
Dali numer na pediatrie w regionalu. Pani podala nr faksu. maz znalazl telefon nikt nie odbieral, jutro probuje od nowa
Dodzwonil sie za to przez infolinie HSE.Polaczyli go z radiologami
Nie ma podanych numerow tel na oddzialy szpitalne w Limerick
Jest tylko centrala i nikt nie odbieral
Wiec polaczyli go z radiologami na dooradoylu
Ma wyslac im referral letter i podac w zalaczniku nasz adres i nr tel kontaktowego. Przysla list z data i godzina scanu:-)
Czyli pewnie za rok:-)
Niniejszym wyczerpalismy zasoby zrobienia szybkiego usg u Loli w Limerick.
Pani na telefonie limerickiego szpitala nie byla w stanie okreslic w przyblizeniu okresu czekania na skan. Wyslij nam referral letter a my ci odeslemy termin scanu.
maz stwierdzil, ze jest to temat na watek irlandzki na forum BF :--))
szukamy dalej bo jestesmy uparci na to ciemie ;--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2014, 23:06
-
Agata widze, ze wprawilas fotke z fajnym wozekiem jezdzacym po UL z ok pojemnym i dostepnym koszem ;--))
a co to za model?
ja jestem zla: spacerowka Loli na lezaco Jane jest juz na styk
albo Lola za dluga albo spacerowki za krotkie now robia jak pisaly tez Dziewczyny na czerwcowkach jakis czas temu, co maja synow
no wiadomo spacerowka na siedzaco, ale jeszcze baby nei siedzi samo a pospac tez lubi na lezaco jak najbardziej
nast raz nei kupuje kota w worku
-
nick nieaktualnyLimerikowo wozek kupilam uzywany od polakow(byl zadbany i prawie jak nowy) to jest xlander XA z 2009/2010 roku jestem bardzo zadowolona.pojedzie po wszystkim tylko bardzo szeroki jest i czasem nie przejade przez niektore drzwi ;P
ale ja chcialam wozek w teren a nie do sklepow.Limerikowo lubi tę wiadomość