jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
no teraz o 9.30 pm jest prime tine i znopwu na tapecie szpital w Portlaoise, na necie jest potem zapisany odcinek
taka jest procedura na powtorny scan wszedzie czy na pewno nei ma heartbeat plus temat jest na boards.ie
ja tam napislalam by babki sobie kupowaly monitory heartbita i same sprawdzaly
pamietacie ze u mej bratowej po 33tyg midwife tez nie znalazla i slali ja, na scan, no ale bratowa czula ruchy
Domi ciemiaczka sa 2, tylne i przednie i nada kontrolowac ich zarastanie bo to czaszka i mozg, bada sie recznie plus robi scan i to jest najbardziej wiarygodne badanie
scany w Pl sa 2 i obowiazkowe -usg przezciemiaczkowe, bezbolesne dla baby
o ile z tylnym ciemiaczkiem nie ma klopotu to przednie ma big wplyw na dalszy rozwoj czl
tj czy sie kosci czaszki i szwy ok zrastaja czy mozg na miejsce etc
wazne jest to podawanie wit D ale tez jej nadmiar jest szkodliwy
nasza dostaje co dzien od urodzenia dawke 400 z Bioaron odkrecanych kapsulek
a patrze teraz trabia w all rte newsach o pregnancy care, higienie i infekcjach etc
sa kontrole m in w RotundzieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 22:19
-
no w marcu tlumow na Kanarach nie bedzie , ale temp wysoka
mysmy w grudniu mieli dobre 20+ i ja sie kapalam w basenie hotelowym-niepodgrzewany ale brrr zimno bylo na zahartowanie , moj maz wlazl i wylazl bo za zimno w klejnoty mu bylo
tylko troche sie leci 4h, no ale jak piszesz mala bedzie juz duza jakies 9 mcy bedzie miala chyba
zreszta kazde dziecko inaczje znosi podroze
my na razie po przygodzie w Gd/Wwie wyleczylismy sie z latania z mala w zimie i pokonywania tras powyzej 200km nawet na autostradzie
no chyba zeby bylo jakies cholerne emergency, odpukac
teraz musimy wywalic kolo 200e za usg ciemiaczka co w Pl kosztuje 25e, ehhhDomi IRL lubi tę wiadomość
-
pierwsze slysze o tych usg ciemiaczek:/
tu chyba nie robia- tzn badaja jej na kazdej wizycie recznie chybA.
Mala spala dzis cala noc po tych szczepieiowych harcach, dzis w dobrym humorze nawet dala nam w spokoju zakupy zrobic:)
Ja znalazlam wille z podgrzewanym basenem i ogrodzonym dodatkowo dla bezpieczenstwa:)
Nic lece do fyzjera- milego dzionka.kami1 lubi tę wiadomość
-
No jak macie okazje to zrobcie te usg przezciemiaczkowe to b wazne badanie
w Pl to rutyna a tu kosmos troche nada szukac zakladu plus cenowo odlot
dam znac Wam we wt jak po wizycie i jak z tym ciemiaczkiem zalatwiamy dalej
wiadomo nie ma co panikowac ale zrobic badanie nada dziecku
ale dzis mroz rano, tu u nas bylo jak jechalam na 8 , -6, wiec odmrazanie i odszranianie, w ogole to momentami slizga mozna bylo zaliczyc wiec grzecznie 50km/h i dojechalam :--))
Lola z tata bez spaceru ale za to kapiel bedzie i miala 2h drzemki na raczkach-new rekord dziennyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2014, 18:05
-
dziendobry,
My dzis kolejna noc przespana do 7ej:))
Dzis do znajmoych w odwiedziny, zakupki ''w home store and more'' i kapiel malej w planach. Musze kupic nowa memory foam pillow bo moja juz chyba zapomniaala moja glowe i nie jest juz taka wygodna, no i nowe noze mi sie przydadza bo nasze juz tepe i poobijane, az wstyd jak tam wisza w kuchni takie zmarnowane:)
Swoja drogo- uzywalyscie memory foam pillow?? ja kiedys kupilam bo budzilam sie polamana- caly kark mnie bolal jak wstawalam no i od tego czasu rewelacja nigdy nie wstalam polamana- wrecz przeciwnie zawsze kregoslup wypoczety i wygodnie. No wiadomo ze materac dobry tez mamy ale plus poducha i jest cudnie. Tylko ja np musze co jakis czas zmieniac- bo tak jakby sie zuzywala- tak raz na rok nowa kupuje- ale warto.
Veronica stracila zainteresowanie mata:( troche sie podlamalam- wczesniej potrafila tam lezec po godzinie pare razy dziennie a teraz od paru dni drze sie strasznie jak ja tam klade i trzeba ja wyciagac:(
troche klops.
Co polecacie na taki okres dla malucha??
Chodzikow juz nie zalecaja, ciezko mi cos wymyslic.
Moze takie entertainment statio- cos jak chodzik tylko w nim nie mozna chodzic bo jest stacjonarne? co myslicie??
kami1, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Domi jak tam nowy fryz , co robilas na glowie ?
my tez juz od lat spimy na memory foam poduszce i b sobie chwalimy
w ogole w hotelach to narzekamy na poduchy , bo sa takie wysokie ze spi sie jak na piramidzie doslownie, jak sie czl przyzwyczai to juz koniec :--))
plus wiadomo ok pozycja fizjo dla kregoslupa
a jak sie mata Weronice znudzila to nie wiem, bo ona miala taka edukacyjna z palakami z tego co pamietam
no moze taki okres ze nei posiedzi sama i bedzie wolac co rusz rodzicow, czyli jest b towarzyska -
nick nieaktualny
-
ja bym nie proponowala chodzika, nei ma co na sile meczyc pleckow bo miesnie nie sa ani silne ani stabilne,mysle ze na wzsystko przyjdzie czas , bo nie od razu Krakow zbudowano..powoli sie kregoslup wzmocni i jego miesnie cwiczeniami na brzuszku i ok utrzyma glowe, potem popelznie do tylu, do przodu poraczkuje, usiadzie i pojdzie w dluga
teraz jak rozmawiam z rodzicami to niektore dzieci b pozno ida same na nozki bo w 15mcu, no ale tez sa plusy ok sie upilnuje jeszczeAgataP lubi tę wiadomość
-
Agata miesieczne baby to przytulic i wynosic i jak najwiecej powinno lezec plasko, taka my aktywnosc malej robilismy
zaraz bedziesz sie cieszyc bo za tydz lub 2 mala na bedzie na Twoja twarz najbardziej reagowac i smiac sie bo na pewno juz gluży to rozmawiac jeszcze bedziecie
konwersacja taka: a e o u ;--)))))))))))))))))))kami1, AgataP lubią tę wiadomość
-
Ja dzis od rana prykcilam leczo i 2 curry zeby bylo na nastepne pare dni, bo teraz dlugi tydzien mojego meza w pracy. Ale tylko ten przezyc i juz Swieta i mamy caly tydzien razem wolny:))
Ja chodzika to napewno nie- od tego sie skracaja sciegna i zdarazaja sie wypadki na nich, juz prawie ich nie produkuja zreszta.
Chyba sie zdecyduje na taki stacjonarne centrum zabawowe.
Cos jak chodzik tylko sie nie mozna przemieszczac- tylko obracac ewentualnie.
Agatka- z miesiecznym dzieckiem to takie typowo zabawy na dzwieki, dotyk, wzrok. Podawaj jej do raczek rozne rzeczy z innych materialow np., samolocik sie sprawdza- jesli umiesz mala dobrze chwycic do takiego czegos zeby glowa byla wsparta.
Mata edukacyjna tez powinna juz byc dla niej dobra- kolorowe przedmioty wiszace w niewielkiej odleglosci- nasza V odrazu polobila- i na 3 miesiace byl spokoj heheh.
Teraz sie troche pocieszam ze powoli zaczyna lubic na brzuszku lezec i zaczyna sie swoimi stopami interesowac wiec za jakis czas znow bedzie troszke spokoju:)
Ostatnio lubi ze mna siedziec w lezaczku w kuchni- ja robie rozne rzeczy np zmywarke pakuje albo myje butelki i jej opowiadam i pokazuje a ona siedzi i patrzy:)
No i Baby TV sie tez sprawdza hehehe- wstyd sie przyznac ale juz obydwoje wszystkie piosenki znamy i chodzimy i podspiewujemy- a mala nma juz swoje ulubione bajki.
Kanal 623 jakby ktoras z Was byla zainteresowana.
Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
u nas przeziebienie, mala zalapla od nas, walczylismy tydz z jej gardlem i kaszlem na syropach z PL a teraz katar doszedl
ja cpam jak najeta lemsip i pyralgine, juz mnie powoli wykreca na widok ale coz , mialam silny katar i przekazalam ehhh
a to na specerku deszczowym sie zalatwilam bo adidaski zmokly, teraz wyciagne gorskie zimowki normalnie
siedzimy w domu, pieski towarzyskie kraza od 10am :--)) ale walka nie bedzie mimo ze temp ok 7stop dzis
badz co badz mala ma humor choc momentami maruda i poplakuje a apetyt ma ze hej: wcina butlez kaszka Sinlac plus super miche wlasnego pureec hyba z 200ml mago/banan/jabluszka mojej mamy zawekowane
noc mialam z glowy jak naprawde rzadko kiedy, latalam na jeki a ona spala i jeczala, w koncu nad rane byl nurofen na smoku i spioch do 10, wiec sily zregenerowalam
na pewno jej katar teraz dokucza, sciagnelam rano odkurzaczem troche go plus babole
jutro mamy gp check up i mialo byc szczepienie ale raczej nie zaszczepie, przeloze na styczen, obsuniencie w kalendarzu i tyle
goraczki brak z lepzych newsow i mamy ta sama temp w uchu :--))
czy ja wygladam na chora? ;--))
ten bujak to juz dla siostry bedzieha ha ha, bo nie mam miejsca na me ewolucje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 15:31
Domi IRL, juska19 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny dzieki za rady wlasnie umocowalam czarno biale obrazki na pałąkach od maty edukacyjnej i jest zadowolona i wpatrzona ze hej bo jakos te kolorowe jej jeszcze nie interesowaly,ale np karuzelke nad lozkiem ma rainforest tak jak mate i to ja bardzo interesuje,mam z rana 30 min po jej wstaniu dla siebie bo sobie oglada karuzelke
za nami skok rozwojowy ,teraz to wiem bo maruda byla pare dni jak nie tydzien a od wczoraj smiechy do siebie i do nas uskutecznia i glowka sprawniejsza niz zwykle
teraz lezy na macie slucha Mozarta i sobie gada po swojemu i sie smieje,dobrze ze juz po tym skoku bo szlalalam jak tak marudzila ze jej cos dolega a dzis nawet nocka byla ok od 21 do 5 rano czyli moja Nina is back! bo ostatnio to ani spac o 21.00 nie chciala i zasypiala ze2 h a budzila sie o 2.00 i marudzila.
Limerikowo wspolczuje my chorowalismy jak mala miala 3 tygodnie ,masakra zycze zdrowia!!!!! szybko!!!
super zdjecia Loli mala modeleczka
Domi ja tez byle ten tydz przezyc i moj w domu bedzie ze mna,pomaga mi duzo dlatego tak wyczekuje tego wolnego
a to my
i z tatą
i nasze smiechy wyczekane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 16:30
Limerikowo, Domi IRL, juska19 lubią tę wiadomość
-
a tak patrze po fotkach Agata to macie jakies szczegolne zainteresowania Afryka?
ja bylam 2x w Egipcie i jestem zafascynowana, na pewno Lole tam zabierzemy nie tylko plywac po rafie
a z filmow to b lubie serie bbc o piramidach dostalam na Mikolaja x lat temu, POzegnanie z Afryka i Angielskiego pacjenta
widze ze Nina zabawe na macie zoo ma udana i b b happy jest ;--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 18:47
-
Kurcze Limerikowo to kurujcie sie z Lola!!
Mam nadzieje ze sie szybko polepszy i nic nierozwinie wiecej z tego.
Mala wyglada na zadowolona i wcale nie chora:) i jakie juz wygibasy uskutecznia.
Co do wlosow to zeszlo 2 godziny heheh a zmiana w sumie nie wielka- tzn obcielam troche i pocieniowalam plus pasemka troche musialam zrobic bo cos ostatnio chyba za dlugo dfarbe na glowie trzymalam i jakies mialam bardzo ciemnie te wlosy wiec chialam troszke rozjasnic,
Agatka- wygladacie super- Ninka juz takie ladne usmiechy posyla!!! super- Ty tez sie wydajesz w lepszej formie co bardzo mnie cieszy:))
A jak juz wrzucacie to ja tez cos wrzuce:
albo i nie- cos nie dziala TinyPic dzisiaj:/
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTak Tak Limerikowo fascynuje mnie Afryka marzy mi sie Luxor zobaczyc narazie w Egipcie nie bylismy ale pewnie kiedys sie wybierzemy bylam w Algierii i tam zwiedzalam Sahare,bajka! cudownie bylo!
mam fajne ksiazki w temacie Afryki , Biala czarownica i Biala masajka ta autorka bialej masajki to to chyba nawet wiecej ksiazek napisala,moge Ci pozyczyc jak masz ochote.
Domi fakt w torszke lepszej formie jestem ale jeszcze nie do konca tak jakbym chciala bo zdarza sie siac panike i w dola wpadac jeszcze.
czekam na fotke niech tyni pic sie naprawiLimerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
no wlasnie czekamy na fotek new fryza Domi soon ;--))
no biala masajke czytala moja mama i ma w swej biblioteczce, podobala jej sie kniga
ja mam pare knig do przeczytania z zaleglosci plus newsweki, chyba zycia mi zbrakanie he he w tym tempie, priorytet ma obiad na jutro zawsze, prasowanie, skldanie pranska i sprzatansko etc oraz Lola, Lola Lola jak wypadnie wieczorna zmiana bluesa ;--))
a co tam slychac u Was Juska, Jaszczurka , Ewelina , Karola?
z wyprawy do Dub na skarby Tutenchamona :--))
fragm rydwanu:
Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCudne te wasze dzieciaczki ! Wybaczcie jesli juz sie to pytanie pojawilo i zasmiecam watek ale jak reagowaly wasze malenstwa po pierwszej szczepionce w 2 mc ? Wszystko bylo ok ? Moj Misiek ma szczepienie poczatkiem Stycznia a 4 dni potem lecimy do Polski i mam nadziej ze bedzie wszystko ok. Pozdrawiam przed-swiatecznie.