X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dybkowski sobie roznie liczy raz bierze za pierwsza wizyte 60 raz 80e .
    Roztrzepany troszke .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/53643c0f2667.jpg

Nicola zachwycona choinka
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2cb86ba5fb0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/134b8895941a.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d512e4f3a4d3.jpg

Mama odkurza dziecko sie z mamy smieje

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f1c9727da5e.jpg

Domi IRL, Limerikowo, juska19, kami1, karola_aa lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, wiem ze brzmi idiotycznie ale ja juz sama nie wiem:) wizyta GP z dzieckiem w 6 tygodniu i szczepienia w 2 mc i tak dalej... robimy po ukonczeniu 6 tygodnia, 2 miesiaca czy w trakcie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny przez te wichure mam brak neta a z komorki cholernie zle sie czyta,mam nadzieje ze wroce niebawem online.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 03:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kami1 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, wiem ze brzmi idiotycznie ale ja juz sama nie wiem:) wizyta GP z dzieckiem w 6 tygodniu i szczepienia w 2 mc i tak dalej... robimy po ukonczeniu 6 tygodnia, 2 miesiaca czy w trakcie ?

po ukonczeniu , pyt jest normalne :--))
    jak pojdziesz w 6tyg na wizyte kontrolna- tzw first check up a szczepienie w 8 tyg zycia dziecka tez jest ok

tak samo z wprowadzaniem new pokarmow, mleka dozowania wiekszych porcji , po ukonczeniu kolejnych miesiecy

a ja jestem nocny Marek na te wichury, nasluchuje czy dach nie odleci ;--))
    u nas kubly na smieci poprzewracalo, oczyw puste juz
    a po spacerze wanna z nieba leciala doslownie, ok ze zdazylam bo Niunia to pod folia, wczor kurtke to suszylam cala i czapke, szalik, jutro doczepiam kaptur, nei ma co
    nam ginie sygnal z pl satki ale jeszcze idzie ogladac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 03:05

Domi IRL, kami1 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Hej . Karola wiem ze jesli nie umiesz dobrze angelskiego daja tlumacza w coombie ja go mialam raz bo pozniej jezdzilam z Piotrkiem .
    Serdecznie gratuluje .
    Ewelina czy ja Cię dobrze kojarzę ?? Ty z Tallaght ?? Kurcze dopiero pamiętam jak pisałaś o ciąży, o pozytywnym teście a tutaj Wasza dzidzia ma już 2 miesiace :D Gratulacje ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niech ta wichura juz stad idzie od nas
    podaja w tv ze teraz orkan Alexander zbliza sie do Pl
    w Hiszp na wybrzezu chaty porozwalal, ciekawe jak w Alicante bo moja kol ma tam kupiony apt na wynajem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas troche ucichlo.

Ja tylko sniegu wygladam,
    a sasiedzi juz trzesa sie na sama mysli i tylko modla zeby nie bylo.

Jutro na szczepienie jedziemy.
    Mala w dobrej formie, orpcz jej dziaselek- ale pomaga zel wiec smarujemy jak juz jest nie do zniesienia:)

Maz zaklepal miesieczny ''paternity'' w pracy na moj ostatni miesiac macierzynskiego- wiec pobedziemy razem- moze uda sie nianie sprawdzic i polecice na tydzien na kanary odpoczac przed moim powrotem do racy.
    Juz widze jakie gadanie bedzie w PL ze na kanary a nie do Polski z dzieckiem lecimy. :)

kami1, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Ewelina czy ja Cię dobrze kojarzę ?? Ty z Tallaght ?? Kurcze dopiero pamiętam jak pisałaś o ciąży, o pozytywnym teście a tutaj Wasza dzidzia ma już 2 miesiace :D Gratulacje ;)
    tak kochana . z Tallaght to ja juz wiem pisalysmy kiedys :) . wczesniejszy nic mialam ewelina 23 dziekujw . ciesze sie ze tu jeates

karola_aa lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola moze masz ochote spotkac sie na cherbatke i ciacho ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    karola moze masz ochote spotkac sie na cherbatke i ciacho ?
    Z miłą chęcią :) ale dopiero po powrocie z Polski po świętach bo teraz nie mam jak za bardzo. Będziemy w kontakcie :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wroiclam online,strasznie sie czyta forum na komorce a prawie niemozliwe jest cos napisac, cholerny ten huragan wkurza mnie niesamowicie,dzisiaj juz prawie nie poszlam malej zwazyc do health centre a mam je doslownie za rogiem ale trafilam w okienko pogodowe o 15.oo niestety trwalo tylko 5 min i w drodze powrotnej przemoklam ;( mala wazy 4,54 kg wiec wsio ok :)

zaraz bede was nadrabiac :)

Limerikowo wiesz ze w kinie Odeon na Catletroy sa dni dla matek z dziecmi? Teraz seans jest we wtorek o 12.15 graja Igrzyska Smierci cz2 w trakcie jest przerwa na pieluszke i mleko sa podgrzewacze do butelek i przewijaki. Potem jest kawa i herbata za darmo duzo polskich mam sie wybiera.Ja chyba tez,najwyzej jak sie Nina zbuntuje to wroce do domu bo mam blisko.Jest tez grupa na facebooku dla mam z Limerick,oragnizuja spotkanie w kawiarni na gorze w Tesco w miescie w nastepna srode o 10.30.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 22:32

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o Agata dzieki za newsy
    ja tam wole do kina bez baby prawde piszac bo trudno mi sie skupic, ogladalam juz Bogowie o prof Relidze a maz byl ok niania

a 1sza cz Igrzysk ogladalam i super , widzialam juz reklamowki 2cz wiec tylko meza prosic nada :--))

b ladnie wazy Twoja Nina znaczy ze ok karmisz i zdrowo rosnie:--))

a musze luknac na ta grupe mam Limerick

we wt mamy szczepienie jak bedzie ok gardlo bo jestesmy na syropach z Pl plus czeka nas usg przeciemiaczkowe bo wg pediatry pl za duze tak po badaniu recznym i szwy moga sie rozchodzic
    juz mamy ustalone ze na Crescent St robia tylko nada od gp refferal letter co jest do zalatwienia we wt wlasnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 23:28

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi kiedy te Kanary?
    mysle ze super pomysl, dacie rade, mam nadz ze szok temp Was nei dopadnie jesli lecicie teraz lub w miesiacach zimowych

a czemu ma byc gadanie? od str rodziny w Pl?
    Wasze pieniazki i Wasze wakacje, tak jak piszesz relaks przed powrotem do pracy
    a co macie leciec koniecznie do Pl balwana lepic czy co? ;--)) sniegu moze nei byc w tym roku he he

a juz klade lage na to co mowi rodzinka, bo jak nie dotarlismy na chrzciny i na spotkanie z tesciami pod KOsz to tesciowa walnela tekst : o naszej "szpanerskiej wyprawie".., to pewnie w zlosci bo chcieli mala zobaczyc
    no ale sila wyzsza kabel ils uszkodzony plus mgla tak jak pisalam z ladowankiem w stolicy

teraz magazynujemy papiery o odszkodowanie od Rayana przez irl awiacje bedziemy prowadzic sprawe, koszt zmiany auta, hoteli plus niedotarcie do celu podrozy

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tam wole na kanary niz do PL ,pogoda lepsza :) nie patrz na to co mowia,szkoda nerwow.

My lecimy do PL kolo lipca tylko dlatego ze moja siostra chrzicny robi inaczej to bysmy polecieli wlasnie na kanary.

Limerikowo ja tez wole sama do kina bo z mala sie nie skupie wiec ide w sobote na Hobbita,a w niedziele moze moj pojdzie.

Ale w tym kinie we wtorek to bardziej chodzi o to by z innymi mamami sie zapoznac :) a blisko mam wiec skorzytsam :)

mam nadzieje ze te ciemiaczka ok u Loli wyjda.

aaa to brazowe co Nina w tym lezy na fotkach to taki jakby szal opaska na szyje... :) swietny pomysl miala ta dziewczyna na sesje,bardzo sobie ja chwale.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 23:40

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my :) vrr4ls.jpg

Limerikowo, juska19, kami1, Domi IRL, diamonds lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata Ty modelka jestes i przed i w czasie i po ciazy

a Nina taka malutka na Twoich raczkach, no teraz Rodzinka w komplecie

w lipcu w Pl to tez mozecie trafic na upaly jak na Kanarach, w tym roku lato bylo koszmarnie upalne, rekord ciepla wg rocznikow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2014, 01:39

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziekuje Limerikowo :)

Nina faktycznie wyglada tak maciupcio na tym zdjeciu :) ale teraz to juz rece bola od noszenia :)

wlasnei licze na ladne lato ale nie za goroace bo sie roztopimy,jak jestesmy nie przyzwyczajeni to wiadomo,szok przezyjemy.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy w Bangladeszu

http://www.independent.ie/irish-news/health/pregnant-woman-mistakenly-told-unborn-baby-dead-30825873.html

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny.

My po szczepieniu- nie bylo dramatu- maly placz. Mala poirytowana- placziwa caly dzien.
    Temp brak, male zaczrwienienie na nodze gdzie dostala Men C.
    Podalismy calpol na noc bo sie balam ze nie usnie- narazie cisza.
    V wazy 5.800, pielegniarka nie miala pojecia o zebach wiec polecila isc do dentysty hehehe:)
    no coz.
    Poki co zoastaniemy przy zelu na zabkowanie.

Limerikowo my o tych Kananrach myslelismy w marcu moze- mala juz bedzie spora, nie powinno byc goraco bardzo no i jeszcze przed sezonem wiec nie bedzie tlumow.

No ale jeszcze zobaczymy czy sie zdecydujemy.
    A o co chodzi z tym ciemiaczkiem???? nic nie zrozumialam.

Agata- super ze wypatrzylas spotkania i do kina sie wybierasz- napewno dobrze Ci zrobi.

Ja jutro ide do fryzjera- jakis maly make over zrobic::)

No slyszalam dzis o tej biednej babeczce- masakra!!!!!!!!11 wyobrazacie sobie?? dobrze ze jeszcze jeden scan zrobili.

t60z7qg.png
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ