jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola wielkie Gratulacje!! na pewno Okruszek z nami zostanie i bedziecie stalym gosciem na naszym watku :--)))
tu z tego co pamietam Dziewczyny korzystaly z poloznych przydzielonych na wizyty a rodzily jeszcze z innymi
1sza wizyta to jest u gp potem do 12tyg w szpitalu scan i 1sza midwife i potem sie chodzi do niej
Dziewczyny ktore tu rodzily najlepiej Ci tu napisza
jesli chodzi o pl midwife to trzeba poszukac w szpitalu lub obdzwonic medicus dublin by wskazali lub inna pl placowke med w Irl
mozesz tez miec tlumacza na porod lub przed na formalnosci i wizyty w szpitalu ale to tez trzeba wpisac by przydzielili
najlepiej pojsc z kumpela lub mezem/partnerem ktorzy znaja angielskiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:47
karola_aa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarola gratulacje i trzymam kciuki za dobra ciaze. Rodzilam w coombe 6 tygodni temu, niestety polskiej poloznej nie spotkalam, tylko raz dziewczne ktora byla na stazu. Pierwsza wizyta byla najdluzsza, badanie krwi, wywiad z polozna (pyta sie czy jest potrzebny tlumacz czy nie ) a potem wysylaja cie na usg na potwierdzenie ciazy.
karola_aa lubi tę wiadomość
-
Byłam już u polskiego gin na potwierdzeniu ciąży, zarodek jest i serduszko bije wysłał list do szpitala i wczoraj dostała zwrotny aby uzupełnić wszystkie moje dane i odesłać na adres wizyt. Także czekam na list zwrotny z terminem wizyty. Ja być może i zrozumiem, ale nerwus jestem pierwsza klasa a ze słownictwem medycznym to styczności brak.
A jak długo się czeka na tą pierwszą wizytę? Też takie długie kolejki są do wszystkiego ?? No i co pyta na tej wizycie pierwszej oprócz chorób ? Ja im już w formie napisałam, że być może będę potrzebować tłumacza. Nie będe się tyle stresować przynajmniej na razie utrzymanie ciąży i ta pierwsza wizyta będzie siedzieć mi w głowie, a potem pomalutku najwyżej będę szukać gdzieś polki położnej i zobaczymy.
Bardzo Wam dziękuję dziewczynykami1, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDobry pomysl z tlumaczem, po co sie dodatkowo stresowac ! Z tego co pamietam ja czekalam dlugo na ta wizyte w szpitalu, jakies 4-6 tygodnii. A wizyty ustala sie tak jak juz Limerykowo pisala. Oprocz tradycyjnie historii choroby, alergii, przyjmowanych lekow, i wszelkich danych twoich i ojca dziecka chyba nie ma jakis innych pytan, choc mnie sie pytali czy chce rodzic tam czy w polsce.
karola_aa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Karola na pewno ok dasz rade, moja bratowa tak malo z ang a poradzila sobie z ciaza tu, sa strony ze slownictwem medycznym ciazowym wiec mozna sobie druknac ;--))
no 1sza wizyta najwczesniej tu w 10/12 tyg panstwowo
prywatnie za 90e mozna sobie isc na scan bardziej regularnie i czesciej np co 3/4 tyg -
Dziękuję dziewczyny
Limericowo właśnie dzisiaj przeglądałam takie strony dzieki za wsparcie ja chodzę do polskiego gin i za scan ciążowy liczy 60e także nie tal źle i mogę sobie pozwolić
I cieszę się że chodzę bo ja mam różne schizy :p dzisiaj np sie martwię bo coś mnie pobolewa z tej strony z której jest zarodek. Jak poleze i wstanę to coś tam zakuje i nie wiem czy jest się czym martwić
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
O witak Akrola- gratulacje!!!! ja wlasnie w zeszlym roku sie dowiedzialam o ciazy wlasnie okolo tego czasu a w tym roku nasza corcia jest juz z nami:)
My juz mamy choinke ubrana:) dom ustrojony wszytsko gotowe!!!!!!!!!! V zachwycona choineczka.
W uzyciu bonjela gel- dziala, z tylu po lewej stronie biala gula na dzionsle- wyglada jakby sie trzonowiec wybijal- mozliwe???? przeciez najpierw jedynki????????????
O co biega?
karola_aa, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Dziękuję ja od 3 tygodni wiem o ciąży a w Mikołaja zobaczylam serduszko nieoceniony prezent
To masz wakacyjne dzieciątko
U nas po bloku już też mocno świecą choinki ja nie ubieram tutaj, bo w wigilię do Polski lecimyDomi IRL lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:super a Karola gdzie chodzisz do pl gina za 60e za scan?
wiem ze Dr Dybkowski w Dub ma 1sza wizyte ze 80e a kolejne za 60e i ok robi scany z all wyjasnieniamiLimerikowo lubi tę wiadomość
-
musze upolowac choine, zestaw bombek jest w poprzednich lat w zasadzie mozna dokupic to i owo z new swiecidelek by Lola miala ucieche
b podobaly jej sie choinki w przychodni certusa w Poz
ja gdzies widzialam schemat zebow wyrzynania sie i raczej wpierw dolne i gorne jedynki, ale kazde baby inne wiec all mozliwe he he -
Karola co do pobolewania/klucia to jak najbardziej normalne symptomy ciazowe do 12 tyg i dalej ze zaboli plus kobieta jest wyczulona na wszystkie bodzce z brzuszka
tym bardziej jak 14mcy staraliscie sie, nastaw sie pozytywnie i DUUUZO odpoczywaj do 12tyg, poleguj i doslownie nic nei rob bo to taki wrazliwy okres dla zarodka i dla kobiety
takze nogi wyzej a pupe i plecy na sofe przed Tv/laptop lub ok ksiazke
masz ok wizyty wiec tym bardziej bedziesz spokojniejsza w rekach fachowca
mysmy jak koty z pecherzem po klopotach latali na scany :--)) i w nast ciazy jak Lola pojdzie juz na wlasne nogi to bedzie tak samo-czeste scanyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 00:09
-
a wrocilam z dunnsa z shoppingu, ludzi troche mimo poznej godziny wiadomo goraczka przedswiateczna, maz uspil Lolke po kapieli szybko i sam regeneracyjnie przykimal po naszej podrozy
z billa 141e zaplacilam 78e! vouchery poszly w ruch, to lubie savings, savings, savings ;--))))))))))))))))))))) jupi a wozeczek full -
Piękna ta wyszywanka ale ma talent Twoja mama
A właśnie się zastanawiałam od jakiego imienia jest zdrobnienie Lola a to od mojego
A to ma jakieś znaczenie w sensie że wielkość zarodka może podpowiedzieć płeć ?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
A co do odpoczywanie to odpoczywam poszłam na zwolnienie fo świąt bo mam pracę jaką mam i muszę nosić schylać się itp i wole po takim czasie nie ryzykować. Także spędzam czas w domu bez większego wysiłku
Limerikowo, kami1 lubią tę wiadomość
-
karola_aa wrote:A właśnie się zastanawiałam od jakiego imienia jest zdrobnienie Lola a to od mojego
A to ma jakieś znaczenie w sensie że wielkość zarodka może podpowiedzieć płeć ?
no nasz Papiez byl Karol i Lolek na niego wolali
a mi sie raz powiedzialo ciagiem : Karolina Karola Lola i zostala Lola krotko,
w papierach Karolina ;--))
no ja sledzilam cykle i owulacje, robilam pomiary temp specjalnym urzadzeniem co pokazywalo na ekranie wykres - Cyklotest i wiedzialm kiedy byla owulacja, potem z regularnych pomiarow scanow od razu po tescie na plus wychodzila mala wielkosc zarodka wiec wywnioskowalam ze zapylenie pozno na dziewczynke, bo damskie plemniki sa wolniejsze ale b wytrzymale ;--)))
oczyw mialam 50% szans by trafic, zarodek moglby tez byc plci meskiej tylko drobny i potem nadgonicWiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 13:03
-
karola_aa wrote:Witam się i ja nieśmiało wreszcie udało się zajść w ciążę i mam nadzieję, że ją ładnie utrzymam Też mieszkanka Irlandii - mam wiele myśłi w głowie odnośnie porodu tutaj- stres zwiążany z językiem to chyba najgorsze co mnie męczy, mimo, że jeszcze wiele czasu do porodu. Wybrałam szpital Coombe mam nadzieje, że nie będę żałowac
Mam takie pytanie czy może spotkała się któraś z Was z polką położną w tym szpitalu ? Jak wygląda pierwsza wizyta ?
Będę Wam wdzięczna za wszelkie info
Serdecznie gratuluje tym, które mają już swoje szczęścia przy sobie i tym, które oczekują Pozdrawiam
Serdecznie gratuluje .karola_aa lubi tę wiadomość