X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola wielkie Gratulacje!! na pewno Okruszek z nami zostanie i bedziecie stalym gosciem na naszym watku :--)))

tu z tego co pamietam Dziewczyny korzystaly z poloznych przydzielonych na wizyty a rodzily jeszcze z innymi
    1sza wizyta to jest u gp potem do 12tyg w szpitalu scan i 1sza midwife i potem sie chodzi do niej

Dziewczyny ktore tu rodzily najlepiej Ci tu napisza

jesli chodzi o pl midwife to trzeba poszukac w szpitalu lub obdzwonic medicus dublin by wskazali lub inna pl placowke med w Irl

mozesz tez miec tlumacza na porod lub przed na formalnosci i wizyty w szpitalu ale to tez trzeba wpisac by przydzielili
    najlepiej pojsc z kumpela lub mezem/partnerem ktorzy znaja angielski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 14:47

karola_aa lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola gratulacje i trzymam kciuki za dobra ciaze. Rodzilam w coombe 6 tygodni temu, niestety polskiej poloznej nie spotkalam, tylko raz dziewczne ktora byla na stazu. Pierwsza wizyta byla najdluzsza, badanie krwi, wywiad z polozna (pyta sie czy jest potrzebny tlumacz czy nie ) a potem wysylaja cie na usg na potwierdzenie ciazy.

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam już u polskiego gin na potwierdzeniu ciąży, zarodek jest i serduszko bije ;) wysłał list do szpitala i wczoraj dostała zwrotny aby uzupełnić wszystkie moje dane i odesłać na adres wizyt. Także czekam na list zwrotny z terminem wizyty. Ja być może i zrozumiem, ale nerwus jestem pierwsza klasa a ze słownictwem medycznym to styczności brak.
    A jak długo się czeka na tą pierwszą wizytę? Też takie długie kolejki są do wszystkiego ?? No i co pyta na tej wizycie pierwszej oprócz chorób ? Ja im już w formie napisałam, że być może będę potrzebować tłumacza. Nie będe się tyle stresować przynajmniej ;) na razie utrzymanie ciąży i ta pierwsza wizyta będzie siedzieć mi w głowie, a potem pomalutku najwyżej będę szukać gdzieś polki położnej i zobaczymy.

Bardzo Wam dziękuję dziewczyny :)

kami1, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    Aniołek [*] 20.10.2016 10t :(
    2cs pp -> 02.02.17 II kreski na teście ! :)
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry pomysl z tlumaczem, po co sie dodatkowo stresowac ! Z tego co pamietam ja czekalam dlugo na ta wizyte w szpitalu, jakies 4-6 tygodnii. A wizyty ustala sie tak jak juz Limerykowo pisala. Oprocz tradycyjnie historii choroby, alergii, przyjmowanych lekow, i wszelkich danych twoich i ojca dziecka chyba nie ma jakis innych pytan, choc mnie sie pytali czy chce rodzic tam czy w polsce.

karola_aa, Limerikowo lubią tę wiadomość

• karola_aa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może nie będzie tak źle i spokojnie dam rady :) fajnie, że można się od Was wszystkiego dowiedzieć :)

kami1, Limerikowo lubią tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola na pewno ok dasz rade, moja bratowa tak malo z ang a poradzila sobie z ciaza tu, sa strony ze slownictwem medycznym ciazowym wiec mozna sobie druknac ;--))

no 1sza wizyta najwczesniej tu w 10/12 tyg panstwowo
    prywatnie za 90e mozna sobie isc na scan bardziej regularnie i czesciej np co 3/4 tyg

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa
    Witamy :D
    Moj angielski nie jest za dobry corke rodzilam prawie 4 lata do tylu i jak meza nie bylo przychodzil ktos kto zna polski i mi wszystko tlumaczyli a na wizyty chodzilam i teraz tez chodze z mezem

relge6yd0kju1g7d.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :)
    Limericowo właśnie dzisiaj przeglądałam takie strony :) dzieki za wsparcie :) ja chodzę do polskiego gin i za scan ciążowy liczy 60e także nie tal źle i mogę sobie pozwolić :)
    I cieszę się że chodzę bo ja mam różne schizy :p dzisiaj np sie martwię bo coś mnie pobolewa z tej strony z której jest zarodek. Jak poleze i wstanę to coś tam zakuje i nie wiem czy jest się czym martwić :(

Limerikowo lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super a Karola gdzie chodzisz do pl gina za 60e za scan?

wiem ze Dr Dybkowski w Dub ma 1sza wizyte ze 80e a kolejne za 60e i ok robi scany z all wyjasnieniami

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O witak Akrola- gratulacje!!!! ja wlasnie w zeszlym roku sie dowiedzialam o ciazy wlasnie okolo tego czasu a w tym roku nasza corcia jest juz z nami:)

My juz mamy choinke ubrana:) dom ustrojony wszytsko gotowe!!!!!!!!!! V zachwycona choineczka.

W uzyciu bonjela gel- dziala, z tylu po lewej stronie biala gula na dzionsle- wyglada jakby sie trzonowiec wybijal- mozliwe???? przeciez najpierw jedynki????????????

O co biega?

karola_aa, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) ja od 3 tygodni wiem o ciąży a w Mikołaja zobaczylam serduszko :D nieoceniony prezent :D
    To masz wakacyjne dzieciątko :)
    U nas po bloku już też mocno świecą choinki :) ja nie ubieram tutaj, bo w wigilię do Polski lecimy :D

Domi IRL lubi tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    super a Karola gdzie chodzisz do pl gina za 60e za scan?

wiem ze Dr Dybkowski w Dub ma 1sza wizyte ze 80e a kolejne za 60e i ok robi scany z all wyjasnieniami
    Taaak :) właśnie do Dybkowskiego chodzę :) pierwszą wizytę płaciłam 80e tak jak piszesz, każdy kolejny scan jak miałam na minitorowanie cykli po 30e a teraz ciążowe po 60e. Także nie jest źle w porównaniu do polskich przychodni. No i dość fajnie wszystko tłumaczy :)

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze upolowac choine, zestaw bombek jest w poprzednich lat w zasadzie mozna dokupic to i owo z new swiecidelek by Lola miala ucieche
    b podobaly jej sie choinki w przychodni certusa w Poz

ja gdzies widzialam schemat zebow wyrzynania sie i raczej wpierw dolne i gorne jedynki, ale kazde baby inne wiec all mozliwe he he

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola co do pobolewania/klucia to jak najbardziej normalne symptomy ciazowe do 12 tyg i dalej ze zaboli plus kobieta jest wyczulona na wszystkie bodzce z brzuszka
    tym bardziej jak 14mcy staraliscie sie, nastaw sie pozytywnie i DUUUZO odpoczywaj do 12tyg, poleguj i doslownie nic nei rob bo to taki wrazliwy okres dla zarodka i dla kobiety
    takze nogi wyzej a pupe i plecy na sofe przed Tv/laptop lub ok ksiazke

masz ok wizyty wiec tym bardziej bedziesz spokojniejsza w rekach fachowca
    mysmy jak koty z pecherzem po klopotach latali na scany :--)) i w nast ciazy jak Lola pojdzie juz na wlasne nogi to bedzie tak samo-czeste scany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 00:09

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wrocilam z dunnsa z shoppingu, ludzi troche mimo poznej godziny wiadomo goraczka przedswiateczna, maz uspil Lolke po kapieli szybko i sam regeneracyjnie przykimal po naszej podrozy

z billa 141e zaplacilam 78e! vouchery poszly w ruch, to lubie savings, savings, savings ;--))))))))))))))))))))) jupi a wozeczek full

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyszywanki mojej Mamy
    mowilam jej jeszcze w pazdz ze bedzie baby girl bo zarodek byl malutki

2198aax.jpg

juska19, karola_aa, kami1 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna ta wyszywanka :D ale ma talent Twoja mama :)
    A właśnie się zastanawiałam od jakiego imienia jest zdrobnienie Lola :) a to od mojego :D
    A to ma jakieś znaczenie w sensie że wielkość zarodka może podpowiedzieć płeć :) ?

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • karola_aa Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do odpoczywanie to odpoczywam :) poszłam na zwolnienie fo świąt bo mam pracę jaką mam i muszę nosić schylać się itp i wole po takim czasie nie ryzykować. Także spędzam czas w domu bez większego wysiłku :)

Limerikowo, kami1 lubią tę wiadomość

Nikola 20.07.15
    f2w3rjjg05zcjrzl.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    A właśnie się zastanawiałam od jakiego imienia jest zdrobnienie Lola :) a to od mojego :D
    A to ma jakieś znaczenie w sensie że wielkość zarodka może podpowiedzieć płeć :) ?

no nasz Papiez byl Karol i Lolek na niego wolali
    a mi sie raz powiedzialo ciagiem : Karolina Karola Lola i zostala Lola krotko,
    w papierach Karolina ;--))

no ja sledzilam cykle i owulacje, robilam pomiary temp specjalnym urzadzeniem co pokazywalo na ekranie wykres - Cyklotest i wiedzialm kiedy byla owulacja, potem z regularnych pomiarow scanow od razu po tescie na plus wychodzila mala wielkosc zarodka wiec wywnioskowalam ze zapylenie pozno na dziewczynke, bo damskie plemniki sa wolniejsze ale b wytrzymale ;--)))

oczyw mialam 50% szans by trafic, zarodek moglby tez byc plci meskiej tylko drobny i potem nadgonic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2014, 13:03

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karola_aa wrote:
    Witam się i ja nieśmiało ;) wreszcie udało się zajść w ciążę i mam nadzieję, że ją ładnie utrzymam ;) Też mieszkanka Irlandii - mam wiele myśłi w głowie odnośnie porodu tutaj- stres zwiążany z językiem to chyba najgorsze co mnie męczy, mimo, że jeszcze wiele czasu do porodu. Wybrałam szpital Coombe ;) mam nadzieje, że nie będę żałowac ;)
    Mam takie pytanie czy może spotkała się któraś z Was z polką położną w tym szpitalu ;) ? Jak wygląda pierwsza wizyta ;) ?
    Będę Wam wdzięczna za wszelkie info ;)

Serdecznie gratuluje tym, które mają już swoje szczęścia przy sobie i tym, które oczekują ;) Pozdrawiam
    Hej . Karola wiem ze jesli nie umiesz dobrze angelskiego daja tlumacza w coombie ja go mialam raz bo pozniej jezdzilam z Piotrkiem .
    Serdecznie gratuluje .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ