jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
no sterydy daje sie przed 34tyg by pluca sie rozwinely i to jest normalna procedura jesli porod mzoe byc wczesniejszy
badz co badz kazdy ostatni tydz jest na wage zlota dla malucha do 37/38 tyg
a jaka wage mialas przed ciaza ?
ja nei jeestem zwolenniczka zadnych diet w ciazy bo zabiaera sie gl maluchowi
w ogole sa inne kryteria ile moze przybrac kobieta z nadwaga pzred ciaza a ile z neidowaga
z poprzednich scanow po 12 i 20tyg masa malucha byla ok?
bo cos tam po 20 pisalas ze klopot z cukrem
no jakos ta ciaze doprowadza do konca tu
w jakim szpitalu zdecydowlas sie rodzic?
a co do0 ruchow po 30 tyg to wiadomo obowizauje liczenie na wyczucie by bylo 10 ruchow na godz, ja mialam mala ruchliwosc malej i tez mi wlosy deba stawaly, no ale urodzila sie dluuuga wiec miala malo miejsca
na pewno bedzie ok, na koniec to zawsze jest taka gra nerwow, sama wiesz
ja mowilam ze bede spokojna jak mala bedzie juz po 2ej str mocy :--)) -
nick nieaktualny
-
Waga z przed ciazy byla 75 kg teraz 84 kg ale od 1 wizyty w szpitalu wpadlo 5 kg staram sie myslec pozytywnie inaczej byc nie moze no wlasnie we wczesniejszcyh skanow bylo dobrze z waga malucha,teraz w 32tc wyszlo ze za malo wazy w 28 tc wazyl 1213 ,a w 32 1519 wiec mowia ze malo ..ale czytalam w sumie mam diete i roznie moze byc czekam spokojnie do czwartku i zobaczymy
-
no to ok przybralas Juska w sumie 10kg bo chyba nei jestes wysoka
na pewno bedzie dobrze
witamy sie noworocznie, Lola wstala po 8 i juz nie chce spac ale bawic sie, wiec kojec w ruch
wymaga stalej obecnosci wiec kryzys separacyjny plus zęby bo wola i wola ;--)) -
Szczesliwego Nowego roku!
ja juz od 9ej w lozku bylam bo siedzenie przed tv w okularach slonecznych bylo malo zabawne Bardzo na oczy mi sie ta choroba rzucila. Ledwo widze:(
Maz mala sie zajmuje- ja ograniczam kontakty jak moge zeby jej nie zarazic.kami1 lubi tę wiadomość
-
dobrze Juska niech synek siedzi sobie do konca to i sterydy nie beda potrzebne
no chyba ze mu juz wagowo nie przybedzie to moze zadecyduja ze lepiej bedzie karmic rurka pod inkubatorem, musi jesc i rosnac na duuuuzego chlopaka ;--))
bedzie dobrze, pomoga Wam
a ktory to szpital tu? -
no racja Domi
ciezko zarazkow dalej nei przekazac, u nas ja przekazalam przeziebenie i katar malej, ale i tak w powietrzu all lata
nei wiadomo kto kichnie, kto przekaze, a i taki sezon po prostu
byle do wiosny ;--))
czekamy na ok okno pogodowe by pojsc na spacerek w 3
bo tu dzis leje jak z cebra
mam nadz ze caly rok tak full nei bedzie lalo
a nasza area zeby bylo smieszniej to Shower sie nazywa -
No wlasnie jestem na diecie duzo rzeczy nie moge jesc o cukrze hmm juz zapomnialam jak smakuje owocow tez malo moge jesc bo musze dzielic je na pol ,warzywa tez nie ktore tylko wiec wydaje mi sie ze to moze byc wina tego ze nie rosnie jak nalezy ..
bede rodzila w droghedzie tak jak Jule bo mam najblizej
Najbardziej denerwuje mnie ze nie mam jednego lekarza tylko co chwila ktos nowy i tlumaczyc trzeba od nowa wszystko ..ale to przez cukrzyce Wczoraj nawet koles namawial mnie do naturalnego porodu bo prawdopodobienstwo tego ze popekam tego samego stopnia jest male ale zostaje przy cc dla bezpieczenstwa -
ja nie mialam swojego lekarza w Pl w szpitalu ale czulam sie bezpiecznie
przyjeli do porodu i sami zaznajamiali sie z karta wywiadu plus od ginki prowadzacej z karta ciazowa
no ja na 3240 tez peklam ale wew plus zew bylam nacinania
Jula byla duza 3600 to sie nei dziwe ze popekalas, moje 2 kol z job tez sporo popekaly przy big dzieciach po 4 i 5kg i do tej pory zle wspominaja,
bratowa byla nacinana w Limerick i ok -
no wlasnie a propos tego ze new staff musi czytac to ksiazke ciazowa, to w ogole nie wiem czy czytaja, raczej pytaja i od nowa czl musi opowiadac
ja na 2 wizytach tak mialam w Cork szpitalu
w Pl sytuacja jest prostsza pod tym wzgledem, bo karta ciazowa liczy sobie 1 tekturowa strone na pol skladana i all wizyty, leki, zalecenia jak na dloni
a tu kniga ciazowa to na kilogramy wazy, nadprodukcja papieru, kiedy tam wlasciwie nic nie ma..szuka sie tylko po tych stronachWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 13:21
juska19 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Wszytkiego najlepszego w nowym roku
Kochane powiedzcie mi gdzie w Dublinie mozna zrobic bete ?
Domi IRL, kami1 lubią tę wiadomość
-
No wlasnie wywiad na kazdej wizycie no ale coz ,zobaczymy co powiedza wydaje mi sie ze moze wczesniej beda chcieli cc zrobic jak maluch nie bedzie przybieral na wadze i w inkubatorze beda go dokarmiac mam nadzieje ze na duzym skanie zrobia badania czy jest zdrowy Adas ,ale wam smece
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
kasiuleks wrote:Witajcie Wszytkiego najlepszego w nowym roku
Kochane powiedzcie mi gdzie w Dublinie mozna zrobic bete ?
bete to albo u Polakow w Medicusie w Dub albo u wlasnego irl GP
dr Dybkowski tez pobiera krew na wyniki z tego co pamietam, jego stronka jest na necieWiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2015, 15:27
-
Juska nei smecisz jak dla mnie
masz normalne obawy i pytania jako przyszla mama
my Cie mocno tu wszystkie wspieramy i na pewno bedzie DOBRZE
po fakcie z przygod ciazowych zawsze sie smiejemy
Twoja siostra Ewelina i Jaszczurka tez mialy z przygodami porod i daly rade
w koncu my kobiety jestesmy ;--)))))))))))