X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola nie lubila lezec na brzuszku . a jak juz lezala to chwile i placz . Na tej biernoce dluzej lezala. I nauczyla sie przekrecac na brzuszek

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pierwszego zabka Loli.
    Maz mi kupił Nissana Qashkaia. Także duże ale bardzo bezpieczne. Crash testy ma bardzo dobre.

W pogodzie na pl irlandia widziałam zapowiedzi zimy od jutra ciekawe czy się sprawdzi.

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o wow AniLewe gratuluje i zazdroszcze:)

wzielam 8 tygodni z tych 16tu plus miesiac urlopu z zeszlego roku.i to mnie dociagnelo do polowy kwietnia.

U mnie widzisz jest tak ze wiekszosc znajomych z pracy jednak dlatego poniekad chciala bym juz wrocic. Nam sie znajomi z poza pracy wykruszyli- jeden za drugim do PL powracali. Dzis tez wlasnie kozezanka ktora urodzila tu tydzien przede mna mowila ze z mezem wracaja z koncem lutego.

Limerikowo- zdjecie zabka poprosimy na dowod heheh:p

My zamierzamy zaczac wprowadzac gluten tez jakos niedlugo jak mala skonczy 6 miesiecy- to juz za niecaly tydzien - nie moge uwierzyc.

Moja mam jutro przylatuje wiec na pare dni pewnie bede wylaczona z obiegu. Nadrobie Was jak bede miala czas i okazje.
    Trzymajcie sie.

jaszczurka, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo koniecznie ciocie chca zobaczyc zabek :)

Ja dzis bez obiadu zupa z wczoraj pomidorowa wlasnie chlopaki zajadaj.

I na deser ciasto wlasnie pichce Tiramissu <niomi niomi>

Domi jak lecialam do PL z Dublina to tak po rozmowach z Polakami to duzo ludzi wraca do Polandii..

No slychalam z ta pogoda teraz ma byc zimniej..

U nas w Pl snieg spadl.

no to na komunie juz mam pootwierdzonych 13 ludzisk na pewno:)

Jak ten czas zaiwania Domi masz racje niedlugo nasze dzieciaczki juz bede mialy pol roczku no nie wspomniajac juz o moim 9-im letnim chlopie :D
    No i juz komunia niebawem :)

Domi IRL lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie maz mi mowil ze powrot zimy tu srogiej hu hu ha zapowiadaja, czyli maszakra znowu na drogach plus odmrazanie, odszranianie auta do roboty

a propos zabka to staralam sie juz wczor zrobic fotke ale jak na komende Lolka zamyka paszcze i mam tylko takie zdjecia ha ha ha a wiadomo nic nie na sile
    przyjdzie moment ze wszystkie kly sama pokaze :--))

jaszczurka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecie w sklepie dzis non stop wystawialo język i nie chciał schować i nawet tak zasnal ;)

W ogóle dziś ciągle sam sie bawi. Normalnie zmienia się na wszedobylskoego.

Domi IRL, jaszczurka lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he aNiLewe u nas tez jezyk na wierzchu i jakby zeba chcial szybciej wypchnac tak to wyglada

jaszczurka, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam , ze moj bubol wiecznie jezorkiem operuje jak by chcial go jakos ulozyc sobie i cos powiedziec...
    :)

No wichura niezla dzis Moj Kubusiek przyszedl dzis do nas do wyrka i mowil mamus ja sie boje bo tak tam wiej..

Dzis starszy synek zaczyl sobie Rybke na obiad Kubusiowi to raczej nie musze sie pytac on zjada wszusyko tylko JUlian taki niejadek

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po szczepieniu ufff, nie bylo jeszcze tak zle ale jednak 2 para rak w aucie przydaje sie na powrotny koncert i zabawianie
    u nas tez wichura plus przelotnie snieg z deszczem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas tez snieg z deszczem i mega wiatr na przemian z ulewa
    mamy kolejnego zeba na wierzchu, to już 7! w trzy miesiące siedem zebow, masakra. tyle dobrze ze nie ma obajawow

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzis wogule nie spimy tyz TJ <3 masakra jakas albo ta pogoda tak dziala choc na mnie dziala odwrotnie na spanko to na TJ nie koniecznie :)

ukdyj44j93kc68pw.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo to fajnie, ze mala byla dzielna :)
    ja mam tez miec niedlugo szczepienie ale za duzo sie slyszy to mnie strach ogarnia jak mam isc :(

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe rany szczesliwa juz siedemka zebolkow to istny rekord
    ja bym palucha juz nie kladala malemu do buzi he he

no Lola byla w sumie b dzielna to mamie puscily nerwy na placz Loli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:24

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kobietki :D
    wlasnie wrocilam ze szpitala Adas wazy 2500 kg :D wiec ladnie przybiera na wadze :D
    za tydzien mam juz ostatnia wizyte wtedy dostane caly spis co i jak do cc :D 10 lutego bede miala krew pobierana a 12 6 max 6 30 bede musialabyc w szpitalu

Limerikowo, Ewelina.Irl, Domi IRL lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super newsy Juska
    Adas w wadze piorkowej ale ok normalnej
    no juz 10luty juz widac

a i 10luty to tez data dla nas, bedziemy odcieci od pradu od 9 do 5pm z przerwami, juz przyszedl notice wiec superanśno, bedzie piecyk w uzyciu all day long na mleko i obiad dla malej i tea dla mamy, jakos przezyjemy tez serwis sieci, cobysmy bez tego piecyka zrobili hmm

ja od nast tyg robie tez pt czyli 3dni a tata z Lola
    po szczepieniu mamy temp 37 i siedzim dzis w domu, wichura jak trza ale slonecznie
    trwa walka na soczek wlasny z jablka ale odpuscilam, widocznie Lola jeszcze zapchana obiadowym krolikiem
    dzis lapala kurz co sobie w sloncu fruwal i zacieszala do niego ;--)))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:24

juska19 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cc mam 12 a 10 pobieranie krwi tylko :D ja juz sie doczekac nie moge a zarazem sie boje strasznie zwlaszcza ze zostawiam dwojke dzieci w domu ..ale mam nadzieje ze te kilka dni uda nam sie przetrwac spokojnie :D ladnie dzis sypalo sniegiem szok jakis cieszylam sie jak dziecko hehe niby nie lubie zimy a ten snieg wywoluje usmiech na mojej twarzy

relge6yd0kju1g7d.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo palca to faktycznie lepiej nie wkladac melemu do buzi, ale ja ciagle karmie piersią, także to zostawiam już waszej wyobraźni bo ja tylko zaciskam żeby od czasu do czasu jak się zapomni

juska odliczamy z toba :) maly rosnie to najważniejsze

Lim sama zdecydowalas się na dzień więcej w pracy?

Domi jak remont i panie na aupair?

juska19 lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe masz b silne piersi jak na zabki malego i sile woli, podziwiam

a wlascicielka chce mnie na caly etat ale ja jej mowilam w tamtym roku jeszcze, ze pol etatu od lutego mi odpowiada na 3 dni i starczy, maz zostaje z mala i odrabia pare h tylko zaczynajac wczesniej,w kontrakcie ma 37h
    tak jak wszystkie wiecie niania tu pol pensji potrafi kosztowac tak jak i zlobek
    po za tym odpowiada mi quality time z corka a nie uzeranie sie czasem z polowa hotelu pracownikow i gosci :--))

listopad, grudzien i styczen wg umowy ustnej z wlascicielka pracowalam wg mego zyczenia tylko weekendy by podchowac mala choc i tak mezowi nieraz koncert zrobila mala ladny..
    potem byla umowa ze tak moge 3mce i part time a potem zobaczymy
    pewnie wlascicielka bedzie parla na caly etat ale ja po prostu nie chce i nie moge dziecka zostawic, za duzo mnie kosztowalo emocjonalnie i finansowo od poczatku prywatne prowadzenie ciazy z sukcesem

zdecydowlam sie na 3 dni i tak zostanie na razie , no chyba ze mnie wywala bo to pryw biznes i nei ma sentymentow, kasa is kasa
    licze sie ze wszystkim, takie zycie, na caly etap sie z powrotem badz co badz nie wybieram i tyle, idzie w domu i fiz i psych odpoczac po prostu
    jak nie bede miec tu pracy to na pewno gdzie indziej dostane tym sie nie martwie
    maz ma ok zarobki i nam starcza plus mamy oszczednosci a Lola na pamperki i sloiki obiadowe swoja kaske wypracowana z podatkow rodzicow ;--))

"byle ryjem do przodu" jak glosi cytat z filmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 00:45

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :D
    dzis 37 tc :D leci leci ten czas 12 dni do cc planowanej o ile nic wczesniej sie nie zacznie :D pamietam jak odliczalam aby do 12 tc pozniej 20 tc itp a teraz juz ciaza donoszona :D
    Kurcze ostatnio nic mi sie nie chce nagonilam brata i meza do malowania sypialni wiec nasza i dzieci sypialnie odswiezone zostaly reszta salon nie dawno malowany wiec przed szpitalem moze uda im sie odswiezyc wszystko noce oczywiscie zarywam i to ladnie chodze jak lunatyk
    Dzis myslalam ze pospie ale moje dzieci jak zawsze trzeba budzic do szkoly i przedszkola tak dzis 7 30 na nogach byly masakra jakas sloneczko swieci ale wiaterek wieje chcialam ich wziac na spacer ale len ze mnie dzis jak nie wiem :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Juska leniuchuj poki masz jeszcze troche okazji ;--))
    zreszta dwojka dzieci nie da mamie odstawic duzego lenia
    dobrze ze domek macie czysty i odswiezony, od razu inaczej sie mieszka
    ja dzis po robocie bylam na zakupach, argos - full ludzi i lidl tez jak za czasow boomu doslownie
    kupilam new czajnik i wage bo nic nie jest wieczne
    zastanawiamy sie nad steam mopem pionowym do ktorego wlewa sie wode i detergent, bo podloga na kuckach myta to troche meczy kubatura i co 2gi dzien chochlowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 19:45

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ