jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
o wow AniLewe gratuluje i zazdroszcze:)
wzielam 8 tygodni z tych 16tu plus miesiac urlopu z zeszlego roku.i to mnie dociagnelo do polowy kwietnia.
U mnie widzisz jest tak ze wiekszosc znajomych z pracy jednak dlatego poniekad chciala bym juz wrocic. Nam sie znajomi z poza pracy wykruszyli- jeden za drugim do PL powracali. Dzis tez wlasnie kozezanka ktora urodzila tu tydzien przede mna mowila ze z mezem wracaja z koncem lutego.
Limerikowo- zdjecie zabka poprosimy na dowod heheh:p
My zamierzamy zaczac wprowadzac gluten tez jakos niedlugo jak mala skonczy 6 miesiecy- to juz za niecaly tydzien - nie moge uwierzyc.
Moja mam jutro przylatuje wiec na pare dni pewnie bede wylaczona z obiegu. Nadrobie Was jak bede miala czas i okazje.
Trzymajcie sie.jaszczurka, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Limerikowo koniecznie ciocie chca zobaczyc zabek
Ja dzis bez obiadu zupa z wczoraj pomidorowa wlasnie chlopaki zajadaj.
I na deser ciasto wlasnie pichce Tiramissu <niomi niomi>
Domi jak lecialam do PL z Dublina to tak po rozmowach z Polakami to duzo ludzi wraca do Polandii..
No slychalam z ta pogoda teraz ma byc zimniej..
U nas w Pl snieg spadl.
no to na komunie juz mam pootwierdzonych 13 ludzisk na pewno:)
Jak ten czas zaiwania Domi masz racje niedlugo nasze dzieciaczki juz bede mialy pol roczku no nie wspomniajac juz o moim 9-im letnim chlopie
No i juz komunia niebawem
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
no wlasnie maz mi mowil ze powrot zimy tu srogiej hu hu ha zapowiadaja, czyli maszakra znowu na drogach plus odmrazanie, odszranianie auta do roboty
a propos zabka to staralam sie juz wczor zrobic fotke ale jak na komende Lolka zamyka paszcze i mam tylko takie zdjecia ha ha ha a wiadomo nic nie na sile
przyjdzie moment ze wszystkie kly sama pokaze :--))jaszczurka lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam , ze moj bubol wiecznie jezorkiem operuje jak by chcial go jakos ulozyc sobie i cos powiedziec...
No wichura niezla dzis Moj Kubusiek przyszedl dzis do nas do wyrka i mowil mamus ja sie boje bo tak tam wiej..
Dzis starszy synek zaczyl sobie Rybke na obiad Kubusiowi to raczej nie musze sie pytac on zjada wszusyko tylko JUlian taki niejadek -
aNiLewe rany szczesliwa juz siedemka zebolkow to istny rekord
ja bym palucha juz nie kladala malemu do buzi he he
no Lola byla w sumie b dzielna to mamie puscily nerwy na placz LoliWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 20:24
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
Witam kobietki
wlasnie wrocilam ze szpitala Adas wazy 2500 kg wiec ladnie przybiera na wadze
za tydzien mam juz ostatnia wizyte wtedy dostane caly spis co i jak do cc 10 lutego bede miala krew pobierana a 12 6 max 6 30 bede musialabyc w szpitaluLimerikowo, Ewelina.Irl, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
super newsy Juska
Adas w wadze piorkowej ale ok normalnej
no juz 10luty juz widac
a i 10luty to tez data dla nas, bedziemy odcieci od pradu od 9 do 5pm z przerwami, juz przyszedl notice wiec superanśno, bedzie piecyk w uzyciu all day long na mleko i obiad dla malej i tea dla mamy, jakos przezyjemy tez serwis sieci, cobysmy bez tego piecyka zrobili hmm
ja od nast tyg robie tez pt czyli 3dni a tata z Lola
po szczepieniu mamy temp 37 i siedzim dzis w domu, wichura jak trza ale slonecznie
trwa walka na soczek wlasny z jablka ale odpuscilam, widocznie Lola jeszcze zapchana obiadowym krolikiem
dzis lapala kurz co sobie w sloncu fruwal i zacieszala do niego ;--)))))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:24
juska19 lubi tę wiadomość
-
No cc mam 12 a 10 pobieranie krwi tylko ja juz sie doczekac nie moge a zarazem sie boje strasznie zwlaszcza ze zostawiam dwojke dzieci w domu ..ale mam nadzieje ze te kilka dni uda nam sie przetrwac spokojnie ladnie dzis sypalo sniegiem szok jakis cieszylam sie jak dziecko hehe niby nie lubie zimy a ten snieg wywoluje usmiech na mojej twarzy
-
Limerikowo palca to faktycznie lepiej nie wkladac melemu do buzi, ale ja ciagle karmie piersią, także to zostawiam już waszej wyobraźni bo ja tylko zaciskam żeby od czasu do czasu jak się zapomni
juska odliczamy z toba maly rosnie to najważniejsze
Lim sama zdecydowalas się na dzień więcej w pracy?
Domi jak remont i panie na aupair?juska19 lubi tę wiadomość
-
aNiLewe masz b silne piersi jak na zabki malego i sile woli, podziwiam
a wlascicielka chce mnie na caly etat ale ja jej mowilam w tamtym roku jeszcze, ze pol etatu od lutego mi odpowiada na 3 dni i starczy, maz zostaje z mala i odrabia pare h tylko zaczynajac wczesniej,w kontrakcie ma 37h
tak jak wszystkie wiecie niania tu pol pensji potrafi kosztowac tak jak i zlobek
po za tym odpowiada mi quality time z corka a nie uzeranie sie czasem z polowa hotelu pracownikow i gosci :--))
listopad, grudzien i styczen wg umowy ustnej z wlascicielka pracowalam wg mego zyczenia tylko weekendy by podchowac mala choc i tak mezowi nieraz koncert zrobila mala ladny..
potem byla umowa ze tak moge 3mce i part time a potem zobaczymy
pewnie wlascicielka bedzie parla na caly etat ale ja po prostu nie chce i nie moge dziecka zostawic, za duzo mnie kosztowalo emocjonalnie i finansowo od poczatku prywatne prowadzenie ciazy z sukcesem
zdecydowlam sie na 3 dni i tak zostanie na razie , no chyba ze mnie wywala bo to pryw biznes i nei ma sentymentow, kasa is kasa
licze sie ze wszystkim, takie zycie, na caly etap sie z powrotem badz co badz nie wybieram i tyle, idzie w domu i fiz i psych odpoczac po prostu
jak nie bede miec tu pracy to na pewno gdzie indziej dostane tym sie nie martwie
maz ma ok zarobki i nam starcza plus mamy oszczednosci a Lola na pamperki i sloiki obiadowe swoja kaske wypracowana z podatkow rodzicow ;--))
"byle ryjem do przodu" jak glosi cytat z filmuWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 00:45
aNiLewe lubi tę wiadomość
-
Witam
dzis 37 tc leci leci ten czas 12 dni do cc planowanej o ile nic wczesniej sie nie zacznie pamietam jak odliczalam aby do 12 tc pozniej 20 tc itp a teraz juz ciaza donoszona
Kurcze ostatnio nic mi sie nie chce nagonilam brata i meza do malowania sypialni wiec nasza i dzieci sypialnie odswiezone zostaly reszta salon nie dawno malowany wiec przed szpitalem moze uda im sie odswiezyc wszystko noce oczywiscie zarywam i to ladnie chodze jak lunatyk
Dzis myslalam ze pospie ale moje dzieci jak zawsze trzeba budzic do szkoly i przedszkola tak dzis 7 30 na nogach byly masakra jakas sloneczko swieci ale wiaterek wieje chcialam ich wziac na spacer ale len ze mnie dzis jak nie wiem -
a Juska leniuchuj poki masz jeszcze troche okazji ;--))
zreszta dwojka dzieci nie da mamie odstawic duzego lenia
dobrze ze domek macie czysty i odswiezony, od razu inaczej sie mieszka
ja dzis po robocie bylam na zakupach, argos - full ludzi i lidl tez jak za czasow boomu doslownie
kupilam new czajnik i wage bo nic nie jest wieczne
zastanawiamy sie nad steam mopem pionowym do ktorego wlewa sie wode i detergent, bo podloga na kuckach myta to troche meczy kubatura i co 2gi dzien chochlowanieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 19:45