X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska- cc bedzie ok- ja bylam zadowolona ogolnie- a bac wiadomo ze sie boisz- kazdy se boii tego czego nie zna- sn tez pewnie pierwszego sie balas?

Adas napewno bedzie zdrowy i cudowny.
    Czekam z niecierpliwoscia na zdjecie!!!!

Dziewczyny ktore gotuja dla maluchow- mrozicie jedzonko czy zagotowujecie sloiczki?? moja mama pokazala mi jak zagotowywac i chyba teraz w ta strone pojde bo morzenie spoko tylko te pojemniczki sa dla malej juz za male i musze po 2 dawac. A sloiki w sam raz- chociaz zaraz pewnie te wieksze sloiczki bedzie wciagac.

Cy ktoras z Was widziala gdzies tu taka kaszke manne typowa- zebym mogla zaczac wprowadzac gluten?

I jak to jest? pol lyzeczki dziennie do zupki??

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloiki najlepiej zagotowywac takie wykowanie daje gwarancje swiezosci po otwarciu
    A to co w lodowce na swiezo to 48h max moze stac

Ja mam kasze z glutenem Sinlac Nestle 5zboz z lipa i jest ok.dostepna w pl sklepie.
    Nie bede odradzac kazdy musi sam jak chce poprobowac innych i np bobovity ale nam bobovita nie podeszla jako kasze
    Jest tez tradycyjna manna z firmy Kupiec takze dostepna w pl sklepach
    Ja na poczatku dawalam 3g manny czyli pol lyzeczki.teraz cala
    Nam chyba na polikach wyrzuca zmieniona ciut skorke od glutenu wiec daje dalej lyzeczke tylko i kasze bez glutenu

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi pierwszy porod byl duzo wczesniej wiec nawet nie zdazylam sie bac .Juz mowilam mezowi ze po cc zeby wrzucil na forum zdjecia Adasia :D jejku ale wy juz macie spore dzieciaczki hehe pamietam jak dolaczylam do forum to bylyscie z brzuszkami jeszcze

Limerikowo, Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za info Limerikowo.

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam zwykla manne w sklepie polskim.
    osobiście mroze borobie na parze rozne warzywka i potem robie miksy i do pojemniczków, najnowsza porcje (wychodzi mi zupek na 2tyg) zrobiłam już z kurczakiem i kaszka, 3g wlasnie na dzien.

skad wezmiesz słoiki? bo sama bym chętnie zawekowala ale nie wiem skad wziąć słoiki, po dżemach trzymałam kilka ale sama nie wiem (bo te po gotowych daniach dla dzieci się nie nadaja).

juska, będzie dobrze, jesteś super mama a wiadomo im bliżej terminu to wiadomo ze strach i myśli sa

limerikowo to Lola już ladnie raczkuje skoro wchodzi sama do kojca? A kupujecie babydry czy może activefit? bo ja mam babydry i jestem zadowolona ale maly nie usiedzi w miejscu i mysle tak bymi elastycznymi pampersami.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzis poszla w tango raczka na zmianie taty jak trza, idzie do przodu, wreszcie
    nr dnia ze spala 30min i byl bal po spacerze na drzemke darcie ze ho ho tak dziecko zmeczone, no i coz sie dziwic
    powiedzialam ze jak jutro maz nie polozy na proper nap na 2h to dostanie w ucho bo byl klopot ja, uspic do 8, maz stwierdzil, ze Lola tylko z mama ok chce spac..

my na razie zapinamy w pamerki 4+zielone na noc z ksiezycem na caly dzien bo ok chlona a Lolka nie lubi miec mokro
    chyba juz bedziemy na 5 przechodzic bo w udach i w pasie robi sie powoli ciasno
    ale racja nada o tych active fit pomyslec szczegolnie teraz przy raczku by nic nie krepowalo ruchow malego odkrywcy
    mowie do meza dzis myjac podloge ze nada kable pozabezpieczac bo nam net odlaczy wkrotce a maz ze odlaczy i jeszcze sie cieszy jak szarpie wszystko
    na kupe juz takie madre dziecko pokazuje szarpiac za spodnie na pupie, tak zauwazylam od 2dni, niesamowite
    do kojca probuje wspinac sie z powrotem po wyjsciu za zabawkami, ma 10cm w gore do pokonania i na razie zawisa przy wejsciu i wola o pomoc ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 23:39

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jestem expertem od sloikow, predzej moja mama, ona wekuje nawet do tych po sokach bobofruta i jest ok

sloiki widzialam w tesco przemyslowym sa tez w sklepch typu home store

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 38 tc zostalo ostatnie 5 dni i oby szybko zlecialo :D
    Ja co do sloiczkow to zawsze robilam zupke na dwa dni i chowalam do lodowki wiec co do wekowania nie pomoge szczerze mowiac
    Dzis w planie mam wysprzatac dom zrobic obiadek i jesli nie bedzie padalo wyjsc z dziecmi na spacer ,dosc ponuro sie dzis zrobilo

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hEJ WITAMY sie z Nicola .
    U nas wszystko dobrze Nicole zabawki chwile interesują a po chwili placz na rece . Az zaciska piastki i sie trzęsie .
    A tak to po za tym ok .
    Juska juz nie moge sie doczekac az pojade do was :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e55607502571.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b7669a9420c9.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a7349b8b4790.jpg

juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ani Lewe mama mi powekowala w tych sloiczkach po gotowych daniach i bardzo dobrze trzymaja- ale niektore musiala dwa raz gotowac az sie zasssaly, a niektore wcale- ale bede probowac- zawsze moge poprzekladac do zamrazarki- tylko ze te pojemniczki za male juz a nie widzialam nigdzie takich rozmiarowo odpowiednich plastikowych.

Ona mi tak pokaala- scierka na dno garnka- sloiczki ustawiasz- zalane do 3/4 woda (wstawia sie do zimnej- bron Boze do wrzatku) i przykrywa pokrywka- gotuje sie 20 min na bardzo wolnym ogniu. Potem sprawdza sie czy sie zamknely, a jak nie mozna sprobowac jeszcze raz- bo niektore dopiero za drugim razem sie udaly.

Ja uzywam tych z ksieycem- baby dry pampersow na caly dzien i noc bo naszym zdaniem najlepsze.
    Jak bedzie V wieksza to pomyslimy o tych innych ale poki co wypadki sa meeega rzadko weic sluza nam dobrze.

Wyjelismy w koncu wkladke z fotelika- ta co sie po 6 miesiacu wyciaga no i mala przeszczesliwa teraz w tym fotelu- nawet az tak bardzo te nozki jej teraz nie wystaja i wydaje sie ze bardzo jej wygodnie- ani sie nie wierci ani nic:)

U nas teraz karmienie wyglada tak: mleko rano- ok 200 ml potem kaszka lub kleik- ok 150 ml - lyzka, potem obiad- zupka (rozne- na zmiane moje na zmiane gotowe- wciaga wszystko jak odkurzacz) po poludniu znow mleczko- ok 150 ml i na kolacje tankuje 200-240 ml. Na tym mleku 2 napisane ze dziecko piwinno wypijac teraz 500-600 ml mleka na 3 razy wiec wyglada ze sie miescimy.
    No i owoce daje na deser popoludniu. Czasem takie z saszetki a czasem swoje.

glownie- jablko, gruszka, banan, mango, brzoskwinia.

W niektorych saszetkach tez jagody byly i bylo ok.
    Ale np widzialam tez takie z truskawkami- truskawki mozna???????

I pomidory???w wielu obiadkach gotowych sa pomidory- ja bym sama nie dawala ale jak w takich gotowych sa to myslicie ze mozna dawac?? Wy dajecie?

aNiLewe lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domek wysprzatany :D obiad ugotowany zjedzony ,na dwor nie udalo sie wyjsc bo sie ociagalam ze sprzataniem ale dzieci graja na Wii wiec nie jest zle ,jutro tylko okna musze pomyc :D
    Domi mam pytanko jak to u Ciebie bylo z karmieniem piersia bo roznie pisza ze trzeba dokarmiac zanim sie rozrusza laktacje

Domi IRL, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cesarce mialam pokarm bez problemow, tylko potem sie zawalila cala akcja po miesiacu ale to mala poprostu sie nie najadala i i tak dokarmialam.
    Ale na poczatku bylo ok.

Zreszta moja mama tez mowila jak byla ze nas 3 nie dala rady karmic piersia bo nie miala pokarmu wiec chyba genetycznie.
    Jesli karmilas pozostala dwojke to powinno byc ok.

juska19 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ta dwojka urodzona sn wiec sie zastanawiam Daniel i Jula mieli problem z lapaniem brodawek wiec tu mam te kapturki plus laktator zeby odciagac i butla dawac mleko :D zobaczymy jak bedzie
    Dzieki za odpowiedz :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam na zakupach i Nicole wsadzilam w te dla dzieciaczkow malych przy wozkach ale byla zadowolona . Cieszyla sie gadala . Rozgladala . No i spokojna byla bo w wozku nieraz nie da zrobic zakupow :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi się właśnie nie zassaly te słoiczki po gotowych także jak mam po jakims deserku typu porzeczki banana i winogrono to zostawiam sobie i takie w słoiczkach mroze. A naczytałam się tez na forach ze się nie zasysają. Ale widać można. :)

Limerikowo musisz dac m. szanse z tym usypianiem Loli. Mój maz czasem szybciej małego ulula niż ja np. dziś to ponad godzine probowalam, w końcu maly hopa i na dol zeszliśmy, maz chwile potrzymal polulal poszedł na gore i chodzi sam a ja niedowierzam ze tak szybko :)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w sumie nei mam wyboru bo jak jestem w pracy to mala musi spac poniewaz rosnie i tyle
    dzis udalo sie mezowi jednak uspic Lole na drzemke na 1.5h wiec wychodze z zalozenia ze chciec to moc ;--))

co do pomidorow to sa rzeczywiscie wszedzie w daniach gotowych, chyba po 6mcu juz

ja truskawek ani pomaranczy jeszcze nei podaje, wszedzie pisza ze silnie uczulaja, moze sezonowo sprobuje to jak Lola juz skonczy rok - truskawki, tylko ok trzeba bedzie niepryskanych poszukac co i tak nei bedzie latwym zadaniem

u nas ok weszly maliny i jagody, ananas, sliwka

w ogole to po 9 wstalam teraz jak poszlysmy obie spac kolo 7 po kapieli i soczku, odespalam pobudke o 5am
    karmiac dzis poznym obiadkiem zauwazylam ze 2gi zab juz na kreske widac na dole

smiejemy sie bo Lola najszybciej "idzie" do miski chipsow naszych ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 22:50

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Ani Lewe mrozisz w sloiczkach? no ja wlasnie nie bylam pewna czy mozna mrozic w szkle.

My dzis probujemy obiadek gotowy - zapiekanka z kalafiorem- w ktorej jest ser zobaczymy jak bedzie.

Musze ta manne kupic i zaczac podawac.
    Takie cos znalazlam w necie; co myslicie:

Practical Guidelines to Help Parents Introduce Gluten into their Infant’s Diet

Week 1 – One portion of gluten-containing foods every 3 days

Week 2 – One portion of gluten-containing foods every 2 days

Week 3- One portion of gluten-containing food every day

Week 4- Gluten containing foods can be given to the infant every day on more then one occasion.

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem Domi co do tego schematu glutenowego
    Wg hippa to 3g dziennie a potem 6g i nada sledzic ok tolerancje organizmu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis pytanko z serii mezczyzni z marsa a kobiety z wenus czyli czy Wy tez tak macie ? Lub podobnie :-)
    Chodzi o opieke nad niunia
    Maz dostaje wskazowki , ktore odbiera jako pouczanie ze on wie co ma robic i denerwuje sie a potem na koniec dnia sorry bo wskazowki ok konstruktywne

Moze i mamka jest nadgorliwa ale chce by bylo ok: obiad w porze obiadu i spacer w zimie po polud gdy jest temperaturowo w miare i drzemka w porze drzemki
    Nie pojme jak maz moze rozkrecac przy dziecku zablokowany wyl zmywarki i przesuwac jej plan dnia
    W sumie opieka jest ok tylko drobne poprawki
    Jak ja pracowalam z dziecmi we Fr to robilam tak jak matki chcialy i poprawki przyjmowalam jako poprawki a nie krytyke ;-)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 11:35

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo- faceci wszyscy tacy sami- moj tez sie czasem denerwuje bo cos tam powiem. Najwazniejsze ze w koncu sam sie do bledu umie przyznac .
    Mysle ze trzeba ich tez chwalic za male rzeczy- ja tak robie np. ''kochanie nikt tak malutkiej nie umie rozsmieszyc jak ty'' albo ''ale cie tatus ladnie ubral dzisiaj'' i on sie wtedy bardzo cieszy i jest bardzo dumny z siebie i wiecej chce robic przy malej

Ogolnie mysle ze i tak jestesmy szczesciary b kiedys facet nic nie robil przy dziecku i dom na glowie kobiety. Chociaz nadal spotylkam kolesi ktorzy nigdy pieluchy nie zmienili:)

Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
‹‹ 191 192 193 194 195 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ