jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
zgadzam sie z Domi moj maz tez robi inaczej niz ja wiele rzeczy ,ale czasami go pochwale i wtedy rosnie jak nie wiem hehe
Domi mam jeszcze pytanko jak dlugo dochodzilas do siebie po cc ??
wiem ze kazda kobieta ma inaczej ,ale moj maz ma 2 tyg urlopu od 11 czyli lacznie z moim pobytem w szpitalu i sie zastanawiamy czy starczy mi to zeby dojsc do siebieDomi IRL lubi tę wiadomość
-
no a my dzis jadlysmy z jedngo talerza poza notatnikiem posilkow
ja obiadek po pracy ryz, pomidor i ryba a Lola ryz i pomidor
skorki nie wciela bo pilnowalam, kolezanka z pracy mowila ze jej corka 10mczna b zakrztusila sie kawalkiem papieru i dopiero pomogl palec w gardlo na wymioty uff, najadla sie strachu
przy naszym dzisiejszym "jedzeniu" byl sw spokoj a i balaganik niezly no ale cos za cos -
moja kolezanka po cc byla juz na 2dzien na nogach i w sumie chwalila sobie, wiadomo kazdy ma inaczej
ja po szyciu wew i zew nei powiem ale 2 mce dochodzilam na pelne wygojenie bez bolu
bratowa po cc mowila by nosic taki pas brzuszny, ze pomaga w rekonwalescencji, ze przy 1ym dziecku nie miala a przy 2im ok jej pomogl -
Juska- ciezko powiedziec- powiem tak- ja pytalam tez przed cesarka i dostawalam sprzeczne opinie- jedna laska stawala na nogi kompletie na drugi dzien a jedna meczyla sie z 2 tyg ciezko powiedziec. Powiem tak- mysle ze Ty po dwoch naturalnych porodach szybko dojdziesz do siebie-
wazne zeby pierwsze 2 tyg nic nie robic ciezkiego- nie schylac sie do zmywarki i pralki- dziecko mozesz nosic i podnosic po 2 dobie z ugietych kolan zeby brzucha nie obciazac, nie uzywac szczotki do zamiatania i odkurzacza.
ogolnie takie nieprzyjemne doznania zwiazane byly z sama operacja i dzien po poem juz bylo ok.
moj maz mial 6 tyg ale dlatego ze my tu sami, na zadupiu plus pierwsze dziecko i cesarka
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
No wlasnie roznie ludzie mowia wiec dopytuje Ciebie bo wiem ze jestes po cc mam mame ale jestem Zosia samosia wiec wole sama robic dzieki za wskazowki:D kurcze stresuje sie jak nie wiem sroda bedzie dniem stresujacym sie a zarazem bede sie cieszylam bo ostatni dzien z zastrzykami insuliny ktore ostatnio bola tak ze placze
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
bolu nie mialam musze powiedziec dostalam recepte przy wyjsciu ze szpitala(na co chcialam- bo pytali co chce)- na 10 dni a potem na kontroli nastepna na nastepne 2 tyg wiec bolec mnie absolutnie nic nie bolalo. bardziej dyskomfort i strach przy poruszaniu.
Bedzie ok tylko nie mozesz dzwigac i sie schylac. Reszta bedzie ok. Smaruj blizne bio oilem zaraz jak sie zagoii.
Uwazaj na szwy- zalezy jakie bedziesz miala- ja mialam drucik tylko i wyciagneli przy wyjsciu ze szpitala- rewelacja- kapac sie mozesz odrazu jak na nogi staniesz bo opatry=unek wodoszczelny. byle by nie pocierac. Uwazac jak wtajesz z lozka - ale to zdrowy rozsadek w 9 miesiacu tez nie siada sie jakdo przysiadow- tylko na boczek nozki z lozka i dopiero sie wstaje.
co jeszcze???nie wiem- pozytywne nastawnienie bedzie dobrze- porod naturalny niesie moim zdaniem wiecej niewiadomych i ryzyka a Ty masz juz takie 2 za soba wiec tym razem powinien byc luzik dla Ciebie! tylko po daj sobie na luz- wytlumacz maluchom ze bedziesz potzrebowac odpoczynku.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
no zastrzyki daja po -anty zakrzepowe w brzuch- nic przyjemnego i skarpety uciskowe hehehe, ale wszystko dla zdrowia:)
dla mnie najgorszy ze wszystkieg byl venflon- do podawnia lekow- 3 razy ladowali 3 razy mi sie wyrwal wiec uwaaj hehe.
Kochana bedzie ok- 45 min i luzik- wszystko spokojnie bez nerwow i zobaczysz Adasia.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
O kurcze te welfrony wiem cos o tym bo jak lezalam na nerki co chwila mi sie wyrywal pozniej nie mieli juz gdzie sie w kuwac z tego co kobietka mowila szwy bede miala rozpuszczalne wiec zobaczymy w praktyce co i jak no fakt w 9 msc siada sie jak nieszczescie Boze hehee najgorsze ze mam byc 6 45 w szpitalu a cc moge miec nawet o 11 wiec bede tam siedziala i sie stresowala aa i musze kupic bio oil bo nie zaopatrzylam sie w to Domi dziekuje Ci bardzo dobrze miec jakies wskazowki
-
Juska rozpuszczalne bedziesz miec wewnatrz a na zewnatrz robia- tradycyjne szwy , klamry lub beading- nie wiem jak to sie pisze- to ten drucik owiniety rozpuszczalnymi- ja to mialam.
Bede trzymac kciuki, zona mojgho kolegi z pracy tez ma cesarke w srode:) -
dzis przy kapieli zaobserwowalismy powiekszone gruczly piersiowe,pewnie to od jajek-estrogeny, podajemy teraz pol zoltka jako budulca co dzien
zatem przechodzimy na co drugi dzien z powrotem plus jaja organiczne, ograniczamy kurczka i indyka
juz raz cyce Lola miala powiekszone plus z mlekiem na tradzik hormonalmy a teraz z powodu jajek i mieska wg naszych obserwacji
z innej beczki to macie jakies plany juz na Walentego?
bo Juska to wiadomo bizi bizi po cc plus maluszek :--))ale tez na pewno bedzie swietowac
u nas padla na razie wstepna propozycja by wybrac sie z dziewczynami z pracy na Greya do kina
trailer zapowiada b sexy filmik
oczywiscie maz za nianke bedzie robil bym ja mogla sie wybrac spokojnie
jak sie zbiora kobiety to pojade jak nie to sama nie wiem czy pojade
badz co badz juz jedna koleznka wycyganila ode mnie trylogie twarzy Greya i czeka na knigi do pt jak bede w job ponownie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 21:06