X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Domi.no fakt moze nie chwale meza..
    Ale ja sama nie oczekuje braw za swoje obowiazki i w sumie uwazam ze i jedno i drugie musi sobie z Lola poradzic a ona z nami he he

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie z Domi :D moj maz tez robi inaczej niz ja wiele rzeczy ,ale czasami go pochwale i wtedy rosnie jak nie wiem hehe
    Domi mam jeszcze pytanko jak dlugo dochodzilas do siebie po cc ??
    wiem ze kazda kobieta ma inaczej ,ale moj maz ma 2 tyg urlopu od 11 czyli lacznie z moim pobytem w szpitalu i sie zastanawiamy czy starczy mi to zeby dojsc do siebie

Domi IRL lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska nie martw sie masz mame na miejscu to ci pomoze :) no i ja pojade :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a my dzis jadlysmy z jedngo talerza poza notatnikiem posilkow
    ja obiadek po pracy ryz, pomidor i ryba a Lola ryz i pomidor
    skorki nie wciela bo pilnowalam, kolezanka z pracy mowila ze jej corka 10mczna b zakrztusila sie kawalkiem papieru i dopiero pomogl palec w gardlo na wymioty uff, najadla sie strachu
    przy naszym dzisiejszym "jedzeniu" byl sw spokoj a i balaganik niezly no ale cos za cos

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kolezanka po cc byla juz na 2dzien na nogach i w sumie chwalila sobie, wiadomo kazdy ma inaczej
    ja po szyciu wew i zew nei powiem ale 2 mce dochodzilam na pelne wygojenie bez bolu
    bratowa po cc mowila by nosic taki pas brzuszny, ze pomaga w rekonwalescencji, ze przy 1ym dziecku nie miala a przy 2im ok jej pomogl

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska- ciezko powiedziec- powiem tak- ja pytalam tez przed cesarka i dostawalam sprzeczne opinie- jedna laska stawala na nogi kompletie na drugi dzien a jedna meczyla sie z 2 tyg ciezko powiedziec. Powiem tak- mysle ze Ty po dwoch naturalnych porodach szybko dojdziesz do siebie-
    wazne zeby pierwsze 2 tyg nic nie robic ciezkiego- nie schylac sie do zmywarki i pralki- dziecko mozesz nosic i podnosic po 2 dobie z ugietych kolan zeby brzucha nie obciazac, nie uzywac szczotki do zamiatania i odkurzacza.

ogolnie takie nieprzyjemne doznania zwiazane byly z sama operacja i dzien po poem juz bylo ok.

moj maz mial 6 tyg ale dlatego ze my tu sami, na zadupiu plus pierwsze dziecko i cesarka

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie roznie ludzie mowia wiec dopytuje Ciebie bo wiem ze jestes po cc mam mame ale jestem Zosia samosia wiec wole sama robic :D dzieki za wskazowki:D kurcze stresuje sie jak nie wiem sroda bedzie dniem stresujacym sie a zarazem bede sie cieszylam bo ostatni dzien z zastrzykami insuliny ktore ostatnio bola tak ze placze

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bolu nie mialam musze powiedziec dostalam recepte przy wyjsciu ze szpitala(na co chcialam- bo pytali co chce)- na 10 dni a potem na kontroli nastepna na nastepne 2 tyg wiec bolec mnie absolutnie nic nie bolalo. bardziej dyskomfort i strach przy poruszaniu.

Bedzie ok tylko nie mozesz dzwigac i sie schylac. Reszta bedzie ok. Smaruj blizne bio oilem zaraz jak sie zagoii.
    Uwazaj na szwy- zalezy jakie bedziesz miala- ja mialam drucik tylko i wyciagneli przy wyjsciu ze szpitala- rewelacja- kapac sie mozesz odrazu jak na nogi staniesz bo opatry=unek wodoszczelny. byle by nie pocierac. Uwazac jak wtajesz z lozka - ale to zdrowy rozsadek w 9 miesiacu tez nie siada sie jakdo przysiadow- tylko na boczek nozki z lozka i dopiero sie wstaje.

co jeszcze???nie wiem- pozytywne nastawnienie bedzie dobrze- porod naturalny niesie moim zdaniem wiecej niewiadomych i ryzyka a Ty masz juz takie 2 za soba wiec tym razem powinien byc luzik dla Ciebie! tylko po daj sobie na luz- wytlumacz maluchom ze bedziesz potzrebowac odpoczynku.

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zastrzyki daja po -anty zakrzepowe w brzuch- nic przyjemnego i skarpety uciskowe hehehe, ale wszystko dla zdrowia:)

dla mnie najgorszy ze wszystkieg byl venflon- do podawnia lekow- 3 razy ladowali 3 razy mi sie wyrwal wiec uwaaj hehe.

Kochana bedzie ok- 45 min i luzik- wszystko spokojnie bez nerwow i zobaczysz Adasia.

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze te welfrony wiem cos o tym bo jak lezalam na nerki co chwila mi sie wyrywal pozniej nie mieli juz gdzie sie w kuwac z tego co kobietka mowila szwy bede miala rozpuszczalne wiec zobaczymy w praktyce co i jak no fakt w 9 msc siada sie jak nieszczescie Boze hehee najgorsze ze mam byc 6 45 w szpitalu a cc moge miec nawet o 11 wiec bede tam siedziala i sie stresowala aa i musze kupic bio oil bo nie zaopatrzylam sie w to :/ Domi dziekuje Ci bardzo dobrze miec jakies wskazowki

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tak samo jak po zwyklym porodzie jedna dojedzie do siebie w ciagu 3 dni jak moja znajoma a ja nie moglam chodzic przez okolo 4 tyg :(
    Tez ciezko wstac usiasc czy sie polozyc :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska rozpuszczalne bedziesz miec wewnatrz a na zewnatrz robia- tradycyjne szwy , klamry lub beading- nie wiem jak to sie pisze- to ten drucik owiniety rozpuszczalnymi- ja to mialam.

Bede trzymac kciuki, zona mojgho kolegi z pracy tez ma cesarke w srode:)

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha to nie zrozumialam je dobrze :D
    To trzymam kciuki za zone kolegi :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po drugim porodzie dochodzilam do siebie przez 7 miesiecy tak bylam pozszywana w srodku ze czulam szwy tyle czasu wiec to roznie bywa

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja czulam brzuch tak przez 2 miesiace, potem przy dotyku tylko dyskomfort a teraz wszsytko zniknelo.

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis przy kapieli zaobserwowalismy powiekszone gruczly piersiowe,pewnie to od jajek-estrogeny, podajemy teraz pol zoltka jako budulca co dzien
    zatem przechodzimy na co drugi dzien z powrotem plus jaja organiczne, ograniczamy kurczka i indyka
    juz raz cyce Lola miala powiekszone plus z mlekiem na tradzik hormonalmy a teraz z powodu jajek i mieska wg naszych obserwacji

z innej beczki to macie jakies plany juz na Walentego?
    bo Juska to wiadomo bizi bizi po cc plus maluszek :--))ale tez na pewno bedzie swietowac

u nas padla na razie wstepna propozycja by wybrac sie z dziewczynami z pracy na Greya do kina
    trailer zapowiada b sexy filmik
    oczywiscie maz za nianke bedzie robil bym ja mogla sie wybrac spokojnie
    jak sie zbiora kobiety to pojade jak nie to sama nie wiem czy pojade
    badz co badz juz jedna koleznka wycyganila ode mnie trylogie twarzy Greya i czeka na knigi do pt jak bede w job ponownie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 21:06

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo
    No ja bede swietowac w szpitalu :D
    Nawet moj maz sie smial ze wie gdzie mnie zabierze na walentynki,popatrzylam na niego i pytam gdzie a on do szpitala haha
    Fajny pomysl z kinem :D

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo jak powiekszone ?
    Moja Nicola ma guzka wyczuwalnego na sutku z prawej strony . Lekarka pow ze jak sie nie wchlonie do 2 roku to masc dostanie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej takie pytanie- ta kaszke manne to tak popostu dosypac pol lyzeczki do obiadku tak??

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy z nicola na czek up i wazy 7.130 klocek jeden .A tak to wszystko dobrze . Babka o matko ale ona ma wlosy i sie przekreca . :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ