jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi nie napisalam nic obrazliwego ze Wy nie szanujecie tylko ze my szanujemy
a skoro to tak odebralas to Twoja rzecz...
nie bede tu przytaczac art kiedy tv dla dzieci etc bo same mozecie sobie znalezc opnie psychologow dzieciecych, pediatrow, neurologow
moim zd tak jak pisalam duzo za duzo za wczesnie zescie wystartowaly ale to Wasza sprawa i dzieci i tyle
my tam gotujemy na nast dzien i sprzatamy chate jak mala pojdzie spac bo w dzien sie nie da czasem po prostu, Wersalu byc nie musi przy tak malym dziecku :--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 22:22
-
Kazda wychowuje jak chce .
Ostatnio mojae dwie znajome wstawily zdiecia gdzie ich dzieci sa w podobn wieku bo jedne z poczatku sierpnia drugie z konca . Jedna dala kielbase druga pomarancza jak zapytalam czy nie zawczesnie to mi powoedziala ze wychowala juz jedno a wiem ze z cytusami trzeba czekac . Ivh dzieci sa starsze od nicoli miesiac .
Jak napisalam wczesniej nie zamierzam niczego zabraniac Nicoli ja wychowoje dziecko po swojemu a nikomu nie nakazuje robic tak jak ja !
Wprowadzilam jej stale posilki wczesniej i pije cherbatke zwykla slabo z brazowym cukrem i nic jej nie jest teraz kupuje jej soczki z gerbera czy jak to tam nie wazne . Ah ide wypic drinka bo sie wlasnie relaxuje . Ja wole posprzatac w ciagu dnia nic na wieczor jak ona zasnie . Bo bym nie maial chwili dla siebie
Milego wieczorku .Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Moja V byla wczoraj dzieckiem idealnym- ani razu sie nawet nie skrzywila- do samego wieczora:))
Dzis mi pewnie da popalic dla rownowagi hehehe.
Wczoraj poraczkowala kawalek- do tylu wyobrazcie sobie hehee
Cwiczymy raczki zeby silniejsze byly- robimy taczuszke itp znalazlam w necie.
Zabkow ani sladu;/Ewelina.Irl, AgataP, juska19 lubią tę wiadomość
-
ooo postep- okazalo sie ze moja lodowko zamrazarka jest na gwarancji ciagle z Know How i ze przyjada naprawic a jak sie nie uda za pierwszym razem to przysla nowiutka:))
Nasz jest ok- niech naprawia no ale nowa tez nie pogardze:))Ewelina.Irl, AgataP lubią tę wiadomość
-
Super Domi ze mala byla grzeczna i fajnke ze naprawia a nie musisz kupic nowa .
My wczoraj pojechalismy na zakupy jak piotrek wrocil z pracy na szybko zjadl .
Wrocilismy kolo 20 wiec nivola sie przespala w aucie i zasnela dopiero kolo 21
A dzis juz wstalam zrobilam sniadanko piotrek zjadl i na 11 pojechal do pracy .
Ja juz mam prawie ogarniete a wstalam po 9chwile . Usypiam wlasnie nicole i ide dokonczyc mielone i obrac ziemiaki . Jak wstaanie to odkurze i spacerek bo ladnie . Oby sie tylko nie popsula pogoda bo tu nie wiadomo nic co bedzie za godzine .
A wiec milego dnia
Anielewe i jaszczurka co u was ?Domi IRL, juska19 lubią tę wiadomość
-
Ewelina Ty to naprawde masz organizacje- sniadanka, obiadki, kolacja, zakupy- podziwiam. ja czasami caly dzien nie jem albo jem jakies tylko na szybko gotowe rzeczy. Jak jest obiad porzadny to sukces:)
Dzis kanapa ze spara z salatka na lunch a na kolacje planuje burgery z grila domowej roboty- jak Marcin z pracy wroci wiec kolo 20tej hehhe.
Ale juz przebralam posciel, upieklam chleb bananowy- uratowalam chleb bannanowy przed zjedzeniem przez mojego psa:) wypralam malej rzeczy bo caly kosz byl zaraz sie a nasze zabieram, spacer byl, obiadek malej tez, jeszcze odkurzanie i podloga do mycia jak mala bedzie sie ladnie bawila albo poloze ja na drzemke.
Jutro za to sushi time i sake coctaile wieczorem w miescie:)))
Ciekawe jak moj maz ogarnie- kolacje malej, spanie i rano sniadanko i kaszeczke:)Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Domi korzystam jak nicola np zasnie to przyszykuje sobie na obiad albo jak sie bawi nieraz mam 20 minut . A sa takie dni gdzie nic nie zrobie bo mam lenia i nicola nie daje .
Smialam sie z piotrka bo jak poszlam do znajomej jej mala sie zajac to jak wyszlam byl balagan tak wrovilam i bylo to samo .
Ale my kobiety potrafimy wszystko ogarnac .
Juz mam wszystko zrobione obiad uszykowany zaraz sie zbieramy na spacer i jade odkupic kurteczke dla nicoli na wiosne .
Niewiem czy widzialas ja na forum mam domi ? Taka szara z nexta ?Domi IRL lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyo mamo!1 ale zmoklam ! myslalam ze zdaze w okienko pogodowe przejsc jakies 15min bo psa trzeba wyprowadzic i sie armagedon zaczal,grad wiatr snieg, jezus!
mala ma mega marudny dzien jeszcze tak nie maial nawet jak sie spi zapomniala ,jezu ten skok rozwojowy jets najgorszy ze wsyztskich tak jeszcze nie bylo! az plakac mi sie chce.bo juz taka grzeczna byla! neich m iktos napisze ze to minie...ech
ja sprzatam z moim w weekendy tak dkoladniej na codzien to ogarne ogolnie tak jak mala przysnie a obiad to juz w parkwniku od rana dzis czeka bo mala marudna to nie ryzykowalam jak zasnela po raz pierwszy to wstawilam do parownika.
wieczorem codziennie od 7 do 8 cwicze wiec to moj czas na relax a potem tez juz nic nie ogarniamy bo to czas dla nas jak mala spi.
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Nie widzialam Ewelina kurteczki. Pochwal sie potem. My kupilismy w tesco bo ciagle jeszcze na zimowke- taka na 6-9 miesiecy ale one ogolnie jakies mniejsze wypadaja raczej te rozmiary bo jakas taka ciasna.
No ale juz niedlugo wiosna:)
U nas widac na dziasle na dole dwie biale kreseczki!!!! chyba zaraz te zabki sie wyrzna!!!!
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Na szczescie ominela nas chmura .
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c14e81ec0a9a.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a25ce1c08f18.jpg
niby 6-9 msc a na nia tylko ciut przy duza .
a nicola 5 msc no ale mam duze dziecieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:34
Domi IRL, Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość
-
weszlam na sq tam babki jakies robia sesjie zdieciowe dzieciom . Zaczepily mnie ojej ile ona ma ile ma wloskow mozemy jej zdiecie zrobic i dostala bym w breloczku i wywolane ale za bardzo mi sie spieszylo a one przebieraja dzieci i chyba 3 w kolejce bym byla
-
A Nicola juz zaczyna plakac na obce osoby albo np jak ich dlugo nie widzi .Poznaje juz swoich . Chociaz na piotrka znajomego placze od poczatku hehe .
Musze dzis nicoli wyczesac glowke bo zauwazylam ze ma gdzie niegdzie ciemieniuszkeWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 17:05
-
Oj smieszne sa te nasze maluchy.
Nasz rano jak się budzi to bierzemy do siebie, żeby jeszcze chwile pospać to on krazy od meza do mnie i dotyka tak delikatnie naszych twarzy i mowi smieszne dzwieki. Ja kaszelek udawany tez przerabialiśmy. Teraz jesteśmy na etapie baba i papa i robi ciagle taki dziobek i dmucha albo taki zaskoczony czyms. Cudne to wszystko.
Pogoda do d.. my wczoraj ledwo wyslismy to biegliśmy do domu bo zaczelo lac a dziś nawet pięknie ale wietrznie.
Ja staram się sprzatac w dzień, jak nie dam rady to wieczorem jak maly zasnie ale wtedy faktycznie człowiek by chciał usiasc i chwile odpocząć na kanapie. Obiad mam codziennie, często na dwa dni, ale zdarzy się tez z piekarnika jakiegoś gotowca.Ewelina.Irl, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość