X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo piszczenia- to u nas tez bylo piszczenie, potem pterodaktyl a teraz jest ''kaszlo szczek''. Nie tak irytujacy jak pterodaktyl ale bardzo dziwny:)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wyobrazcie sobie ze mi sie zamrazalnik psuje i na dwoch gornych polkach wszystko do smieci poszlo- lacznie z calym jedzeniem malej.

Wiatrak nie dziala- a fachowca wcale nie latwo znalesc:/

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ze skorne zmiany odpuszczaja
    .ja po odmrazaniu autka.ok ze mam kombinezon zimowy z 5 10 15 z Pl.teraz przyszedl wiec Lola dzis elegancko skorzysta na spacer z tata i dziadkiem.a myslalam ze poczeka z rozmiarem 86 do jesieni w szafie.zima wrocila nie ma co

Moze na sprzet agd maja w argosie jakis sale? Wszystko sie psuje.chinszczyzna na licencji na pare lat tylko no

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczor ogladalismy IDE.niezbyt porywajacy ale ciekawy.doczytalam o p prokutaror z filmu.interesujaca postac Heleny Wolinskiej Brus
    Dzis wstaje i 2 Oskary.nie obstawialam ze nawet 1 bedzie hura! :-)

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no u nas zima tez na calego ale slonce wychodzi wiec moze i spacer bedzie.
    Mala juz drzema po harcach nad ranem.

Ja kawke i chleb bananowy wcinam na sniadanie.
    Swoja droga- robilyscie kiedys??? pychotka!!!!!!!!!!!!!!!!i bardzo proste.

Co macie dzis na obiad?

U mnie risotto z krczakiem, porem i cukinia na caly dzien a na wieczor pizza domowa na gotowych spodach.

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bajek to nie przesadzajmy ona nie siedzi nosem przy tv tylko jest z daleka i nie oglada calymi dniami . Wlaczam jej jak np piotrek jest w pracy a ja chce cos zrobic. Np rano wlaczam jej z yutuba na tel i przyczepiaam do palaka a ja wtedy moge pospac . Jak tylko uslyszey ze leci myszka miki to odrazu sie odwraca i smirje bardziej lubi ta bajke i doktor toska . A jak jrj wlacze cos innego to posiedzi 2 minuty wiec cos musi byc w tym
    A dzis pieknie pospala w nocy bo zjadla przed 22 i dopiero przed 7zjadla i wstala po 9 :)

Limerykowo twoja nie oglada bajek ?
    Juz nie przesadzajmy tego nie tamtego tez nie.

Domi IRL, AgataP, juska19 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis niewiem co mam zrobic na obiad moze mielone zrobie albo pulpety .
    A na kolacjie napewno zapiekanki na bulkach z aldika tych do pieczenia .

Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tam tez bakjki ogladamy:)
    baby Tv dokladnie

AgataP, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak to Ewelina rozumiem takie ogladanie ale nie polecam.wiem ze tak teraz robia matki by miec np 1h na prace domowe

My z mezem uwazamy ze na tv nasza ma full czasu.nie sadzamy i nie ogladamy zadnej tv z nia
    Kazdy ma inna swiadomosc co do rozwoju dziecka
    My szanujemy jej wzrok i psychike.w nocy elegancko spi.nie potrzebuje extra bodzcow z migajacego ekranu.zadnych tresci nie zrozumie jeszcze dlugo.ma gimnastyke na macie i zabawki.cwiczy palce kartkujac ksiazki dla dzieci

Zapytajcie swoje mamy kiedy Wam bajki udostepnily b jestem tu ciekawa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 13:49

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc!
    ale pogoda ja nie moge! na specer nie poszlysmy a od urodzenia Nina nie byla na spacerze tylko 3 razy! teraz spi biedna chyba zeby jej ida powoli bo cos wczoraj marudna jak nigdy i w nocy marudna czego nigdy nie bylo! w nocy spala juz pieknie.

u nas obiady dosc szybkie bo z parownika wiec wszytsko wrzucam nastawiam i gotowe :)
    zreszta ja miesa nabialu nie jem wiec tylko waryzwa i produkty weganskie glownie,szybkie do prezygotowania bo wiadomo Nina narazie 3 msc to sama sie soba nie zajmie.

do pracy mi przyszlo wracac od nowego tygodnia,szalenstwo!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do TV to moja mama dosc szybko mnie sadzala i ogladalam,nic mi nie jest i zyje i wzrok mam ok,ja narzie Niny nie sadzam bo jej to nie interesuje wiec nie bede na sile jej zmuszac zr4eszta wydaje mi sie ze za mala ejst jeszcze a ja nie chce jej przebodzcowac,ostatnio bylismy u znjomych na urodzinach,za duzo dla niej! caly czas ktos ja bral na rece glosno krzyczal za duzo nowych twarzy dzwiekow,odreagowala placzem ze zmeczenia przed spaniem i w rezultacie nie zjadla nawet butli na sen.

wkurzylam sie bo kazdy ja bral na rece w momencie keidy plakala ze zmeczenia a ja znam swoje dziecko i wiem ze ona nie lubi byc na rekach jak jest zmeczona,wtedy jest jeszcze gorszy placz,ja trezba odlozyc do bujaczka czy lozeczka i poglaskac pobujac i usnie a kazdy mi ja z rak wyrywal bo ona na rece i na rece bo oni wiedza lepiej bo maja juz 3 dzieci,jasne! kazde dziecko jest inne i kadza matka zna swoje dziecko! wkurzylam sie tylko i juz nie pojde do nich na takie imprezy bo bez sensu dwa razy glupiemu tlumaczyc...ze moje dziecko nie uspokaja sie na rekach,a poza tym zdziwieni ze ona tylko przodem do siwata na rekach lubi bo inaczej juz jej nie bawi noszenie na rakech,ona juz chce sie rozgladac i badac swiat.

jej ale sie rozpisalam :P

Ewelina.Irl, Domi IRL lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo bez przesady . Moja tez spi dobrze w nocy ostatnio nawet jak zje o 22to spi do 7zje i spi dk 9 nieraz 10 .
    Ona nie oglada calymi dniami tv zeby jej wzrok posuc czy nie sadzam ja przed samym telewizorem . .
    Nie kazda matka musi tak robic. Ja tam nir zamierzam bronic dziecku tv czy cos innego . To nie te czasy ze niektorych domach nie bylo tv .
    Ja tez ogladam tv
    I nie wlanczam jej cartonnetwork tylko oglada disney junior albo bbc cbeebies .
    Wole ja posadzic i cos zrobiv w domu niz zatrudniac pomoc za ktora trzeba zallacic i nie zrobi tak jak ja robie po swojemy . Bo moj jak wrociz pracy zje a za chwile nivola idzie spac .

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i na zakupach nie bylam ubralam siebie i nicole my za drzwi a tu tak lunelo .I sie zawrocilysmy . Coz tego ze bym parasol wziela jak by mi go porwalo :/ masakra co za pogoda . Chce juz lato :)

Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina z tym latem to tez ngidy nic nie wiadomo w Irlandii :P

no maskara ta pogoda...dziecko moje musialam oszukac ze idziemy na spacer...haha zasnela ubrana w wozku na dole gdzie temperatura faktycznie jak na zewnatrz jest....tyle tylko ze w domu ... :p

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Limerokowo- twierdzisz ze my nie szanujemy wzroku i psychiki naszych dzieci??? to troche obrazliwy komentarz.

Ja nie mialam tv do 10 roku zycia prawie bo bylismy biedni ale moje kuzynowstwo ogladalo od dziecka i jakos zyja i zadne z nich zeza ani psychiki zrytej nie ma.

No Agata wiem co czujesz- tez strasznie nie lubie jak tak ludzie robia- nasza V tez tlumow nie lubi ani zbyt duzo bodzcow ze strony obcych. Wczoraj wlasnie znajomi byli z malym chlopcem i wlasnie tak samo bylo ze plakala wieczorem i w nicy gorzej spala- w kazdym razie tv nie ma wplywu na jej sen.

My tez poszlysmy jednak na krotki spacer- nie bylo tak zle jak wygladalo za oknem w sumie. teraz juz po kapieli- bo my sie kapiemy w dzien a nie wieczorem, obiadku i drzemce bi wlasnie slysze juz sie wierci i musze po nia leciec.

Agata jakto tak wczesnie wracasz? jak to sie stalo??? Znalezliscie nianie??

Ewelina.Irl, AgataP, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi kochana wrocic mam bo juz mi sie macierzynski konczy ale chyba wezme ten bezplatny jeszcze,nianie juz wstepnie znalazlam,mama mojej kolezanki ma w domu pare maluchow pod opieka bardzo ja polecaja inne mamy wiec jakos sie przemoglam i sie z nia dogadalam i mala dam jej pod opieke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 16:21

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Agata to ja tez moja oszukalam bo jiz siedziala w wozku i musialyssmy sie cofnac . Rozebralamja i biedna zasnela i teraz wstala

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt z latem nie wjadomo taj jak z pogoda teraz

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wzielam 2 miesiace bezplatnego plus urlop z zeszlego roku caly Agatka i wracam 15 kwietnia:)

CDzewczyny Veronica nauczyla sie ''barabam'' mowie barabam ona sie smieje i przykladamy czolka razem i ona mrozy oczki a potem se do mnie przytula i gladzi mnie po twarzy- cos niesamowitego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

AgataP, Ewelina.Irl, Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to fajnie :) ja sie ciesze jak Nina sie do mnie usmiecha :) niedawno nauczyla sie smiac jeszcze to takie niezdrane jest ale swietna sprawa ,dzieci nam rosna i sie rozwijaja :)

‹‹ 201 202 203 204 205 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ