X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a daj fotke jak to wyglada bo moja koleznaka miala u malej takie cos myslala ze liszaje a to byl paciorkowiec i trzeba bylo walnac mocniejsze leki dla malej zeby przeszlo.

no ja zaginiona w akcji hippis zlozyl complaina na firme wysylkowa i sprzedawce no i zobaczymy,juz kupil u kogos innego czesci a od tamtego chce zwrot kasy,no coz wcale mi jakos nei przeszkadza brak net wiecej spacerujemy i duzo czytam jak mam chwilke :) jakos sie przyzwyczailam juz zaraz zobacze czy dam rade z tego grata wrzucic fotki malej.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie czeka nas przeprowadzka bo nasze meiszkanie sprzedali neistety a czailam sie na sokowirowke ,zatem musze jeszcze poczekac bo wiadomo przeprowadzka kosztuje,ale jak cos to skorzystam z porady co do sokowirowki Limerikowo :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23r5yfq.jpg

v5zgvb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:45

Ewelina.Irl, Domi IRL, aNiLewe, Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotrek w pracy a ja dzis latqm jak oszalala :)
    Nicola wstala po 9chwile wlaczylam jej baje i przyczepilam do palaka tel wiec godzine polezala a ja w tym czasie sprzatnelam , pranie wstawilam wywiesilam , poszlismy na spacer odrazu zrobilam zakupy , przyszykowalam obiad ,Nicola zasnela zrobilam mafinki :) i czekam az da mi znac to wstawie ziemiaki i zaczne smazyc kotlety . Zjemy obiad nicola dostanie kolacyjke i kapanie i spanie .

Domi IRL, juska19 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko sliczna :*

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/083bb83e9be3.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb2b0fcdf897.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4385422f1ba0.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/61ed821c4337.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b9cdc8e7615.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 17:23

Limerikowo, juska19, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Na kazdej ulotce jak wol stoi napisane: nie dla kobit w ciazy ani karmiacych

Czasem nie ma wyboru wiadomo.na jedno pomaga a na 2gie szkodzi

No na moich nic takiego nie bylo- jedynie- ''not adviced to be used by feeding mother unless adviced by a doctor'' ja sie za madrzejszaa od lekarza nie uwazam.:)

Po co takie koszmarne pieniadze placic za lekarza jak sie samemu wie lepiej- albo placi sie za wyklucananie z nim.

Agatka mala juz jaka duza!!!!!!!!!!!!!!! i sliczna!!!!

powodzenia w szukaniu mieszkanka.

ps. ale mnie nastraszylas teraz. Ale gronkowca nie tak latwo zlapac- zdjecie jutro zrobie bo malutka juz nynusia.

Ewelina niezla organizacja - tylko podziwiac:)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a może piesek polizał jak wrocil z podworka i cos malej zaszkodzilo?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a to nie od sliny ? No dzis porobilam jutro jak wstane to odkurze jeszcze bo kot co chwila z kuwety wywala . wsadze udka do woreczka obiore ziemiaczki , salatke machne i jak bedzie pogoda to na spacer .
    Dzis mjalam przygode otwieram drzwi jedne drugie i polozylam klucze na slupku od schodow wrocilam sie po Nicole i slysze trzask drzwi sie zatrzasnely a klucz w domu a u nas jak zamkniesz na dworzu drzwi to juz ich bez klucza nie otworzysz :/ na cale szczescir ze nie wyjelam nicoli i dopiero nie wyszlam po wozek bo bym zostala na dworzu a ona w domu . I tez moje szczescie ze sasiad ktory mieszka obok byl w domu i chyba go obudzilam bo on nad ranem wraca z pracy . W sumie moglam isc do piotrka do pracy bo robil dzis na tallaght na tnc .
    A Co do lekow lekarze wiedza co robia i przepisuja tym bardziej ze wiedzieli ze karmi piersia . Szkodliwych by nie przepisali .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 22:23

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konczac temat lekow kazdy cpa co uwaza
    ze mna na sali lezaly kobiety karmiace po cc tez z bolami i braly apapy
    wiadomo kazdy ma inny prog bolu

a i owszem uwazam sie czasem madrzejsza od irl i pl lekarzy tu bo duzo czytam na med tematy i jestem dociekliwa

gdyby nie moja dociekliwosc to Lola zamiast ze zwykla infekcja gardla wyladowalaby z zapaleniem opon mozgowych w szpitalu na niepotrzebne badania i stres, bo tak cudownie tu stawiaja diagnozy "madrzy lekarze" a w gardlo dziecku nie zajrza

a i owszem wyklocam sie proszac np o check up przed szczepieniem bo to moje dziecko i moje potem nerwy i pieniadze jak jest chora

jestesmy z mezem swiadomymi pacjentami i nie zdajemy sie only na gp
    wiele x sami w domu potrafimy sobie pomoc bez 50e za @10min wizyty

w Poz pani gin mnie za moja wiedze chwalila
    zreszta co sie wie to sie wie dla siebie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 23:19

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina b ladne krajobrazy i lesnie i morskie, gdzie to tak ladnie

no to mialas przygode z drzwiami, jak cos to okno tylko wybijac

my tez mielismy taka gerde co sama zamykala i wiele x latalismny do mamy po klucze do domu, extra wycieczka byla

Domi moze to byc paciorek lub gronkowiec ale wcale nie musi, a czy od psow to tez bym sie zastanawila, chyba nie
    predzej chyba na buzi by wyskoczylo lub rekach tam gdzie jest bezposredni kontakt ze zwierzeciem
    moze jakis grzyb, drozdzak zaatakowal skore i wyrzucilo w 2 miejscach

prasujesz dalej bodziaki? a moze zmienialas ostatnio kosmetyki malej

ja dalej prasuje to co styka sie ze skora Lolki, przywyklam do prasowania i jest ok, nawet maz czasem chwyci za zelazko, narzekal ze drogie 100e a teraz sam chwali ze jednak dobre i mocno para dmucha

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata podziwiam za ta przeprowadzke, jak mus to mus

wlasnie rozmawialismy z mezem czy nam landlady rentu nie podniesie, bo gospodarka irl ruszyla a z nia i ceny domow/wynajmu
    no ale chyba Limerick i okolice to juz na samym koncu
    jeszcze o 50e to bysmy zaplacili ale o 100e to bysmy sie zastanwiali

w sumie z malym dzieckiem, fura rzeczy i w ogole kiedy to pakowac?, tylko wieczorami extra job zamiast odpoczynku czy prac domowcych
    juz mezowi mowilam, ze jakby czasem wypadlo na move out to biore normalnie 1/2 os do pomocy, zaplaci sie i tyle, we 2jke nie damy rady bo nei ma kiedy po pracy

w ogole to ost mielismy oboje juz dosc tego domu a raczej jego wykonczenia, co rusz nam sie cos psulo, normalnie jedna rzecz za druga: pralka-uszczelka ciekla, piecyk igniter skonczyl sie, zmywarka guzik wlacz wylacz jest caly czas na on bo sie wcisnal, po prostu hot point z wyposazenia i tyle
    i jeszcze podloga zaczela skrzypiec w tamtym roku i nei ma sie ku lepszemu, chyba deski sa na golej ziemi polozne a dom/konstrukcja pracuje-osiada patrzac po scianach i suficie

no ale jak cos to mamy na szybki swop domek kilkaset m dalej ;--))
    maz straszy, ze wszedzie bedzie to samo, tylko ze tu poocieplal i widac roznice w rachunkach i cieple

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos liszajca bo wlasnie zrobilam przeglad apteczki
    i natknelam sie na oxycort, ktory tez ok goi zmiany na skorze lub moznaby sprobowac np octanisept i na to jak wysuszy Cetaphil DA ultra z boots'a
    pamietam Domi ze Ty mialas jeszcze butle octaniseptu to by zasuszyl i odkazil
    tak mysle 3 dni mozna probowac samemu z liszajcem powalczyc, jak bedzie poprawa i zniknie to super
    moze i sam Bepanthen masc bedzie ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 00:48

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bylo w Dalkey za dun lage .
    Wiesz limerykowo nie kazdego lekarza trzeba sadzic jedna miara .
    Co niektore narzekaja na dybkowskiego a zeby nie on to bym nivoli nie miala . Epidural to tez w takim razie znieczulenie . A duzo kobiet go bierze
    A chyba bez lekow nie da sie wytrzymac tego bolu jak ani wstac niv nie mozesz zrobic. Sama wiem po sobie jak dochodzilam do siebir jakos 4tyg ani usiasc dobrze niv i tez bylam posszywana bo popekalam .

Co do okna u mnie nir da sie wybic okna . Bo mam gorna czesc domku . Mudiala bym na dach wejsc i dopiero .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 08:38

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo a Ty pracujesz ?bo chyba przegapilam

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny od pieskow to tak jak limerikowo pisze na uzi predzej na raczkach a ne non stop ja liza i czysciutko wszedzie.
    Na pleckach ten placej jest na lopatce i na ramieniu ktore zasloniete tez ciagle.

Co do prasowania to ja prasowalam tylko pierwsze ciuszki po urodzeniu a tak nic nie prasuje i bylo ok wiec to tez nie to napewno. zreszta wtedy blo by w bardziej wrazliwszych miejscach mysle.

gronkowiec to raczej nie to nie tak latwo zlapac wbrew pozorom a i wyglada iaczej bo w necie obczailam- raczej takie bable wlasnie sa.

Zasuszac nie trzeba tego mysle bo to raczej samo w sobie jest jakby za bardzo przesuszone miejsce wlasnie.
    czekajcie wstawiam fotke: nie jest zbyt dobra niestety.

33axths.jpg
    2j5jexl.jpg

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to od tego glutenu??

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no jak cos wprowadzalas nawego to moze odstaw narazie . ?
    I smaruj bephantemem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 11:17

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no z nowosci to tylko chupki kukurydziane i ten nieszczesny gluten

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :D
    Ja juz powoli dochodze do siebie jest duzo lepiej :D
    Adas dzis w nocy ladnie pospal co 3 h budzil sie jadl i spal ,bo przed ostatnie nocki bardzo nam marudzil nie wiedzielismy co sie dzieje ale chyba potrzebuje czasu :D
    Niestety mojego mleka nadal za duzo nie mam i Adas malo go je ..
    dzis juz tydzien minol jejku jak to leci :D
    Wstalam a moj starszy syn stal nad Adasiem i dawal mu smoczka zeby nie plakal szok ze jest tak za bratem ale bardzo mnie to sieszy pozniej wrzuce fotke Adasia :)

Domi IRL lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ