X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina- narazie wlozylam niesmialo jedna krowke pluszowa do lozeczka i sie troche nia bawila- musze wlozyc wiecej takich miekkich dzisiaj na wieczor zeby rano miala jak sie obudzi.

Probowalas juz slodkiego ziemniaka??Sproboj mix- slodki ziemniak- brokol, slodki ziemniak- szpinak, slodki ziemniak-slodki ziemniak- cukinia.

Limerikowo, AniLewe- podajecie zolty ser? Jesli tak w akiej formie??

Naszej V dzis stuknelo 8 kg- tak moja waga pokazala- tak ze gonimy was gonimy:))

Co u Was dzis na obiadek??- no oprocz bujajacej sie po restauracjach szczesciary Limerikowo:p

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze sprobowac . Dzis moj wiec jutro jej podam . Dzieki Domi

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he my teraz to rzadko po tych restauracjach.ale nie zalujemy
    Nast okazja jak tescie beda za pare dni. Wiec urodzaj obiadkow restauracyjnych wyjatkowo trafil sie nam w tym miesiacu ;-)

Ja jeszcze nie daje zoltego sera.czekam spokojnie na 10mc na twarozki, serki, jogurciki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam ze wagowo to Veronika Lole przegoni
    Wy jednak dajecie te drozdze ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam o en ser zolty bo w irlandzkich zalecaniach od 6 miesiaca mozna podawac i ja juz dalam raz obiadek- taka zapiekanke kalafiorowa z zolym serem i bylo ok.

Ewelina tego slodkiego ziemniaka to trzeba ponaklowac widelcem na folie aluminiowa i do piekarnika niech sie piecze- tak ok 1 godziny- wypuszcza taki sok i jest miekki wtedy juz wiesz ze upieczony jak dziabniesz widelcem.

Pisze bo ja nie wiedzialam zanim nie wyczytalam w necie a sama nigdy nie robilam:)
    Swoja droga pyszny taki ziemniak i strasznie syty.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi kazde dziecko jest inne . I zalezy jak wagowo sie urodzi . Wzielam Veronike domi to taka leciutka .. A moj klocek taki ciezki . Domi tak jak mowila to chyba te wlosy

Domi IRL lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebastian wazony przy przyjęciu do szpitala 8520kg, 70cm, a urodzony 3720kg

No wlasnie z irl słoiczkami to w ogole zglupiec można bo tam od razu wszystko jest. Ja sera nie podaje, zresztą ja wszystko z opóźnieniem ale zastanawiam się na małymi porcjami jogurcikow

dajecie buraki? ponoc sa swietne dla niemowlakow
    i oto u nas dziś na obiasd był barszcz ukraiński i maz przyniosl lasagne wraz z prezentem i kwiatami a ja nic nie miałam bo szpital potem już tylko w domu, ale podoba mi się co Ewelina napisala: ze kochac się trzeba na codzien nie tylko uzewnetrzniac to 14.02. My na szczęście oboje jesteśmy dla siebie czuli po mimo 11 lat razem wiec mamy walentynki codziennie i tak :)

A to testowanie glutenu to ma 2 miesiące trwac zanim da np. kromke chlebka? albo pelna porcje pełnoziarnistej kaszki ?

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak Juskska się czuje? Boli ja? Tak się bala, mam nadzieje ze sobie radzi.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.polskaapteka.ie/ tu można zamowic online bo do Dublina niektórym nie po drodze :) Jednak w stolicy to macie dobrze

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testowalam mc gluten bo byly zmiany skorne na polikach jakies
    Nie mam pojecia czy tl od glutenu a ciezko dziecko targac tu po alergologach i dermatologach
    Wole unikac przychodni.dobrze jest jak jest.u nas dostalaskorke chleba na wigilie, wczor paczka kawalek nan breda dzis

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Anielewe Juska mowi ze ja boli bardziek ciagnie . Dzis juz wychodza do domu .
    Maly grzeczny ale jak ciocia dQoni zaczyna marudzic do jedzenia .
    Ja mialam plan jechac pon lub wtorek ale bede musiala wyzdrowiec najpierw . Bo wieczorem katar a w nocy bol gardla :(

aNiLewe lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies czytalam zeby z burakami,pomaranczami i truskawkami sie nie spieszyc
    Burak jest mocnym warzywem,pobudza uklad krwiotworczy do produkcji czerwonych krwinek.ja tam poczekam po 10mcu na buraczkowa dla Loli.choc sami sobie nie zalujemy buraczkow mniam

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos powoli Juska dojdzie do siebie. Z kazdym dniem bedzie coraz lepiej.wiadomo czl po operacji to jakby czolg przejechal

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma dala swojej truskawke jak miala 8 miesiecy . W tym ala smoczku co dziecko samo sobie trzyma . I nic jej nie bylo . Jedna zaczyna wprowadzac wczesniej inna pozniej . To jest moje zdanie . Nicola miala wczesniej obiadki wprowadzone i nic jej nie jest . Zalatwia sie normalnie nie ma problemow z brzuszkiem bo wiadomo na poczatku nie dawalam jej bog wie jakich ilosci zeby zjadla tylko po malu . Dzis dostanie slodkiego ziemiaka plus brokule :)
    Mam nadzieje ze zje moje jedzenie .
    Bo juz sie robi tak jak domi mowila :)
    A pozniej zbieramy sie trzeba gdzies pojechac bo od kad Nicola sie urodzila to tylko sklep zakupy , spacerki nigdzie dalej nie jezdzilismy po za justyna .
    Ja ciut przeziebiona ale cieplo jest ubiore sie tez i mozna jechac .
    Milego dnia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam ten slodki ziemniak z brokolkiem??
    My dzis chcielismy dac wolowinke z jarzynkami ale mala nie chciala jesc- skonczylo sie na ziemniaku ze szpinakiem awaryjnie:)

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super zjadla . Jutro powtorka :)
    A teraz jedzieny nad morze :) .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dobra dzien milo spedzony . Ale za to wrocilismy i czuje jak mnie w kosciach lamie . Wyzdrowieje to dopiero pojedziemy do Juski . Oby Nicola nie zalapala . Wypije teraflu i do lozka Piotrek zajmie sie Nicola

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dzis juz w domku :D Cc Wspominam spoko wiecej stresu bylo szczerze mowiac niz to warte ale za to jak znieczulenie zeszlo normalnie masakra zastanawialam sie wogole jak moga kobiety prosic o cc fakt dalej szwy ciagna jak chodze czy wstaje z lozka ale jest lepiej niz bylo :D
    Adas jest slodki spi i je robi kupe i tak wiecznie dzis po powrocie do domku dal koncert ladny ale poki co 2 h spi :D Starsze rodzenstwo zachwycone co chwila chodza i pytaja czy moga go obudzic dac jesc i co chwila cos innego wymyslaja
    Z karminiem mamy problem mam male brodawki wiec nakladalam silikonki ale nic nie dalo maly w szpitalu jadl aptamil dzis zaczelam sciagac mleko i probujemy zeby jadl moje zobaczymy co z tego wyjdzie :D pozdrawiamy

Domi IRL, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No super Juska ze juz jestes w domku.
    Dobrze ze znieczulenie dobrze znioslas ja rzygalam w trakcie plus po jak kot:)
    Widzisz- tyle nerwow a wszystko bylo ok.
    Calujemy malego Adasia na dobranoc.

Ewelina to sie poskladalas bidulko. Ja wczoraj musze przyznac tez nie czulam sie najlepiej juz myslalam ze rano sie chora obudze ale chyba ok- odpukac jeszcze nie chora Moze sie wylize.

My jutro jedziemy na szczepienie- juz jestem przerazona na te 3 zastrzyki- kolezanki synek ostatnio ciezko zniosl- duzo plakal, nie jadl, mial goraczke i czerwone nozki.

Trzymajcie kciuki

Ewelina sproboj jeszcze tak:

butter squash z brokolkiem lub szpinakiem i marchewka

juska19, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja rzygalam tylko po tostach jak dostalam po cc ale ogolnie bol jaki teraz towarzyszy jest straszny a plecy mi chyba siada hehe ale wazne ze jest Adas caly i zdrowy :d Mamy dostac list na badanie sluchu mamy isc bo cos zle wyszlo na jedno ucho

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 197 198 199 200 201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ