jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina- narazie wlozylam niesmialo jedna krowke pluszowa do lozeczka i sie troche nia bawila- musze wlozyc wiecej takich miekkich dzisiaj na wieczor zeby rano miala jak sie obudzi.
Probowalas juz slodkiego ziemniaka??Sproboj mix- slodki ziemniak- brokol, slodki ziemniak- szpinak, slodki ziemniak-slodki ziemniak- cukinia.
Limerikowo, AniLewe- podajecie zolty ser? Jesli tak w akiej formie??
Naszej V dzis stuknelo 8 kg- tak moja waga pokazala- tak ze gonimy was gonimy:))
Co u Was dzis na obiadek??- no oprocz bujajacej sie po restauracjach szczesciary Limerikowo:p
Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
He he my teraz to rzadko po tych restauracjach.ale nie zalujemy
Nast okazja jak tescie beda za pare dni. Wiec urodzaj obiadkow restauracyjnych wyjatkowo trafil sie nam w tym miesiacu
Ja jeszcze nie daje zoltego sera.czekam spokojnie na 10mc na twarozki, serki, jogurciki -
Pytam o en ser zolty bo w irlandzkich zalecaniach od 6 miesiaca mozna podawac i ja juz dalam raz obiadek- taka zapiekanke kalafiorowa z zolym serem i bylo ok.
Ewelina tego slodkiego ziemniaka to trzeba ponaklowac widelcem na folie aluminiowa i do piekarnika niech sie piecze- tak ok 1 godziny- wypuszcza taki sok i jest miekki wtedy juz wiesz ze upieczony jak dziabniesz widelcem.
Pisze bo ja nie wiedzialam zanim nie wyczytalam w necie a sama nigdy nie robilam:)
Swoja droga pyszny taki ziemniak i strasznie syty.
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Sebastian wazony przy przyjęciu do szpitala 8520kg, 70cm, a urodzony 3720kg
No wlasnie z irl słoiczkami to w ogole zglupiec można bo tam od razu wszystko jest. Ja sera nie podaje, zresztą ja wszystko z opóźnieniem ale zastanawiam się na małymi porcjami jogurcikow
dajecie buraki? ponoc sa swietne dla niemowlakow
i oto u nas dziś na obiasd był barszcz ukraiński i maz przyniosl lasagne wraz z prezentem i kwiatami a ja nic nie miałam bo szpital potem już tylko w domu, ale podoba mi się co Ewelina napisala: ze kochac się trzeba na codzien nie tylko uzewnetrzniac to 14.02. My na szczęście oboje jesteśmy dla siebie czuli po mimo 11 lat razem wiec mamy walentynki codziennie i tak
A to testowanie glutenu to ma 2 miesiące trwac zanim da np. kromke chlebka? albo pelna porcje pełnoziarnistej kaszki ?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ja testowalam mc gluten bo byly zmiany skorne na polikach jakies
Nie mam pojecia czy tl od glutenu a ciezko dziecko targac tu po alergologach i dermatologach
Wole unikac przychodni.dobrze jest jak jest.u nas dostalaskorke chleba na wigilie, wczor paczka kawalek nan breda dzis -
Hej .
Anielewe Juska mowi ze ja boli bardziek ciagnie . Dzis juz wychodza do domu .
Maly grzeczny ale jak ciocia dQoni zaczyna marudzic do jedzenia .
Ja mialam plan jechac pon lub wtorek ale bede musiala wyzdrowiec najpierw . Bo wieczorem katar a w nocy bol gardlaaNiLewe lubi tę wiadomość
-
Gdzies czytalam zeby z burakami,pomaranczami i truskawkami sie nie spieszyc
Burak jest mocnym warzywem,pobudza uklad krwiotworczy do produkcji czerwonych krwinek.ja tam poczekam po 10mcu na buraczkowa dla Loli.choc sami sobie nie zalujemy buraczkow mniam -
Moja znajoma dala swojej truskawke jak miala 8 miesiecy . W tym ala smoczku co dziecko samo sobie trzyma . I nic jej nie bylo . Jedna zaczyna wprowadzac wczesniej inna pozniej . To jest moje zdanie . Nicola miala wczesniej obiadki wprowadzone i nic jej nie jest . Zalatwia sie normalnie nie ma problemow z brzuszkiem bo wiadomo na poczatku nie dawalam jej bog wie jakich ilosci zeby zjadla tylko po malu . Dzis dostanie slodkiego ziemiaka plus brokule
Mam nadzieje ze zje moje jedzenie .
Bo juz sie robi tak jak domi mowila
A pozniej zbieramy sie trzeba gdzies pojechac bo od kad Nicola sie urodzila to tylko sklep zakupy , spacerki nigdzie dalej nie jezdzilismy po za justyna .
Ja ciut przeziebiona ale cieplo jest ubiore sie tez i mozna jechac .
Milego dnia
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Witam dzis juz w domku Cc Wspominam spoko wiecej stresu bylo szczerze mowiac niz to warte ale za to jak znieczulenie zeszlo normalnie masakra zastanawialam sie wogole jak moga kobiety prosic o cc fakt dalej szwy ciagna jak chodze czy wstaje z lozka ale jest lepiej niz bylo
Adas jest slodki spi i je robi kupe i tak wiecznie dzis po powrocie do domku dal koncert ladny ale poki co 2 h spi Starsze rodzenstwo zachwycone co chwila chodza i pytaja czy moga go obudzic dac jesc i co chwila cos innego wymyslaja
Z karminiem mamy problem mam male brodawki wiec nakladalam silikonki ale nic nie dalo maly w szpitalu jadl aptamil dzis zaczelam sciagac mleko i probujemy zeby jadl moje zobaczymy co z tego wyjdzie pozdrawiamyDomi IRL, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
No super Juska ze juz jestes w domku.
Dobrze ze znieczulenie dobrze znioslas ja rzygalam w trakcie plus po jak kot:)
Widzisz- tyle nerwow a wszystko bylo ok.
Calujemy malego Adasia na dobranoc.
Ewelina to sie poskladalas bidulko. Ja wczoraj musze przyznac tez nie czulam sie najlepiej juz myslalam ze rano sie chora obudze ale chyba ok- odpukac jeszcze nie chora Moze sie wylize.
My jutro jedziemy na szczepienie- juz jestem przerazona na te 3 zastrzyki- kolezanki synek ostatnio ciezko zniosl- duzo plakal, nie jadl, mial goraczke i czerwone nozki.
Trzymajcie kciuki
Ewelina sproboj jeszcze tak:
butter squash z brokolkiem lub szpinakiem i marchewka
juska19, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość