jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJuska gratulacje,Adas przecudny!
Dzikei Limerikowo,pytam o spacery bo moj jakos tak sie zorganizwoac nigdy nie umie,ani jej uspokoic ani potem uspic w wozku po spacerze,musze nad nim popracowac.
checi ma ale umiejetnosci brak,niestety.
Co do skokow wlasnie u nas roznie,ostatnie dwa ma tak ze jeden dzien jest mega marudna a nastepny grzeczna i tak w kratke...boze ten ma trwac kolo 5 tygodni..juz sie boje.czlowiek to sie przyzwyczaja do dobrego jak dziecko grzeczne jest a potem nagle sie marudne robi to az ciezko sie przestawic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:20
Limerikowo, Domi IRL, juska19 lubią tę wiadomość
-
Juska to nareszcie kolejne delivery mamy ! ju hu
dochodzcie do siebie powolutku Ty i Adas
czekamy na fotki Malego, teraz on tu najmnniejszy bedzie ;--))
Agata super ze mobilizujesz meza na spacer
a wierz mi ze jak mala koncert zrobi to sam ze skory wyjdzie by ja, uspokoic
najgorzej sie zebrac, bo nada miec baby nakarmione, pamper czysty plus ubrac na spacerek i zaladowac w wozek, ubrac siebie i wyruszyc liczac na stabilna pogode, my tam zawsze pod budka z okienkiem open jak jest ok pogodowo
na spacerku to patrze by mala sie nei rozkrecila bo wtedy poci sie i by nie zaziebila, no ale raczej przywykla po 2.5mcu i jest spokojWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:03
juska19 lubi tę wiadomość
-
pauletta28 wrote:Cześć, potrzebuje pomocy to moja pierwsza ciąża w Irl i za bardzo nie wiem co robić. Gdzie należy się zgłosić, jak wybrać szpital? Będę wdzięczna za podpowiedzi (Dublin)
on pisze list do szpitala i szpital umawia Cie na wywiad i 1y scan kolo 12 tyg dopiero
prywatnie mozna sobie pojsc w 7tyg spr serducho i ok lokalizacje ciazy w macicy
szpital to jest w miejscu zamieszkania lub inny mozna sobie z GP wybrac
np ja spod Limerick wybralam szpital w Cork na 2 scany i 2 wywiady, ale wszedzie to samo z mego doswiadczenia, w Cork prowadzilam sobie tez ciaze w pl Medicusie plus prywtanie tam extra scany
Gratulacje Paulletta!!
ktory to tydzien ? -
ja za Adasia to zjem dzis 2 paczki normalnie
ladny chlopak z ok waga, dobrze mama wywojowala tu z cukrem ha ha, batalia udana
my pod basenie, byla akcja ze Lola zaklinowala sie na end w pianke bo tak now szyja, size 9-12, a juz za maly.., wlozyc wlozylam na sucho podciagajac, za to mokrego trudno bylo pozbyc sie
juz mialam pania z recepcji na pomoc wzywac, no ale 4 proba i odklinowana, koncert byl oczywiscie przy zaklinowaniu
ok idzie do szafy dla 2go baby
jazda dluzsza probna foteilkiem new romerem odbyta, fotel wygodny bo byla drzemka i zero marudy
Lola b happy, dawala jak maly plywak, najwiecej spashowla woda dookola na siebie i mnie
mine miala smutna jak jej sesje skonczyla, ale czas 30min jej starczy bo i tak juz energie wytracila i oka tarla na drzemke
teraz akcje wedrowania przed obiadem po domu, co Lola pod stol to mama wyciaga i z powrotem, jutro tata bedzie wyciagal...
no wlaczyl jej sie wedrowniczek jak trza he he, ok ze podloga czysta uff
a teraz cwiczy zęby na kanapie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 15:12
juska19 lubi tę wiadomość
-
Tak tylko bedziesz musiala zaplacic teraz normalnie za wizyte powiedz ze chcesz jego jako gp ale on ci odrazu powie ze gp jest od 21 tyg tak jak kazdy inny . A w szpitalu bedziesz miala wizyty od 13 tyg i powinny byc co 4 tyg zalezy bo kazdego inaczej . Jak ty mieszkasz w centrum to blisko masz rotunde szpital tez dziewczyny go chwala
I zapyta cie tkory szpital wybierasz albo on wysle papiery albo tobie da zebys je wyslalaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 16:56