X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu raczej nie ma innej drogi do szpitala na prowadzenie ciazy niz przez platna fakt 1sza wizyte u gp, w Irl to gp stwierdza ciaze i kieruje dalej
    niektorzy gp daja jeszcze by zrobic test w gabinecie :--))
    ja tak nie mialam ale slyszalam od kolezanek w job byc moze trafialy sie falszywe zaciazenia :--))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 19:58

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszej wizycie bylam u Dybkowskiego bo mial usg i moglam posluchac serduszka i to on mmie skierowal wlasnie do szpitala wyslalm papiery i przyszlo mi na wizyte wybralam coombe bo mialam blizej . Ale gp wybralam na Tallaght bo tez mialam blizej ale on nie ma usg . A niewiem czy dybkowski robi usg jak sie go wybierze jako gp prowadzacego ciaze . wiem ze od 21 tyg sie napewno nie placi no i na 2i 6tyg jest kontrol z maluszkiem tez u dybkowskoego . chodz on pediatra chyba nie jest

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirde wiecie co wczoraj nicola spadla mi z lozka na cale szczescie nic sie nie stalo . Odwrocilam sie na sekunde a ona lezala na srodku lozka . Tak sie przeturlala :( plakalam razem z nia normalnie. Nigdy wiecej sie nawet nie odwroce i jej nie zostawie na lozku :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super ze malej nic sie nie stalo na szczescie, choc tu lozka sa wysokie z podstawa i materacami
    dzieci maja miekkie kosci
    ja tez mej mamie spadlam kiedys z lozka i plakala ze mna razem

ja moja zostawiam tylko i wylacznie na podlodze oraz w lozeczku , kojcu jak ide np do toalety, nie ma zartow a tak caly czas jedno oko na mala by czegos nie zmalowala
    my tez mielismy wypadek z wysokosci jakis czas temu jak tylko przyszlo krzeselko, teraz to tylko pasy, obsunela sie tacka i mala trach na tacke na podloge, ale tacka zamortyzowala, byla chwila placzu, utulilismy i obserwowalismy czy czasem nei wymiotuje, spadla na klatke, macalismy potem zebra i raczej ok
    a teraz mi sie sni czasem,ze Lole lapie po tym wypadku czyli rodzic przezywa

obiecane juz dawno zdjecia fotela
    125gwwo.jpg

34yzev7.jpg

2rdz40p.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 22:22

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie dobrze przypatrzycie to sa 2, fotka malo wyrazna,poruszona
    jeden duzy drugi na kreske wychodzacy, fotka zrobiona jakis czas temu, teraz w paszcze nei zagladalam na zeby specjalnie, nie ma jeszcze co myc, tylko gel paluchem nakladam

2z6tm3a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 22:34

Ewelina.Irl, juska19 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo gratuluje zabkow :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spedzilismy dwie doby w szpitalu
    Sebastian we wtorek od rana miał goraczke, od godzin wieczornych ciagle wymioty i temp 40stopni pojechaliśmy do szpitala a tam jaja jak berety.
    pierwsza doba to sobie obserwowali, nic ze dziecku temp nie spadala dopiero jak powiedzieliśmy ze chcemy do domu zaczeli podawac czopki,
    oczywiście to tylko infekcja a dziś w pl lekarza znow bardzo nasilone zapalenie oskrzeli i antybiotyk i syropy
    do tego dwa dni na oddziale pelnym chorych dzieci i ja mecze się z goraczka 38-39st istny koszmar

Jusce gratulujemy, Witamy Adasia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 11:32

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.poloniapharmacy.ie/
    jakby ktoś potrzebowal szybko

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku AniLewe- szpital zapalenie pluc- kurcze sie porobilo?? A ja teraz??

Matko- ja bym chyba osiwiala.

sorki ze nie zagladalam dawno ale urwanie glowy przez mala mrude bylo- od wczoraj juz lepiej jakby odkad zamiast normalnej kaszy manny zaczelam podawac taka dla dzieci co sie dosypuje odrazu do obiadkow. Mala sie odkorkowala i duzo szczesliwsza.
    W ostatnia noc juz spala naprawde ok i wstala dopier o 7:20- szok.

Ewelinka- dzieki jeszcze raz za kawke i paczusia- bylo bardzo milo- nie moge sie doczekac powtorki- nastepnym razem moze u nas. Mala Nicolca przecudowna i tak jak Ewelina napisala ciezsza od Veroniki:) Rozmiarowo wygladaja tak samo mimo ze Nicola mlodsza sporo. No i zazdroscimy wolsow!!! ale wyglada ze V bedzie miala podobne- kolorem przynajmniej- tylko z opoznieniem.

Bardzo ladnie sie do siebie usmiechaly i postraszyly sie tez na wzajem hehehe.

Witamy nowa przyszla mamusie. Sluzymy rada- widze ze dziewczyny juz sie rozpisaly co i jak wiec ja sie powtarzac nie bede:)

A z nowosci jescze- maz kupil w polskiej hurtowni chrupki kukurydziane i mala juz dwie pochlanela z wielkim apetytem- trzeba tylko nadzorowac zeby nie pchala calej chrupki az po samo gardlo- ale pozatym swietnie sobie radzi mimo braku zebow.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a kladlas kocyki ?

Domi IRL lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielewe a no jest polska apteka na Dublin 7

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kladlam- i nawet polezala:) szok
    zamowilam pare nowych zabawek to bedzie pewnie jeszcze lepiej a jutro rano mam zamiar przy wstaniu wrzucic jej kilka do lozeczka zeby zobaczyc czy sie dluzej zajmie

co tam Nicolca pozreala z takim apetytem???marchewka??

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany aNiLewe to rozlozylo Sebastianka chorobsko
    dobrze ze zadzialaliscie i wykryte zapalenenie i antybiotyk od razu w akcji
    niestety wiem jak to jest jak biedne dziecko chore ehhh i jeszcze powiedzic nie moze co mu dolega
    fakt osiwiec mozna jak pisze Domi bo czl sie stresuje
    na 4 dobe lub wczesniej na pewno odnotujecie poprawe

Lola tez ok byla zalatwiona na gardlo w sierpniu i grudniu, jak mowie w hotelu bo pytaja How is yr baby? to odpowiadaja, ze taki sezon i all choruja
    my juz po sklepach nie jezdzimy nawet z Lola, zakupy to ja robie po pracy lub maz w czasie lunchu
    wyjatkowo zabralam na basen bo jest ocieplenie
    tez moze nasze dzieci bardziej podatne bo ząbkowanie w toku

my z dziewczynami z pracy wybieramy sie na sexi film: 50 twarzy Greya
    ja po lekturze 3 czesci juz dawno, no ale co film to film :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:20

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcheweczka z ziemiaczkiem .
    Jutro chce jej dac cos innego . Kurde posmakowala sloiczkow i nie chce mi jesc moich jak jej gotuje . :( a dalam jej sloiczek zeby mi wrazie co zjadla jak pojedziemy gdzies i nie bede miala swojego i tak sie skonczylo jedzenie jak mama uszykuje . Sprawdzam ja nawet bo gotuje jej i sprawdzam czy zje ale nie zloik lepszy . :( bede probowac jeszcze oby posmakowalo

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    probuj probuj- szkoda zeby tylko sloiczki- a pozatym zbankrutujesz.

Jakies moje przepisy Ci podsune jesli bedziesz chciala:)

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze byc tylko kwestia proporcji Ewelina.

Jak tam dzis nastroj dziewczyny- Walentynkowo??? heheh
    ja juz tu mysle meza na spacer z mala wyprawic i w kuchni na wieczor podkszykowac

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz wczor walentynkowo otworzylismy wisnie w likierze z Lidla.duze pudlo w ksztalcie serducha polecam.obiad mamy zamowiony w Copper spice w Annacoty kolo Lck wiec mniam indyjska kuchnia.Lola idzie ok spac kolo 7pm wiec przy jakims filmie sie przytulimy
    Na razie nada odpracowac swoje do 4 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 09:41

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze chce domi . Ja dzis opiekuje sie znajomej coreczka bo jej opiekunka jedzie gdzies na walentynki . Wiec mam wesolo .
    A walentynek tak nie obchodzimy bo wazne zeby sie kochac calym rokiem a nie tylko w walentynki behe .
    Chyba ze jak wroce do domu to sie milo zaskocze .
    Milego dnia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a jak z zabawkami w lozeczku ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie zrazaj się ze nie chce jesc twoich, nie podawaj sloiczkow. Nasz tez miał wprowadzane słoiczki na początku bo byliśmy w pl i nie miałam jak mu sama przyrzadzac ale potem wrocilismy do siebie i zaczelam gotowac i nie akceptowal kilka dni, ale podawalam do skutku i zajada się jak szalony.

Lim super wygląda ten foteli, jak film? My chorzy wiec szans na wyjście nie ma. Ja siedze na zwolnieniu tydzień, ale nie wykluczam ze przedluze o kolejny bo maly ma unikac kontaktu z dziecmi przez jakiś czas a u nianki sa wnuki.

Domi mój to jak nie ma teraz apetytu to na chrupki zawsze! o ile nie maja zebow to sobie pewnie ciumkaja, mój to odgryza 1/4 chrupka i czasem zdazy mu się rozpuscic, czasem pogryzie a czasem się zakrztusi ale radzi sobie. ledwo odkrztusi a już wpycha kolejnego chrupka. Fajna sprawa

Ewelina.Irl, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ