X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu raczej nie ma innej drogi do szpitala na prowadzenie ciazy niz przez platna fakt 1sza wizyte u gp, w Irl to gp stwierdza ciaze i kieruje dalej
    niektorzy gp daja jeszcze by zrobic test w gabinecie :--))
    ja tak nie mialam ale slyszalam od kolezanek w job byc moze trafialy sie falszywe zaciazenia :--))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 19:58

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pierwszej wizycie bylam u Dybkowskiego bo mial usg i moglam posluchac serduszka i to on mmie skierowal wlasnie do szpitala wyslalm papiery i przyszlo mi na wizyte wybralam coombe bo mialam blizej . Ale gp wybralam na Tallaght bo tez mialam blizej ale on nie ma usg . A niewiem czy dybkowski robi usg jak sie go wybierze jako gp prowadzacego ciaze . wiem ze od 21 tyg sie napewno nie placi no i na 2i 6tyg jest kontrol z maluszkiem tez u dybkowskoego . chodz on pediatra chyba nie jest

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kirde wiecie co wczoraj nicola spadla mi z lozka na cale szczescie nic sie nie stalo . Odwrocilam sie na sekunde a ona lezala na srodku lozka . Tak sie przeturlala :( plakalam razem z nia normalnie. Nigdy wiecej sie nawet nie odwroce i jej nie zostawie na lozku :(

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super ze malej nic sie nie stalo na szczescie, choc tu lozka sa wysokie z podstawa i materacami
    dzieci maja miekkie kosci
    ja tez mej mamie spadlam kiedys z lozka i plakala ze mna razem

ja moja zostawiam tylko i wylacznie na podlodze oraz w lozeczku , kojcu jak ide np do toalety, nie ma zartow a tak caly czas jedno oko na mala by czegos nie zmalowala
    my tez mielismy wypadek z wysokosci jakis czas temu jak tylko przyszlo krzeselko, teraz to tylko pasy, obsunela sie tacka i mala trach na tacke na podloge, ale tacka zamortyzowala, byla chwila placzu, utulilismy i obserwowalismy czy czasem nei wymiotuje, spadla na klatke, macalismy potem zebra i raczej ok
    a teraz mi sie sni czasem,ze Lole lapie po tym wypadku czyli rodzic przezywa

obiecane juz dawno zdjecia fotela
    125gwwo.jpg

34yzev7.jpg

2rdz40p.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 22:22

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie dobrze przypatrzycie to sa 2, fotka malo wyrazna,poruszona
    jeden duzy drugi na kreske wychodzacy, fotka zrobiona jakis czas temu, teraz w paszcze nei zagladalam na zeby specjalnie, nie ma jeszcze co myc, tylko gel paluchem nakladam

2z6tm3a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 22:34

Ewelina.Irl, juska19 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo gratuluje zabkow :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spedzilismy dwie doby w szpitalu
    Sebastian we wtorek od rana miał goraczke, od godzin wieczornych ciagle wymioty i temp 40stopni pojechaliśmy do szpitala a tam jaja jak berety.
    pierwsza doba to sobie obserwowali, nic ze dziecku temp nie spadala dopiero jak powiedzieliśmy ze chcemy do domu zaczeli podawac czopki,
    oczywiście to tylko infekcja a dziś w pl lekarza znow bardzo nasilone zapalenie oskrzeli i antybiotyk i syropy
    do tego dwa dni na oddziale pelnym chorych dzieci i ja mecze się z goraczka 38-39st istny koszmar

Jusce gratulujemy, Witamy Adasia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 11:32

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.poloniapharmacy.ie/
    jakby ktoś potrzebowal szybko

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku AniLewe- szpital zapalenie pluc- kurcze sie porobilo?? A ja teraz??

Matko- ja bym chyba osiwiala.

sorki ze nie zagladalam dawno ale urwanie glowy przez mala mrude bylo- od wczoraj juz lepiej jakby odkad zamiast normalnej kaszy manny zaczelam podawac taka dla dzieci co sie dosypuje odrazu do obiadkow. Mala sie odkorkowala i duzo szczesliwsza.
    W ostatnia noc juz spala naprawde ok i wstala dopier o 7:20- szok.

Ewelinka- dzieki jeszcze raz za kawke i paczusia- bylo bardzo milo- nie moge sie doczekac powtorki- nastepnym razem moze u nas. Mala Nicolca przecudowna i tak jak Ewelina napisala ciezsza od Veroniki:) Rozmiarowo wygladaja tak samo mimo ze Nicola mlodsza sporo. No i zazdroscimy wolsow!!! ale wyglada ze V bedzie miala podobne- kolorem przynajmniej- tylko z opoznieniem.

Bardzo ladnie sie do siebie usmiechaly i postraszyly sie tez na wzajem hehehe.

Witamy nowa przyszla mamusie. Sluzymy rada- widze ze dziewczyny juz sie rozpisaly co i jak wiec ja sie powtarzac nie bede:)

A z nowosci jescze- maz kupil w polskiej hurtowni chrupki kukurydziane i mala juz dwie pochlanela z wielkim apetytem- trzeba tylko nadzorowac zeby nie pchala calej chrupki az po samo gardlo- ale pozatym swietnie sobie radzi mimo braku zebow.

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a kladlas kocyki ?

Domi IRL lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielewe a no jest polska apteka na Dublin 7

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kladlam- i nawet polezala:) szok
    zamowilam pare nowych zabawek to bedzie pewnie jeszcze lepiej a jutro rano mam zamiar przy wstaniu wrzucic jej kilka do lozeczka zeby zobaczyc czy sie dluzej zajmie

co tam Nicolca pozreala z takim apetytem???marchewka??

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany aNiLewe to rozlozylo Sebastianka chorobsko
    dobrze ze zadzialaliscie i wykryte zapalenenie i antybiotyk od razu w akcji
    niestety wiem jak to jest jak biedne dziecko chore ehhh i jeszcze powiedzic nie moze co mu dolega
    fakt osiwiec mozna jak pisze Domi bo czl sie stresuje
    na 4 dobe lub wczesniej na pewno odnotujecie poprawe

Lola tez ok byla zalatwiona na gardlo w sierpniu i grudniu, jak mowie w hotelu bo pytaja How is yr baby? to odpowiadaja, ze taki sezon i all choruja
    my juz po sklepach nie jezdzimy nawet z Lola, zakupy to ja robie po pracy lub maz w czasie lunchu
    wyjatkowo zabralam na basen bo jest ocieplenie
    tez moze nasze dzieci bardziej podatne bo ząbkowanie w toku

my z dziewczynami z pracy wybieramy sie na sexi film: 50 twarzy Greya
    ja po lekturze 3 czesci juz dawno, no ale co film to film :--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 22:20

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2015, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcheweczka z ziemiaczkiem .
    Jutro chce jej dac cos innego . Kurde posmakowala sloiczkow i nie chce mi jesc moich jak jej gotuje . :( a dalam jej sloiczek zeby mi wrazie co zjadla jak pojedziemy gdzies i nie bede miala swojego i tak sie skonczylo jedzenie jak mama uszykuje . Sprawdzam ja nawet bo gotuje jej i sprawdzam czy zje ale nie zloik lepszy . :( bede probowac jeszcze oby posmakowalo

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    probuj probuj- szkoda zeby tylko sloiczki- a pozatym zbankrutujesz.

Jakies moje przepisy Ci podsune jesli bedziesz chciala:)

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moze byc tylko kwestia proporcji Ewelina.

Jak tam dzis nastroj dziewczyny- Walentynkowo??? heheh
    ja juz tu mysle meza na spacer z mala wyprawic i w kuchni na wieczor podkszykowac

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz wczor walentynkowo otworzylismy wisnie w likierze z Lidla.duze pudlo w ksztalcie serducha polecam.obiad mamy zamowiony w Copper spice w Annacoty kolo Lck wiec mniam indyjska kuchnia.Lola idzie ok spac kolo 7pm wiec przy jakims filmie sie przytulimy
    Na razie nada odpracowac swoje do 4 ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 09:41

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ze chce domi . Ja dzis opiekuje sie znajomej coreczka bo jej opiekunka jedzie gdzies na walentynki . Wiec mam wesolo .
    A walentynek tak nie obchodzimy bo wazne zeby sie kochac calym rokiem a nie tylko w walentynki behe .
    Chyba ze jak wroce do domu to sie milo zaskocze .
    Milego dnia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi a jak z zabawkami w lozeczku ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina nie zrazaj się ze nie chce jesc twoich, nie podawaj sloiczkow. Nasz tez miał wprowadzane słoiczki na początku bo byliśmy w pl i nie miałam jak mu sama przyrzadzac ale potem wrocilismy do siebie i zaczelam gotowac i nie akceptowal kilka dni, ale podawalam do skutku i zajada się jak szalony.

Lim super wygląda ten foteli, jak film? My chorzy wiec szans na wyjście nie ma. Ja siedze na zwolnieniu tydzień, ale nie wykluczam ze przedluze o kolejny bo maly ma unikac kontaktu z dziecmi przez jakiś czas a u nianki sa wnuki.

Domi mój to jak nie ma teraz apetytu to na chrupki zawsze! o ile nie maja zebow to sobie pewnie ciumkaja, mój to odgryza 1/4 chrupka i czasem zdazy mu się rozpuscic, czasem pogryzie a czasem się zakrztusi ale radzi sobie. ledwo odkrztusi a już wpycha kolejnego chrupka. Fajna sprawa

Ewelina.Irl, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 196 197 198 199 200 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ