X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/479864617afa.jpg Tutaj moj Adasko <3

aNiLewe, Domi IRL, Ewelina.Irl, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedstawiam nasze dzisiejsze osiagniecie- po ktorym dwie zmywarki trzeba bylo wstawic ale zamrazalnik pelen na jakis czas:
    Zupki:
    1. marchew, ziemniak,brokol kurczak
    2. marchew, ziemniak, kalafior, kurczak
    3. marchew, ziemniak, cukinia, por, kurczak
    4. ziemniak, szpinak, kurczak

2ugc8w5.jpg
    25p1iqq.jpg

juyh41.jpg
    313k2hd.jpg
    17cxo1.jpg
    332bdhi.jpg

do kazdej zupki dodalam wody od gotowania warzyw plus, kaszke manne i lyzke oleju do pol garnka.

strasznie jestem z siebie dumna:))

juska19, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastepnym razem zrobie czesc z wolowina i krolikiem.

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Domi
    Ja robie dokładnie tak samo, co do mrozenia w szkle to niby nie powinno się bo ryzyko pekniecia szla, ale mi się jeszcze nie przytrafilo a te słoiczki sa na tyle grube ze się nie obawiam. wlasnie mi się końca zapasy i czeka mnie gotowanie, ale jutro musze wyskoczyć na zakupy.

ponoc od glutenu wysusza skore ale to znajoma mi mowila, ze np. przesuszone policzki mogą być oznaka nietolerancji.

Juska podawaj ile dasz rade swoje mleczko. odchowałas dwojke wiesz jakie to ważne. Malo bo mało, może się rozkręci a jak nie to chociaż ciut cennego pokarmu dostanie.

Ewelina piękne widoki, fakt, jak my wyzdrowiejemy to tez mam zamiar jezdzic do parku czy nad wode na spacery. Akurat pogoda może już będzie wiosenna. Poki co siedzimy jak mopsy w domu. Dalam znac ze do pracy wracam od marca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2015, 18:05

Domi IRL lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ale masz zapasy :D super :P
    No anilew wlasnie wlacze caly czas ,czasami mam chec sie rozplakac z tego powodu ale w sumie nie moja wina wiec jestem twarada i wlacze :D

Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Adas super- jaki ten smoczek wieki sie wydaje:)

AniLewe no ja pierwszy raz mroze w szkle- mam nadzieje ze bedzie ok.

juska19 lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Domi zapasow a zapasow . :)
    Nicola zasnela przed 20 ja aie wykapalam obcielam sobie wlosy a teraz relaksuje sie przy piwku . Przed spaniem wcisne nicoli butelke i spac . Jutro Piotrek do pracy wiec znow same :)

juska19, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś kupiłam indyczka wiec był pierwszy dzień - testujemy.
    najbardziej obawiam się tych krolikow i innych mies których my nie jemy ale zobaczymy.

Lim jak film 50?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My probowalismy krolika ze sloiczka i malej bardzo smakowalo

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ah- lodowka sie popsola:( a raczej zamrazalnik- wszystkie moje sloiczki szlag trafil:((((

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pokoj skonczony zdjecia przed i po

Przed:
    29uqcxs.jpg

Po:
    21nik8w.jpg

98v729.jpg

Moj maz podloge polozyl pierwsza klasa- dumna jestem bardzo:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adas sliczny i spi z raczkami do gory wiec zdrowy chlopak :--))

to sie Domi narobilas, fakt totalny pech pechow z ta lodowka
    ciekawe czy idzie ja, naprawic czy czeka Was kupno nowej
    b dziwny ten liszajec w nietypowym miejscu, slabo troche widac na zdjeciu, oby zszedl po smarowaniu

no fakt ze lekarzy nie nalezy mierzyc jednakowa miara, po prostu czl szuka pomocy dla baby i kicha ehhh musi sam studiowac przypadek

ja pracuje od listopada,poczatkowo na weekendy robilam tylko ,teraz od lutego 3 dni w tyg, weekend i jeszcze jakis sobie dzien wybieram zawsze by pasowalo nam w domowym grafiku

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi b fajnie wyszedl ten pokoik, mysle ze Espaniolka bedzie muy feliz :--))
    no i Twoj maz mial okazje sprawdzic sie w roli budowlanca zlotej rączki

moj tez kladl panele w Poznaniu 7 lat temu i ok trzymaja do tej pory pod wynajem, bralismy sredni stopien scieralnosci z gwarancja na 10lat

po zdjeciach przypomnial mi sie moj pokoik au pair z Lendevant z Bretanii no i paryski ;--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    film 50 twarzy Greya mi sie podobal i dziewczynom, takze polecam na ladies night
    nie jest taki ostry w scenach erotycznych jak w recenzjach pisza
    w ogole to rekord kinowy ogladalnosci w Pl
    w Odeon Lck grali na poczatku co pol h wiec tlum sie rozbil i pelna imtymnosc a nie scisk, czl na czl jak zazwyczaj na premierach

koncowka taka jak w ksiazce wiec pewnie zrobia druga czesc
    film jest duzym skrotem,no ale na 125min filmu jest 20min scen erotycznych
    aktorzy przystojni, a Dakota wizerunkowo zrobiona na poczatku jak Anna w Devil wears Prada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 01:08

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .

Boze co za pogody nigfzie whjsc nie mozna bo albo pada albo wieje wiatrzysko :/
    Jutro piotrek do pracy a ja musze isc na zakupy bo za chwile w mojej lodowce bedzie tylko swiatlo . A musze pokupywac owoce warzywa itp.
    Kupilam wczoraj Nivoli na sprobowanie deserek z lidla tam sa w takich opakowaniach po 4 pakowane i zielonymi przykrywkami i chyba sa dwa rodzaje jadla az jej sie uszy trzesly bo ogolnie to jej robie banana albo jabulko albo razem banan jabulko musze zobaczyc jakie ona owoce jeszcze moze i musze jutro zakupic . :)
    Nauczyla sie piszczec i masakra nawet jak bajke oglada czy lezy nieraz az do niej podchodze i sprawdzam bo niewiem czy piszczy tak czh jej cos juz nie pasuje . A jak mowie do niej z usmiechem na twarzy nie piszcz to sie ze mnie w glos smieje .
    Wczoraj mnie obsikala hehe plus moje lozko az mi sie w noge cieplo zrobilo . To samo ze szczypaniem zlapie za policzki j szczypie mowir nie szczyp a ona sie smieje smieszek maly . Jutro zadzwonie umowic ja na szczepienie . Bo mamy zalegle na 4msc .
    Ale ten czas leci jak szalony dopiero co wstalam a juz trzeba sie klasc .
    Milego wieczorku dziewczyny . Kolorowych snow .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za byki ale pisze z tel i mi wkleja slowa .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie bede krytykowac, ale czy to nie duzo za duzo za wczesnie na ogladanie bajek przez 5miesieczne niemowle?
    zreszta watpie ze oglada migajace obrazy, tylko lataja przed oczyma

rozumiem ze rosna pokolenia tv-internetowe
    u nas tez tv chodzi ale Lola nei oglada bo jest na macie z zabawkami i cwiczy zajecia wlasne, staramy sie wlaczac wtedy kiedy naprawde cos ogladamy np wiadomosci, reszta filmow/programow jak dziecko juz spi po 7

oby potem telewizora/pilota Wam nie zmonoplizowala na bajki... ;--)), bo tak jest u mego brata ze 3latke nauczyli uspokajac na bajki i teraz ślipi w ekran pare x dziennie, nawet jej sie laknienie wylaczylo, a sprobujcie jej wylaczyc to cyrk
    gdzies czytalam, ze rodzice mieli juz serdecznie dosc tych samych bajek po raz enty a dziecko oczuywscie nie, no ale sami nauczyli telewizyjna pocieche ekranu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenei na szczepieniu, mu do 12mcy mamy sw spokoj uff

no tak faza piszczenia, krzyczenia to przed Wami

my dzis korzystalismy z dobrodziejstw basenu w 3 plus babcia, bylo super, nawet bez koncertu, majtki xl mimo ze za pepek ok sie sprawdzily jesli chodzi o rozmiar, potem byla sjesta po obiedzie 3h

u nas tez wichura, cale cieplo wywiewa, poniewaz dzis byl basen to juz nei pchalismy sie na spacer, chociaz pies sasiada uparcie krazyl wokol domu

jutro mam miec wesolo w job, juz dostalam smsa ze rozroby kilentow byly..
    zaszaleli na bijatyke, rozwalili tv i prysznic, pokoj "pomalowali" wlasna krwia fu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 01:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi jak tam liszajec? zszedl juz po smarowansku i czym go zaatakowalas? ;--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liszajec sie cofa- nie wyszlo wiecej wiec tylko w sumie te dwie plamki sa ale juz mniejsze- smaruje bardzo mocno oliwka. moja mama mowi ze to przez zime- ze poubierana skora nie oddycha i czesto takie cos sie dzieciom robi i to nie liszajec tylko punktowo skroa przesuszona.

Ale pogoda koszmarna!!!! a dzis wstalami szok- snieg lezy:/
    mam nadzieje ze chociaz lac nie bedzie ani wiac zebysmy mogly pojsc na spacer. Mj maz dzis do pracy po 12 dniach wolnego:/
    Ciezko

Ja w srode ide do miasta na sushi a potem drinki z ludzmi z pracy. pierwsze wyjscie od hen hen. Spie u kolzezanki- moj maz bedzie mial szkole hehehehe:)

Ja juz od 4:30 nie moglam spac:( a mala tez srednio spala ogolnie.

O matko! wlasnie patrze w okno a tam snieg sypie znowu!

t60z7qg.png
‹‹ 200 201 202 203 204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ