Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka dziewczyny . Oby sie dziewczynki nie zarazily .
    My na obiad mielismy burgerkinga he a na diete mielismy przejsc :O

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 marca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis caly szien cos. Dopiero wrocilismy do domu .
    Kupilam Nicolu 2 bluzki z lupilu na lrzecenie za 2:18 :) niby 6-12 a bedzie miala pozniej bo duze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2015, 19:36

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola juz siedzi sama czasem jak zapomni to sie przechyli do tylu . No wczoraj dupke swoja unosila jak lezala na brzuszku i nozkami przebierala . Kurcze juz pelza wszedzie a co mowic jak zacznie chodzic :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 10:12

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to niezle
    mu dzis jedziemy do howth pokazac malej morze, polazic, kupic rybki, krewetki, zjesc rybke na swiezym powietrzu. Mzoe foczki beda i delfiny albo chociaz jakas wydra.

Tak ladnie szkoda dnia. Mala tylko wstanie dam jej obiad wczesniej i juz w droge.
    Moze moje przeziebienie pojdzie w niepamiec.

Jutro juz bedzie Vero- nasza niania- oby byla fajna:))

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekny dzien a ja dzis zostalam znajomej z mala bo znow ja opiekunka wystawila . Wiec nawet nigdzie nie pojedziemy jutro zeby byla taka pogoda .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sprawdzalam pogode to ma byc 11 odczowalne 5 wiec tez pewnie ladnie bedzie .
    Jutro jedziemy kupic fotelik maxi cosi tobi

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola ma w tym juz za malo miejsca :/ poczekam jeszxze chwile i jej zmienie . Ona juz siedzie wiec i tak bedzie jezdzila na pol lezaco .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/80b2946283d3.jpg
    Hej kobietki :D
    pierwszy usmiech do mamy jest :D Maly jak by lepiej nie co wiec jestem spokojniejsza wieczorem daje popalic ze 2 h ale nocki znacznie lepiej dzis piekna pogoda spacerek zaliczony ,ale zjemy obiadek i znowu wyprawa nas czeka :D milego dnia

Domi IRL, Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no jaki piekny usmiech!!

muy wrocilismy bylo super- Veronice sie bardzo podobalo- nic nie marudzila- pogoda super, rybka zjedzona i swieza zakupiona:))

335fqmp.jpg

Ewelina.Irl, Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nicola dzis zaledwie zjadla przez caly dzien 120 ml i tylko pije sprawdzalam temp 37 no to jeszxze nie goraczka . Oby ti nie jelitowka bo jakis wirus panuje . Wczoraj taka kupke luzna zrobila az po pachy . a dzis brak apetytu :/ Nic jej nie pasowalo nawet zabawki . zobaczymy co jutro bedzie

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no oby to na zeby bylo ten brak apetytu niz na rotawirusa

Domi , Veronica ma czaderskie okulary, gdzie takie kupilas?

My dzis w drodze do Dub, okulary mamy sloneczne dla zartu przymierzalysmy bawiac sie w ciemno jasno , ogolnie podroz ok, pol drogi spane a pol maz zabawial i nie bylo jojczka, za to na pokladzie prawdziwa artystka, all lacznie z nami na ucha mieli juz dosc, teatrzyk my odstawiali plus zabawki ale niewiele to dalo bo wojowala na sen z nami, 3x kladlam na siedzenia, mila pani przesiadla sie i mielismy row dla siebie, wpierw stwierdzila ze ok bo ma wnuki ale poddala sie po starcie :-))
    panie stewardesy nie przychodzily spr czy my zapięte w trakcie loty na sign zapiac sie, slyszaly koncert z pauzami ze ho ho
    humor Loli o 180stop byl, tata sie sprawdzil i nosil i nosil po pokladzie na mile momenty sw spokoju i smiechu

juz nie pamiętam takiego koncertu, chyba ost raz to sie nam prula tak w Poz na kolki lub mezowi jak zaczynalam job

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 23:24

Domi IRL lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarlismy ok do apt w Szczecinie sas agat, apt super nowoczesny i komfortowy plus cisza
    juz w drodze z lotniska mimo 46km nie bylo juz zle, maruda sie poddala i 45min pospala przed ladowaniem plus droge do apt , big ufff
    i tak dala czadu i poszla chrr po 9 czasu irl
    jak na Lole za duuzo wrazen i sie i nas umeczyla, oczywiście nie obylo sie bez tancowanek w lozeczku, na to siły to ma niespozyte ;-)

jutro mamy w planach shopping molla Galaxy i spacerek, starczy
    tu zimno, 2stop, a podawali 6, zaluje ze spiwora nie wzielam grubego tylko normalny, no ale na krótki spacer starczy ok z kocykiem i pokrywa wozka jane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2015, 23:32

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wycieczka z przygodami Limerikowo. Dobrze ze doatrliscie i jestescie juz na miejscu.
    Okularki z Tesco Limerikowo- dla zartu kupil Marcin kiedys a tak jej sie spodobaly:)

Ewelina jak Nicol dzisiaj?? wstala juz czy dalej spicie?

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola w novy cos tam pojadla. Ostatnia butla byla o 4 wstala o 8 i nie chciala nic jesc wytykala jezor . Zrobilam myk i dalam banana do mleka zbledowanego i zjadla po tym zaraz byla kupka taka luzniejsza . Ale nie wymiotuje jest normalna . Moze te zeby ja tak mecza na gorze ma dziaslo strasznie spuchniete

Domi IRL lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, nadrobiłam bo miałam taki mega busy tydzień ze masakra. No ale co zrobić tak bywa jak się pracuje i chce się być perfekcyjna :)

Domi jak tam aupair o ile dobrze doczytałam już jest z wami?

Nasz maly ciagle wstaje przy meblach i chodzi za raczki, siedzieć już nie bardzo chce tylko chodzic i zwiedzac. Ale najgorsze zaczal nam dawac koncety jak wychodzimy do pracy. Niania mowi ze jak maz zostawia to ryczy dziś, maz mowi ze bardzo za mna tęskni jak ich zostawiam. Fakt ze radość jak wracam po tylu godzinach jest bezcenna ale chyba ten skok separacyjny w toku.

Jutro nam mija 2 miesiące jak wprowadziliśmy gluten i zastanawiam się czy na dobre mogę już mu dawac makaron i chleb i inne produkty. Ktos wie? Musze doczytać.

Witam nowa mame, a poza tym Jaszczurka cos zamilkla bo ze Agatka nasza w przeprowadzce to wiem.

No i dziewczyny wiosna idzie, jakos na lato robimy zlot :)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cisza cos tu ostatnio . Nie ma duzo do nadrobienia .

Anielewe no wcale sie nie dziwie ze nie chce siedziec tylko spacerowc cos nowego i ciekawego . :)
    Pierwsze dni sa najgorsze jak sie idzie do pracy . Choc jak Piotrek wychodzi do pracy to ona jakos sie tym nie przejmuhe . Ja ostatnio poszlam znajomej pilnowac od 8:30 do 19 prawie to nie chciala mu zjesc a juz myslalam ze to ta jelitowka . A odemnie zjadla na drugi dzien i obiadek deserek wszystko co podalam . No i nie miala humoru dala popalic Piotrkowi . Caly czas ze mna ja ja non stop karmie to pozniej od niego jesc nie chce. :)
    My u Juski jutro wracamy . Bo trzeba zrobic zakupy i kot pewnie umiera z tensknoty :)
    Spokojnej nocy

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Jaszczurka pewnie ma busy busy bee z 3jka

aNiLewe na pewno to kryzys separacyjny, czyli trudny okres, dziecko wie kto swoj a kto obcy i koniec
    ja pamietam płacze z przedszkola i tez czekalo sie na 3/4pm jak mama lub babcia odbierze z niewoli he he, mimo ze bylo ok to tesknilo sie a czas dluzyl sie na wieczność

ja po dentyscie, nie jest zle ale kompresy i leki w akcji po włożeniu z powrotem sruby implanta
    tata na dyżurze ok sprawdzil sie, fakt jest big radosc i smiech przez smoka jak mama wroci skadkolwiek

Lola sprawdzona przez pediatre, na kaszel oprocz lipomalu mimo ze od 12mcy na ulotce doradzono nam inhalator plus lek, jutro zaczynamy dmuchac przez maske
    a tak ok, zdrowa, pluca, uszy czyste, waga 8900 w samym srodku siatki centylowej
    w ogole juz doszla do swej rutyny drzemek i jest ok

pozdrawiamy ze Szczecina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 23:02

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No prosze kot domownik tez teskni nie tylko baby ;-)

U nas czasem tez tak ze Lola ma swoj humor i lepiej je od mamy niz od taty, tu juz b roznie

teraz w ogole jak ida gorne jedynki bo dziasla napuchniete jakby plastelinowy wycisk to wesolo zaczynam byc, nie wiadomo co boli
    a i bedziemy pedzlowac nystatyna na 1 plesniawke, to calkiem sukces zważywszy na fakt ile czasu Lola i ile roznych rzeczy do paszczki pcha :-)

juska19 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam spokojnie juz w 6/7mcu podawalam skorki chleba i makaron do raczki, oczywiste pod full kontrola by zaczolkowania nie bylo i sos
    skorki sa ok zwyczajnego chleba z lidla bez ziaren, najlepiej pietka na poczatek
    makaron w sloikach hippa lub kluseczki nasza tez wcina rowno , potem pachnie spaghetti lub rybka
    ok sa tez biszkopty z pl sklepu lub inne ciasteczka, szczegolnie na zabki

jak juz Sebastian chce chodzic, no prosze, przegoni all na watku, Lola chyba chyba nie bedzie raczkowac ale id razu tez tupac, podnosi od pewnego czasu pupe do gory na full wyprostowanych nogach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 23:18

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.

AniLewe- mysle ze mozesz ja bym juz malej dawala ale ma tylko jeden zab hehehe.

Mala sie nie zarazila ode mnie- tereaz zagrozenie nr dwa- moj m sie zarazil:)

Mi juz przechodzi.
    Au Pair jest.
    Wyaje sie super- bardzo cicha i niesmiala- i niechce nic pic hehehe, ale pozatym mala ja lubi- je bez problemu, bawi sie z nia, pozwala sie klasc na drzemki, przewijac i karmic bez problemow wiec sie cieszymy. Angielski ma nienajlepszy ale moze to kwestia ze taka cicha i sie boii gadac- trzeba ja za jezyk ciagnac- ale do pracy rwie sie bardzo plus wszystko sobie otuje w notesiku:)

Psy tez ok pozatym ze Hugo czasem ja jeszcze obszczeka no ale jeszcze caly miesiac sama nie bedzie wiec sie kazdry dotrze.:)

t60z7qg.png
‹‹ 218 219 220 221 222 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ