Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc! od wczoraj wiecozra mam inetrnet :) w domku jeszcze wszytsko w kartonach i rozgardiasz bo przy malej nie ma jak a mieszkamy raptem 3 dni.

nadrobie was w weekend bo teraz lece ropazkowywac i sprzatac poki mala na macie.

mam nadzieje ze u was ok! u nas wybija sie pierszy zabek lewa jedynka jzu widac ....maruda straszna

tu kilka fotek z osat dni.

fotki domku dodam jak sie urzadzimy juz.pewnie po weekendzie

2hobn2v.jpg
    2yzjz4p.jpg
    nch06q.jpg

Ewelina.Irl, Domi IRL, Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Agtka ze jestes. Czekamy na wiecej info co i jak:) Ninka wyglada super:) cmok cmok

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wiadomo nie mozna w zadna strone przeginac Ewelina.

Ja dzis tez malej kupilam takie pianinko do lozeczka i taki samochodzik co sie nia w nim siada- taka poducha- widzialam Ewelina ze masz podobny.

U nas w Mullingar jest taki sklep co sa tanie uzywane rzeczy dla dzieci- ale takie wygladajac e jak nowe bo ta laska tylko takie odkupuje. Mozesz tanio kupic jak sie znudzi przyniesc spowrotem ona odkupi jak w dobrym stanie. Chyba jak mala zacznie juz stawac na nozki i porzadnie siedzie sie wybiore odsprzedac wszystko co na strychu mamy):

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My b zadowoleni z badania usg ciemiaczka i stawow biodowych, impreza kosztowala 168zl w medicusie szczecin, mamy fotki oraz wypisy ale przede wszystkim spokojna glowe
    U mej kol byl klopot ze ciemie im sie nie zrastalo wiec mieli pare wycieczek z mala po usg

kaszlu u Loli zostaly resztki , kataru jeszcze troche, mamy nadz ze bedzie na pon fit to fly, za to chorobsko teraz zaatakowalo meza, jakas seria, na razie drapie go gardlo i strepsils w akcji plus katar
    to chyba na zmiane klimatu i inna wilgotnosc powietrza lub zaraza z air cona samolotu mimo zamknietych kurkow nad glowami

dzis maz byl u dentysty po raz przedostatni a ja z mala na usg, po lekarzu gps nie chcial uruchomic sie, pare x probowalam i figa, wyjechalam z parkingu majc nadz ze bedzie ok..
    Godziny szczytu, baby na pokladzie, znalazlam inny spot i zamawialam taxi i jechalam za nia pod nasz adres apartamentu
    Lola w miare spokojna choc bylo wkladanie dydka do tylu i jakos mimo korkow, tramwajow na follow me dojechalam uff, choc raz mi taxi znikla na 2 auta w przod a Szczecina nie znam, w Poz na czuja bym sobie poradzila jakos
    Wesolo jedym zdaniem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Agata ze juz po przeprowadzce i macie net, jakos powoli ogarniecie sie z kartonow, moze wieczorami jak mala pojdzie spac
    widze ze macie teraz ogrodek, wiec nowa funkcjia koszenia trawki Wam sie szykuje he he
    Nina juz taka mala pyza :-)

Domi z tymi ciuszkami to ok pomysl, ja tez mam za duzo, wsytd sie przyznac ale sa takie ktorych Lola nidgy nie ubrala, spakowalam na razie wstepnie box do charity w Annacotty

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez mam takie co nie ubrala albo miala raz czy dwa na sobie

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis maly expressowy shopping w galaxy, zakupy new bra dokonane bo zeszczuplalam i w obwodzie i misce, buty 2 pary lasocki wiosenne plus dla
    loli tez butki by cieplo miala w noge oraz dla sasiadki mini wyprawka dla new born baby boya -gift, zbieram sie do gina na kontrole, ost bylam 6tyg po porodzie
    tata na dyzurze z Lola, maja isc na spacer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 15:58

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile mialy wasze pociechy jak zmienilyscie fotelik samochodowy ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zmienilismy na rozmiar na poczatku stycznia jakos, tak 8mc, pisza ze grupa fotelikow zero ma sluzyc do wagi lub jak glowa przekroczy ciut pulap fotelika, naszej Loli w kutrce bylo po prostu juz za ciasno jechac i zmienilismy
    mysle ze trzeba patrzec na komfort dziecka

jakie macie juz typy fotelika Ewelina , maxi cosi moze ?

patrzalam dzis spacerowki a nawet rozmawialam z jedna mama co ma espiro, od razu mi powiedziala jej wady:maly podnozek i brak zawieszek na zakupy a tak ok, i ze to juz jej 3 wozek przy 2jce dzieci
    Czyli wszystkie plusy i minusy wychodza dopiero w uzyciu wozka
    nas spacerowka jane wkurza ze siedzisko malo stabilne i czasem sklada sie plus szelki regulowane tylko 1na strona i hada all przeciagac, a teraz Lola musi byc super przypieta by nie wypadla
    w dodatku pałąk spacerowki gdzies nam wsiakl i nie doszukaliśmy się go po transporcie palety w sietpniu z Poz

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola tez ma juz za ciasno . I glowka ma na rowni . kupilismy dzis fotelik . Chcialam maxi cosi tobi ale jednak inny wybralismy
    Taki tyle ze kolor czerwony
    http://www.smythstoys.com/ie/en-ie/baby/car-seats-booster/c-590/group-1-2-3-9-months-11-years-approx-/p-11030/dimples-snug-supreme-group-1-2-3-car-seat/

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c45323801543.jpg

tu byla na próbę wsadzona . I wydaje mi sie ok

Jak uwazacie ?

Limerikowo, juska19, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nicole zostawilam w lezaczku wracam a nicole kleka przed nim :O przekrecila sie wyjela noge z pasow i tak ooo sobie wyszla

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikole jak krolewna na tronie w new foteliku, czyli full komfort
    tak ona jest duza, super ze juz wymieniliscie jej tron ;-)

No ladnie jak ona tak szybko opuszcza lezaczek
    u nas tez byl mniej wiecej byl ten okres ze lezaczek potencjalnie niebezpieczny i na ucieczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 22:09

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli juz moze w nim jezdzic bo ona dopiero 6 msc? no a tamtem juz bardzo malo miesca .
    Ten ma ten wklad .No ona duza dziewczhnka i dluga po tacie i mamie

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona wogole za szybko wszystko robi :)
    Ostatnio usiadla na kanapie to podciagnela sie tak ze klekla na kolana a trzymala poduszek . Nogami ja zablokowalam to wspiela sie po moich nogach i wyglagala za kotem .
    Jak tylko kota zobaczy to o malo co sie nie trzesie . I krzyczy . Ostatnio zlapala ogon kota to puscic nie chciala . :) kot sam podchodzi bo lubi byc glaskana i sie lasi a Nicola za uszy ciagnie

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie sie miesci wg mnie
    ja tam na wlasny rozum sie nie stosuje do norm czy wagi czy rozmiaru bo to all jest wzgledne
    patrze by Loli bylo wygodnie i by nie jojczyla w za ciasnym czy to bodziaku, pamperku czy foteliku

dzis kupujac ubranka dla baby boya sasiadki tez myslaflam czy czasem 62 nie bedzie za male ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he u nas tam samo sie trzesie za pieskiem sally i collie i za danonkiem ;-)))))))
    Znaczy ze baaardzo lubi, bo jak pieski pójdą sobie z patio to jest big placz i nada tulic , tlumaczyc ze piesek jeszcze przyjdzie i dac zabawke by odwrócić uwage

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 22:28

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A babka w mathercare ona za mala w smyhtsie to tosamo pokazuja mi nosidelka jak jej piotrek przynios z auta to mowi no fakt malo miejsca glowa na growni . A ta babka a bo to od 9 msc no kurcze albo od 9 msc albo od 9 kg ? Bo ja juz zgupialam :(
    Niech ma luzniej bo w tamtym nawet raczka nie mogla dobrze ruszyc

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas jeszxze nie tak ale jeszcze troche to pojdzie za kotem .
    Ubranka sie podobaly dla dzidzi ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dalej w pierwszym foteliku. V nie ma jeszze ani 9 miesiecy ani 9 kg wiec nie wyjmieniamy ale tez juz sie rozgladam.

u nas V jakis katarek zalapala- mam nadzieje ze to tylko jednodniowy. Humor dobry i apetyt jest choc spala bardzo zle w nocy prz zatkanym nosku.

t60z7qg.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ