Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc! od wczoraj wiecozra mam inetrnet :) w domku jeszcze wszytsko w kartonach i rozgardiasz bo przy malej nie ma jak a mieszkamy raptem 3 dni.

nadrobie was w weekend bo teraz lece ropazkowywac i sprzatac poki mala na macie.

mam nadzieje ze u was ok! u nas wybija sie pierszy zabek lewa jedynka jzu widac ....maruda straszna

tu kilka fotek z osat dni.

fotki domku dodam jak sie urzadzimy juz.pewnie po weekendzie

2hobn2v.jpg
    2yzjz4p.jpg
    nch06q.jpg

Ewelina.Irl, Domi IRL, Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Agtka ze jestes. Czekamy na wiecej info co i jak:) Ninka wyglada super:) cmok cmok

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no wiadomo nie mozna w zadna strone przeginac Ewelina.

Ja dzis tez malej kupilam takie pianinko do lozeczka i taki samochodzik co sie nia w nim siada- taka poducha- widzialam Ewelina ze masz podobny.

U nas w Mullingar jest taki sklep co sa tanie uzywane rzeczy dla dzieci- ale takie wygladajac e jak nowe bo ta laska tylko takie odkupuje. Mozesz tanio kupic jak sie znudzi przyniesc spowrotem ona odkupi jak w dobrym stanie. Chyba jak mala zacznie juz stawac na nozki i porzadnie siedzie sie wybiore odsprzedac wszystko co na strychu mamy):

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My b zadowoleni z badania usg ciemiaczka i stawow biodowych, impreza kosztowala 168zl w medicusie szczecin, mamy fotki oraz wypisy ale przede wszystkim spokojna glowe
    U mej kol byl klopot ze ciemie im sie nie zrastalo wiec mieli pare wycieczek z mala po usg

kaszlu u Loli zostaly resztki , kataru jeszcze troche, mamy nadz ze bedzie na pon fit to fly, za to chorobsko teraz zaatakowalo meza, jakas seria, na razie drapie go gardlo i strepsils w akcji plus katar
    to chyba na zmiane klimatu i inna wilgotnosc powietrza lub zaraza z air cona samolotu mimo zamknietych kurkow nad glowami

dzis maz byl u dentysty po raz przedostatni a ja z mala na usg, po lekarzu gps nie chcial uruchomic sie, pare x probowalam i figa, wyjechalam z parkingu majc nadz ze bedzie ok..
    Godziny szczytu, baby na pokladzie, znalazlam inny spot i zamawialam taxi i jechalam za nia pod nasz adres apartamentu
    Lola w miare spokojna choc bylo wkladanie dydka do tylu i jakos mimo korkow, tramwajow na follow me dojechalam uff, choc raz mi taxi znikla na 2 auta w przod a Szczecina nie znam, w Poz na czuja bym sobie poradzila jakos
    Wesolo jedym zdaniem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Agata ze juz po przeprowadzce i macie net, jakos powoli ogarniecie sie z kartonow, moze wieczorami jak mala pojdzie spac
    widze ze macie teraz ogrodek, wiec nowa funkcjia koszenia trawki Wam sie szykuje he he
    Nina juz taka mala pyza :-)

Domi z tymi ciuszkami to ok pomysl, ja tez mam za duzo, wsytd sie przyznac ale sa takie ktorych Lola nidgy nie ubrala, spakowalam na razie wstepnie box do charity w Annacotty

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez mam takie co nie ubrala albo miala raz czy dwa na sobie

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis maly expressowy shopping w galaxy, zakupy new bra dokonane bo zeszczuplalam i w obwodzie i misce, buty 2 pary lasocki wiosenne plus dla
    loli tez butki by cieplo miala w noge oraz dla sasiadki mini wyprawka dla new born baby boya -gift, zbieram sie do gina na kontrole, ost bylam 6tyg po porodzie
    tata na dyzurze z Lola, maja isc na spacer

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 15:58

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile mialy wasze pociechy jak zmienilyscie fotelik samochodowy ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zmienilismy na rozmiar na poczatku stycznia jakos, tak 8mc, pisza ze grupa fotelikow zero ma sluzyc do wagi lub jak glowa przekroczy ciut pulap fotelika, naszej Loli w kutrce bylo po prostu juz za ciasno jechac i zmienilismy
    mysle ze trzeba patrzec na komfort dziecka

jakie macie juz typy fotelika Ewelina , maxi cosi moze ?

patrzalam dzis spacerowki a nawet rozmawialam z jedna mama co ma espiro, od razu mi powiedziala jej wady:maly podnozek i brak zawieszek na zakupy a tak ok, i ze to juz jej 3 wozek przy 2jce dzieci
    Czyli wszystkie plusy i minusy wychodza dopiero w uzyciu wozka
    nas spacerowka jane wkurza ze siedzisko malo stabilne i czasem sklada sie plus szelki regulowane tylko 1na strona i hada all przeciagac, a teraz Lola musi byc super przypieta by nie wypadla
    w dodatku pałąk spacerowki gdzies nam wsiakl i nie doszukaliśmy się go po transporcie palety w sietpniu z Poz

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola tez ma juz za ciasno . I glowka ma na rowni . kupilismy dzis fotelik . Chcialam maxi cosi tobi ale jednak inny wybralismy
    Taki tyle ze kolor czerwony
    http://www.smythstoys.com/ie/en-ie/baby/car-seats-booster/c-590/group-1-2-3-9-months-11-years-approx-/p-11030/dimples-snug-supreme-group-1-2-3-car-seat/

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c45323801543.jpg

tu byla na próbę wsadzona . I wydaje mi sie ok

Jak uwazacie ?

Limerikowo, juska19, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis nicole zostawilam w lezaczku wracam a nicole kleka przed nim :O przekrecila sie wyjela noge z pasow i tak ooo sobie wyszla

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikole jak krolewna na tronie w new foteliku, czyli full komfort
    tak ona jest duza, super ze juz wymieniliscie jej tron ;-)

No ladnie jak ona tak szybko opuszcza lezaczek
    u nas tez byl mniej wiecej byl ten okres ze lezaczek potencjalnie niebezpieczny i na ucieczki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 22:09

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli juz moze w nim jezdzic bo ona dopiero 6 msc? no a tamtem juz bardzo malo miesca .
    Ten ma ten wklad .No ona duza dziewczhnka i dluga po tacie i mamie

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona wogole za szybko wszystko robi :)
    Ostatnio usiadla na kanapie to podciagnela sie tak ze klekla na kolana a trzymala poduszek . Nogami ja zablokowalam to wspiela sie po moich nogach i wyglagala za kotem .
    Jak tylko kota zobaczy to o malo co sie nie trzesie . I krzyczy . Ostatnio zlapala ogon kota to puscic nie chciala . :) kot sam podchodzi bo lubi byc glaskana i sie lasi a Nicola za uszy ciagnie

Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie sie miesci wg mnie
    ja tam na wlasny rozum sie nie stosuje do norm czy wagi czy rozmiaru bo to all jest wzgledne
    patrze by Loli bylo wygodnie i by nie jojczyla w za ciasnym czy to bodziaku, pamperku czy foteliku

dzis kupujac ubranka dla baby boya sasiadki tez myslaflam czy czasem 62 nie bedzie za male ;-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he u nas tam samo sie trzesie za pieskiem sally i collie i za danonkiem ;-)))))))
    Znaczy ze baaardzo lubi, bo jak pieski pójdą sobie z patio to jest big placz i nada tulic , tlumaczyc ze piesek jeszcze przyjdzie i dac zabawke by odwrócić uwage

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 22:28

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A babka w mathercare ona za mala w smyhtsie to tosamo pokazuja mi nosidelka jak jej piotrek przynios z auta to mowi no fakt malo miejsca glowa na growni . A ta babka a bo to od 9 msc no kurcze albo od 9 msc albo od 9 kg ? Bo ja juz zgupialam :(
    Niech ma luzniej bo w tamtym nawet raczka nie mogla dobrze ruszyc

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 marca 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas jeszxze nie tak ale jeszcze troche to pojdzie za kotem .
    Ubranka sie podobaly dla dzidzi ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 28 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dalej w pierwszym foteliku. V nie ma jeszze ani 9 miesiecy ani 9 kg wiec nie wyjmieniamy ale tez juz sie rozgladam.

u nas V jakis katarek zalapala- mam nadzieje ze to tylko jednodniowy. Humor dobry i apetyt jest choc spala bardzo zle w nocy prz zatkanym nosku.

t60z7qg.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ