Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lola wie co i jak :)
    Dziś Zoja w sklepie znalazła swój nocnik na półce, usiadła na nim, na środku sklepu i niezbyt miała ochotę się ruszyć :) dzieci są pozytywne i mają fantazję :)
    W sumie można było spokojnie w 5 minut rzucić okiem na półki, bo dziecie siku robiło ;)

Patrzę, jak Wasze suwaczki rozpędzają się i za każdym razem myślę, że kolejny tydzień, kolejne badania, szybko wszystko!
    W ciąży strasznie ten początkowy stan mi się dłużył- może to mdłości zrobiły swoje.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj leci ten czas bardzo szybko a tym bardziej teraz . A juz jak jest dziecko i nie ma czasu sie na odpoczynek to juz calkiem .
    Ja znow przeziebiona :( mam nadzieje ze zdaze sie wyleczyc bo za tydzien polska

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina zdrowka!na pewno przeleczysz sie na czas skoro juz zaczelas
    Pogoda teraz jest wyjatkowo zdradliwa.jeden dzien slonce a potem deszcz i zimno.ja wskoczylam z powrotem w zimowa kurtke.w plaszczach bylo mi juz za zimno plus telepalo mnie bo w Pl piekna ciepla pogoda byla a tu big come back zimy normalnie
    Najwazniejsze by Nikol nie sprzedac tego przeziebienia tez

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 15:51

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzia goscinnie.ma byc brat po poludniu zona i corka wuec Lolka bedzie miec kuzynke do zabawy

Z echa po prima aprilis to brat uwierzyl mej mamie ze zginal mu pies-duzy wilczur.a gdzie by on zreszta poszedl ;-)
    Mama nas chciala oszukac na niby ogromna paczke pocztowa.a drugi brat z kolei mame ze niby przylatuja i czy ma kogos by ich odebrac z lotniska

Wesolo jednym zdaniem

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida ja wlasnie mam @ za sobą jeszcze teraz czekam na kolejny za 3 tygodnie i my zaczynamy. Jak się przygotowujemy poki co? Staramy się teraz zdrowiej jesc. Ja mam niedoczynność tarczycy wiec staram się nie zapomnieć lekow bo zdarzalo się i tak. Kwas foliowy suplementuje. Jakies orzechy podgryzam. Jeśli chodzi o staranie o dziewczynke to mam taki plan ze będziemy dzialac od razu po okresie bo ja mam bardzo szybko owulacje w 11dc średnio także mysle ze działamy od końca do okresu do 8-9dc a potem już będziemy się zabezpieczać. Jeśli można jakos sprobowac mieć coreczke to czemu nie. Mam jednak mega nadzieje ze uda się za pierwszym razem.
    A u was jak to wygląda? Czemu czekacie do kolejnego cyklu?

Sebek poszedł do swojego pokoju 4 dni temu. Wielkie ochy i achy mamy jakie super lozko, a jakie pieski na pościeli i słuchajcie ani razu nie przyszedł tylko jak się obudzi to wola mame albo tate az przyjdziemy. Przez 4 dni raz przespal cala noc bez wolania. A jaki dumny przychodzi rano ze tam spal.

Z kolei nocnika nie chce. Nie będę go zmuszać, ale w sumie zostało nam już tylko to.

Limerikowo, merida17 lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANiLewe powodzenia w dzialaniu na baby girl;-), rozumiem ze zapuszczasz juz oko na sukienki dla przyszlej malej modnisi

u nas tez zostaje nocnikowanie bez efektow , ale do 2 lat mamy czas jeszcze z pamperkami
    spanie po staremu:kazdy na swoim i wyspany

dzis kolo 6 mam 1 usg prenatalne w Medipolu, mam nadz ze wyjdzie ok

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po b udanej wizycie, wizytowalismy w 3, dzidzius ma 6,5cm, 64g, nt 1,4, serducho 150 uderzen wiec wszystko ok
    widzialam tez lozysko, pecherz i brzuszek, 5 paluszkow u dloni i machanie raczka, slowem cudowne widoki
    Troche trudno bylo nt namierzyc bo dziecko b spokojne i malo brykalo, w ogole odwracalo sie pleckami do pomiarow

jestesmy na nast tyg szczesliwi i spokojni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 21:08

merida17, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie, ze się odwracalo, bo pewnie pora na spanie było, a nie na wizytę gości ;)
    Lim to sa cudowne wieści i oby tylko takie Wam towarzyszyły w tej ciazy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim i aNILewe dzięki za odp.

ANiLewe, ja sie tez foliuje i pije ocet jablkowy. Za pierwszym razem odstawilam tez kilka mniej zdrowych rzeczy do jedzenia i teraz tez. Ja wlasnie czekam na @, ale to moze byc jutro, dzis lub za tydz (jestem regularnie nieregularna).

Czekamy do kwietniowego cyklu, bo:
    Po urodzeniu córki moje ciało podwozie poszło na długi urlop i zapomniało wrócić do pracy, także nawet 2 mce po odstawieniu od cyca zero znaku @. Siła ja sciagalam i troche z tym zeszło, teraz 3 cykle na lutagenie i jakos cos tam sie dzieje. Jeden cykl 37, drugi 30 dni, wiec troche ciezko trafić ;)
    A dwa, gdybym zaciążyła teraz, to porod byłby w grudniu pewnie, a ja jestem zdania, ze jak nie trzeba rodzic w grudniu, to warto poczekać do stycznia- inaczej dzidzia cały rok w plecy, musi gonić rówieśników, a decyduje o tym zaledwie kilka dni/tyg/godz.
    Czasami sie nie ma wyboru i sie rodzi ;)

Sebastian super! Odważny Chłopak ;)

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he ja przy 1ej ciazy tez kierowalam sie porami roku
    Grudzien nie bo za zimno.lato tez nie bo z kolei za goraco.a rodzilam w upaly czerwcowe bez klimy bo akurat siadla w szpitalu i bylo ok :-)
    Fakt trudno upaly przechodzic w ciazy bo siepuchnie a w zimie trzeba extea chuchac by sie lub baby nie przeziebic
    Jednym slowem jakos to bedzie
    Czekamy zatem pilnie na kolejne bobasy.dzialajcie Dziewczyny:-)

merida17 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie chciałam być w ciąży, więc sam termin był mi obojętny, czy zima, czy lato itd. Tak jak mówisz, zawsze jakiś powód się trafi ;)
    Wtedy chciałam być w ciąży. Rodziłam w lutym i w sumie bardzo mi to pasowało, bo robiło się cieplej, jaśniej, była wiosna, potem lato- długo można było spacerować i mniej wtedy padało ;)
    Ja rodziłam 06.02. a Szwagierka 06.12. i dla mnie nasze dzieci to przepaść jednak, bo moja biega, skacze, buzia pełna zębów, korzysta z nocnika, śpi w swoim łóżku, śpiewa i ogarnięta taka, a tu niemowlę, które ledwo otwiera oczy i robi kupę ;) nieporadne zupełnie. A rocznik taki sam :)

Nie zmienia to faktu, że działać będziemy, więc trzymać kciuki :)
    Ja tym razem zamówiłam sobie "złoty strzał" i Tobie Anielewe też życzę :)

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jest v chatty dzis nie wytrzymal i pochwalil sie ciaza sasiadce co ma blizniaczki 4letnie
    powiedziala ze nie widac no ale bylam w cieplej kurtce na ta zimowa aure
    pocieszyla mnie ze bede miec full roboty jak ona z blizniakami, ze momentami bylo jej b ciezko, jestem w to w stanie uwierzyc choc widac ze tam dziadki sie wlaczaja mocno w pomoc, ale mysle pozytywnie , ze Lolusia jednak poda tego pamperka siostrzyczce i bedzie nam lzej

w ogole robi sie wesolo, maz dzis wykonczony, Lola zrobila mu 2h jakiejs histerii i mial po mnie do job juz dzwonic, ciezko bylo ja, mu opanowac
    chyba te trzonowce jej dokuczaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 21:12

merida17 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merids my dokładnie tez z tego powodu czekamy do cyklu kwietniowego. Teraz mam wlasnie płodne dni i dokuczają mi doysc te bole okoloowulacyjne. Gdybym teraz zaczla porod planowo około 3 stycznia, kolejny cykl już koniec stycznia. Niewiem jak to jest, zawsze miałam cykle co 28dni jak w zegarku. A teraz raz 27 raz 26, raz 28. Tyle z tego dobrego ze czuje owulacje i mam bardzo wyraźne oznaki także nie przegapimy. Także Merida nie ociagamy się za kilka tygodni tylko działamy.

Ewelina poleciała na Rodos także wypoczywają sobie. My za miesiąc mamy urlop. Nareszcie. Ponoc cieplo w pl.

Lim gratuluje mala fasoleczka silne serducho ma. Fantastyczne uczucie.

merida17, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe to sie rozumiemy z tym grudniem ;) przy córce ostatnia @ miałam 18 kwiet, ale ja mam długie cykle. Termin porodu był wielokrotny, ale ten wczesny to 23.01. także juz w miarę bezpiecznie.
    Ja tam dalej czekam na @ a potem zaczynamy ;) chyba, ze juz nie zawita i bede rodzic 31 grudnia :P
    Ironio losu ;)

Miłego dnia, w końcu piękna pogoda zawitala ;) dwa dni śniegu i dwa słońca ;)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam dobrze na tych wakacjach.my dopiero za 6tyg i tp tez tak szybko urzedowo.no ale planujemy zoo .termy i palmiarnie z akwarium dla malej w Poz jako atrakcje
    Dni na hol leca jak szalone
    Teraz cieszymy sie piekna wreszcie wiosna tu.idzie sie dotlenic i doswietlic

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamusie z Zielonej Wyspy! Poki co nie smialo, ale dolaczam :)

Limerikowo, merida17, aNiLewe lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna witamy i gratulacje skoro jestes juz na fioletowej stronie!

Z ciekawosci ktory tydzien u Ciebie i skad klikasz na wyspie?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo - u mnie dopiero sam poczatek. Nie zrobilam jeszcze nawet testu. Boje sie rozczarowania. Wg belly to 4t6d.
    Jestem z North County Dublin ☺

7470vfxmkaynkjbz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna witaj ;)

Majanna lubi tę wiadomość

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy moglaby ktoras polecic mi dobrego ginekologa w Dublinie?

7470vfxmkaynkjbz.png
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ