Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wymiotowalam z Lola ale przy Fasolce mocniej mnie szarpie.przy Lolusi to nie wiedzialam co to mdlosci :-)
    Na razie od wczoraj odpuscilo uff

Maz mowil jak idziesz do lekarza to niech Ci cos da .a ja ze jak 2x dziennie haftuje to jeszcze nie jezt zle normalka i wytrzymam jakos
    Ale cudownie bez mdlosci i hafcikow.teraz za to sennoscodezwala sie wiec rankami poleguje a Lola rpzrabia.wczor np upietrolila lampe landlordki...

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Lim trzymaj sie dzielnie w tych mdlosciach- ktoś kto nie miał nie zrozumie ;)
    Pamietam, ze wstawialam godzinę szybciej do pracy, by najpierw sciskac kibel, a potem dojść do siebie- cokolwiek to znaczy i taki okropny bol 24/7!! Bądź dzielna ;) jeszcze troche i zaraz minie!

Aleksandra jak u Was po spotkaniu?

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Aleksandra85 Debiutantka

Wysłany: 9 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Fasola ma się dobrze, dziękujemy!
    Wygląda teraz jak konik morski i mierzy aż 1,49 cm :)

http://www.fotosik.pl/zdjecie/3e9660eb1a40b973

Serducho biło, umiejscowił się maluch wygodnie i dobrze, więc teraz tylko czekać aż upłynie magiczny 12 tydzień,
    a potem będzie się człowiek i tak tak martwił czy wszystko ok i tak do samego porodu :)

Doktor Dydowicz zrobił na mnie przemiłe wrażenie. Bardzo dokładny i cierpliwy. Chyba najlepszy ginekolog-położnik jakiego miałam okazję spotkać.
    Na pewno jeszcze go odwiedzimy na badaniu połówkowym i potem pewnie nieco później.
    Jeżeli Limerick Wam po drodze lub niezbyt daleko to myślę, że warto wybrać się właśnie tam.

Byłoby super gdyby ktoś taki przyjmował też w Cork, ale może kiedyś :)

Mdłości i wymiotów bardzo współczuję. Mnie jest tylko czasem niedobrze także mam naprawę duże szczęście.

Limerikowo, merida17, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

nzjdvkcbt0725ch7.png

zem3qps6xyiyxbwz.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra super newsy
    Ciesze sie ze Fasolka duza chyba na boya i dr Dydowicz jest fantastyczny
    Ja w Cork bylam zawsze b zadowolona z dr Jakubowa i dr Dec
    Tez specjalisci
    Widze ze podrozowalas Cork -Lck.ja w poprzedniej ciazy z Lolusia tez jezdzilam ta trase.jeszcze wtedy nie bylo dr Dydowicza w Medipolu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ostatnio piekna pogoda wiec nie siedzimy w domku .
    Jutro mam wizyte w szpitalu na 9;50
    Aleksandra super wiadomosc . Gratuluje .
    Jak sie czujecie ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 marca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina udanej wizyty!! ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta byla udana . Maluszek pieknie rosnie badania wyszly dobrze :)
    Dla nich za wczesnie zeby powiedziec kto tam sobie mieszka . Pojde prywatnie na wizyte :)

Limerikowo, merida17 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happy St Patrick's Day !

U nas wolne w 3 wiec wielka radosc
    lola zlapala ciagnacy katar we wt wiec z parady nici, za to byl dl spacer na bankach UL
    Maz jedzie zaraz po obiad do Zwetona
    zaczynam pakowanie na pon lot do Pl
    zajac juzkupiony dla dzieci w rodzinie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Aleksandra85 Debiutantka

Wysłany: 18 marca 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też wszystko dobrze, tylko senność i zmęczenie nie odpuszcza.
    Tym bardziej, że staram się nie dawać Ali butli w nocy także czasem chwilę zajmie żeby usnęła na nowo. Woda niestety jej nie przekonuje :)
    No i po przebudzeniu (zakładając, że w nocy mleka nie piła) jej pierwsze słowo to: "am am" :)

Ja przesunęłam wizytę w szpitalu na 19stego kwietnia. W sumie to już będzie 14sty tydzień ale przynajmniej będę miała dating scan i wizytę u lekarza (pewnie tylko położnej) za jednym zamachem a nie na dwie osobne wizyty jak mnie wpisali wcześniej.

Też wybieramy się we wtorek do Polski na święta i zostajemy 2 tygodnie więc muszę się zacząć pomału organizować, ale chęci brak :P

Jak sobie radziłyście dziweczyny w samolocie z maluchami, które już chodziły? Książka, bajka lub coś podobnego dało radę przez cały lot?
    W sumie lecimy o 18.50 więc liczę na to, że ją wcześniej zmęczę. Dam się wybiegać na lotnisku i może butla z mlekiem na starcie pomogą jej zasnąć.

Zauważyłam, że masz nowe zdjęcie Ewelinko- przesłodkie!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 16:35

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

nzjdvkcbt0725ch7.png

zem3qps6xyiyxbwz.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandra85 wrote:
    U nas też wszystko dobrze, tylko senność i zmęczenie nie odpuszcza.
    Tym bardziej, że staram się nie dawać Ali butli w nocy także czasem chwilę zajmie żeby usnęła na nowo. Woda niestety jej nie przekonuje :)
    No i po przebudzeniu (zakładając, że w nocy mleka nie piła) jej pierwsze słowo to: "am am" :)

Ja przesunęłam wizytę w szpitalu na 19stego kwietnia. W sumie to już będzie 14sty tydzień ale przynajmniej będę miała dating scan i wizytę u lekarza (pewnie tylko położnej) za jednym zamachem a nie na dwie osobne wizyty jak mnie wpisali wcześniej.

Też wybieramy się we wtorek do Polski na święta i zostajemy 2 tygodnie więc muszę się zacząć pomału organizować, ale chęci brak :P

Jak sobie radziłyście dziweczyny w samolocie z maluchami, które już chodziły? Książka, bajka lub coś podobnego dało radę przez cały lot?
    W sumie lecimy o 18.50 więc liczę na to, że ją wcześniej zmęczę. Dam się wybiegać na lotnisku i może butla z mlekiem na starcie pomogą jej zasnąć.

Zauważyłam, że masz nowe zdjęcie Ewelinko- przesłodkie!! :)
    U mnie tez zmeczenie daje gore .
    Dziekuje . Odebralam focie z sesji zdj :)
    Co do lotu bedziemy z nicola lecieli w maju pierwszy raz . Wiec niewiem jak to bedzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:20

Aleksandra85 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Lolka jest wylatana od 2,5mca jak miala.tylko raz protestowala mocno podczas lotu na Fuerte bo walczyla zeby nie spac a byla zmeczona.akurat wypadal czas drzemki.40min powalczyla na koncert i ku naszej uldze i pasazerow poszla jednak aaa na 1h sw spokoju :-)

A tak to bezproblemowo na kolankach zabawki ksiazki lub puscic pod opieka ciut po przejsciu na rozprostowanie nozek
    Mam nadz ze w pon bedzie ok

Aleksandra85 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 21 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbf9759169da.png

Pozdrawiamy . :)

merida17, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, jaki piękny!
    I faktycznie, jak juz widać ;)
    Super!
    Takie pozdrowienia to ja lubię ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ho ho Ewelina widac ze na pewno juz ktos tam mieszka ;-)

Ja zaliczylam udana i dluga wizyte u gina ze wzgledu na cisnienie i recepty oraz tarczycowe
    maluch ma 3,24 cm 10tydz, spal w czasie usg ale za to ok wszystko bylo widac
    serducho tez slyszalam-cudowny dzwiek jak zwykle

W tamtym tyg probowalam detektor ale figa poddalam sie, po prostu za wczesnie bylo
    za to posluchalam serducho corki a ona moje :-)

Przesylam Wam z Pl dzis piekne slonce od rana

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina pięknie widać brzusio.
    Ponoc z kolejna ciaza widać szybciej. Ja teraz w pracy dostaje nowy uniform taki bardziej obcisły z kamizelka i zastanawiam się jak szybko mnie wypcha.

Kochane smacznego jajka. wspaniałych chwil z rodzinka podczas tych świąt wielkiej nocy.

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 marca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych Świat kochane :*

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 marca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis zamowilismy bilety na 8 kwietnia do 13 kwietnia . Lecimy na kilka dni . Z piotrka babcia jest nie ciekawie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Mam nadzieję, że spędzacie i spędziłyście miło ten świąteczny czas, odpoczęłyście, zjadłyście za dwóch :) i wszystko u Was dobrze :) Loty bez problemu i powroty również, bo teraz z tymi celnikami różnie bywa :P

Jak tam Wasze samopoczucie? Jak Bobaski? Dają już znać o sobie :D

Ewelina piękne zdjęcie :)

U nas Zoya to wylatana Dziewczynka, chyba z 10 lotów ma już za sobą, zresztą je uwielbia, zaczepia ludzi uśmiechem i nie tylko- urodzona podróżniczka, pewnie po mamie :P
    Była też mowa o łóżeczkach, też już kilka tygodni temu przeszliśmy na "dorosłe" i dziecię jest zachwycone ;) w końcu więcej miejsca i przestrzeń :) można spać na luzie, kręcić się w każdą stronę i nie załapać guza :)

Każde siku w nocniku wywołuje euforię i dumę u mojego dziecka ;)
    Tyle u nas.

Ja mam za to pytanie do Was. Czy za drugim razem, jakoś bardzo się starałyście o ciążę? Jakieś przygotowania, dużo starań? Czy jakoś tak wyszło naturalnie, bez problemu, wpadkowo, z zaskoczenia itd.
    Lim u Ciebie z tego co czytam to drugi cud :) ale może też jakoś się bardziej "przykładaliście"? ;)

Anilewe a Ty jak się przygotowujesz na stworzenie dziewczynki? Jakaś dieta, pozycje, chiński kalendarz, czy coś innego? Pisałaś, że chcesz spróbować.
    Będę Cię wspierać w tych staraniach, bo od następnego cyklu i my zaczniemy próbować :)

Pozdrawiam Was mocno :)

Ewelina.Irl, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o kontrole celne to troche szalenstwo bylo w dub 21go w pon, pewnie mieli juz cynk, bo potem na 2gi dzien Bruksela
    wszystko wywracali,nawrt dzieciece torby plus jezdzili po rzeczach nasaczonymi szmatkami na narkotyki, dokladnie jak w Izraelu na Ben gurion sie poczulam, no ale trzeba takie czasy niespokojne teraz

za to powrot pon 28 z poz b mila i sprawna, wesola ekipa na odprawie dla odmiany :-)

my o 2gie baby staralismy sie tak jak o 1sze wg kalendarza OF i cyklotestu by wstrzelic sie w dni plodne, plus suplementacja kwasem foliowym, wit d, leki tarczycowe i nadcisnieniowe

z wit d wyszedl mi w Pl niedobor wiec mam przepisany reklamowany Vigantoletten, ktory niedawno byl na recepte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 14:20

merida17 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 marca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis 1y nocnik z siusiu, calkiem niespodziewany

ogladalam sobie Wspaniale stulecie na tvp1 a tu Lolusia spodenki zdjela, bodziak odpiela, tylko z pamperkiem pomoglam,poszlysmy do lazienki i volia :-)

Ja czuje sie ok, tylko mnie ssie, wiec musze regularnie jesc bo robi sie niedobrze na pustym zoladku
    to samo jak pusty zaladuje , musze polezec bo tez niedobrze ciazy jakby kilo kamieni-uroki ciazy :-)

Za 1,5tyg umawiam sie na prenatalne w Medipolu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2016, 14:25

merida17, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ