Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dacie okresu to test wychodzi raczej pozytywny
    rozumiem ze masz ciazowe wczesne objawy lub przeczucie

ja polecam dr Dybkowskiego w Dublinie
    choc jeszcze jest u Ciebie b wczesnie, moze byc sam pecherzyk ciazowy tylko widoczny
    zrob test i za tydzien smialo do gina no chyba ze wytrzymasz do 6 tyg plus to bedzie juz serducho zarodka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 14:37

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Twoje rozczarowania , ja przeszlam 3x bo ciaza padla w 4/5tyg
    samo zycie bo niestety rozczarowanie jest dlugim czekaniem na ciazowy sukces do 39tyg plus wlacznie z healthy baby delivery
    Powodzenia zatem !

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Hej, czy moglaby ktoras polecic mi dobrego ginekologa w Dublinie?
    Hej . Dybkowski !

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Witam Mamusie z Zielonej Wyspy! Poki co nie smialo, ale dolaczam :)
    Witam i gratuluje .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do ginekologa bym poczekala jeszcze . A zrobila bym elektroniczny test on napewno nie oszuka i nie trzeba sie doszukiwac :) kresek . Bo testy roznie wychodza . Tak jak mi np bardzo slaby .
    Za 2 -3 tyg do gina .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Aleksandra85 Debiutantka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna- Witam również i gratuluję :) Ja także polecam dr Dybkowskiego.
    Najlepiej wybrać się faktycznie koło 8 tyg. Wtedy juz powinno być ładnie wszystko widać.
    Merida17 oraz aNiLewe trzymam kciuki za Wasze ciążowe kreseczki.
    Jeżeli chodzi o mnie to udało nam się już w drugim cyklu i byłam w lekkim szoku bo niby nadal karmiąc cycem trudniej zajść w ciążę. Jak widać nie jest to prawda :)
    Moje cykle też bywały bardzo długie. Ale jest mi o tyle łatwiej, że każdą owulację odczuwam dość boleśnie w podbrzuszu.
    Przy Ali staraliśmy się około 6 miesięcy i trochę sobie pomagałam testami owulacyjnymi.
    Tak czy inaczej nie ma reguły ale fakt, że im bardziej Ci zależy tym jakoś to trudniej przychodzi.
    Także grunt to nie wywieranie na sobie presji :)
    Limerikowo- super, że Wasz bobas tak fajnie rośnie i, że już jesteście spokojniejsi.
    Ewelina.Irl- Piękny brzuszek! Już teraz pewnie nieco większy.

Ja niestety od ostatnich 4 tyg cały czas naziębiona i nie chce to cholerstwo odpuścić. Ale w porównaniu do tego co było pod koniec marca to teraz czuję się wspaniale :P
    Moje małe też sobie rośnie, co widać już bardzo wyraźnie pod ubraniem. Zdecydowanie w drugiej ciąży brzuch pojawił się szybciej i o ile rano nie jest ogromny to wieczorem wyglądam jak w 5tym miesiącu :)
    Byliśmy na skanie w 12 tyg i wszystko ok, także duża ulga. Następny skan w szpitalu 19stego kwietnia (nie liczę, że mi wiele pokażą) i później w 21-22 tyg ciąży u dr Dybkowskiego.

merida17, Limerikowo, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

nzjdvkcbt0725ch7.png

zem3qps6xyiyxbwz.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jesli moge cos sugerowac to wizyta gin mozna isc 5 tyg jak sie komus b spieszy ale w 7 najpozniej, bo po 7 jesli tfu ciaza pozamaciczna to mozna miec duzy klopot z bolem i pozegnac sie juz z jednym jajowodem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj w nocy wrocilismy z Polski .
    Nicola obydwa loty super ,nic nie plakala przy startowaniu czy ladowaniu zaczepiala ludzi jak tylko mogla .
    Oczywiscie nie obylo sie wizyta w szpitalu bo zaczelam krwawic .
    A to dlatego ze mam bardzo nisko lozysko na tylniej scianie macicy i dziecko jest glowka w dole .
    Zakaz dzwigania i przemeczania sie .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, w takim razie nic tylko dbaj o Was!
    Ty juz prawie na półmetku jestes!!! Jak to leci! Zaraz bedzie odliczanie w dół! ;)

Aleksandra zdroweczka! I najważniejsze, ze wszystko dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 13:28

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo za powitanie i rady ws lekarza.
    Dr Dybkowskiego znam, ale zupelnie o nim zapomnialam. W styczniu po poronieniu trafilam do jakiejs kobiety w medicusie (nie pamietam nazwiska) ale wolalabym tego nie powtarzac.
    Zaczynam miec jednoznaczne objawy. Od wczoraj b.bola mnie piersi. Czekam na mdlosci :/ Test teraz to tylko formalnosc. Na wizyte umowie sie
    Za dwa tygodnie.

Aleksandra, zdrowka dla Ciebie, a wszystkim Milego Piatku!
    Ja musze sie zabierac do roboty :/

Limerikowo, Aleksandra85 lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
    ...więc teraz serca mam dwa...
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Ewelina i jak z Toba?
    Mam nadz ze juz ok, pewnie przemeczylas sie cala wyprawa i lotem lub mala albo walizke podnioslas bo czl zapomina sie
    no tak Ci napisze ze corka mej kol z pracy miala tak nisko lozysko-przodujace ze cala ciaze musiala lezec, a dziewczynke nazwala Viktoria

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo . No wnosilam nicole do samolotu tyle co . W pl odpoczelam bo babcia latala za Nicola . Mam uwazac mowi ze podniesie sie jak bedzie brzuch rosl ale on mi tego nie gwarantuje chcial zostawic mnie w szpitalu ale sie nie zgodzilam .
    U mnie jest na tylniej scianie macicy czyli nie jest przodujace . Ale dzwiganie i przemeczanie sie grozi przedwczesnym porodem .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina uwazaj na siebie! Wiem ze przy dziecku to nie takie proste, ale lepiej dmuchac na zimne.
    Ja w koncu zrobilam test. Juz po paru sekundach, niemal natychmiast zobaczylam dwie wyrazne krechy <3 Jestem wniebowzieta. Nawet pozwolilam sobie na suwaczek! :) Z wizyta poczekam jeszcze 2 tygodnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 22:46

Limerikowo, merida17, Ewelina.Irl, Aleksandra85, aNiLewe lubią tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak Dziewczyny pisza musisz uwazasz dla dobra swojego i dziecka
    przekaz Piotrkowi swoje obowiazki domowe a Ty na kanape nogi do gory☺

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna to gratuluje oficjalnie ;)
    I podziwiam, ze dopiero teraz zrobiłas test-mając takiego czuja, zylas jednak troche w niepewności ;)
    Trzymam kciuki!! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 23:49

Majanna lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram sie jak moge . Mniej robie bo wiem ze musze odpuscic bo ja jetem taka ze jak mam balagan to zaraz sprzatam odkurzam codziennie no bo nicola chodzi ...
    Piotrek calymi dniami w pracy . Ale juz mi powiedzial ze on bedzie sprzatal jak bedzie wracal a zakupy po drodze z pracy zebym nie dzwigala .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Majanna Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Majanna to gratuluje oficjalnie ;)
    I podziwiam, ze dopiero teraz zrobiłas test-mając takiego czuja, zylas jednak troche w niepewności ;)
    Trzymam kciuki!! ;)
    Dziekuje. Po tym co przeszlam w styczniu, nie chcialam zapeszac. I tak wczesnie zrobilam ten test. Tak mlode ciaze bardzo czesto koncza sie niepowodzeniem :( Robimy testy jeszcze nawet przed spodziewanym terminem @, a pozniej przezywamy...

7470vfxmkaynkjbz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna wrote:
    Dziekuje. Po tym co przeszlam w styczniu, nie chcialam zapeszac. I tak wczesnie zrobilam ten test. Tak mlode ciaze bardzo czesto koncza sie niepowodzeniem :( Robimy testy jeszcze nawet przed spodziewanym terminem @, a pozniej przezywamy...

Ja zrobiłam swój test bardzo późno, jak zabrakło mi juz powodów, by go nie zrobić :)
    Jak juz robiłam, to wiedziałam, ze jestem w ciazy i brak drugiej kreski, by mnie zaskoczył- ale to był juz wtedy 6-7 tydz ;)

Ciebie podziwiam, ze juz czułas, a nie szukalas potwierdzenia ;)

Teraz bedzie dobrze! Po prostu, musi byc ;)

• Majanna Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Ja zrobiłam swój test bardzo późno, jak zabrakło mi juz powodów, by go nie zrobić :)
    Jak juz robiłam, to wiedziałam, ze jestem w ciazy i brak drugiej kreski, by mnie zaskoczył- ale to był juz wtedy 6-7 tydz ;)

Ciebie podziwiam, ze juz czułas, a nie szukalas potwierdzenia ;)

Teraz bedzie dobrze! Po prostu, musi byc ;)

Głęboko w to wierze :)

merida17 lubi tę wiadomość

7470vfxmkaynkjbz.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majanna z tego co doczytalam to Twoja 3 cia ciaza, a masz jakiegos bobasa czy bedzie 1y?

Ja wciaz obstawiam baby girl choc po wczor dniu apetyt zrobil sie "dziwny": spaghetti i na deser ...cukierki miodowe

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ