X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cos kojarze ze mialam 1 minutowy skan w 20tygodniu. Babka nawet nie pozwolila mezowi stanac przy monitorze zapewniajac ze i tak nic nie widac. Przylozyla glowice i to wszystko do widzenia. Takze tez nastawilam sie na polowkowe prywatnie.

Ja postanowilam ze poprzebieram wszystko dzieciece ze strychu jak poznam plec. Czasem mysle ze szkoda jakby chlopiec nie byl bo tyle ładnych czesto raz dwa razy ubranych rzeczy mam dla chlopca no ale coz jak cora to szal zakupow i kucyki hihi.

To merida juz zaczelas 5 miesiąc. Ja zaczynam w piątek. W 1 ciazy lekkie pukanie czulam w 18tyg potem tak od konca 19 juz bylo wyraźnie tymczasem niby druga ciaza i nikt nie puka ale pocieszam się ze juz lada dzien ;) bedzie pieknie.

U nas progres z nocnikiem. Rano syn mnie budzk i wola mama chodz. Myślę matko 6 rano a juz na dol chce. Mowie gdzie to słyszę do lazienki siku ;) jak soe zerwałam z lozka az maz wstal i biliśmy brawo. Poki co 50% robi na nocnik a reszta w pieluche. Takze w tydzien niemalze taka różnica.

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    merida17 wrote:
    Ewelina upomnij sie o skan, bo dzis zona mojego kuzyna miała cc, bo dziewczynka 4300!!!
    To juz waga do wyparcia! ;)
    Tym razem gp mowi ze bedzie mniejsza od nicoli nicola 4040 sie urodzila . Mowi ze w maxie 3400 moze wazyc . W 34 tc wazyla 1700 wiec to jak na ten tydzi to malo .
    Nicola 2 wrzesnia wazyla 3100 a 30wrzesnia urodzila sie wlasnie z 4040 .
    W tej ciazy mam na plusie narazie 11 kg wiec to polowa mniej niz z nicola .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyniki wszystkie mialam juz 3tyg temu robione i w sumie ok, tylko morfologia slabsza hemoglobina i hematokryt, mocz ok byl
    dzis odebralam jak mama poszla wywietrzyc Lole bo wczor po rannej pobudce po polud odsypialam i cukry sa ok, mocz tez dobry ogolnie, hemoglobina i hematokryt spada dalej wiec zakupilam biofer i bede sobie lykac, mam nadz ze zaparcia mnie nie zmecza przy Fe
    badz co badz po butli biovitalu sily i energia mi wrocily no ale nie ma tego odzwierciedlenia w wynikach
    przy Lolce tez bralam zelazo ale juz w II trym
    w moczu bakterie liczne wiec znowu zuravit i urosept in case

Poprosze jeszcze new watrobe :-)
    Zartuje wiecej kobiety biora w ciazy i jest ok, przy Loli to mialam dopiero apteke do spozycia wew i zew :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie rozumiem tych nieprofesjonalnych scanow w szpitalu w irl w koncu z naszych pieniedzy jako podatnikow
    przeciez to podstawa w ginekologii do 14tc przeziernosc i kosc nosowa, 2 scan jest b wazny bo polowkowy i mozna spokojnje po wymiarach i narzadach stwierdzic ze bobas zdrowy i 3scan potwierdzic ostatecznie ze organy rozwijaja sie dalej, dzialaja, stopien dojrzalosci lozyska, ilosc wod

wiadomo ze zadna ciezarowka nie bedzie sie klocic, popatrzy na ekran, dzidzius jest i rusza sie wiec ok ale naprawde ktos powinien tam wejsc i zapytac tych technikow o kompentencje
    rece opadaja normalnie, szkoda pisac

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie tymbardziej ze gdyby na takim polwkowym cos wyszło nie tak to jest juz możliwa operacja przez brzuch a tu dzieki bogu nasze dzieci zdrowe.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nabywam kg dokladnie tak samo jak z synem takze przy 18tyg +3 kg. Finalnie mialam +16 byle tym razem nie bylo więcej ale jak widze Ewelina twoj wynik to zazdroszczę bo raz dwa i nic nie bedzie widać po ciąży. Chociaz narzekać nie moglam bo po 3 miesiącach juz mialam wagę na minusie ale im mniej przybędzie tym lepiej tylko tego słodkiego ciężko odmówić....

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge pow bo na pierwszym i na polowkowym scany trwaly dlugo i babka dokladnie mierzyla .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kumpla w Cork założyła sprawę dr, bo mały walczył o życie w Dublinie przez 3 mce, a wystarczyło zrobić mini zabieg przez brzuch- także o ile dobrze wspominam porod i opiekę, to do porodu jest ok, jak nie ma komplikacji.

Ja mam zdjecia z 13-14 tyg, gdzie Z wypychala sie przez brzuch i był bardzo krzywy, mimo, ze to Malenstwo było- moze to jakies nerki były :P a w 16 tyg, jak zaczęła kopać, to dzis jest taka ruchliwa ;)
    A teraz dla mnie to szok, ze gdzies tak w głębi czuje czasami, jak pisałam irytuje mnie i martwi troche.

U nas na nocniku chwilowy regres, jak dobrze szło, tak przestało ;) ale moja w tym gronie najmłodsza, wiec ma czas ;)
    Dalej na nim siedzi z przyjemnością, ale na tym sie konczy- tak w skrócie.

Ewelina to gratuluje wagi!!!
    Ja prawie na półmetku i u mnie 5 kg :/ tyle haftowalam, 10h w pracy na pełnych obrotach, w domu dziecko, zawsze cos do zrobienia, a waga rośnie :/ liczę, ze to wody ;)

Dzis sie budze o 1 w nocy, a moja cora siedzi na swoim łóżku i układa misie, lalki, poprawia pościel itd
    Ciemność ja nie rusza, nigdy sie jej nie bała. Potem przebiegła sie kilka razy po pokoju, ulozyla lalki na nowo i poszła spać ;) i była juz 3! Aaa, także 1-3 jej brzuszkowe godziny aktywności dalej obowiazuja ;)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my w Lck I Cork w szpitalach mielismy beznadziejne scany, szkoda czasu I grzania pupa krzesla

moze w Dub jak sie trafi ok technik to robia porzadne

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wszystkie mamy doświadczenie z Cork takie same.

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie w szpitalu
    Lena wazy 2,900
    Cisnienie 95\60
    Czop mi odlecial w szpitalu znow mocz do badania bo pytala czy przed chwila nie plamilam mowie ze odlecial mi czop moze to to w mocz wysla do badania jak cos beda dzwonic

merida17, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, a jak Ty sie czujesz? Jestes gotowa na wielkie starcie, czy czujesz, ze jeszcze masz czas? ;)
    Każdego dnia trzymam kciuki za szybka akcje i konkretny personel ;)

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow jakie niskie cisnienie Ty masz Ewelina , no jak odszedl czop to juz na dniach skurcze i wielki final uuu beda emocje

u mnie na lekach ok tez w normie i dobrze czuje sie
    wrocilysmy z basenu, regularnosc plywania robi swoje jednak, dzis nie jak po czolgu zmeczona :-)

chyba na pon umawiam 3/4D z ciekawosci ujrzenia twarzyczki

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie czuje sie gotowa chyba przez strach .
    No dzis niskie cisnienie nigdy takiego nie mialam . A czuje sie o dziwo dobrze . Nic przespalam cala ani razj na siku dopiero przed 7 .
    No z nicola po odpadnieciu czopa przwchodzilam 28 dni wiec zobaczymy co to bedzie tym razem .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam cała ciąże takie ciśnienie (obie w sumie), chyba raz mi wyskoczylo 101 ;)
    Normalnie mam 120/80 na oko.
    Ciaza to dziwny stan ;)

Ewelina zaraz bedzie Lena przy sercu i hej ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina tym razem 28 dni juz nie pochodzisz... bedzie dobrze. A nawet jak bedzie ciężko to efekt jest warty. Trzeba buc dobrej myśli.

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina Ty to rekordzistka ciazowa jestes ;-), no z tym czopem miesiac, dobre

ja tydzien chodzilam bez,ale sie telepalam na infekcje by nie bylo
    w sumie z czopem czy bez I tak Lolusie musieli wyganiac z brzuszka

dzis na basenie wlewala do kubka wode, kazala mi pic mowiac: ZUPA ;-)

a po poludniu bo czasem polujemy na muchy zlosliwe siedzi na potty mucha lata kolo niej,odgania sie I mowi: Mucha Baby, czyli by mucha poleciala sobie do babci he he he no co bedzie mucha przeszkadzala na potty

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jeszcze na innym forum i roznie dziewczyny bez czopa przechodzily . Najkrocej dwa dni . I roznie tydz, dwa tyg , miesiac . Wiec to rozniej jest .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.independent.ie/irish-news/health/routine-20week-scan-not-available-to-thousands-of-pregnant-women-34993947.html

a propos naszej dyskusji o scanach

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... brak slow

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 278 279 280 281 282 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ