X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tata Loli dojechal do nas wczoraj przed poludniem, radosc byla dziecka szalona az w podskokach na lotnisku ale potem do mamy i do mamy na ubieranie
    dzis upal , juz schlodzilismy sie w basenie, wiecej przeplynelam , tata na zakupach a my na drzemce
    maz to skorzysta jeszcze te pare dni z lata, przyjezdza w dzinsach a wskakuje w spodenki i tak mu za goraco

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Polsce upały na koniec lata a za kilka dni koniec lady dzieciaki do szkoły.
    Wczoraj zaczęłam 5miesiac i małe bobo postanowiło dać znać o sobie już wyraźnymi ruchami także radość była

Ewelina.Irl, merida17, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super aNiLewe ze czujesz juz maluszka, wiesz moze ze corka czy 2gi syn? Scan juz raczej na 5ty mc nie powinien mylic

tak tu upaly po 30plus, na szczescie jest maz i wentylator ;-)
    spimy przy otwartym oknie, ciut to chlodzi na noc
    i tak caly tydz ma byc upalnie ufff,pamietam ze jak przychodzil czesto wrzesien, my dzieciaki back to school a pogoda jak szalona super dobra i mlody czlowiek chcial nie chcial przykuty do lawki i ksiazek
    teraz idzie moja siostrzenica 7latka, najtrudniej bedzie jej wstac bo pozno chodza spac a o 7 na pewno pobudka teraz regularna bedzie od pon do pt

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielewe super teraz juz bedzie codziennie pukala . Cudne uczucie znow czuc malusza .
    Lim u nas tez juz od kilku dni cieplutko .

aNiLewe lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super aNiLewe ;) moje dziecie wczoraj łaskawie wypinalo sie, odginalo brzuch i nawet dało sobie nagrać kopa przez brzuch ;) cud, bo normalnie ma obóz rozbity na plecach, gdzies tam w środku głęboko ;)
    Dzis zaczął sie 20 tydz, także zaraz odliczanie w dół. Za tydz mam dwa skany, Ty chyba tez masz w przyszłym tyg?

U nas tez pięknie dzis, wiec Z wstanie i na spacer ;)
    Miłego dnia!

aNiLewe, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Czekałam na to bo niby w kolejnej ciąży miało być szybciej a jest dokładnie tak samo jak z synkiem.
    Jeszcze nie wiemy czy będzie chłopczyk czy dziewczynka. Za dwa tygodnie się dowiemy. Za tydzień mam wizytę w szpitalu ale liczę że cokolwiek powiedzą.
    Dzis u nas znow piekna pogoda. Pojechaliśmy na ploty do znajomej z dwojka dzieci. Ona ma akurat 2 lata różnicy rowno między dziećmi także sebus będzie starszy o 7 miesięcy więc jako tako obraz co nas czeka..

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakładam, ze było wesoło, bo u nas bedą równe 2 lata różnicy- bez 2 tyg na oko ;)
    Ale sa styczniowki, u których po porodzie bedzie 15 mcy także ten teges- bedzie co robić ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śmiesznie było zobaczyć takiego robaczka rocznego potem mój wymadrzajacy się dwulatek i 3letnia pannica ;)
    Jak to między dziećmi. Znajoma mówi że jest różnie. Sa momenty ok a są takie okresy że starsza bardzo nietoleruje braciszka. Jak to w życiu. Tak mysle ze to ja będę miała największą różnice wieku między dziciaczkami no i rodze ostatnia

Ewelina jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2016, 00:04

merida17, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 04:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielewe dzieki ze pytasz . Mecze sie ze skurczami . Niereguralne wiec siedze w domu . Mala chyba chce mne wykaczyc . Jeszcze zgaga mnie dopadla .
    Brzuch mam juz bardzo nisko . Niech poczeka chociaz do czwartku na tesciowa .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 04:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/528b170da389.png
    To moj opadajacy beben

merida17, aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ale Ty zgrabna na 5 min przed porodem! Wow!

Ja sie Ciebie juz nawet nie mam sumienia pytac o nic, bo mnie pytania na końcówce wyprowadzaly z równowagi!
    Zagladam każdego dnia i czekam na wieści od Was i trzymam kciuki, te sa zacisniete juz na maxa do porodowki! ;)

Dzien Dobry i miłego dnia ;)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki merida . Niby malo przytylam a rozstepy sie pojawily i to na brzuchu gdzie z nicola ich na brzuchu nir mialam . Pytaj o co chcesz :)
    Gratuluje 20tyg jjz polowa za toba z gorki jak sie to mowi .
    A wy jak sie czujecie ? Anielewe , merida i Lim ?

merida17 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to sprawdzam po parę razy na dzień czy coś Ewelina napisała że się zaczęło;)
    Piękny opuszczony brzuszek.

Ewelina.Irl, merida17 lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super brzuszek, fakt b malo przybralas
    jestes dzielna na te skurcze, Lena szykuje sie juz w podroz do Ciebie ;-)

mnie od 2 dni pobolewa glowa, pewnie roznica cisnienia lub front idzie , z apapem rozpuszczalnym w wodzie ok, nie narzekam
    wczoraj byl taki upal 31stop plus w sloncu ze Lola jeszcze w jeziorku popluskala sie, ludzi masa plus turniej siatkowki , przed 11 plaza w sumie pelna i parking, udalo nam sie rozlozyc i pomiescic

5 wrzesnia w pon kolo 5pm mam umowione 4d a teraz w srode konultacja wynikow przed urlopem mej ginekolog wiec troche nabiegam sie jak to na koncowce ciazy w Pl, wszystko pod porod i pobyt w szpitalu musi byc laboratoryjnie gotowe

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Mamuski ;)

Ja tez 5 wrzesnia mam skan, niech Ci sie Lim cora pięknie uśmiecha do zdjęć ;)

Ewelina, nie bede pytac, czy juz urodziłas co 5 minut, bo wierze, ze dasz znać- ja rownież zagladam dziennie w napięciu ;)
    I tak sobie mysle o tych Twoich skurczach, czop odpadł, a Lena ciagle w brzuchu ;)
    A u mnie po terminie, przez cały czas zero znaku porodu, czop odpadł po 3 dawce zelu w szpitalu- tak sie zakorkowam, skurcze po 2 dawce- jakie te nasze ciała rożne, a wydawałoby sie, ze wszystkie rodzimy w ten sam sposob ;)

Ja ogólnie czuje zmęczenie. Plecy bola i takie tam. Wieczorami padam, jak dziecko ;) wczoraj szybciej niż moja Zojeczka ;) i czesto, jak ona usypia lubię bawić sie jej włosami, a wczoraj matka spi, a córeczka kręci matkowe loki na palce w ciemnościach ;)
    Troche intensywnie, ale liczy sie gest :D i uspala matkę i poszła spać do siebie ;)
    Ale poza tym mam mnóstwo energii, wiec jest dobrze ;)

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylismy w szpitalu ze skurczami . Zrobily sie nie regularne . Kazaly mi chodzic 2h po szpitalu po tych dwuch godzinach znow mnie zbadala . Tak bolalo ze az sie poplakalam z bolu . I dzis krwawilam dosc sporo . No i zaczol odpadac reszte czopu .
    No ja z nicola chodzilam bez czopu 28 dni i to byl napewno czop bo w szpitalu to sie trafilo i wolalam polozna wiec mnie to nie dziwi . Tez co chwila jezdzilam ze skurczami .
    Nadal siedz w dwupaku brzuch boli . No coz uparte dziecie wymeczy matke . Moze jak sie urodzi to bedzie grzeczna

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzielna jesteś Ewelina.
    Ja to myślę sobie ze teraz juz wiem co i jak i pojadę na ostatnia chwile do szpitala. Ale pewnie też będę wolała się upewnić czy to już. Jeszcze jutro i masz teściowa i mozesz rodzic. A może zrobiła ci masaż szyjki? Chociaż nie wiem czy to można póki wody nie odeszły.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej można bo coś Kojarzę że znajomej zrobili w Cork na kilka dni przed terminem. I pojechała rodzić dokładnie w terminie

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna bo z nivola mialam masaz 2 wrzesnia .
    Tym razem nie robila masazu bo by mnie o tym poinformowala . Mala tez mniej sie ruszala . Dzis za to juz nadrobila co swoje po zebrach .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w Cork kilka dni przed terminem masaż, ale oczywiście nic nie ruszyło, a bolało jak cholera!!!

Ewelina dajesz czadu!! Niezła jestes! Ale to musi byc męczące, jednak!
    Ja bym pojechała na ostatnia chwile, ale do szpitala mam prawie 100 km i dalej nie wiem co zrobić z Z! Nie wiem, czy wywołany znowu lepiej, by sie nie sprawdził ;)

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ