X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim! Na szczęście ja nienawidzę rozu, wiec problemu tu nie ma ;) nie kupuje sama.
    Wszystkie różowe rzeczy mamy prezentowe i spadkowe ;)
    Natomiast, mam milion sukienek, ale tego juz mu nie zrobię :P
    Jakies gacie matka juz zakupi ;)

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja polubilam roz przy Loli :-))))))))))))))))))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis poszlam zalatwic kolejne spawy i nie zalatwilam wszystkiego wrocilam taxi do domu bo nie doszla bym ani na luasa ani do domu .
    Boli mnie strasznie glowa . Duszno na dworze nie ma czym oddychac ale jutro juz ma padac .
    Jutro jade do szpitala na 9 .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda duszno jest okropnie. Ale zarazem szaro i ponuro.
    Ewelina a co to za wizyta? Juz jakas ostatnia kontrolna? Ja mam jutro ciekawe ile mi to zajmie ;) godzin

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielewe u nas caly dzien slonce dawalo .
    Jutro mam miec masaz szyjki . A czy ostatnia nie wiem termin mam na 11 .09 (niedziele ) gdyby sie nie zaczelo pewnie dadza mi jeszcze wizyte na nast tydz .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W cork podobno odwolano loty przez mgle .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim!
    Mysle, ze i do nas przyjdzie taki etap, ze Zoja sama bedzie chciała wszystko w rozu, bo czesto tak bywa, bronić jej nie bede wtedy, ale jeszcze jest czas ;)

Ewelina!
    To trzymam kciuki za wizytę i oby masaż pomógł, a potem szybko do celu! Jejku niedziela!!

ANiLewe!
    Oby Tobie poszło jutro szybko! Ja mam dzien po Tobie wizytę, w czwartek z rana- ciekawe, czy pani dr jakas konkretna tym razem :P standardowo na cud nie liczę ;)

Potwierdzam, u nas dzis tez okropnie duszno, parno jakos tak ciezko, ale rownież szaro i buro!

Ogólnie czeka nas przeprowadzka, nie mam pojęcia, jak my sie spakujemy, ale czeka nas duzo roboty!

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szczescie jeszcze to mama I tata decyduja co wlozy Lola choc probuje wybierac buty mowiac te, tlumacze ze bierzemy inne , te z dziura bo jest duuuze slonce
    ale pewnie okres wyboru ubran przez Panienke juz wkrotce przed nami

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas coraz częściej jest ze Seba postawi na swoje i jak chce cos zjeść czy ubrac albo robic to nie ma zmiluj.
    Ale czasem zdarzy sie wyrozumiałość dla matki ;)
    Wczoraj np zuzylam cale mleko a synus przycnodzi i mowi : mamuuuuuss seba chce kałko. Na co mu odp: mamusia cie bardzo przeprasza ale zuzyla całe mleczko na naleśniki to syn poklepal mnie po ramieniu i mowi: nic mamus nic. Seba bardzo lubi kałko i pobiegł. Takze upiekło mi sie tym razem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 09:21

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, chwilkę mnie nie było. U mnie źle :/tzn z dzieckiem ok, miałam skan w 8t bo wcześniej poroniłam i mi kazali zrobić szybciej i wczoraj 12t (wczoraj miał(a) 5.05cm) bo trafiłam do szpitala z bólami brzucha. 7 godzin czekałam aż dadzą mi recepte na syropek na zgage i jakieś tabletki na żołądek. Myślałam że ich tam pozabijam. Byłam jeszcze sama z dwulatkiem, przynajmniej herbatkę zrobili i kanapki przynieśli :) W sumie oni nie wiedzą dlaczego mnie boli brzuch, moze taka uroda, albo kara za złe zachowanie ;] u mnie pogoda średnia wczoraj było znośnie, w nocy troche padało a rano mgła, teraz jakoś zeszło. We wtorek lecę z Cork i mam dzieję że nie będzie jakiś opóźnień.

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati to lecisz z Cork do Pl?
    moze zalatw sobie w Pl luteine/duphaston, nospe lepiej byc zabepieczonym na bole brzucha w bardzo wczesnej ciazy
    Powodzenia

u nas piekne slonce, dzis Jezioro Kierskie na lezakach przy hotelu Kaskada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 18:03

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati najważniejsze ze wszystko ok.

U nas dzis rzec mozna by wizyta w szpitalu eskpresowo. 1.5 godz wizyty czekania na pania dr. Ktora oczywiście nie widziala plci także do srody tajemnica najwyzszej wagi ;) usg moze ze 2 minuty w odwroceniem monitora w moja strone na 10sekund gdzie zreszta widzialam czarna plame ktora byla moim dzieckiem. Następna wizyta w szpitalu na 32tydz. Gp na 24 i tyle. Spokój.

merida17 lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ohh Limerikowo ty to sie relaksujesz na 102% na ostatki ciazy. Tak sobie dzis pomyslalam ze tobie w zasadzie zostal miesiąc ;))

Na taką pogode to ladowac malemu shorty i koszulki czy jak? Co pytam kogos z rodziny jakie rzeczy brac to nie moge uzyskac odp. My lecimy w niedzielę i prognozuja po 25st. Byle bez szarosci i deszczu. Bo dzis u nas mzawka duszno i szaro caly dzien.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 18:20

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu w Poz na 25stop to jest upal, wiadomo w miescie to cieplej bo kumulacja ciepla od aut blokow budynkow etc
    badz co badz my ten tydz I chyba nast wt ma byc tez b cieplo na 27 wiec korzystamy z pogody na max, potem zostanie juz tylko basen na dlugo

nad jeziorkami ja, smaruje 50 bo jest biala po Irl a 30 nie zdala nam egzaminu w zeszlym tyg
    woda jeszcze elegancko na 12pm nadaje sie do kapieli jak slonce grzeje

po 8pm robi sie juz powoli zmierzch wiec b szybko,na polud spacer z babcia Lola ma t shirt jak teraz I leginsy bo zawsze wejdzie w piaskownice, a jak wracaja to sweterek/lekka bluzeczke

na pewno przydadza sie Wam krotkie spodenki, koszulki, kapelusz jeszcze I okulary, tym bardziej nad woda
    my wciaz w letnich ubrankach I klapkach, pogoda jak marzenie..
    w sobote na jeziorku to jak nie posmarowalam plecow to czulam efekt po polud ;-)wiec jeszcze slonce opala

wieczorem trzeba zamykac okna na swiatlo bo samoloty czyli komary sa b zaciete na slodka krew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 18:37

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe, ja dzis siedzialam 2,5 h moze ciut wiecej. Pani dr zrobiła skan- mój najdłuższy w szpitalu. Wszystko pokazała. Rączki, główka- to juz wiem. Przepływów zero, na jej oko wszystko ok. Razem z 8 min zeszlo ;) Pytała o plec i mówię, zeby mi powiedziała i rownież potwierdziła siusiaka- fruwal po całym ekranie ;)

aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha siusiak fruwal po calym ekranie.. to się usmialam ;) ale wiem o co chodzi. Chyba chlopcy juz tak maja ze ich klejnoty zawsze graja pierwsze skrzypce.

Dzis wstepnie poprasowalam ciuchy na wyjazd. Jeszcze ostatni planowania wizyt u lekarzy i znajomych. Wszystko skrzetnie odnotowane. Obysmy tylko zdazyli nacieszyc sie pogoda w tym "wirze urlopowym"

merida17 lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pewno aNiLewe gdzies wyskoczycie nad wode jak nie to ostatecznie zostaje fajny aquapark
    nad wode wezcie sobie in case cos na komarzyska lub muszki, tu akurat nie gryza uff ale kazdy zbiornik ma swoj urok

u nas wieczorem na polowanie sprawdza sie plastikowa reczna lapka, ktoredy te bzyczace samoloty wlatuja nie mam juz pojecia
    moja corka oddaje glosne salwy smiechu po kazdym ubitym :-)

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napewno Lim skończymy nad wode bo mamy niemalże baltyk za oknem takze pewnie juz tłumów nie bedzie a pogoda idealnie będzie sprzyjać plazowaniu. Komary mnie kochaja niestety. Cos konkretnego używasz bo w sumie nie wszystkiw pewnie ochy i inne spraye mozna w ciazy..

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 września 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywam dzieciece na komary
    na taka koncowke ciazy to juz nic nie jest bo dziecko tylko obrasta w tluszcz plus rosnie te pare cm jeszcze na dlugosc
    chyba lepiej sie nawet psiknac niz nie bo mam b mocne objawy alergiczne nawet pare dni po wstretnym ugryzieniu I to dopiero dokucza

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 10 września 2016, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodzilysmy tesciu dostal prezent na urodziny :)

Limerikowo, aNiLewe, merida17 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ