jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnilewe dzięki za info do Lidla i Aldika się już zapisałam długo czekałaś na przesyłkę- tak z ciekawości pytam a z Eumom to kupon też jest do Supervalu w książeczce ze szpitala, ale patrząc po zdjęciu od czasu Zojeczki nic się tam nie zmieniło w składzie, ale odebrać należy
-
U nas nicola zazwyczaj pyta sie jak robi siusiu lapie sie i pyta co to to mowie e kokoszka haha piotrka nagiego nie widziala . Ale pupa sama wie gdzie jest . Ja jak sie ubieram i mi wejdzie a akurat ubieram stanik to wola mama ma cycki na stanik tez wola cycki .
Najlepsze jest to ze pamieta ze kapuste wkladalam w stanik i jak jestesmy w sklepie i widzi kapute wola mama kaputa w cycki ma hahaha
Pamietliwe bardzo moje dziecko . Lene jak przebieram to podchodzi i mowi mune ma jak juz sciagam pampersa to mowi pupe ma nie potrafi jeszcze powiedziec kokoszka
Odbieralam juz z lidla i z emom z aldika nie odbieralam .
aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Z aldika czekalam ze 3 tygodnie az widzialam na necie ze niby losowo wysylaja bo dziewczyny sie zalily ze nie dostały nic a widac czas oczekiwania jest po prostu dłuższy niz jakies tam 3 dni robocze.
Jak z synkiem odbieralam z eumona to wszystko mialam w zasadzie po dacie a teraz fajnie długie daty chociaż szalu tam nie ma w porównaniu z pozostałymi.
Lidl przyslal po tygodniu maila ze bedzie opóźnienie w moim miasteczku i tylko jak dostarcza do sklepu to wysla mi cynk na odebranie. Lacznie tez kolo 3 tygodni to trwało.
Moje dziecko z rozmowy pieknie wylapuje słowo dupa i wtedy chodzi rozweselone i krzyczy dupa dupa. Oczywiście podsłyszy kiedy np mowie przez tel ze dzis dupa a nie pogoda.
Niesamowite jak codzienne zaskakuje nas nowymi slowami. Opowiada takie historie niestworzone. Bardzo lubi opowiadać co widział. Co tata mowil itp. Niektore rzeczy to nawet nie wiem skad on sam wie.
Teraz ma manie opowiadania ze byl w duzym sklepie a tam byly potwory. Duze potwory i straszyły o tak aaaaaaaa. I kogo nie spotka to od tygodnia opowiada. Prawda taka ze w sklepie juz sa te kostiumy na Halloween i tak biegak wpadl w histerie jak zobaczyl te duchy i zjawy ze dawno tak nie plakal.
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
No my Halloween raczej nie bedziemy obchodzic w tym roku, wiadomo w Pl tradycja katolicka zaraz znajda przeciwwage dla ...poganskich swiat szukajac wszedzie diabla
badz co badz zupke dyniowa juz pojedlismy 2x pyszna mniam, maz wydrapywal dynie choc na poczatku wcale mu sie nie chcialo
wczesniej Lola I tak nosila maske wilka I wcale sie nie bala
my jemy z mezem ciazowo , ssie nas na slodko I na tlusto, chyba zbieramy wew tluszczyk na sily na porodowke, dzis zupka I przyjechala pizza weg z feta, cukinia etc
Lola tez sobie frytek nie da zabrac z talerza he he he
dzis sciaga mi koszulke I caluje brzuszek, chyba cos przeczuwa
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
No i sie skaczylo na nicole trzeba uwazac bo che lene brac sama na reke . Chodz jak jej tlumacze i mowie ze sama nie mozesz mowi okey z usmiechem . Poszlam do kuchni lena na lozku a nicola mama lena paka i juz ja chce chwytac .
No my po tyg z lidla odebralismy a z emum pojechalam do sklepu i odebralam wiec na to nie czekalan .
Bylismy z nicola w sklepie halloweenowym i chyba sie niczego nie boi . Ale tez mowi ze ze tam straszy .
Ale pojechalismy do centrum na 2tyg czek up z lena juz kiedy poszla z tesciowa do parku i podeszli do posagu takie wielkie nogi mial i rece . To chodzi i mowi boje sie nuny duzej . I do tej pory gdzie lena zaraz 5tyg . W lidlu wczoraj bylisy i wisialy te smiejace kosciottupy jakies kosciste geby to smiala sie razem z nimi
Co moze malego diabla przestraszyc chyba nic moje dziecko dzis samo siebie przebilo gdzie nie jada duzo w dzien zjadla cale sniadanie pozniej jabulko obiad zjadla kopytka . My jedlismy fasolke szparagowa i kotleta tez jadla pozniej serek na kolacjie tez zjadla sporo i mowi mama kanapke chce. Ciwszy jak ona tak chce a nie chodzisz i prosisz zeby cokolwiek zjadla .
No lim juz teraz to tylko chwile .
-
ja mialam powrot po 30tc zapachow b intensywnych jak dla mnie mimo ze moja wyczulona mama nic nie czula
np wsiadamy do auta I mowie ze chyba ktos w cos wdepnal I trzeba spr buty po spacerze a nic potem nie znalezlismy, w sklepach to samo: proszki , chemia, mieso lub ludzie ale fakt zaniedbani na mydlo -
u mnie po wczor wizycie cisza na ktg, ruchy dziecka ok ale skurczow totalne zero, waga szacowana malej 3400-3600
w pon mam nast wizyte I test brodawkowy, ktory ma wykazac czy na naturalna oxy z podrazniania brodawek pojawiaja sie jakiekolwiek skurcze na ktg
na razie zapowiada sie wywolywanie po terminie czyli tak jak z pierwsza corka
dziekcu najlpiej jest jednak u matki, jesc I pic dadza, do snu w cieplym ukolysza
-
Bylismy na czek up z Nicola i odrazu z lena .
Nicola wazy 13 kg .
Lena wazy 4,380 i czekamy na list od fizjioterapelty . Mamy krzywa noge taki lok od kolana do stopy . Ale jak mowilam wczesniej to olaly mnie .
Zaraz wam wstawie zdjecia i powiedzcie ktora to lena a ktora to nicola
-
Nicola zdecydowanie na drugim poście
Lim jeszcze nie wszystko stracone. Pamiętam jak znajoma co rodziła 2 tygodnie przede mną przyszla na ploty 2 dni przed terminem zaraz po wizycie w szpitalu gdzie po badaniu powiedzieli ze napewno nie urodzi w terminie. Tak sie wkurzyla ze klela pol dnia. Dwa dni później rowno w dzien wyznaczony od poczatku urodziła. A nikt sie nie spodziewał. Takze by malutka postanowiła jednak poznac rodzinkę szybciej niz 2 tyg po terminie.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Uuu teraz to pogodowo ciezko, moze park z pl zabaw jesli warunki pogodowe stabilne w miare i nie mokro albo tzw kulki, jedno sie wyhasa a drugie wiadomo jeszcze w wozku aaa
chyba nad oceanem to teraz mocno wieje
Byle do marca jakos przezyc jesien i zime
ja tu juz w ocieplanej kurtce zimowej, zimno mi na sama koncowke, para idzie z ust, my na razie uskuteczniamy 2x dziennie spacery jak sie da, brzuch mi opadl jeszcze bardziej co dzis zauwazylam a uparta Zuza siedzi sobie, juz ciezko sie chodzi, step malutki by step i najlepiej kolo domu by byla toaletaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 13:41