X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eumon

https://www.eumom.ie/about/the-eumom-free-gift-bag/

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aldi

http://www.herfamily.ie/news/aldi-mamia-keepsake-box/249241?preview=1

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Logowac sie i odbierac albo czekać na przesyłki. Warto. W większości duze paczki nie żadne próbki ;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe dzięki za info :) do Lidla i Aldika się już zapisałam :) długo czekałaś na przesyłkę- tak z ciekawości pytam ;) a z Eumom to kupon też jest do Supervalu w książeczce ze szpitala, ale patrząc po zdjęciu od czasu Zojeczki nic się tam nie zmieniło w składzie, ale odebrać należy :)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nicola zazwyczaj pyta sie jak robi siusiu lapie sie i pyta co to to mowie e kokoszka :-D haha piotrka nagiego nie widziala . Ale pupa sama wie gdzie jest . Ja jak sie ubieram i mi wejdzie a akurat ubieram stanik to wola mama ma cycki :-D na stanik tez wola cycki .
    Najlepsze jest to ze pamieta ze kapuste wkladalam w stanik i jak jestesmy w sklepie i widzi kapute wola mama kaputa w cycki ma hahaha
    Pamietliwe bardzo moje dziecko . Lene jak przebieram to podchodzi i mowi mune ma jak juz sciagam pampersa to mowi pupe ma nie potrafi jeszcze powiedziec kokoszka :-D
    Odbieralam juz z lidla i z emom z aldika nie odbieralam .

aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z aldika czekalam ze 3 tygodnie az widzialam na necie ze niby losowo wysylaja bo dziewczyny sie zalily ze nie dostały nic a widac czas oczekiwania jest po prostu dłuższy niz jakies tam 3 dni robocze.
    Jak z synkiem odbieralam z eumona to wszystko mialam w zasadzie po dacie a teraz fajnie długie daty chociaż szalu tam nie ma w porównaniu z pozostałymi.
    Lidl przyslal po tygodniu maila ze bedzie opóźnienie w moim miasteczku i tylko jak dostarcza do sklepu to wysla mi cynk na odebranie. Lacznie tez kolo 3 tygodni to trwało.

Moje dziecko z rozmowy pieknie wylapuje słowo dupa i wtedy chodzi rozweselone i krzyczy dupa dupa. Oczywiście podsłyszy kiedy np mowie przez tel ze dzis dupa a nie pogoda.

Niesamowite jak codzienne zaskakuje nas nowymi slowami. Opowiada takie historie niestworzone. Bardzo lubi opowiadać co widział. Co tata mowil itp. Niektore rzeczy to nawet nie wiem skad on sam wie.
    Teraz ma manie opowiadania ze byl w duzym sklepie a tam byly potwory. Duze potwory i straszyły o tak aaaaaaaa. I kogo nie spotka to od tygodnia opowiada. Prawda taka ze w sklepie juz sa te kostiumy na Halloween i tak biegak wpadl w histerie jak zobaczyl te duchy i zjawy ze dawno tak nie plakal. ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my Halloween raczej nie bedziemy obchodzic w tym roku, wiadomo w Pl tradycja katolicka zaraz znajda przeciwwage dla ...poganskich swiat szukajac wszedzie diabla ;-)
    badz co badz zupke dyniowa juz pojedlismy 2x pyszna mniam, maz wydrapywal dynie choc na poczatku wcale mu sie nie chcialo
    wczesniej Lola I tak nosila maske wilka I wcale sie nie bala

my jemy z mezem ciazowo , ssie nas na slodko I na tlusto, chyba zbieramy wew tluszczyk na sily na porodowke, dzis zupka I przyjechala pizza weg z feta, cukinia etc
    Lola tez sobie frytek nie da zabrac z talerza he he he
    dzis sciaga mi koszulke I caluje brzuszek, chyba cos przeczuwa ;-)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sie skaczylo na nicole trzeba uwazac bo che lene brac sama na reke . Chodz jak jej tlumacze i mowie ze sama nie mozesz mowi okey z usmiechem . Poszlam do kuchni lena na lozku a nicola mama lena paka i juz ja chce chwytac .
    No my po tyg z lidla odebralismy a z emum pojechalam do sklepu i odebralam wiec na to nie czekalan .
    Bylismy z nicola w sklepie halloweenowym i chyba sie niczego nie boi . Ale tez mowi ze ze tam straszy .
    Ale pojechalismy do centrum na 2tyg czek up z lena juz kiedy poszla z tesciowa do parku i podeszli do posagu takie wielkie nogi mial i rece . To chodzi i mowi boje sie nuny duzej . I do tej pory gdzie lena zaraz 5tyg . W lidlu wczoraj bylisy i wisialy te smiejace kosciottupy jakies kosciste geby to smiala sie razem z nimi :-D
    Co moze malego diabla przestraszyc chyba nic :-D moje dziecko dzis samo siebie przebilo gdzie nie jada duzo w dzien zjadla cale sniadanie pozniej jabulko obiad zjadla kopytka . My jedlismy fasolke szparagowa i kotleta tez jadla pozniej serek na kolacjie tez zjadla sporo i mowi mama kanapke chce. Ciwszy jak ona tak chce a nie chodzisz i prosisz zeby cokolwiek zjadla .
    No lim juz teraz to tylko chwile .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczęły sie mdłości 3 trymestru na 2.5 tygodnia przed III trym;/ po raz kolejny mycie zebow i większość zapachów to jakieś nieporozumienie.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam powrot po 30tc zapachow b intensywnych jak dla mnie mimo ze moja wyczulona mama nic nie czula
    np wsiadamy do auta I mowie ze chyba ktos w cos wdepnal I trzeba spr buty po spacerze a nic potem nie znalezlismy, w sklepach to samo: proszki , chemia, mieso lub ludzie ale fakt zaniedbani na mydlo

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po wczor wizycie cisza na ktg, ruchy dziecka ok ale skurczow totalne zero, waga szacowana malej 3400-3600
    w pon mam nast wizyte I test brodawkowy, ktory ma wykazac czy na naturalna oxy z podrazniania brodawek pojawiaja sie jakiekolwiek skurcze na ktg

na razie zapowiada sie wywolywanie po terminie czyli tak jak z pierwsza corka
    dziekcu najlpiej jest jednak u matki, jesc I pic dadza, do snu w cieplym ukolysza

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylismy na czek up z Nicola i odrazu z lena .
    Nicola wazy 13 kg .
    Lena wazy 4,380 i czekamy na list od fizjioterapelty . Mamy krzywa noge taki lok od kolana do stopy . Ale jak mowilam wczesniej to olaly mnie .
    Zaraz wam wstawie zdjecia i powiedzcie ktora to lena a ktora to nicola

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd896f6e32a5.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16bca61c0622.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 19:09

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16fdc7b66d9f.jpg

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola zdecydowanie na drugim poście ;)

Lim jeszcze nie wszystko stracone. Pamiętam jak znajoma co rodziła 2 tygodnie przede mną przyszla na ploty 2 dni przed terminem zaraz po wizycie w szpitalu gdzie po badaniu powiedzieli ze napewno nie urodzi w terminie. Tak sie wkurzyla ze klela pol dnia. Dwa dni później rowno w dzien wyznaczony od poczatku urodziła. A nikt sie nie spodziewał. Takze by malutka postanowiła jednak poznac rodzinkę szybciej niz 2 tyg po terminie.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza wazy 14.5kg, ladnie przybrala jak moja mama te 2mce gotowala bardziej tlusto
    no raczej 2 tyg po terminie to nie beda mnie tu trzymac, tydz max

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 15 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze Ewelina ze wypatrzylas ta krzywa nozke od poczatku to cwiczeniami naprostuje sie
    moja kol tez ma rehabilitacje pr str ciala dziecka, przysluguje jej co 2 tyg reszte sami cwicza wdomu

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielew na pierwszym poscie tez jest lena i nicola :-D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakies miejsca fajne gdzie mozna pojechac na weeken z 2dzieci ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu teraz to pogodowo ciezko, moze park z pl zabaw jesli warunki pogodowe stabilne w miare i nie mokro albo tzw kulki, jedno sie wyhasa a drugie wiadomo jeszcze w wozku aaa
    chyba nad oceanem to teraz mocno wieje
    Byle do marca jakos przezyc jesien i zime

ja tu juz w ocieplanej kurtce zimowej, zimno mi na sama koncowke, para idzie z ust, my na razie uskuteczniamy 2x dziennie spacery jak sie da, brzuch mi opadl jeszcze bardziej co dzis zauwazylam a uparta Zuza siedzi sobie, juz ciezko sie chodzi, step malutki by step i najlepiej kolo domu by byla toaleta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 13:41

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 288 289 290 291 292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ