X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/584df242722f.png
    No nic nie miala q sumie isc moga a zanim sie przebija to potrfa . Nicola miala w 4 msc .
    Gdzies kiedys czytalam ze dziecko urodzilo siw z zebem

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam wyszły na 3.5 a potem raz dwa kolejne. Ja bylam tym bardzo zmartwiona bo sie nasluchalam od "ciotek" ze to nie normalne. A na forach pisza dziewczyny ze to norma wiele dzieci mialo tak zabki a niektóre sie urodziły z zabkiem. Potem potwierdzilismy u kilku stomatologow ze to wcale nie jakis wybryk natury.

Merida co tam u was??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2016, 12:27

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien Dobry!

ANiLewe dzięki, ze pytasz ;) u nas życie toczy sie zaskakująco szybko! Zbyt szybko! Praca, dom, dziecko, drugie kopie, ze hej.
    Juz sie praktycznie pazdzier konczy, nawet nie wiem kiedy ;)
    Jak Twoje samopoczucie? Kiedyś tam na poczatku pisałas, ze szybciej "odchodzisz" z pracy. Podjelas decyzje juz kiedy? Ja dopiero pisałam, ze mam 100 dni, a tu juz 80 kilka!

Ewelina, jak tam Lena z tym mlekiem? Wyjaśniło sie cos? Wiesz co było przyczyna? Karmicie sie jeszcze, czy juz tylko mm? Ładne kreseczki ;)

Lim powodzenia! Dzis, jutro, a na pewno we wtorek! Kciuki sa! U nas rano pojawiło sie pierwsze Styczniowe Dzieciatko!! Patrząc na zdjęcie takiej Kruszyny, człowiek nie wierzy, ze tej samej wielkości ma dzidzie w brzuchu! Niby juz taka duża, a taka mała!!!

Miłego Dnia!

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Dziewczyny

dzis juz na pewno nie, jutro raczej nie, ale od wt szpitalni rozkreca akcje dla naszej leniwej Zuzy
    brzuch juz max na kolanach I ciezko sie siedzi,tylko klucie w szyjce spontanicznie I rzadko
    walcze juz 3 tydz ze skurczami w udach, wyczytalam ze to z braku mg lub odwodnienia, mg juz nie bralabm bo tak kazala ginka ale powrocilam - skurcze tak b bolesne ze ho ho, odwodnienie raczej mi nie grozi , wstaje w nocy I po 2 szklanki jak smok z 3x
    cieplo tu na chacie mimo ze kaloryfery mamy zamkniete, brykamy sobie w koszulkach I leginsach

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim czekamy na wieści ;*
    w miarę szybkiego i mało bolesnego porodu ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida czas faktycznie leci mega szybko. Ja od jakiegoś czasu juz nie pracuje. Jak zaczęły mi sie te skurcze ktore jeszcze nie powinny występować az tak czesto to gp wyslala mnie na zwolnienie i kazała odpoczywać. Teraz mam wizyte w 2 tyg listopada u gp znow i raczej przedluze jiz zwolnienie bo wracac w 7 miesięcu do pracy na pelne obroty to byl by duzy blad. Generalnie ja czlowiek pracy jestem i ciężko mi tak siedzieć w domu ale w pracy się nic nie zmieni niezaleznie czy bede w 3 miesiącu czy w 7. Z synem pracowalam do 8 miesiaca. Lubie swoja prace ale przez te 8lat tyle tam przeżyłam że raczej tam nie wroce juz po macierzyńskim. A ty kiedy się wybierasz odpoczac?

Tak myslalam sobie ze chyba juz po malu bede kompletowac rzeczy dla malej. Mam bardzo duzo juz i tak. To gdzieś kupilam. To dostalam. To tesciowa przyslala.. ze sie nazbierało. Chcialam chociaz odlozyc te pierwsze ciuszki w razie w zeby maz wiedzial co gdzie jest. A tu piszesz ze jedna ze styczniowek juz sie rozpakowala. Próbowałam znaleźć tu jakies info tymbardziej ze pisalas ze jest zdjecie ale nic nie znalazlam. Chyba ze to inne forum?

Jestem myslami z Justyna. Tak blisko juz do poznania kolejnego czlonka rodziny... ale co tam. W piatek zaczynam 3 trym. Listopad prawie. Grudzien zleeci jak szalony i styczen pewnie tez ;)

Limerikowo, merida17 lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie i ktg, dalej status quo
    mam skierowanie na oddzial jutro od 8am
    jakos z mezem zdzierzymy
    dzis po poludniu przyjezdza mojamama by jutro zajac sie Lola i tyle newsow
    czuje ulge, mam nadz ze do srody rozpakuje sie z Zuzy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To idzcie dzis na porządny spacer. Potem obiad na ostro i dobry seks na koniec. Co prawda nam nic nie pomoglo a stosowalismy sie do wszystkiego ale nie zaszkodzi. Wszystkie w/w naleza do przyjemnych.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam taka silna urode porodowa ze chodzac 4km z Lola przez tydz nie wyprosilam jej na zew :-)
    a jakbym sie najadla jeszcze pikantnego to bym na gastronomicznym :-) oddziale jeszcze przed porodowym wyladowala he he te same sensacje tylko z innej strony brzuszka

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida lena na mm jedt . A nie wyjasnilo sie z jej ulewaniem .
    Justyna trzymam kciuki ! Dawaj znac co i jak jutro :*

merida17, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, najważniejsze, że Lena ma się dobrze, a chyba ciężko wyjaśnić dlaczego tak się akurat dzieje.

Anilewe, Styczniówki praktycznie od początku są na fb, tu na forum zostało tylko kilka niezdecydowanych dziewczyn, szkoda, że się nie zdecydowałaś, bo to jest na prawdę bardzo fajna grupa :) zero hejtów i obrażania, pełen szacun, samo wsparcie i mam nadzieję, że tak już zostanie ;) jeszcze masz czas, gdyby coś ;)
    Ja jestem na oko w połowie wyprawki, ale nie panikuję zbytnio, bo to jeszcze czas, wychodzę z założenia, że jak się ma jedno dziecko w domu, to zawsze coś już jest, czy ubrania, czy apteka. Do tego wszystko można kupić od ręki, a jak mówisz coś się kupiło, coś się dostało itd Siebie muszę ogarnąć do szpitala, ale to już też mam w połowie kupione. Za drugim razem mam jakiś spokój, po prostu. Wiem, że dużo rzeczy się nie sprawdziło, a na prawdę nie kupowałam wiele- kwestia dziecka pewnie ;) bardziej się zastanawiam, czy wyrobię się do szpitala na poród, czy urodzę w polu, co będzie z Zoyą na ten czas, czy Luby będzie z nią, czy da radę być ze mną itd. Z pracą nie wiem ile jeszcze będę pracować, ale myślę, że jeszcze troszkę. Ja akurat mam się dobrze tam plus czuję się dobrze (odpukać), a jak jestem w ruchu to nic nie boli, nie stuka, a może nie mam czasu o tym myśleć ;) samo zdrowie ;) sen też akurat :)

Lim trzymam kciuki jutro za Was ;) widzę, że Ty masz tak jak ja, dzieciom się nie śpieszy na świat ;) ja chodziłam każdego dnia w góry, by wywołać poród (oczywiście w granicach rozsądku), bo mam je pod nosem. sex nie pomógł i nic nie pomogło w sumie ;) ani jednego małego znaku od dziecia, że chce wyjść na świat ;) także kciuki są i powodzenia!!!

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki Dziewczyny
    juz zebrani, bedziemy jechac na Akcje

aNiLewe lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na razie bedzie pisal maz Justyny, Adam.

Pojechalismy rano na izbe przyjec tu w Poznaniu, 15 minut zajelo przyjecie planowe na oddzial ginekologiczny. Na razie Justyna czeka na lozko - poranne wypisy wychodzacych ze szpitala pacjentek.

aNiLewe, Ewelina.Irl, merida17 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Adam. Dawno cie tu nie bylo ;) pamietam relacje na żywo sprzed ponad 2 lat hihihi czekamy na wiesci. Ja od rana myślę i was! Takze regularnie odświeżam. Buziaki

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merida zapros mnie czy wyslij link na pm do tej grupy na styczniowe mamy. Cos znalazłam ale nie wiem czy to to samo. Moze sie przydac jakies wieksze wsparcie. ;)

Ciekawa jestem w kt tyg urodzina ta dziewczyna i czy maluszek zdrowy?

merida17 lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna podpieta pod ktg, zalozyli juz cewnik Foleya, czyli takie same dzialanie jak 2 lata temu:-) Za 2h bede u zony w odwiedziny, to dam potem znac wiecej

Ewelina.Irl, aNiLewe, merida17 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wam zycze ! Oby szybko poszlo .
    Zuzia czekamy na Ciebie :)
    Anielewe , lim macie pozdrowienia i gratulacjie od mojej siostry . W szoku byla ze lim juz rodzi a ty za chwile :) nawet nie wiedziala ze w ciazy jestescie :)

aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje bardzo Ewelina. Obserwujemy sie na fb z Justyna. Ale jej dzieci rosnaa.. ;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Merida zapros mnie czy wyslij link na pm do tej grupy na styczniowe mamy. Cos znalazłam ale nie wiem czy to to samo. Moze sie przydac jakies wieksze wsparcie. ;)

Ciekawa jestem w kt tyg urodzina ta dziewczyna i czy maluszek zdrowy?

Hej! Na Styczniowkach wątek założyła Justyna i do niej wyślij pm na belly i Cie doda ;) z wszystkimi tak było ;)
    Znalazlas to samo? ;)

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilem ze szpitala. Pogadalismy, pochodzilismy. Cewnik wypadl, czyli z 3-4 cm rozwarcie sie zrobilo. Skurcze regularne jeszcze nie wystepuja. Jesli przez noc wody nie odejda, to jutro od rana kolejne tricki.

Opieka szpitalna konkretna, doktorow z tytulami kreci sie sporo - uniwersytecki szpital kliniczny

aNiLewe, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 290 291 292 293 294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ