X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola tez zagilana i kaszel . Zrobilam syrop z cebuli i zapodajemy . Taka pogoda . Czy wasze dzieci nosza juz czapki . Jak dzis zalozylam Nicoli to piotrek pow ze chyba oszalalam jak cieplo jest . A widzialam ze juz nosza dzieci .
    Anielewe no trzeba . Pozniej bedzie trudniej jak bedzie lena juz sie przemieszczac . Chodz nie koniecznie .

Lim pod koniec to i ja juz tak mialam ze patrzylam czy czegos nie zapomialam .
    Leci tydzien za tygodniem w momecie . Zaraz i wam tylko dni zostana do porodu .
    Lena dzis 4tyg i kiedy to zlecialo . Przy 2 dzieci leci ten czas jak szlony . Piotrek tez daje mi sie wyspac . Ostatnio wstalam o 11 . Dzis o 10 bo jechal do pracy na 15 wiec spoko . Nie moge nazekac . Duzo pomaga . Jutro jedziemy do Justyny jej syn konczy 10 lat i w sumie nicola dostala zasproszona na imprezke .
    Lece spac . Dobranoc

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly dopiero co zaczal mieć włosy więc czapka w zasadzie byla zawsze. Zalezy od pogody bo albo przewiewny kapelusik a teraz ma taką bawełniana cienka ale zakrywa cala glowe. U nas bynajmniej bardzo wieje bez czapki nie dałoby rady. Przy sprawdzaniu pogody niby pokazuje 13stopni a nizej odczuwalna to juz tylko 8stopni.

Nie mow ze z 2 czas biegnie jesscze szybciej bo już zapierdziela ze sadzialm ze szybciej juz nie moze a widac jednak moze...

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, jestes bardzo zorganizowana az miło ;)

U nas tez wieje i ciagle leje, wiec jest czapka. Obecna ma duzo dziur, wiec dość przewiewna, a Zoya z tych kudlatych raczej.

O czasie mi nie mówcie, bo przeraża mnie prędkość z jaka on znika!!!

Dopiero zagladalysmy każdego dnia, czy Ewelina rodzi, a tu Lena 4 tyg!
    Zaraz Lim bedzie sciskac corcie, a potem my. Niby 3 mce, ale to całe nic!!

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiem wam chciala bym czas zatrzymac zeby te dzieci byly takie malutkie .
    Dopiero co nicola byla taka mala jak ona a juz 2 lata . Mozna sie z nia dogadac wszystko ci powie . Nawet mama euro daj mi . Jak pytam na co ona do mnie na jajko . Oczywiscie chodzi o jajko niespodzianke :)
    Ale tez Nicola maly diabelek i potrafi dac popalic w ciagu dnia . Ostatnio sie smialam ze jak lena spala to nicola nadrabiala . Teraz taki etap ze nicola sprawdza na ile moze sobie pozwolic i kto jej da tata czy mama . Ale jak ja jej nie dam to tata tym bardziej wiec nie ma tak ze leci do tego kto jej daje to co chce . Bo jak by tak chciala wszystko to tv z salonu musiala bym jej dac :-D

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola duzo slow nauczyla sie sama . I wielkie zdziwienie bylo moje .
    Ostatnio z nia ide kolo aldika a tam parking robia i kopali kuli i glosno a nicola Mamo mamo boje sie . Jedzie taxowka patrz taxi . Na tiry wola duzie auto :-D a na luasa luant .
    Za cholere nie moge jej nauczyc zeby pow sama jak chce cos zrobic bo wola makak :-D hehe ja mowie powiedz sama a ona makak wiec wie co te slowo oznacza a za cholere nie chce go powiedziec jeszcze ustanie i patrzy na cieboie i ma-kak wykrzyknie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 09:29

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas nocka kiepska, 2 przeprowadzki do duzego lozka I z powrotem do cota, ale ne bylo najgorzej
    siedzimy w domu I zajecia swietlicowe typu rysowanie, plastelina, troche bajki by zmotywowac do jedzenia oraz lepienie mielonych
    w sumie Lolusia energie ma na bieganie I skakanie, ciut goraczki plus katar zatokowy sciagany, czyli standardowo
    podajemy od wczor paracetamol, krople do nosa plus smarujemy klate I plecy, bo samo raczej nie przejdzie
    mnie tez zlapalo na mini goraczke wiec apap I gripex
    moment na chorowanie niefortunny
    maz trzyma sie na tego pzreziebieniowego wirusa, no ale niedawno 3tyg chorowal wiec odchorowal

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my adekwatnie ubrani do pogody, czapka, buff pod szyje plus cieplejsza kurtka na sweterek, buty adidaski, teraz dopiero of tego tyg oziebilo sie

mysle ze trzeba sie sugerowac wlasnym odczuwaniem ciepla bo dzieci sa juz duze, wazne by nie przegrzewac ale tez na sile nie hartowac, bo na to samo wyjdzie

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z raczej tez rozgadana. Ostatnio mowi: tata kasza Zoja na dół światło ;)
    Pełne zdanie- dla nas jasne i klarowne odnośnie jej potrzeb!
    Ogólnie pokazuje wszystkie części ciała i powtarza (jedynie włosy sa atito- skąd nie wiem), takze Ewelina odnośnie Waszego makaka ;)
    Kolory po ang, ulubiony to Orange ;) zwierzatka, białe vany to ioio- bo wszystkie dla niej to karetki (z puzzli).
    Powtarza słówka i widac, ze rozumie. Nie takie tam klepanie.
    Jest na etapie kolorowanek i puzzli (teraz składa takie po 24 elementy, bo ma tez po 12 i zna na pamięć).

I było o slodyczach...moja nie lubi :D jak mnie to cieszy ;) nie wiem, jak długo to potrwa, ale zje pol kostki czekolady i odda z grymasem :D az dziwne, by my lubimy słodkie ;) ostatnio wymazala wszystko nuttela i ani jedna łyżka nie trafiła do buzi :P

Lim duzo zdrowka Wam!!

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio apropo zwierzat bylismy w zoo . Ale miala frajde najlepsza z malp . Jej ulubione zwierze ma pamiatke z zoo i z nia spi jak i dwie pepe . Zwierzatka wymawia prawie wszystkie i jak sie mowi to pokazuje . Czesci ciala tez a najlepiej pepek mowi pepe :-D
    Madne te nasze dzieci

merida17 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, moja ma 6 swoich wiernych przyjaciół!! Śpią z nia, zawsze sprawdza, czy sa wszystkie. Pakuje do swojej torby, bo mi rak brakuje, by to nosić góra i dół :P prym obecnie ma Tygrysek- a brudny juz, a wyprać nie da :P

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przed snem musi byc rzadek resorakow ulozonych na zaglowku inaczej nie ma zmiluj. Rano trzeba zabrac wszystkie na dol a na wieczór wtargac spowrotem do sypialni. Myslalam o koszyczku i chyba to wprowadzę bo dobry pomysł widzę ;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy ma małego bzika :) jejku, jakie fajne sa te dzieci ;)

ANiLewe u nas daje radę zwykła torba na prezenty, dość mocna jest i tak wędruje góra- dół ;)

Albo jak Zoja idzie w miasto to musi mieć torebkę, a w niej 2 pary okularów i portfelik! Nie ma, ze boli ;)
    Nie wspomnę, ze torebka to jakas moja stara kopertowka z wesela :P i tylko ta i każda próba kupienia jej innej, na jej wiek konczy sie moja porażka! ;) no trudno! Ci zrobić ;)

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie natury intymnej. Nie kryjemy sie w domu z nagoscia także synus widzi roznice :) do tej pory ciągle mówił tata ma siusiak seba ma siusiak mama nie ma siusiak. Pomijam ze mowi tak gdzie popadnie hihih. Ale ostatnio zaczął pytac co mama ma skoro nie ma siusiak i jakoś nie wiem jak mu odpowiedzieć zeby nie bylo wulgarnie a znow nie ze mama ma buleczke/muszelke itp jesli wiecie co mam na mysli. Podzielcie się jakich wy slow używacie do określenia roznic?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my na przod I tyl tak samo jej mowimy po prostu : pupa I juz

ja tam sie z naguskiem nigdy nie wstydzilam a male dzieci to nie znaja pojecia wstydu dopoki im rodzice/dziadki nie wpoja

maz byl troche wstydliwy jak Lola pare x wparowala mu z nienacka pod prysznic, twierdzac ze na studiowanie meskiej anatomii to Lolusia ma jeszcze czas he he, prawda to I nieprawda,bo ostatnio na basenie jak mama chlopca prowadzila bez majtek pod prysznic to Lola byla b zainteresowana co mu tam z przodu wystaje I az glowe odwracala to ja Lole za reke myk I idziemy by nie padlo stanadardowe teraz pytanie na wszystko: co to? co to?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 04:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie jest siusiak i siusiorka ;) ha ha!
    I pupa oczywiście.

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz ciekawski wszedobylski to żadny wiedzy;)

Jak tam Lim cos sie dzieje czy cisza poki co brak oznak nadchodzącej godziny zero?

Dziewczyny moze wiecie moze nie ale lidl i aldi rozdaje karony z wyprawka dla dzieci. Wczoraj odebrałam w lidlu a dzis kurier przywiozl z aldiego. Normalnie cale paczki chusteczek pampersów itp. Fajnie zawsze cos ;)

Nasza niunia lubo sobie pofikac w nocy i ja juz mega spac nie moge. W nocy drazni mnie wszystko. Goraco niewygodnie zasnac nie mogę.. a ty Merida jak sie czujesz?

Ewelina sprawdza ci sie kosz mojzesza? Jak Nicole zagląda do srodka to nie masz wrażenia ze moze przewrócić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 15:17

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANiLewe ja nie wiem o takiej akcji! Ooo! Co trzeba zrobić? Jakis form na stronie, czy cos innego wypełnić?
    Dzięki za info ;) a nawet wczoraj w Lidlu byłam ;)

W sumie nie mam czasu myśleć jak sie czuje ;) po pracy lecę do Małej, a potem juz trzeba spać, by rano wstac ;)
    Ogólnie nie mam większych problemów.
    Mały sie rozkopal, ze nawet Zoya czuje ruchy pod raczka! W końcu, bo lozysko z przodu mnie irytowalo. W nocy tez kopie, ale mi to nie przeszkadza, nawet o 4 nad ranem film krecilam :P

I u nas dzis 100 dni! Lecimy w dół!!

aNiLewe lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas brak godziny zero
    czekamy...mazchcialby juz ale nie da rady he he he

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne te gifty od marketow, na pewno Wam sie przydadza

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidl

https://maternityandinfant.ie/lidlbabybox/

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 287 288 289 290 291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ