X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak spotkalam sie z Dominika i poznalam V :) dziewczynki sie pobawily a malutkie byly wtedy :)
    No mogly bysmy zrobic jakis zlot forumowy :)

aNiLewe lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ok ze idziesz do gina bo to moga byc resztki lozyska
    u mej kol z pracy byl taki przypadek ze po tygodniu wracala z zakazeniem I goraczka w Lck bo nie byla ok wyczyszczona z lozyska, ktore powinno prawidlowo urodzic sie w 1ym kawalku

w sumie ja tez mialam b duze skrzepy na pol dloni,ale nie twarde tylko miekkie I od razu pytalam w szpitalu wiec powiedzieli mi ze noramlne te 3 pierwsze dni

po porodzie mialam antybiotyk w kroplowkach I potem na 7dni bo peklam tez wew I bylam zszywana, do tego oczywiscie probiotyk, plus po krwotoku z pekniecia dostalam kroplowke wzmacniajaca z zelazem, NaCl, glukoza etc

no na pewno trzeba skonsultowac sytuacje

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 22 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dopiero we wtorek wracam do Irlandii więc za 2 tyg moglo by coś z tego wyjść:) we środę mam jeszcze wizytę w szpitalu ale nie wiem z jakiego powodu. List wysłali więc trzeba się zgłosić.

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zaczela nam ulewac znaczy nie ulewa jej sie tylko chlusta cala noc nie spalam dzis w dzien to samo . Dzwonilam do poloznej jitro mmy wizyte u gp na 2tyg zobaczymy co powie . Mowi ze jak nie ulewa po kazdym jedzeniu to nie reflux . Chodz moze sie nasilic . Dziwne bo nie jem nic takiego zeby jej zaszkodzilo . Zobaczymy co nam powie jitro gp . I czy przybiera na wadze .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze spróbujcie ja dłużej masowac po pleckach do odbicia. Mam nadzieje ze to nie refluks tylko krótkotrwałe problemy.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dalo rady odbija jej sie jak staremu . Trzymalam ja dluzej . Dzis na mm i bez wymiotow . Jak przystawilam do piersi po 30\40min wymiotowala . Wiec cos musi byc .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos ewidentnie jej nie słuzylo z twojej doety. Rezygnujesz juz z kp?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to na razie Ewelina dietka na ryzu I buleczce :+), ewentualnie swoj rosolek na skrzydelkach

oby Lence przeszlo bo nieprzyjemne wymioty podraznia jej przelyk I gardlo
    bedzie sie denerwowac na karmienie a przeciez ma byc to przyjemnosc

ja dzis mialam akcje z zastrzalem Loli na malym palcu u nogi
    skubie I skubie te paluchy nerwowy tik ma juz jakis czas ( moze reakcja na siostre w brzuchu) I drze skorki kolo paznokci

wieczorem po pl zabaw odkrylam zastrzal wiec moczenie w wannie, usuniecie z rany po skorce czarnej kropki piasku z krzykiem wielkim oczywiscie, octanisept I masc , mama podskoczyla do pobliskiej apteki, tak to w Lck mamy full wlasna apteczke ale wiedzialam ze maxbiotic bez recepty I pomoze
    po kapieli juz wyglada sprawa lepiej, teraz zero piasku I 3 dni smaruje
    dookola palucha zrobilam jej na noc lale czyli opatrunek z mascia

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 01:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie dostaje raz cyca raz butle . Po butli jest ok po cycu nie . Kurde ale co moglo by jej zaszkodzic a tym bardziej uwazam co jem . Slodyczy nie tykam chodz jak stoi to mnie szlak trafia , kawy nie pije . Smazonego nie jem . Trzyma mnie to bo chce schudnac no i zeby ona nie miala problemow a jest jak jest .
    Daje sobie dwa dni zobaczymy .
    Nie to zeby ulewalo jej sie troche lekarz mowi ze to nie reluks bo po mm nie ulewa a po cycu tak i to chlusta z niej a za chwile glodna . Albo zasnie i nie zje nawet do 3-4 h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 01:51

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mowisz ze dopiero co zaczela ulewac a pierwsze dni czy nawet ponad tydzień nie ulewala jak tylko kp? To moze ktos kurcze zmieniłaś w diecie.. szkoda sie poddawać bo może to chwilowe. Urodzinki Nicole juz lada dzien ;)

U nas leje od rana zreszta jak wczoraj nie bylo zle to tak wialo ze malo glowy nie urwie.
    Gp zapisala mnie juz na kolejny planowy test na glukoze az sie nie moge doczekac ehh
    Mala kopie coraz bardziej. Brzuch rosnie. Sebus dumny ze bedzie bratem więc pozostaje nam czekac do stycznia ;) a zaczyna mi być ciężko...

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No od kilku dni tak ulewa . Nic wlasnie nie zmienialam . Wczesniej bylo okey . Wiec sama nie wiem . W pon wizyta u poloznaj zobaczymy co pow wszystkonspisuje co jem i pije bo tak kazala robic . Dalej dostaje cyca i mm .
    Nie chciala bym rezygnowac ale zobaczymy co ona powie . Skoro po mm jest ok a po cycu nie .
    No nicola w piatek urodziny robimy kej tym razem w domu za tydzienbw sobote :) tort zamowiony . Kiedy to zlecialo ? Dopiero co ona byla taka malusia a tu juz dwa latka :)
    Taka mala papuga z niej wszystko powtorzy trzeba uwazac .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz tez b ciesze sie ze mam taka juz troche duza i przede wszystkim komunikatywna coreczke
    normalnie idzie pogadac i rozumie, mniej jest placzow
    w koncu na ten moment najbardziej czekalo sie
    ale pamietam ze tak dzien za dniem czl wychowywal, najbardziej to siwialam przy chorobie co 3mce, czyli przy gardle i tym silnym katarze zatokowym lub biegunkach
    zobaczymy jak bedzie zima tu czy wstretny katar zatokowy odpusci

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis skonczony 37tc ju hu niewatpliwie jest to ulga

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2016, 08:15

aNiLewe, Ewelina.Irl, merida17 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nolim to prosta przed toba i bedzies tulic druga dzidzie . Ciekawe jak Lola zareaguje na rodzenstwo :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesamowite jak to zlecialo ;) Lenka ma juz 2.5 tygodnia a Lim sie lada dzien rozpakuje. Jak się czujesz? Odczucia pozytywne czy jakieś leki?

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, to sobie całkiem niezle radzisz ;) brawo Ty! ;)

A tak poważnie, to ja miałam krwotok 3 tyg po porodzie i duzo, by pisac niezbyt fajnych rzeczy. Podobno mam spora szanse na powtórkę- oby nie, nic fajnego.

Juz tak dokładnie nie pamietam, ale Zoya była na cycku i tez ulewala sporo, chyba sporadycznie chlustala, jak pod ciśnieniem, tez dr badał, niby refluks nie wystąpił- bo bardzo dobrze przybierala na wadze. Z czasem to przeszło. Jak Lena? Uspokoiło sie?

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobietki,
    bylam wczoraj u ginki, ktg ok wiec w tym tyg mam odpuszczone pozostale, na razie zanosi sie ze panience u mnie ok na slodkim I pochodze te 3 tyg spokojnie jeszcze, mala 3120 I nie zeszla sobie nizej do kanalu
    paciorki pobrane ponownie czy juz odpuscily po antybiotyku
    w czw biegne na morfologie I siusiu
    to tyle nowego

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dostanie cyca to po 30\40minutach chlusta . Wczoraj zwymiotowala na mnie ona byla cala koc i posciel ktora piotrek zdazyl zmienic :-D czekamy na list zeby sprawdzic wage pewnie na dniach przyjdzie .
    Jak dostanie mm to nic soe nie dzieje oni sami nie wiedza co jest . Pow ze sprawdzimy jak bedziemy na tej wizycie nakarmie ja i bedziemy czekac

Bo jesli to refluks to powinna ez po mm wymiotowac .
    Na wadze pewnie przybiera bo robi sie pulchna na buzi , zmienia sie . Ale dostaje tez mm wiec jak by byla tylko na cycu to pewnie by spadala jak by tak chlustaalo z niej .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 27 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najlepszy sposob na teraz dla dziecka to tylko mm I tyle
    lepiej by bylo bez refluksu I chlustania, najedzona I spokojna
    o ile znajdaw ogole przyczyny czemu nie akceptuje mleka naturalnego bo to nie bedzie latwe
    probowlas I nie idzie , efekt ten sam

zawsze najlepiej dziecko przyswaja mleko matki a potem mm, widocznie tu jest inaczej I organizm nie akceptuje

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d562a014d087.jpg

merida17, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ