jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina ok ze idziesz do gina bo to moga byc resztki lozyska
u mej kol z pracy byl taki przypadek ze po tygodniu wracala z zakazeniem I goraczka w Lck bo nie byla ok wyczyszczona z lozyska, ktore powinno prawidlowo urodzic sie w 1ym kawalku
w sumie ja tez mialam b duze skrzepy na pol dloni,ale nie twarde tylko miekkie I od razu pytalam w szpitalu wiec powiedzieli mi ze noramlne te 3 pierwsze dni
po porodzie mialam antybiotyk w kroplowkach I potem na 7dni bo peklam tez wew I bylam zszywana, do tego oczywiscie probiotyk, plus po krwotoku z pekniecia dostalam kroplowke wzmacniajaca z zelazem, NaCl, glukoza etc
no na pewno trzeba skonsultowac sytuacje -
Lena zaczela nam ulewac znaczy nie ulewa jej sie tylko chlusta cala noc nie spalam dzis w dzien to samo . Dzwonilam do poloznej jitro mmy wizyte u gp na 2tyg zobaczymy co powie . Mowi ze jak nie ulewa po kazdym jedzeniu to nie reflux . Chodz moze sie nasilic . Dziwne bo nie jem nic takiego zeby jej zaszkodzilo . Zobaczymy co nam powie jitro gp . I czy przybiera na wadze .
-
no to na razie Ewelina dietka na ryzu I buleczce :+), ewentualnie swoj rosolek na skrzydelkach
oby Lence przeszlo bo nieprzyjemne wymioty podraznia jej przelyk I gardlo
bedzie sie denerwowac na karmienie a przeciez ma byc to przyjemnosc
ja dzis mialam akcje z zastrzalem Loli na malym palcu u nogi
skubie I skubie te paluchy nerwowy tik ma juz jakis czas ( moze reakcja na siostre w brzuchu) I drze skorki kolo paznokci
wieczorem po pl zabaw odkrylam zastrzal wiec moczenie w wannie, usuniecie z rany po skorce czarnej kropki piasku z krzykiem wielkim oczywiscie, octanisept I masc , mama podskoczyla do pobliskiej apteki, tak to w Lck mamy full wlasna apteczke ale wiedzialam ze maxbiotic bez recepty I pomoze
po kapieli juz wyglada sprawa lepiej, teraz zero piasku I 3 dni smaruje
dookola palucha zrobilam jej na noc lale czyli opatrunek z mascia -
Narazie dostaje raz cyca raz butle . Po butli jest ok po cycu nie . Kurde ale co moglo by jej zaszkodzic a tym bardziej uwazam co jem . Slodyczy nie tykam chodz jak stoi to mnie szlak trafia , kawy nie pije . Smazonego nie jem . Trzyma mnie to bo chce schudnac no i zeby ona nie miala problemow a jest jak jest .
Daje sobie dwa dni zobaczymy .
Nie to zeby ulewalo jej sie troche lekarz mowi ze to nie reluks bo po mm nie ulewa a po cycu tak i to chlusta z niej a za chwile glodna . Albo zasnie i nie zje nawet do 3-4 hWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2016, 01:51
-
Ale mowisz ze dopiero co zaczela ulewac a pierwsze dni czy nawet ponad tydzień nie ulewala jak tylko kp? To moze ktos kurcze zmieniłaś w diecie.. szkoda sie poddawać bo może to chwilowe. Urodzinki Nicole juz lada dzien
U nas leje od rana zreszta jak wczoraj nie bylo zle to tak wialo ze malo glowy nie urwie.
Gp zapisala mnie juz na kolejny planowy test na glukoze az sie nie moge doczekac ehh
Mala kopie coraz bardziej. Brzuch rosnie. Sebus dumny ze bedzie bratem więc pozostaje nam czekac do styczniaa zaczyna mi być ciężko...
-
No od kilku dni tak ulewa . Nic wlasnie nie zmienialam . Wczesniej bylo okey . Wiec sama nie wiem . W pon wizyta u poloznaj zobaczymy co pow wszystkonspisuje co jem i pije bo tak kazala robic . Dalej dostaje cyca i mm .
Nie chciala bym rezygnowac ale zobaczymy co ona powie . Skoro po mm jest ok a po cycu nie .
No nicola w piatek urodziny robimy kej tym razem w domu za tydzienbw sobotetort zamowiony . Kiedy to zlecialo ? Dopiero co ona byla taka malusia a tu juz dwa latka
Taka mala papuga z niej wszystko powtorzy trzeba uwazac .
-
Ja teraz tez b ciesze sie ze mam taka juz troche duza i przede wszystkim komunikatywna coreczke
normalnie idzie pogadac i rozumie, mniej jest placzow
w koncu na ten moment najbardziej czekalo sie
ale pamietam ze tak dzien za dniem czl wychowywal, najbardziej to siwialam przy chorobie co 3mce, czyli przy gardle i tym silnym katarze zatokowym lub biegunkach
zobaczymy jak bedzie zima tu czy wstretny katar zatokowy odpusciEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina, to sobie całkiem niezle radzisz
brawo Ty!
A tak poważnie, to ja miałam krwotok 3 tyg po porodzie i duzo, by pisac niezbyt fajnych rzeczy. Podobno mam spora szanse na powtórkę- oby nie, nic fajnego.
Juz tak dokładnie nie pamietam, ale Zoya była na cycku i tez ulewala sporo, chyba sporadycznie chlustala, jak pod ciśnieniem, tez dr badał, niby refluks nie wystąpił- bo bardzo dobrze przybierala na wadze. Z czasem to przeszło. Jak Lena? Uspokoiło sie? -
Hej Kobietki,
bylam wczoraj u ginki, ktg ok wiec w tym tyg mam odpuszczone pozostale, na razie zanosi sie ze panience u mnie ok na slodkim I pochodze te 3 tyg spokojnie jeszcze, mala 3120 I nie zeszla sobie nizej do kanalu
paciorki pobrane ponownie czy juz odpuscily po antybiotyku
w czw biegne na morfologie I siusiu
to tyle nowego -
Jak dostanie cyca to po 30\40minutach chlusta . Wczoraj zwymiotowala na mnie ona byla cala koc i posciel ktora piotrek zdazyl zmienic
czekamy na list zeby sprawdzic wage pewnie na dniach przyjdzie .
Jak dostanie mm to nic soe nie dzieje oni sami nie wiedza co jest . Pow ze sprawdzimy jak bedziemy na tej wizycie nakarmie ja i bedziemy czekac
Bo jesli to refluks to powinna ez po mm wymiotowac .
Na wadze pewnie przybiera bo robi sie pulchna na buzi , zmienia sie . Ale dostaje tez mm wiec jak by byla tylko na cycu to pewnie by spadala jak by tak chlustaalo z niej .
-
najlepszy sposob na teraz dla dziecka to tylko mm I tyle
lepiej by bylo bez refluksu I chlustania, najedzona I spokojna
o ile znajdaw ogole przyczyny czemu nie akceptuje mleka naturalnego bo to nie bedzie latwe
probowlas I nie idzie , efekt ten sam
zawsze najlepiej dziecko przyswaja mleko matki a potem mm, widocznie tu jest inaczej I organizm nie akceptuje