X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hormony buzuja , plus pogoda raz slonce raz deszcz cisnienie skacze i wyszlo . No w ciazy mialam normalne cis . Nigdy nie mialam takiego . Jak bedzie nadal sie powtarzalo mam przyjechac bo nie moze byc takie po porodzie tak mi pow . Wtedy da mi znow tabl i recepte wrazie jak by bylo za wysokie mam wtedy wziasc . Dzis juz lepiej nawet Lene w nocy slyszalam jak stekala do jedzenia bo moje dziecko nie placze ja nie wiem co to placz . Bo tak mnie piotrek budzil i albo moalam mala juz podana albo tylko mnie budzil

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my dzis po kolejnej wizycie gin,wyszlo wszystko ok plus wyniki, tylko ktg wykazalo zwolnienia I mam przyjemnosc teraz 3x w tyg, mam nadz ze jakos zdzierze

trzymamy sie dalej mocno w dwupaku, choc ginka twierdzi ze nie pozwoli mi teraz poza terminem pochodzic ze wzgledu na nadcis choc ono jest b w ryzach obecnie I na razie szalonych skokow nie ma jak poprzednio plus zawyzony ciut -3 jednostki cukier na czczco

od bioferu poprawila mi sie hemoglobina, hematokryt I erytrocyty wiec jestem happy, tsh podskoczylo na 2.19 ale podobno w koncowce tak jest do 2.3 norma I ok
    dalej biore antybiotyk duomox 1000 na paciorki bo sie przyyplataly, w przyszlym tyg posiew czy juz ilosciowo odpuscily,byly dosc liczne

waga teraz malej 2900, wiec scan pokazuje jak chce bo tydzien temu bylo 3kg he he he, przeplywy I pomiary dobre
    wyglada mi wstepnie na to ze Zuza duzo duza od Lolki nie bedzie I good
    no I przybtalam 850g bubu przez tydzien czyzby cukierki z sokiem dawaly lepiej na mase niz michaszki ? ;-) , wiec kolo 87 teraz wazymy sobie,ale nie czuje po ubrankach, jeszcze spodnie 16size mi spadaja I musze lapac jak ide

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 19:34

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ten weekend wlasciwie 4 dni to bylismy razem 2+1 bo maz zlecial z Irl I jeszcze cieszyl sie ciepla pogoda w Pl
    w sobote nawet pluskala sie mala w jeziorku do kolan plus, a slonce elegancko przygrzewalo, po jeziorku oczywiscie rybka, fryty I salatka
    maz po 3 tyg byl w szoku jak Lolka ladnie mowi I jest komunikacja z nia nawet na ''dzieki Mamo'' ;-) oraz uganial sie za corka na pl zabaw , mowie mu wlacz 4 bieg bo extra lubi na malpke wspinac sie wysoko po instalacjach I trzeba ja, asekurowac

czekam jak na szpilkach na newsy od mej kol co ma w Szczecinie po 23im scan plus prenatalne, specjalnie tez zlatuje z Irl bo tu ma taniej , no ale do Poz nie wpadnie niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 19:32

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to znaczy Lim ze ci nie pozwola tak dlugo chodzic z tym nadciśnieniem? W planach cesarka czy wywolywanie? Juz odliczanie sie i tak zaczęło;)

My wczoraj wrocilismy z urlopu i dzis maly tak gral mi na nerwach ze cierpliwości mi brakowało. Tak sie rozbestwil przy dziadkach ze ho ho.

Brzuch mi twardnieje coraz częściej. Jak u ciebie Merida?
    Z mezem mamy maly spor o imię zenskie ale mam nadzieję ze dojdziemy do porozumienia predzej niz blizej porodu

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem cos pisze i potem zatwierdza pol wiadomości.
    W każdym razie Ewelina twoj facet to skarb bo moj to do tej pory nie slyszy jal go syn wola w nocy nie mowiac juz o pojekiwaniach jak byl maly i budzil sie co 2-3godziny ;)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 września 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt nie moge pow wstanie obudzi lene poda z nicola ja nakarmil jak byla na mm . Posprzata i ugotuje ☺ teraz ma wolne do odwolania. Wiec zobaczymy ile .
    Lene przebieze tez duzo .
    Dzis byla polozna Lena wazy 3280 . Waga urodzeniowa 3270 spadla do 3190 a dzis 3280wiec dobrze bo przybiera . Najwazniejsze . Pepuszek siebgoi . Nicola siostra nadal zachwycona . Jak przebieram mowi patrz nuny . Dzis lena jak sie zesrala to nikola o fuuuu bleee i machala reka przed nosem robiac miny . Lena w koszu mojzeszowym wiec sie przydal ale na noc juz w lozeczku bo tata rozolyl dumny bo rozlozyl i ubral wszystko :)

merida17 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba z nadcis ale w ryzach plus ten cukier na czczo podwyzszony jak sie akcja po terminie od razu nie rozkreci to mam dostac skierowanie na wywolywanie

z Lola mialam oxy po 41tc + 1 dzien, Loli sie nie spieszylo wcale mimo ze pomarszczona byla jak babulenka

no moj maz tez w sumie gluchy na dziecko, spi super armaty moga walic, ale jak pracowalam to w noce poprzedzajace prace go budzilam I on szedl zobaczyc co sie dzieje w lozeczku lub przyniesc mala nad ranem jak plalaka, pamper I zrobic butle
    za to jak Lola z nami spala nad ranem I robila obroty to juz nie mogl spac
    bo ona glowa do mnie spokojna a nozkami fiki miki kopac tate, no a wiadomo ze nad ranem jest najlepszy sen

dopiero jak Lola syrene zapuszczala to maz jak na bojowy alarm zrywal sie z lozka he he he, dziecko ma swoje metody na tate, bo mamie to stekniecia, jekniecia, przewroty w lozku wystarcza by isc od razu do malucha

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 września 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie niedobrze aNilewe ze brzuszek juz twardnieje, ja teraz mialam tak po 25tc I ginka stwierdzila ze o wiele za wczesnie

a Ty chyba jeszcze pracujesz, no po 24 tc warto wziac placone safe and healthy leave

ale to chyba mi twardnial z niewystarczajacej ilosci magnezu, jak zaczelam brac do 6tab asparfginu magnez + B6 to przeszlo jak reka odjal plus pilam magnez max dawki bo wiadomo ze w ciazy wiecej potrzebuje sie

dopiero teraz od 3tyg mi twardnieje jak odkurzam I mopuje lub stane przy zlewie pomyc naczynia bo tu niestety czuje brak wynalazku zmywarki, mama tez pomoga nad zlewem na szczescie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 17:45

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u gp akurat na wizycie i takk nospa i zelazo 3x dziennie bo na te skurcze za wcześnie.. :/

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Wszystkim ;)

ANiLewe, nie czuje by twardnial mi brzuch, bądź nie mam czasu tego zauważyć ;) ale podobno skurcze HB przy córce tez miałam i dr pokazywał mi w czasie usg- ale szczerze nic tam nie czułam, ani zbytnio nie widziałam ;) skoro mowil, ze były, to niech tak bedzie ;)

Na imie pomysłu brak- tak totalnie ;) takze dobrze, ze mozecie juz sie spierać ;)

Dziedzic mocno rozbrykany i w końcu moge to normalnie poczuć i lozysko z przodu juz nie przeszkadza i przecudaczna pozycja tez nie ;) człowiek bardziej spokojny sie robi ;)

Mój Luby odkąd wróciłam do pracy przebiera i karmi w nocy. I w sumie ciekawe, jak to bedzie teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 13:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, a jak Ty sie czujesz po porodzie i jako mama dwójki dzieci? Masz jakis system na ogarniecie dziewczynek, czy każdego dnia spontan w zależności od sytuacji? ;)

Lim u Ciebie juz na suwaczku 36 tyg, czyli ciaza donoszona! Gratuluje ;)

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, głupie może to ale szukam przyjaciół. Dobija mnie ta wyspa, w partnerze nie mam wsparcia :( Jakby ktoś z okolicy Wexford, Waterford, New Ross chciałby się spotkać na kawce to było by fajnie. Mam synka 2 latka i drugie w drodze czyli place zabaw, basen także mogą być :)

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrocilam z kolejnego ktg, po obiedzie, 4 kostkach czekolady I 2 galaretkach wyszlo ok ;-)

czekam na 37 tydz co sie konczy teraz wniedz I bedzie w sumie mala donoszona
    wg mej ginki najlepiej jak ma sie zaliczony 39tc wiec turlamy sie dalej razem

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    hej, głupie może to ale szukam przyjaciół. Dobija mnie ta wyspa, w partnerze nie mam wsparcia :( Jakby ktoś z okolicy Wexford, Waterford, New Ross chciałby się spotkać na kawce to było by fajnie. Mam synka 2 latka i drugie w drodze czyli place zabaw, basen także mogą być :)

Wcale nie glupie. Znajomi bez dzieci sie jakos w naszym przypadku wykruszaja i przez jakoes tam watki lokalne poznalam kilka mam dziećmi. Akurat mieszkamy za daleko;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe a gdzie mieszkasz konkretnie? ostatnio w Galway wylądowałam bo nie miałam co robić

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 21 września 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cork ;)
    Zapisz sie mose na fb na grupe mamusiek z irl tam czasem sie znajduja dziewczyny ze swoich rejonow.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:

Tez uważam, ze nie jest głupie. Ciezko teraz utrzymywać znajomosci. Ja po pracy wracam, to na prawdę ciezko chwilami wyjść, ale jak tylko wolny dzien, to taki kontakt jest ważny! ;)
    Ja mam bliżej do aNiLewe ;) musisz przeprowadzić sie w nasze rejony i bedziemy plotkowac na żywo ;)

• Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2H mam do Cork także może kiedyś się wybiorę. Nie straszne mi długie dystanse a drogę też mam dobrą :)

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz kiedys wspominałysmy o zlocie ale to dzieciako byly male a teraz czekają na rodzeństwo i sie odlozylo. Ale np. Ewelina kiedys spotkala sie z taka Dominika z naszego forum o ile pamiętam. Jak tylko ktoras bedzie w pobliżu to zapraszam serdecznie ;) bo fajnie jest pogadać ot tak o pierdolach

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie doszlam do siebie szybko patrzac na porod z nicola zeszlo mi dluzej .
    Dzis wylecialo cos ze mnie duzego wygladalo jak jajo takie wielkie i twarde bo musialam pomacac porobilam zdjecia bo bede u gp na dniach a moj gp jest ginem .
    Co do systemu narazie takowego nie ma bo jak lena spi to wtedy ogarniam Nicole ubiore zrobie sniadanie a Lena ma pore jedzienia 7 pozniej 10-10:30wiec w tym czasie ubiore nicole jak wstanie , zrobie sniadanie dam jej jesc i ide siebie ogarniac . Narazie moze nie jest ciezko bo lena zje , chwile sie porozglada i zasypia bez noszenia ,bujania . Pozniej pewnie bedzie ciezej jak juz Lena przestanie tyle spac i bedzie potrzebowala tyle uwagi . No i tesciowa ogarnie , ugotuje . Juz ma bilet zamowiony na 5go paz . Nicola nie jest zazdrosna to tez latwiej . Ale za to robi sie niegrzeczna coraz bardziej . Tupnie noga , maschnie na ciebie reka i nie slucha a rozumie bardzo duzo . Teraz taki okres bunt dwu latka wiec nad nia trzeba popracowac poki mozna . Jak lena spi to wtedy sie bawimy , czytamy itp .
    Jak wychodze na spacer to ogarniam torbe , siebie , nicole zeby tylko jej zalozyc kurteczke cienka albo bluze pozniej lene i do wyjscia . Nie jest ciezko .
    Marpati my mieszkamy w Tallaght jak bys byla kiedys to zapraszam na kawe czy mozemy wybrac sie na kulki czy plac zabaw . Raczej w tamtych rejonach nie bywam bo auto ma piotrek . Teraz ma wolne do odwolania w sumie czeka na telefon moze jego wolne nawet skaczyc sie jutro pojutrze .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 284 285 286 287 288 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ