jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Hormony buzuja , plus pogoda raz slonce raz deszcz cisnienie skacze i wyszlo . No w ciazy mialam normalne cis . Nigdy nie mialam takiego . Jak bedzie nadal sie powtarzalo mam przyjechac bo nie moze byc takie po porodzie tak mi pow . Wtedy da mi znow tabl i recepte wrazie jak by bylo za wysokie mam wtedy wziasc . Dzis juz lepiej nawet Lene w nocy slyszalam jak stekala do jedzenia bo moje dziecko nie placze ja nie wiem co to placz . Bo tak mnie piotrek budzil i albo moalam mala juz podana albo tylko mnie budzil
-
my dzis po kolejnej wizycie gin,wyszlo wszystko ok plus wyniki, tylko ktg wykazalo zwolnienia I mam przyjemnosc teraz 3x w tyg, mam nadz ze jakos zdzierze
trzymamy sie dalej mocno w dwupaku, choc ginka twierdzi ze nie pozwoli mi teraz poza terminem pochodzic ze wzgledu na nadcis choc ono jest b w ryzach obecnie I na razie szalonych skokow nie ma jak poprzednio plus zawyzony ciut -3 jednostki cukier na czczco
od bioferu poprawila mi sie hemoglobina, hematokryt I erytrocyty wiec jestem happy, tsh podskoczylo na 2.19 ale podobno w koncowce tak jest do 2.3 norma I ok
dalej biore antybiotyk duomox 1000 na paciorki bo sie przyyplataly, w przyszlym tyg posiew czy juz ilosciowo odpuscily,byly dosc liczne
waga teraz malej 2900, wiec scan pokazuje jak chce bo tydzien temu bylo 3kg he he he, przeplywy I pomiary dobre
wyglada mi wstepnie na to ze Zuza duzo duza od Lolki nie bedzie I good
no I przybtalam 850g bubu przez tydzien czyzby cukierki z sokiem dawaly lepiej na mase niz michaszki ? , wiec kolo 87 teraz wazymy sobie,ale nie czuje po ubrankach, jeszcze spodnie 16size mi spadaja I musze lapac jak ide
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 19:34
-
ten weekend wlasciwie 4 dni to bylismy razem 2+1 bo maz zlecial z Irl I jeszcze cieszyl sie ciepla pogoda w Pl
w sobote nawet pluskala sie mala w jeziorku do kolan plus, a slonce elegancko przygrzewalo, po jeziorku oczywiscie rybka, fryty I salatka
maz po 3 tyg byl w szoku jak Lolka ladnie mowi I jest komunikacja z nia nawet na ''dzieki Mamo'' oraz uganial sie za corka na pl zabaw , mowie mu wlacz 4 bieg bo extra lubi na malpke wspinac sie wysoko po instalacjach I trzeba ja, asekurowac
czekam jak na szpilkach na newsy od mej kol co ma w Szczecinie po 23im scan plus prenatalne, specjalnie tez zlatuje z Irl bo tu ma taniej , no ale do Poz nie wpadnie niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2016, 19:32
-
Co to znaczy Lim ze ci nie pozwola tak dlugo chodzic z tym nadciśnieniem? W planach cesarka czy wywolywanie? Juz odliczanie sie i tak zaczęło;)
My wczoraj wrocilismy z urlopu i dzis maly tak gral mi na nerwach ze cierpliwości mi brakowało. Tak sie rozbestwil przy dziadkach ze ho ho.
Brzuch mi twardnieje coraz częściej. Jak u ciebie Merida?
Z mezem mamy maly spor o imię zenskie ale mam nadzieję ze dojdziemy do porozumienia predzej niz blizej porodu -
Czasem cos pisze i potem zatwierdza pol wiadomości.
W każdym razie Ewelina twoj facet to skarb bo moj to do tej pory nie slyszy jal go syn wola w nocy nie mowiac juz o pojekiwaniach jak byl maly i budzil sie co 2-3godzinyEwelina.Irl lubi tę wiadomość
-
To fakt nie moge pow wstanie obudzi lene poda z nicola ja nakarmil jak byla na mm . Posprzata i ugotuje ☺ teraz ma wolne do odwolania. Wiec zobaczymy ile .
Lene przebieze tez duzo .
Dzis byla polozna Lena wazy 3280 . Waga urodzeniowa 3270 spadla do 3190 a dzis 3280wiec dobrze bo przybiera . Najwazniejsze . Pepuszek siebgoi . Nicola siostra nadal zachwycona . Jak przebieram mowi patrz nuny . Dzis lena jak sie zesrala to nikola o fuuuu bleee i machala reka przed nosem robiac miny . Lena w koszu mojzeszowym wiec sie przydal ale na noc juz w lozeczku bo tata rozolyl dumny bo rozlozyl i ubral wszystko
merida17 lubi tę wiadomość
-
no chyba z nadcis ale w ryzach plus ten cukier na czczo podwyzszony jak sie akcja po terminie od razu nie rozkreci to mam dostac skierowanie na wywolywanie
z Lola mialam oxy po 41tc + 1 dzien, Loli sie nie spieszylo wcale mimo ze pomarszczona byla jak babulenka
no moj maz tez w sumie gluchy na dziecko, spi super armaty moga walic, ale jak pracowalam to w noce poprzedzajace prace go budzilam I on szedl zobaczyc co sie dzieje w lozeczku lub przyniesc mala nad ranem jak plalaka, pamper I zrobic butle
za to jak Lola z nami spala nad ranem I robila obroty to juz nie mogl spac
bo ona glowa do mnie spokojna a nozkami fiki miki kopac tate, no a wiadomo ze nad ranem jest najlepszy sen
dopiero jak Lola syrene zapuszczala to maz jak na bojowy alarm zrywal sie z lozka he he he, dziecko ma swoje metody na tate, bo mamie to stekniecia, jekniecia, przewroty w lozku wystarcza by isc od razu do malucha -
no w sumie niedobrze aNilewe ze brzuszek juz twardnieje, ja teraz mialam tak po 25tc I ginka stwierdzila ze o wiele za wczesnie
a Ty chyba jeszcze pracujesz, no po 24 tc warto wziac placone safe and healthy leave
ale to chyba mi twardnial z niewystarczajacej ilosci magnezu, jak zaczelam brac do 6tab asparfginu magnez + B6 to przeszlo jak reka odjal plus pilam magnez max dawki bo wiadomo ze w ciazy wiecej potrzebuje sie
dopiero teraz od 3tyg mi twardnieje jak odkurzam I mopuje lub stane przy zlewie pomyc naczynia bo tu niestety czuje brak wynalazku zmywarki, mama tez pomoga nad zlewem na szczescieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2016, 17:45
-
nick nieaktualnyDzień Dobry Wszystkim
ANiLewe, nie czuje by twardnial mi brzuch, bądź nie mam czasu tego zauważyć ale podobno skurcze HB przy córce tez miałam i dr pokazywał mi w czasie usg- ale szczerze nic tam nie czułam, ani zbytnio nie widziałam skoro mowil, ze były, to niech tak bedzie
Na imie pomysłu brak- tak totalnie takze dobrze, ze mozecie juz sie spierać
Dziedzic mocno rozbrykany i w końcu moge to normalnie poczuć i lozysko z przodu juz nie przeszkadza i przecudaczna pozycja tez nie człowiek bardziej spokojny sie robi
Mój Luby odkąd wróciłam do pracy przebiera i karmi w nocy. I w sumie ciekawe, jak to bedzie terazWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2016, 13:57
-
nick nieaktualnyEwelina, a jak Ty sie czujesz po porodzie i jako mama dwójki dzieci? Masz jakis system na ogarniecie dziewczynek, czy każdego dnia spontan w zależności od sytuacji?
Lim u Ciebie juz na suwaczku 36 tyg, czyli ciaza donoszona! Gratuluje
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
hej, głupie może to ale szukam przyjaciół. Dobija mnie ta wyspa, w partnerze nie mam wsparcia Jakby ktoś z okolicy Wexford, Waterford, New Ross chciałby się spotkać na kawce to było by fajnie. Mam synka 2 latka i drugie w drodze czyli place zabaw, basen także mogą być
-
Marpati wrote:hej, głupie może to ale szukam przyjaciół. Dobija mnie ta wyspa, w partnerze nie mam wsparcia Jakby ktoś z okolicy Wexford, Waterford, New Ross chciałby się spotkać na kawce to było by fajnie. Mam synka 2 latka i drugie w drodze czyli place zabaw, basen także mogą być
Wcale nie glupie. Znajomi bez dzieci sie jakos w naszym przypadku wykruszaja i przez jakoes tam watki lokalne poznalam kilka mam dziećmi. Akurat mieszkamy za daleko;) -
nick nieaktualnyMarpati wrote:hej, głupie może to ale szukam przyjaciół. Dobija mnie ta wyspa, w partnerze nie mam wsparcia Jakby ktoś z okolicy Wexford, Waterford, New Ross chciałby się spotkać na kawce to było by fajnie. Mam synka 2 latka i drugie w drodze czyli place zabaw, basen także mogą być
Tez uważam, ze nie jest głupie. Ciezko teraz utrzymywać znajomosci. Ja po pracy wracam, to na prawdę ciezko chwilami wyjść, ale jak tylko wolny dzien, to taki kontakt jest ważny!
Ja mam bliżej do aNiLewe musisz przeprowadzić sie w nasze rejony i bedziemy plotkowac na żywo -
My juz kiedys wspominałysmy o zlocie ale to dzieciako byly male a teraz czekają na rodzeństwo i sie odlozylo. Ale np. Ewelina kiedys spotkala sie z taka Dominika z naszego forum o ile pamiętam. Jak tylko ktoras bedzie w pobliżu to zapraszam serdecznie bo fajnie jest pogadać ot tak o pierdolach
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Po porodzie doszlam do siebie szybko patrzac na porod z nicola zeszlo mi dluzej .
Dzis wylecialo cos ze mnie duzego wygladalo jak jajo takie wielkie i twarde bo musialam pomacac porobilam zdjecia bo bede u gp na dniach a moj gp jest ginem .
Co do systemu narazie takowego nie ma bo jak lena spi to wtedy ogarniam Nicole ubiore zrobie sniadanie a Lena ma pore jedzienia 7 pozniej 10-10:30wiec w tym czasie ubiore nicole jak wstanie , zrobie sniadanie dam jej jesc i ide siebie ogarniac . Narazie moze nie jest ciezko bo lena zje , chwile sie porozglada i zasypia bez noszenia ,bujania . Pozniej pewnie bedzie ciezej jak juz Lena przestanie tyle spac i bedzie potrzebowala tyle uwagi . No i tesciowa ogarnie , ugotuje . Juz ma bilet zamowiony na 5go paz . Nicola nie jest zazdrosna to tez latwiej . Ale za to robi sie niegrzeczna coraz bardziej . Tupnie noga , maschnie na ciebie reka i nie slucha a rozumie bardzo duzo . Teraz taki okres bunt dwu latka wiec nad nia trzeba popracowac poki mozna . Jak lena spi to wtedy sie bawimy , czytamy itp .
Jak wychodze na spacer to ogarniam torbe , siebie , nicole zeby tylko jej zalozyc kurteczke cienka albo bluze pozniej lene i do wyjscia . Nie jest ciezko .
Marpati my mieszkamy w Tallaght jak bys byla kiedys to zapraszam na kawe czy mozemy wybrac sie na kulki czy plac zabaw . Raczej w tamtych rejonach nie bywam bo auto ma piotrek . Teraz ma wolne do odwolania w sumie czeka na telefon moze jego wolne nawet skaczyc sie jutro pojutrze .