X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie. Formularz wypełniony wysłany do pracy. Teraz czekam na zwrot i wysylam.
    Wpisana date porodu mam poniedziałek 30.01 zamiast na piątek 27.01
    Takze zaczynam 16 stycznia tak czy inaczej niezaleznie czy wpisalaby mi 30 czy 27 zgodnie z zasada ze maternity zaczynamy w pon to i ta i tak wychodzi 16.01
    Nakrecilam ale tak jak pisalas Merida ze i tak ci wyjdzie 9 stycznia.

W moim przypadku jak pracuje od pon do niedzieli to i tak robi kilka dni roznicy bo skonczy mi sie w pon a nie w piątek.

balonik lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wykombinowalas aNiLewe I ok
    kto nie kombinuje ten ma ciezej czasem
    u mnie obie spia, dziwna cisza ;-)biore sie do zaleglej lektury czekajac na butle mlodszej

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim, a mogę spytać, jak Ty masz wpisane???

Ja ekspertem nie jestem i sama jestem ciekawa, jak to wpisać, bo to tak dwojako można interpretować ;) ale ja pracuję od niedz do poniedz, więc nawet jeszcze nie wiem, czy coś to zmienia u mnie ;) zobaczę w poniedz ;) zwyczajnie zastanawia mnie skąd ten dodatkowy tydzień, o którym wszystkie piszą ;)

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 9 listopada 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ja nic nie wykombinowalam ;)
    Tak jest napisane nawet na formularzu ze wybiera sie 2 tyg przed ale musi to byc poniedziałek stad gp juz miala sa date ustalona ze wpisze 30.01 a nie 27.01 i wtedy jeet od pon do pon 2 tygodnie. Śmieszne to ale chyba nie ma jak kombinowac dzien porodu az 7dni po terminie z książki.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wpisane 2 tyg przed 17pazdz ktory i tak wypadal w pon

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 15:00

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas w Poz dzis w nocy podal snieg tak na 2cm ale juz roztopil sie
    Lolusia jak wstala byla b zaciekawiona
    bedzie wczesna zima, na szczesce zimowe wdzianka sa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 12:25

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u was ?
    Jak sie czujecie brzuchatki ?
    Lim jak Zoska i Lola ? Karmisz cycem czy butla ?
    My dzis po szczepieniu marudne . Nicola tez ma dzis slaby dzien .
    Wiec ciekawie .
    W stycznu praedopodobnie czeka nas wyprowadzka . Na ktora sie ciesze .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas ok, powoli leci
    nast tydz bedzie trudniejszy bo maz 4h dziennie bedzie pracowac z domu
    potem bede musiala jakos ogarnac dzieci plus dom z pomoca mamy, jutro tescie na krotko maja wpasc z wizyta na sob I niedz, nocuja w hotelu

nas tez czeka szczepienie 6w1 ale to 8 grudnia dopiero plus rotwairusy zdecydowalismy ze placimy I podajemy doustnie

Ewelina a dokad sie wyprowadzacie?
    ja nie lubie przeprowdzek, szczegolnie teraz z 2jka malych dzieci bo to po nocach sie trzeba pakowac a kiedy szukac nowego domu a kiedy jeszcze spac? ;-)
    a idziecie znowu na wynajem czy tym razem na swoje? pewnie ceny dublinskie
    zwariowane

z jednej przeprowadzki to sie cieszylam bo halasliwi do bolu sasiedzi nad glowa I party a z drugiej bo dom zimny ale za to spokojny
    teraz ok gora dol, spokoj I cieplo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 16:04

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj madrala rano:
    Mamus nie idz na dol... tam jest złodziej
    Jak to złodziej pytam więc mowi taaak złodziej jest i czeka. Pytam synek a jak wygląda ten złodziej. Jest czarny odpowiedzial ;)

Hihih za duzi bajek. Zdecydowanie!

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim nasi znajomi zwalniaja dom 3 pokojowy . U nas musowe bo gniezdzimy sie na jednym pokoju w 4ke .
    Oni teraz placa 1150€ ale wlasciciel pow ze jak znajdzie kogos na ich miejsce to cena przez rok zostanie . A jak nie to wystawi za 1300€ i tez ktos przyjdzie . Chociaz takie domy stoja nawet 1400-1500€
    Ceny z kosmosu . Narazie nie damy rady kupic wlasnego wiec wynajmujemy .
    No ja sie z jednej strony ciesze a z drugiej wiem ile mnie bedzie czekalo pracy . Wezme mame do pomocy . Piotrek wezmie na kilka dni wolnego wiec tez pomoze . Jakos damy rade ale jednak wiecej miejsca jest koniecznoscia

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w okolicy tez poszlo wszystko w gore jesli chodzi o nieruchomości. Jak pomyślę ze dom ktory kupilismy 4 lata temau teraz na sprzedaz jest drozszy o 70% to az nie wierzę jakie mieliśmy szczęście. Patrzac na realia wynajmow takiego nowego domu jak my mamy to koszt okolo 1300-1400euro a przecież ly nie dublin. Ba nawet w Cork nie mieszkam tylko pare km mam.
    A zima idzie. U nas cieplusio a pamietam zanim kupiliśmy to mieszkaliśmy w srednim domu i grzalismy non stop rachunki kolosalne byly chodziliśmy w szlafrokach albo kocu szok.. no ale kiedyś na szczęście bylo minęło. Ewelina a ci przyznali macierzyński? Pracowalas w sumie przed ciaza?
    Ja juz wysylam papiery w pon. Ksiegowa mi wpisala ze konczy mi sie 20ktoregos lipca woec jak się mala urodzi to kupujemy bilety na lipiec jeszcze pogody zaczerpnąć nad morzem... ach rozmarzylam sie bo leje u nas ostatnio

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no podziwiam ze jestescie na 1ym pokoju w 4 os
    my mamy wynajmowany dom I jeszcze za duzo rzeczy ksiazek, elektroniki meza,ubran etc
    tu na 3 pokojach miescimy sie dla odmiany, wiadomo 2pokoje corek I salon, kazdy spi z inna corka, ja mam ta mlodsza I szychty nocne, maz dzienne - spacerki

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym jednym pokoju tylko spimy i nicola ma swoj kont do zabawy . Mamy salon spory , kuchnia lazienka , strych i zakamarek , przedpokoj .
    Ciezko jedt wynajac bo nie raz bylismy ogladac mieszkania ale predzej ci teraz wynajma z psem niz z dziecmi niedtety ale tak w Dublinie teraz jest . Ostatnio babki pytamy czy duzo osob ma na ogladanie a ona na dzis jeszcze 16 :-O
    Nie dostalidmy sie na nie . Teraz w sumie lapiemy po znajomosci bo dalej bysmy tu siedzieli
    Tak pracowalam . Ale nie dostalam maciezynskiego . Bo mialam za malo skladek . Ja zaczelam prace w sierpniu a w styczniu dowiedzialam sie o ciazy . Pod koniec lutego juz ciagnelam zwolnienie .
    Ja obecnie jestem na socialu piotrek pracuje .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest chore z tymi wynajmami. Kolejki po 2p rodzin i castingi. Znam to z opowiesci znajonych. Takze po znajomosci najszybciej.
    Cale szczescie ze masz socjal. To zawsze wsparcie finansowe z dwojka dzieci to wydatków jest.
    A powiedz mi Ewelin dawali Lence szczepienie na gruzlice? Bo u nas w cork od dwóch lat brak szczepionki i dzieci czekaja w kolejnce.. zastanawiam sie czy to cork czy cala irl.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola jeszcze miela BCG lena juz nie . Pytal sie wlasnje mnie wczoraj czy miala ja . Ale mowi ze dostaja je te dzieci ktore ja naprawde potrzebuja .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie syn tez dostal a ostatnio zgadalam sie ze znajoma co ma prawie 2latke i juz nie dostala. Myslalam ze to tymczasowe ale zeby 2 lata nie bylo szczepionki to chyba znaczy ze juz nie bedzie..

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze o zatrzymanie czasu ! Biegnie nie ublagalnie ☹

aNiLewe lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna sprawa jak nauczyc dziecko zeby robilo kupe na nocnik nie w portki ? Siku laduje pieknie kupa nawet niewiem kiedy w majtach . Juz chyba wszystkiego probowalismy

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis caly dzien próby żeby kupe zrobić ale mimo wolania mamo chce nie dało rezultatu więc pytam synek jak mama nalozy pieluszke to zrobisz odp ze tak i doslownie naciagnelam pantsy na pupe i zrobił od razu. Chodzi już bez pieluchy i robi i siku i kupe jak zawola ale ma dni ze go zablokuje i nie da rady. Ale jak wola ze chce to zawsze żartujemy ze chlupnie w toalecie i bardzo sie cieszy jak faktycznie zrobi. Wie tez ze bedzie nagroda za toalete i cos tam malgo dostanie. A jeszcze jed a rzecz ze woli na toalete niz nocnik. Ostatnio nawet spodobalo mu sie bez nakladki dla dziecka bo frajda ja sam sie trzyma deski z tylu. Mysle ze nie zrazac sie i mimo wszystko zachecac i czekac az bedzie ten moment. Napewno raz dwa zacznie robic na nocnik. A ile ja juz próbujesz przyzwyczaic?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ