jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Po wizycie. Formularz wypełniony wysłany do pracy. Teraz czekam na zwrot i wysylam.
Wpisana date porodu mam poniedziałek 30.01 zamiast na piątek 27.01
Takze zaczynam 16 stycznia tak czy inaczej niezaleznie czy wpisalaby mi 30 czy 27 zgodnie z zasada ze maternity zaczynamy w pon to i ta i tak wychodzi 16.01
Nakrecilam ale tak jak pisalas Merida ze i tak ci wyjdzie 9 stycznia.
W moim przypadku jak pracuje od pon do niedzieli to i tak robi kilka dni roznicy bo skonczy mi sie w pon a nie w piątek.
balonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLim, a mogę spytać, jak Ty masz wpisane???
Ja ekspertem nie jestem i sama jestem ciekawa, jak to wpisać, bo to tak dwojako można interpretować ale ja pracuję od niedz do poniedz, więc nawet jeszcze nie wiem, czy coś to zmienia u mnie zobaczę w poniedz zwyczajnie zastanawia mnie skąd ten dodatkowy tydzień, o którym wszystkie piszą -
Kiedy ja nic nie wykombinowalam
Tak jest napisane nawet na formularzu ze wybiera sie 2 tyg przed ale musi to byc poniedziałek stad gp juz miala sa date ustalona ze wpisze 30.01 a nie 27.01 i wtedy jeet od pon do pon 2 tygodnie. Śmieszne to ale chyba nie ma jak kombinowac dzien porodu az 7dni po terminie z książki. -
Co tam u was ?
Jak sie czujecie brzuchatki ?
Lim jak Zoska i Lola ? Karmisz cycem czy butla ?
My dzis po szczepieniu marudne . Nicola tez ma dzis slaby dzien .
Wiec ciekawie .
W stycznu praedopodobnie czeka nas wyprowadzka . Na ktora sie ciesze .
-
u nas ok, powoli leci
nast tydz bedzie trudniejszy bo maz 4h dziennie bedzie pracowac z domu
potem bede musiala jakos ogarnac dzieci plus dom z pomoca mamy, jutro tescie na krotko maja wpasc z wizyta na sob I niedz, nocuja w hotelu
nas tez czeka szczepienie 6w1 ale to 8 grudnia dopiero plus rotwairusy zdecydowalismy ze placimy I podajemy doustnie
Ewelina a dokad sie wyprowadzacie?
ja nie lubie przeprowdzek, szczegolnie teraz z 2jka malych dzieci bo to po nocach sie trzeba pakowac a kiedy szukac nowego domu a kiedy jeszcze spac?
a idziecie znowu na wynajem czy tym razem na swoje? pewnie ceny dublinskie
zwariowane
z jednej przeprowadzki to sie cieszylam bo halasliwi do bolu sasiedzi nad glowa I party a z drugiej bo dom zimny ale za to spokojny
teraz ok gora dol, spokoj I cieploWiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 16:04
-
Lim nasi znajomi zwalniaja dom 3 pokojowy . U nas musowe bo gniezdzimy sie na jednym pokoju w 4ke .
Oni teraz placa 1150€ ale wlasciciel pow ze jak znajdzie kogos na ich miejsce to cena przez rok zostanie . A jak nie to wystawi za 1300€ i tez ktos przyjdzie . Chociaz takie domy stoja nawet 1400-1500€
Ceny z kosmosu . Narazie nie damy rady kupic wlasnego wiec wynajmujemy .
No ja sie z jednej strony ciesze a z drugiej wiem ile mnie bedzie czekalo pracy . Wezme mame do pomocy . Piotrek wezmie na kilka dni wolnego wiec tez pomoze . Jakos damy rade ale jednak wiecej miejsca jest koniecznoscia
-
U nas w okolicy tez poszlo wszystko w gore jesli chodzi o nieruchomości. Jak pomyślę ze dom ktory kupilismy 4 lata temau teraz na sprzedaz jest drozszy o 70% to az nie wierzę jakie mieliśmy szczęście. Patrzac na realia wynajmow takiego nowego domu jak my mamy to koszt okolo 1300-1400euro a przecież ly nie dublin. Ba nawet w Cork nie mieszkam tylko pare km mam.
A zima idzie. U nas cieplusio a pamietam zanim kupiliśmy to mieszkaliśmy w srednim domu i grzalismy non stop rachunki kolosalne byly chodziliśmy w szlafrokach albo kocu szok.. no ale kiedyś na szczęście bylo minęło. Ewelina a ci przyznali macierzyński? Pracowalas w sumie przed ciaza?
Ja juz wysylam papiery w pon. Ksiegowa mi wpisala ze konczy mi sie 20ktoregos lipca woec jak się mala urodzi to kupujemy bilety na lipiec jeszcze pogody zaczerpnąć nad morzem... ach rozmarzylam sie bo leje u nas ostatnio -
no podziwiam ze jestescie na 1ym pokoju w 4 os
my mamy wynajmowany dom I jeszcze za duzo rzeczy ksiazek, elektroniki meza,ubran etc
tu na 3 pokojach miescimy sie dla odmiany, wiadomo 2pokoje corek I salon, kazdy spi z inna corka, ja mam ta mlodsza I szychty nocne, maz dzienne - spacerki -
W tym jednym pokoju tylko spimy i nicola ma swoj kont do zabawy . Mamy salon spory , kuchnia lazienka , strych i zakamarek , przedpokoj .
Ciezko jedt wynajac bo nie raz bylismy ogladac mieszkania ale predzej ci teraz wynajma z psem niz z dziecmi niedtety ale tak w Dublinie teraz jest . Ostatnio babki pytamy czy duzo osob ma na ogladanie a ona na dzis jeszcze 16
Nie dostalidmy sie na nie . Teraz w sumie lapiemy po znajomosci bo dalej bysmy tu siedzieli
Tak pracowalam . Ale nie dostalam maciezynskiego . Bo mialam za malo skladek . Ja zaczelam prace w sierpniu a w styczniu dowiedzialam sie o ciazy . Pod koniec lutego juz ciagnelam zwolnienie .
Ja obecnie jestem na socialu piotrek pracuje .
-
To jest chore z tymi wynajmami. Kolejki po 2p rodzin i castingi. Znam to z opowiesci znajonych. Takze po znajomosci najszybciej.
Cale szczescie ze masz socjal. To zawsze wsparcie finansowe z dwojka dzieci to wydatków jest.
A powiedz mi Ewelin dawali Lence szczepienie na gruzlice? Bo u nas w cork od dwóch lat brak szczepionki i dzieci czekaja w kolejnce.. zastanawiam sie czy to cork czy cala irl.
-
U nas dzis caly dzien próby żeby kupe zrobić ale mimo wolania mamo chce nie dało rezultatu więc pytam synek jak mama nalozy pieluszke to zrobisz odp ze tak i doslownie naciagnelam pantsy na pupe i zrobił od razu. Chodzi już bez pieluchy i robi i siku i kupe jak zawola ale ma dni ze go zablokuje i nie da rady. Ale jak wola ze chce to zawsze żartujemy ze chlupnie w toalecie i bardzo sie cieszy jak faktycznie zrobi. Wie tez ze bedzie nagroda za toalete i cos tam malgo dostanie. A jeszcze jed a rzecz ze woli na toalete niz nocnik. Ostatnio nawet spodobalo mu sie bez nakladki dla dziecka bo frajda ja sam sie trzyma deski z tylu. Mysle ze nie zrazac sie i mimo wszystko zachecac i czekac az bedzie ten moment. Napewno raz dwa zacznie robic na nocnik. A ile ja juz próbujesz przyzwyczaic?