X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas od dawna juz tylko kibel bez nakladki, nocniki stoją.
    A z kupa trzeba przeczekać chyba, bo Z robi zawsze podejście, ale chyba sie spina albo nie ma cierpliwości. Wiemy kiedy bedzie kupa, wiec tak samo, jak u aNiLewe pytamy, czy chce zakładamy panta i 2 sek i po sprawie ;) nic na sile ;)

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicola tez wolala na toalecie ale jak byla tesciowa to ja zrazila i nocniczek jak narazie .
    Niewiem szczerze ile to juz trwa . Wczorsj widzialam ze sie jej chce ale mowila ze nie dalam jej telefon z baja usiadla i zrobila. Dzis to samo wiec narazie dwa razy na nocnik poszlo . A tak ladowalo w gaciach . Siusiu jest ok max dwie pary zasikane chodz bardziej jak by popuszczala bo na ostatnia chwile leci . Nie chce ubierac pampka na dwor a zeby wysadzic ja gdzies np na dworzu to za zimno .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja mam już długi czas dylemat z pampkiem na dwór, bo Z nawet już nie chce w nim chodzić, ale wczoraj byliśmy w mieście i 3 razy powiedziała, że chce siku i co teraz. W ciemnym cichym rogu i w dwóch różnych toaletach na "wisząco" i nie zrobiła, po prostu. Wróciliśmy do domu i pierwsze na kibel, a pampers suchy. Trzymała, sama z siebie. Ogólnie ona woła siku za każdym razem, więc w majty nic już nie robi. W nocy zakładam jej pieluszkę, bo szkoda mi materaca, a Z strasznie się kręci- i czasami jest sucha po całej nocy, a czasami zalana. No, ale moja będzie mieć 2 lata dopiero w lutym, więc ma jeszcze czas, dlatego jej nie naciskam, po prostu czekam aż będzie gotowa.

A czy kibelek, czy nocnik na tym etapie chyba nie ma znaczenia. Nocnik, to chyba wygodniej teraz, bo sama pójdzie siądzie i po sprawie, a tak trzeba dźwigać za każdym razem :) najważniejsze, że robią :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 17:58

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś dzien drugi jakas spinka z 2 do toalety. Szkoda mi dzieciaka i znow pielucha w ruch i chwila moment poszlo.

A ten dylemat z pielucha na dwor to ja dopiero pozegnalam 4dni temu. Jakos balam sie ze w zimne mi sie zasika na srodku miasta i co. Nie dosc ze nie ma gdzie przebrac to z toaleta balam sie ze niw zdaze. Ale 4 dni temu mowie trudno biore zapasowe dwie pary majteczek i spodni i nie nakladalam. W ogole nie zasiusial. Trzyma nawet jak mu sie chce to trzyma i nie robi. Więc to tez stan umyslu ze wieze poleje po majtkach a nie w pieluche i wsiaknie.
    Moj ma 2.5roku w styczniu wiec dziewczyny u was to i tak super szybko. Pogratulować. Byc moze zaczelam pozno ale jakos wyszlo teraz tez i tak w kolo slysze ze 3latki jeszcze chodza w pampkach wiec ja tam sie ciesze ze juz mamy to za soba ;)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczas pobytu w Poznaniu w maju, oprocz Justyny i naszej ciazy, pani ginekolog obejrzala takze stan zapalny u Loli. Wyszly liczne bakterie i zalecenie jak najszybszego odpieluchowania. Lola miala wtedy 2 latka bez miesiaca.

Poszlo szybko. Teraz zawsze zglasza ze chce siusiu i kupe, zarowno w domu jak i na zewnatrz. W domu wiadomo nocnik. Poza domem zaleznie od sytuacji: wysadzanie na trawnik w plenerze, albo do toalety jak np. w centrum handlowym jestesmy. Kupy nigdy w plenerze jeszcze nie zglosila. Byly moze z 3 awarie z siusiu w majty i portki, zawsze mamy zestaw na zmiane w wozku.

W tej chwili pamperek jest tylko na drzemke poludniowa i spanie nocne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 22:39

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Intuicja i obserwacja zony nie zmylily i mamy pobyt szpitalny u Zuzy:-(

Pojawily sie luzne i czeste kupy na granicy biegunki. W niedziele 6-ego byla konsultowana na izbie przyjec szpitala dzieciecego w Poznaniu, z zaleceniem w wypisie, przebadania probki stolca na posiew flory bakteryjnej po uplywie kolejnego tygodnia. Zdecydowalismy sie zawiezc probke do laboratorium juz w srode 9-ego. Wynik mial byc po tygodniu, ale juz dzis pokazal sie na stronie internetowej po samodzielnym zalogowaniu sie.

W ostatnia sobote 12-ego Justyna poszla z Zuza do pediatry: goraczka 37.5C, apatia, sennosc, bladosc. Dostala skierowanie na izbe przyjec, tym razem zakonczylo sie przyjeciem. Przez 2 dni kroplowki z glukoza, potem ponownie ruszyla z jedzeniem. Dzis w miare okej, jedynie sluz z kupie i spinanie sie przed jej zrobieniem.

Przekazalem wynik prywatnego badania, ktore wykazalo liczna obecnosc bakterii gronkowca-paciorkowca. Jutro w szpitalu beda mieli swoj wynik posiewu, zostanie podjeta decyzja o rozpoczeciu leczenia antybiotykiem. Dyzurna pediatra mowila nam wieczorem, ze gdyby Zuza miala 12-18 miesiecy to nie byloby tematu, a tak konieczne jest dalsze leczenie w szpitalu.

Takze znowu troche stresu, na pewno mniej niz z alarmowym lotem do PL z Lola i jej rotawirusem rok temu.

Sredni czas zajecia sie dziecmi na izbach przyjec tu w Poznaniu to 60-90 min, chcialbym zeby tyle bylo w Limerick:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 22:51

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anilewe, na spacery bliżej domu to bez pieluchy chodzimy, bo zawsze można wrócić, ale takie wyjścia 5-6h przy tej pogodzie to nie próbowaliśmy, a moze warto, bo pieluszka czesto jest sucha ;) a u Was widac działa ;) a z kupa to nic na sile, bo widac, ze to naturalne i normalne w tym wieku, skoro u każdej cos tam było na rzeczy ;)

Lim!!! Duzo zdrowka Wam!! Nic wiecej teraz nie jest wazniejsze!!

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas za wczesnie na spacer z pieluszka . Wczesniej probowalam ale skonczylo sie na tym ze wkoncu wrocilismy do pampersow . Nicola wolala bo spodobala jej sie nakladka na kibelek i ze moze odwijac sobie papier i brac wszystko wokol bo mamy polki obok . Tesciowa ja zrazila i jak miala isc siku do kibelka mowila boje sie boje sie . Ze mna i z piotrkiem chodzila bylo ok .
    No i teraz wola mama siusiu biegnie i gacie sciaga . Jak sie zabawi to sie zesika . No i nieraz jak ja jej nie zapytam to tak jak by posikiwala i wstrzymywala. Z nocy jak wstaje ma znacznie mniej nasikane w pampka . Drugi raz tez widzialam ze chce kupe dzis bo i chodzila mama prut i co chwila . Chcesz kupke ? Nie za chwile mama prut . Chcesz kupke . Tak. Usiadla potrzymalam za reke . Leci do piotrka tatus tatus brawooo :-) fogolnie jak cos zrobi do nocnika cieszy sie i mowie Nikom duza Lena mala :-D

Lim duzo zdrowka wam zycze :-*

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 01:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim zdrowka dla malutkiej. Bedzie dobrze.

A ja dzis bylam bardzo dumna ze swojego syna bo przy rozmowie z pl jak zwykle dziadek mówił to samo czyli sebus wsiadaj do samolotu i przylatuj do dziadka. A wiecie co moj maluch odpowiedzial?
    Nie moge dziadzia. Ja mam tu swoj fajny dom i nie przyjade. Nie moge.

Zaraz po tym przybiegł do mnie ukochac mame a potem pobiegl do taty ukochac. Az się nam obu lezka zakrecila. Takie cudowne slowa od tak malego brzdaca.

merida17, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zero gaci zasikanych oby tak dalej . Z dznia na dzien ciesze sie sama jak male dziecko :-D .
    Jak ona juz taka duza sie robi. Czemu te dzieci tak szybko rosna ?
    Czemu ten czas tak szybko ucieka ? Nawet nie wiadomo kiedy ?

merida17 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina, ja już dawno stwierdziłam, ze moja doba jest zbyt krótka :(
    Dzieci rosną, dzis mi kumpel powiedział, ze Z poszła w górę przez ostatnie tyg. Ostatnio segregowalam foty i sama te zmiany widzę! Najważniejsze, ze my takie piękne i młode wiecznie :P
    Gratuluje "suchych majtek" ;)

A skoro w temacie, to poszliśmy za ciosem i cały dzien na zew bez pieluchy i bez wpadki ;) najgorsze, ze sygnalizuje siku i nie potrafi zrobić i trzyma do domu. Krok po kroku. Kumpel ma córkę z grudnia 2013 i dopiero teraz zabrali sie za temat, to juz rozumne dziecie, a dalej nie wola.

W końcu po miesiącu moja paczka do odebrania w Lidlu ;)

Lim, troszke lepiej u Was? Mam nadzieje!

aNiLewe, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję najbardziej ze któregoś dnia spojrze na swoje dzieci... dorosle.. i spytam sama siebie gdzie ten czas? Skoro moj syn ma 2.5roku a pamietam bardzo dobrze jak sie szykowalam do ciazy. Odliczalam cykle do starań a to wszystko bylo tyle lat temu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 14:10

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pod wieczor wypuscili nas ze szpitala, wszystko juz ok z Zuza

aNiLewe, merida17 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i do przodu Lim. Bylo minęło ;) uwazajcie na siebie.

Slyszalyscie ze maja wprowadzic darmowa szcepionke na rotavorusy? Tylko musza podpisać umowy do 1 grudnia. Na razie nie wiadomo czy wypali.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my na rote tym razem szczepimy, moze uda sie teraz 8 grudnia razem z 6w1 jesli zdrowie Zuzie dopisze

mam dla Was zagadke :jak nazywa sie mis panda?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam . Lena dzis marudna . Nicola z goraczka 39,6 zbilam do 38 po 4h dalam znow calpol zbilam do 37 . I teraz znow 38,4 . Chyba 3dniowka bo ani kaszlu ani kataru albo nadejdzie jutro wszystko . Piotrek w pracy od 6do 17;30 .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tata przyjechal i nicoli nie widzial okolo 2 tyg matko ale ona rosnie a o Lenie nie wspomne . No lena tez rosnie szybko . Bo juz prawie 0-3 za male . Nkewiele zostalo

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lim to zapewne jakieś podchwytliwe pytanie. U nas mis panda nazywa sie mis panda ;) takze bardzo oryginalnie. Ciekawe czym nas Lola zaskoczy?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Padam . Lena dzis marudna . Nicola z goraczka 39,6 zbilam do 38 po 4h dalam znow calpol zbilam do 37 . I teraz znow 38,4 . Chyba 3dniowka bo ani kaszlu ani kataru albo nadejdzie jutro wszystko . Piotrek w pracy od 6do 17;30 .

Idz do GP, bo ciezko szacowac czy to wirusowka czy infekcja bakteryjna. Niech oslucha, sprawdzi gardlo i ucho. Jesli zbijamy temperature na sile, to nie ma to zbytnio sensu, bo pomimo Calpolu goraczka powroci jezeli jest choroba. U nas tak bylo z Lola jak miala infekcje gardla. Najlepiej jak goraczka jest ponizej 39,0C, bo wtedy wiadomo ze organizm jeszcze sam walczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 23:14

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak lim jedziemy dzis na 14 . Wlasnie dzwonilam . Bo wczoraj bylo juz za pozno . W nocy podawalam calpol , rano bylo 38,9 wiec tez podalam calpol bo widze jak sie nicola czuje .
    Najgorzej ze musze jechac sama z dwojka bo piotrek w pracy .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ