X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałam opinie, że angelcare częściej się włącza bez powodu, ale zastanawiam się skąd takie opinie, skąd 100% że dziecko nie miało chwilowego bezdechu?
    Dla mnie cena super!

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co ja o wszytkich czytalam ze potrafia sie bez powodu wlaczyc ale tak jak piszesz skad wiadomo czy te alarmy sa falszywe? a zreszta dla mnie jest to jakas forma komfortu psychicznego.

Limerikowo lubi tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator kupilam za pol ceny reczny od tommee tippe. Zaplacilam okolo 18 €.
    Czy sie sprawdza to ci napisze za jakis czas.
    Ponoc elektryczne sa lepsze bo nie musisz ręcznie pompowac ale płacić duzo więcej a nie wiadomo ile będzie sie tego używać to ja sobie pocwicze mięśnie hehe

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie sie nad tym laktatorem sie zastanawiam bo nie wiadomo czy mi sie przyda i na ile jezeli juz w ogole,maz mi powiedzial kup potem najwyzej sprzedasz nieuzywany,ale uzywanego nie sprzedam raczej ,dlatego tak sie zastanawiam.

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wśród koleżanek opinie byly tak podzielone ze długo nie wiedzialam. Dlatego jak zobaczyłam promocje za pol ceny w dunnes to kupilam ale poki co mam karton i wszystko nie otwierane. Tak jak piszesz może sie nie przydać. Chociaż bardziej mysle ze jak wrócę do pracy to bede odciągnac mleko ale może tak wcale nie byc.

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobodka Kochane juz juz gotowa w trase ---> Cork

Slonko bez chmurne niebo to jest to co Kocham najbardziej w Ie.

Milego dzionka dziewczyny :)

AgataP, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jaszczurka dzisiaj masz endokrynologa z synkiem tak? powodzenia :) i miłego dnia u nas też pięknie i bezchmurnie ...lato ! :) lece spędzić ten uroczy dzień w pracy niestety :(

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie gdzieś pedzicie to ja lece na ogródek pod parasol bo duchota od rana ;)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my juz po wizycie poloznej z przychodni doslownie obok
    b jestesmy zadowoleni z full servisu poloznej p. Elzbiety, duzo wskazowek nam udzielila np by dawac malej 90ml mleka a 2ie karmienie to 60ml plus 30 wody przegotow jak maluch bedzie syty to tyle h jej nie wykolysze extra i ze nie idzie baby przekarmic bo blokade zrobi samo typu zabki, ulewanie

dzis walka od 11pm do 5am, probowalam spac trzymajac pacifajera, nosilam , karmilam, byl i wozek, cot, lezaczek -bujaczek i lozko, slowem all atrakcje a raczej glodna byla wciaz
    umeczyla mnie a nie siebie, maz spal chrr bo dzis walczyl dzielnie w urzedach jak we wroc dziekanacie za studenckich czasow ufff

fakt niania angelcare jest b czula i lepiej by taka pozostala..by biec na falszywy alarm a na laktatorze recznym idxie miesnie wyrobic, ja mam mini electric medele i tak samo glosny jak tomee tipi, ale reczny tez ciut slychac pompowanie pi pi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 13:07

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lim a ona cyckuje czy tylko z butli?
    i czy je tytlko to mleko co maz twoj szukal po poznaniu czy juz inne tez?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zatrzymala sie laktacja raz dwa (stresowo chyba), plus biore leki na tarczyce i nadcis oraz antyzakazeniowe, bo popekalam w srodku tez (pekla tylna sciana pochwy)oprocz zszytego krocza i mam szwy wciaz rozpuszczalne oczywiscie, troche dyskomfort i bol ale zyje jakas na przeciwbolowych
    staram sie dlugo nie chodzic i polegiwac, maz przejal gro duties :--)),zalezy jakie krzeslo jesli ok wyprofilowane lub miekkie to jeszcze jakos usiade
    szwy z krocza dzis zdjela polozna i bylo ok, nie darlam sie, b delikatnie to zrobila z big wprawa i wyczuciem, fachowo
    wg lekarza brane przeze mnie leki nie za bardzo sa wskazane przy karmieniu piersia wiec przechodzimy na MM-Enfamil, amerykanski wynalazek, malej ok smakuje, probowalismy Nestle, ale slabo jej wchodzilo
    no coz i dziecko ma swoj gust
    plus przepajamy woda w zwiazku z MM by nie bylo zaparc i jest ok

tak Enfamil to mleko, ktorego moj maz szukal po Poz, jest w Rossmanie plus po aptekach znalazl ost karton 6 pak buteleczek gotowcow po 59ml akurat na podroz
    w nast tyg jedziemy na chrzcimy do brata 200km wiec gotowce jak najbardziej sie przydadza ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 21:28

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mialam dzisj wizyte z synkiem :)

zadowolona z niej jestem bardzo:)

Ale wiecie co mnie martwi wrucilam i mam pomaranczowe plamienie pomocy...
    AgataP wrote:
    Hej jaszczurka dzisiaj masz endokrynologa z synkiem tak? powodzenia :) i miłego dnia u nas też pięknie i bezchmurnie ...lato ! :) lece spędzić ten uroczy dzień w pracy niestety :(

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka jak mocne?

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie lekkie bardzo lekkie ale jest i sie boje chyba jutro wycieczka do GP mnie czeka ktory powie znajac zycie wez paracetamol:(

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jest jest!!!!
    slonce dzisiaj u mnie:)
    lezak rozlozony od rana, troche opale blade cielsko w koncu. Strasznie goraco wiec sie chowam co chwilka do cienia. Maz jak wroci z grania w pilke to mu kaze parasol rozlozyc i poduchy od stolika wyciagnac to jeszcze sobie grila na obiad zafundujemy.

Milego dzionka.

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka i jak tam wszystko ok???

no dziewczyny najcieplejszy dzień roku ma byc :) ja uciekam ze słońca raczej dzisiaj bo zapalenie ucha mam i krople plus antybiotyk dostalam ,pranie robię szybko poschnie,zwolnienie do poniedziałku mam więc żyć nie umierać,pies na balkonie się wygrzewa ja raczej poprzestane na wystawienu nóg i pozostane z reszta ciala w cieniu :)troszke za duszno jak dla mnie ale nie narzekam póki nie musze sie do miasta ruszać bo nim do lekarza dojechalam to sie w aucie ugotowalam potem kroki itp myslalam ze odlece musialam stanac w tesco po jakis napoj do picia i kinder kanapke bo mi cukier spadl i ta duchota rozbroila mnie totalnie prawie zalamanie nerwowe przeszalam w tym goracym aucie w korkach,teraz popijam zimna wode z cytryna z nogami do gory i sie obijam,moglabym tak czesciej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo i jak to jest być mamą ? :D

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wszystko ok nie bylam u lekarza wizyte mam za 2 tygodnie wiec zobaczymy co i jak.

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest byc Mama?
    b dobre pytanko hi hi, nie ma na nie jednoznacznej odp, sa trudy i znoje, walka nocna na sen po karmieniu, spinania sie brzuszka, pampery etc , ale jeden usmiech dziecka wynagradza powyzsze a jesli w ogole jeszcze spi slodko 2/3h to w ogole sukces
    zreszta zobaczycie same
    nasze Dzieciatko wystarane, wyczekane jak Wasze wiec kochamy jak glupi
    chodzac po pasazu handlowym myslimy juz co jej kupimy jak bedzie wieksza np rowerek czy z ksiazek Plastusiowy pamietnik itp ;-)

Dzis byla 1sza wizyta u lek pediatry - tzw patronaz, zapisana do przychodni tuz pod blokiem
    obmacana, obsluchana, 20 paluchow przeliczone, ciemiaczko sprawdzone etc
    22lipca 1sze szczepienie tzw 6w1 bierzemy za 210zl, waga 3020, czyli ok przybiera

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis w słońcu 47stopni termometr pokazywał. Od wczoraj widzę lekkoe opuchniecie stop wiec dzis bede moczyc w wodzie może zejdzie

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 42 43 44 45 46 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ