X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja mam staniki z debenhamsa ale z przecen :P jeszcze nie oszalałam choć Wam powiem ze w mothercare były droższe niz w Debenhamsie,ja mialam spory biust przed ciaza i teraz jednak te dwa rozmiary znowu sie powiekszyl wiec niedlugo znowu musze kupic stanik ale warto bylo wydac 23 eur za dwa w debenhamsie bo sa swietne ,tylko ze gdyby nie byly na przecenie to z baaardzo ciezkim sercem bym je kupowala :P no ale polatam znwou i poszukam przecen,ja mam ten problem ze pod biustem rozm 32 a miseczka teraz F ze wskazaniem na FF przed ciaza DDtym razem kupie 34 bo wiadomo ze bede rosla,polecam Debenhamsa ale tylko i wylacznie na przecenach.Ja to chyba bede te moje piersi po ciazy z ziemi zbierac :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 12:57

jaszczurka, Domi IRL, aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonko u mnie sie schowalo a tak sie pieknie zapowiadalo dzis:(

Laktatorow nie kupujcie za wczasu znam to z doswiadczenia w pierwszej ciazy nie potrzbowalam a kupila:)
    W 2 ciazy nie kupilam a potrzebowalam :)

Teraz tez nie kupie dopiero jak bede napiawde miala za duzo pokarmu to wtedy bede szukac ale tak to nie kupuje bo sie pozniej okaze, ze pieniadze wydane na marne a za to moge cos synkowi kupic:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 12:33

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka u mnie tez slonka dzis nie ma :( ale sprawdzalam pogode nad oceanem jutro ma byc wiec jade mam nadzieje ze pogoda sie sprawdzi,ja sie caly czas nad tym laktatorem zastanawiam az mi sie sni po nocach ze oddciagam pokarm :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 12:56

jaszczurka lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to niezle info mi sprzedalyscie!!!
    Koniecznie pytanie o wypis idzie na liste pytan do mojego konsultanta na wizyte we wtorek.
    Ja bym nie podpisala zgody na wypis po 8 h- mowy nie ma!

Co do stanikow to tez poki co z debenhamsa kupowalam na ciaze- teraz osttanio sobie dokupilam bo wlasnie wyprzedaz mieli:)
    No ale zastanawialam sie nad takimi co do karmienia sa juz z otwieranymi miseczkami na co zwracac uwage jak sie taki wybiera.
    Lepiej zeby byl otwierany do dolu, czy na bok. Zeby mial takie haczyki do zaczepiania czy guziki a moze rzepy. Z fiszbina czy bez.
    Ja tez nie mam malego biustu- przed ciaza duze C a teraz DD- boje sie ze nieodpowiedni stanik w czasie karmienia spowoduje ze piersi beda w strasznym stanie a tego nie chciala bym. Nie wiem wlasnie czy takie miekkie zupelnie staniki sa dla mnie- bo jakos sobie nie wyobrazam miseczki E lub F (bo tak moze podskoczyc jak zaczne karmic) zupelnie miekkiej bo jak to ma ta piers utrzymac?

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie. Wczoraj na wizycie GP lekarka mnie pytala czy nie czulam jakiejs wielkiej zmiany ostatnio w obrebie brzucha. Ja na to ze raczej nie. Pewna nie byla ale wydawalo jej sie po obmacaniu mojego brzucha ze mala jest glowa do dolu. Na ostatniej wizycie w szpitalu ciagle byla glowa do gory.

Ale ani nie czuje zadnego ucisku tam ani parcia na pecherz ani kopniakow w rzebra- kopniaki mam nadal w dole i na bokach i wydaje mi sie ze plecki czasem czuje w poprzek plecow jak sie ona rozpycha:)

Jak to u Was z ta glowka??
    Ani Lewe Ty chyba najblizej do mnie teraz terminem:P

Limerikowo, AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    A pozniej te bustonosze beda tylko do wywalenia bo cyce spadna hehe

pocieszające, i wcale nie chodzi mi o wywalenie cyconoszy do smieci :P

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    No to niezle info mi sprzedalyscie!!!
    Koniecznie pytanie o wypis idzie na liste pytan do mojego konsultanta na wizyte we wtorek.
    Ja bym nie podpisala zgody na wypis po 8 h- mowy nie ma!

Z teg co wiem w Cork prosili kobiety rodzace na wrzesien bo jakis zimowy boom ciazowy jest po grudniu. Nie wiem ile chetnych na to bylo, ale ja niezaleznie czy z 1 czy z 10 wolalabym dla bezpieczestwa polezec z dzieciem w szpitalu.

U nas gp dzis, przyjal mnie inny bo moja zajeta. Wszystko ok, bo w zasadzie nie mialam nawet na co zbyt narzekac. Glowka ponoc nadal wysoko ale dr powiedzial ze tak nawet moge jechac na porodowke albo i w kilka godzin moze sie mega obnizyc takze zeby sie nie stresowac czy siedzi wysoko.

U mnie głowka tez tak jakos wyszla w 30ktorys ze juz do dolu i sie dziwilam bo czulam "kopniaki" w dole ale jak sie okazuje to raczki i bardzo czuje jak glowa kreci, czasem az tak sie wybrzuszy tak nisko, ze ja sie ciagle dziwie ze ta glowa jest wysoko. W zebra kopy to standard, zwlaszcza prawe zeberko mamusi jest tym ulubionym, ze czasem ledwo sie ruszy a ja skacze z bolu bo juz takie mam obolale :P Zobaczysz Domi i ciebie to spotka lada dzien.

Ja te biustonosze co pisalam ze mam z pennego to wlasnie z serii maternity bo inne mi nie pasowaly. One maja haczyk na gorze i odpina sie je na dol. Dziurke na sutek ma wystarczajaca (w sumie mi nie powiekszyly sie sutki t.j. otoczki tylko sciemnialy ostatnio). Dla mnie fiszbiny odpadaly bo mi sie wrzynaly w boki, ale jak pisalam to ja raczej mniejszy biust niz wasze ff czy dd :DDDD
    Nie wykluczam ze na karmienie kupie inne, bo zaraz musze znow zmienic rozmiar i nie wiem czy jakis bedzie dobry, wiec pojde do debenhamsa i moze cos wybiore.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 15:49

Domi IRL, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    pocieszające, i wcale nie chodzi mi o wywalenie cyconoszy do smieci :P
    haha no napewno beda wieksze do poki bedziemy karmic hihi a pozniej to pewnie wroce do swoich 36 c haha albo i mniejszych (oby NIE)

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kuzynka miala piękne dorodne piersi. Po wykarmieniu 3dzieci kiedyś widziałam co jej zostało. Dwa okropne zwisy. Tylko taka wisząca brzydka skóra z sutkami. Dlatego warto jest zadbać o biust i o poprawne przystawianie do piersi.

Ewelina.Irl, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie wiem czu ci kochana to cos da.
    Kazdej z nas piersi obwisna po ciazy jest to nie uniknione.

aNiLewe wrote:
    Moja kuzynka miala piękne dorodne piersi. Po wykarmieniu 3dzieci kiedyś widziałam co jej zostało. Dwa okropne zwisy. Tylko taka wisząca brzydka skóra z sutkami. Dlatego warto jest zadbać o biust i o poprawne przystawianie do piersi.

Niby czuje sie ok troszke kregodlup daje sie we znaki a tu nagle krew z nosa ciurkiem :(

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krwawienie z nosa czy dziąseł ponoć to norma chociaż ja jedynie mialam lekkie krwawienie przy wydmuchiwaniu.

To mnie nie pocieszylas jaszczurko. Sadzilam ze jak sie zadba o biust to nie będzie zwisow ;)

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jak ja bym chciala miec piersi z przed 1-ej ciazy (marzenie)
    Jest to moja obecnie 3-a ciaza i tez dbalam.
    Staniczki z triumph kremiki itp itd. i co mam teraz dwa zwislaki:(
    No ale, ze teraz jestem ciazy to sie zaokraglily :D
    Szkoda ze jeszcze beada taki pare miesiecy a nie na zawsze:(

Krwawilam z nosa jak mialam anemie niedobor zelaza i teraz znowu mam HB mam 10 wiec malo a zelazo to jem juz jak drazetki :(

ukdyj44j93kc68pw.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ide spac kregoslup odmawia juz posluszenstwa poprostu umieram :(

Dobranoc Milej nocy bez bolacych plecow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 10:48

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka bidulko odpoczywaj! :(
    Ja dzis po pierwszych zajeciach w szkole rodzenia ,hmm ogolnie myslalam ze bedzie gorzej choc niczego oprocz tego co juz wiedzialam nie uslyszalam,no zobaczymy na nast zajeciach nie bylo najgorzej.
    Dzisiaj walcze z kosmicznym wzdeciem a pewnie dlatego ze mi przechodzi ból ucha i juz musialo cos znowu mnie dopasc...

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umieram cala noc nie spalam tak mnie bola plecy, ze masakra :(
    Nie wiem co mam robic do teko bolalo mnie cala noc prawa piers przy glebszym wdechu klucie takie jak bym cos z plucami miala noe wiem moze rzebra mi tak na pluca uciskaja?
    Sama juz nie wiem co mam myslec plecy po nocy zamiast wypoczac to jescze chyba gorzej bola ani siedzec ani chodzic juz nie wspomne o lezeniu w kazdej pozycju bol niesamowity trochce zawczesnie na takie bole krekoslupa przez calu dzien i noc po nocy powinnen wypaczac a tu nic jeszcze gorzej.
    Moze sie do GP dzi wybioer nie wiem co mam robic doradzcie cos??
    Do CUMH nie chce jechcac 100 km i siedziec 6h i usluszec wes paracetamol.

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana w ktorym miejscu cie te plecy bola i jak dokladnie? to klucie to moze miesnie ?bo ja tez tak miewam, poprostu miesnie ci sie napiely lub ucisnely,to jest tez od stresu ja mam takie klucie wlasnie od stresu i czest zlokalizowane jest albo pod lopatka tak jakby glebiej i mam problem ze zlapaniem oddecu bo strasznie kłuje przy nabieraniu powietrza,na to pomaga mi amol i lezenie nic innego zadne masaze nic,poprostu stres tak dziala,a z tym kregoslupem moze jakies fizjo?

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amolu nie chce brac bo zawiera alkohol.
    Bola mnie cale od gory ku dolowi i to samo w piersiach mowie Ci masakra juz nie wiem co mam robic moze faktycznie wezna paracetamol i jak nie pomoze to wtedy do szpitala sie udam sam juz nie wiem.
    Boli na max az mnie mdli i ta kre w nosa wczoraj lekka biekunka w nocy kurde zaraz zfiksuje:(

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurko nie wiem co radzić. Dr pewnie zaleci paracetamol ;/ odpoczywaj

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka a nie chcesz sie nasmarowac tym amolem? mi pomaga doraznie wlasnie takie posmarowanie lekkie,a paracetamol zlikwiduje bol ale nie przyczyne niestety (ale warto moze wlasnie ten bol zlikwidowac bo oszalejesz),pomoglbyby nurofen czy iburpom bo one sa przeciwzapalne ale nie mozna w ciazy wiec moze najlepsze wyjscie to zadzwonic do szpitala i zapytac czy oferuja fizjoterapie darmowa,tu u mnie w Limerick maja za darmo dla kobiet w ciazy fizjoterapie,ja mam problemy z kregoslupem od paru dobrych lat i jedyne co pomaga to fizjo no i oczywiscie metody relaksacyjne bo wiekszosc problemow z kregoslupem to tez stres.Jezeli chodzi o cos co bedzie dzialac na dlugie lata to lekkie cwiczenia na kregoslup i korygowanie postawy plus korygwoanie sposobu siedzenia.Mi pomaga koci grzbiet tu masz linka
    https://www.youtube.com/watch?v=euKHZyCjKJA

A jakie nosisz buty? ja mialam mega problem przez zle buty,kupilam buty do biegania i problem zniknal po tygodniu! moze warto? ja dalam za swoje 45 eur w zwyklym skelpie sportowym sceptycznie podeszlam do tego ale pomoglo! Ja w pracy duzo chodze i powiem ci ze widze mega roznice pomiedzy zwyklymi butami a tymi do biegania ,zupelnie inna amortyzacja i bol powoli znikal.teraz wszedzie chodze w tych butach szczegolnie w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 11:51

jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli paracetamol nie pomoze to moze faktycznie zadzw do gp albo szpitala,a na to klucie sprobuj wlasnie lezec mi ogolnie przechodzi po 2 dniach oszczedzania sie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2014, 11:53

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ