X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ma ten sam problem ze syrkami.
    Kupilam sandalki w Irlandi polnocenj rok temu. Chodzilam w nich moze z jakies 3 tyg temu dziasj mowie az zaloze je do spodnicy i co zonk syrki mi sie nie mieszcza:(

W pierwszej ciazy mialm nogi popuchniete jak dwa baniaki za duzo soli woda w syrkach sie zatrzymala i co efekty byl taki, ze musialam 2 rozmiary wieksze buty kupic:D

No i zblizalao sie zatrucie ciazowe ale to juz w 2 tygodniach przed terminem :)

WIec chyba dzis tez mnie czeka moczenie syrek i trzymanie ich do gory :)
    aNiLewe wrote:
    U nas dzis w słońcu 47stopni termometr pokazywał. Od wczoraj widzę lekkoe opuchniecie stop wiec dzis bede moczyc w wodzie może zejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 21:05

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze te upały jednak daja sie nam we znaki ,ja dzis jakas zmeczona tym upalem chodze,wiatrak w argosie kupilam ale chyba ostatni ludzi w argosie od cholery i wszyscy tylko albo wiatraki albo baseny ...maskara jakas,wiatrak pomogl mi pojezdzic na rowerku bez zgrzania sie super sprawa :) teraz wszedzie z tym wiatrakiem chodze :)jak ide do kuchni albo do salonu to sobie przenosze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 21:33

jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja besen chlopca wyciagnelam z zeszlego roku nawet powietrza nie musialam pompowac bo bylo.
    Ale pies mi przegryzl i musze nabyc nowy :(

No ale slonko tez u nas dawalo na max:)

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy co Kochane spicie jeszcze czy praca :)
    Ja juz od 7-ej na nogach mykam :)

Buziole dzien zapowiada sie pieknie :)

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz na nogach. Wolne- do pracy w piatek na nocke.

Budzik nastawilam z rana zeby sie na slonko wylozyc a tu dzis nie ma:(
    Mam nadzieje ze wyjdzie za chwileczke ale jakos tak nie wyglada. Chcialam sie wylozyc zanim na wizyte do GP dzis pojade na 14a, potem zakupki i ewentualnie od 18ej bede mogla pokorzystac.
    Moze jeszcze jutro bedzie slonecznie.

We wtorek nastepny mam wizyte w szitalu kolejna-bardzo jestem ciekawa co sie dowiem.
    Milego dzionka dziewczyny.

A mialam sie spytac-jakie staniki maternity kupilyscie (albo uzywalyscie jesli macie juz dzeci)? Na co zwrocic uwage kupujac?

AgataP, Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Domi u mnie tez slonka nie bylo i wlasnie wyszlo wiec u Ciebie tez jest szansa :)
    ja sie dzis rano przerazilam brzuch mi pierwszy raz stwardnial,tylko podbrzusze doslownie na chwilke ,to juz chyba czas na Skurcze Braxtona-Hicksa?
    Jak to wyglada dokladnie ? bo ja zielona jestem...

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \Hej kochane . Jak sie czujecie ?
    Ktoras z was moze bedzie rodzic w coombe ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 16:05

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak znoszisz ciaze, napisz co u Ciebie przez ten caly czas jak Cie nie bylo :)

Agata tak to juz czas, mi sie skurcze braxtona zaczely rowno z 20tygodniem.

Domi jak dlugo chcesz pracowac? Do końca?

U nas duchota straszna a slonce jak przez chmurki ale az nie ma czym oddychac.

Ewelina.Irl, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Ewelina jak znoszisz ciaze, napisz co u Ciebie przez ten caly czas jak Cie nie bylo :)

Agata tak to juz czas, mi sie skurcze braxtona zaczely rowno z 20tygodniem.

Domi jak dlugo chcesz pracowac? Do końca?

U nas duchota straszna a slonce jak przez chmurki ale az nie ma czym oddychac.
    Dziekuje kochana . Ostatnio mialam plamienie pojechalam do szpitala podpieli mnie pod ktg zrobili usg i wszystko dobrze z mala . Dostalam zastrzyk na konflikt serologiczny . Plamienia nie ma .
    A tak to dobrze sie czuje czasem jak za duzo zrobie to plecy mnie pobolewaja ale nie ma tragedi da sie wytrzymac . Duszno troche sie robi na dworze slonko dzis jest i go nie ma . Mala szaleje kopie jak by sie kawy opila . Dobrze ze daje znac o sobie jestem spokojna

:)
    A Co u Was >??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 16:46

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to moga byc te skurcze- ja w sumie Ci nie powiem bo sama nie wiem czy je mam czy nie:)

AniLewe do konca pracuje tzn 3 tyg przed terminem niby ide na macierzynski- a faktycznie 4 tyg bo mam holiday zaklepany na ostatnie dwa dni przed terminem odejscia a to akurat w krotki tydzien wypadlo wiec caly tydzien mam dodatkowo wolny.
    Ja sie dobrze czuje, zadnych komplikacji odpukac, prace mam lekka, ludzi mam super w pracy wiec bardzo o mnie tam dbaja- teraz juz praktycznie towarzysko chodze do pracy bo mi nic nie pozwalaja robic tylko krzeslo podsuwaja hehehe. Niedawno zaczela dziewczyna na zastepstwo za mnie na okres macierzynskiego wiec ja troche wprowadzam. Pozatym u nas w firmie sa bardzo dobre warunki dla ciezarnych wiec dziewczyny pracuja do konca jesli moga i czuja sie na silach.

A Ty do kiedy pracowalas?

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz wlasnie mnie spytal czy jak pojde rodzic to on tez musi tu takie sprawozdanie pisac jak maz Limerikowo?:)

Ja mu na to, ze nie musi jak nie chce, ale on powiedzial ze pewnie ze bedzie jesli tylko bedzie mozliwosc:)

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj P pyta sie mnie ciagle pyta jak to bedzie jak pójdę rodzic bo chce isc ze mna i ciagle sa pytania - A co jesli sie zle poczuje ? a co jesli zemdleje ? przeciez oni maja sie toba zajac a nie mna wrazie co . Pytam sie go czy bedzie chcial przeciac pępowine jesli bedzie taka mozliwosc powiedzial ze bedzie chcial ale nie wie czy da rade wytrzymac jak bedzie mnie bardzo bolalo . Powiedzialam mu ze sama sie boje jak to bedzie a on jeszcze tylko mnie stresuje . hehe . A tu zostalo juz 14 tyg moment zleci . Te prawie 26 tyg zlecialo mi nawet niewiem kiedy . Mowie mu ze jesli nie bedzie na silach byc przy porodzie do konca to zeby sie nie meczyl tylko poprostu wyszedl . Zobaczymy jak to bedzie az sie boje :)

AgataP, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie nad tym laktatorem . Ale teraz nie bede kasy wydawala kupie go po prostu jak bedzie mi potrzebny .

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam w mothercare teraz laktatory za pół ceny. Ale warto poczekać aż się przyda.

Moj M. To w ogóle nie lubi ani portali społecznościowych ani zbytniego pisania na forach (ha. Na swoje wchodzi jak ma interes). Ale ja dam znać bo przyjdzie taki moment że będzie mi sie nudziło w szpitalu. Zresztą w cork lezy sie w dzień porodu. Kolejny cały i na 3dzien do 11jest wypis. Także na dobra sprawę rodząc w nocy to leży sie pelen dzień i do widzenia.

Ja jutro zaczynam macierzyński. Też mialam iść na urlop anim odejdę ale dopadly mnie bóle 4tyg temu i odeszlam szybciej. U mnie niestety ciezarna czy nie tak samo robić musi. A ja jeszcze jestem bardziej pracocholik niz osoba migajaca sie od pracy to sama sie zalatwilam.
    Koleżanka ma termin na jutro i w środę miala szpital i juz jej rozpisali plan wywoływania na 10dni po terminie.
    Oj tak bym chciała sama urodzić.
    Tez nie wiem kiedy nam zlecialo te 38tygodni które dziś kończę.

Niestety ta zimna woda wczoraj nie pomogla na stopki dziś tez jakieś lekko spuchniete.

Domi IRL, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu w coombe jak urodzisz rano i jest wszystko dobrze wypuszczaja po 8 h a jak wieczorem to o 11stej nastempnego dnia nie trzymaja dlugo . Poj piotrek sie smieje ze nawet nie zdąży do domu dojechac i bedzie sie wracal .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 21:56

Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to rzeczywiscie szybko wypisuja. Ja bede rodzic w Mullingar- w ulotce jest ze jak porod bez komplikacji to 3 dni trzymaja przy normalnym porodzie a po cesarce 5, ale nie wiem jak to w rzeczywistosci. Kolezanka ktora tam miala dwie cesarki faktycznie mowila ze 5 dni ja trzymali, ale nie znam zadnej dziewczyny co rodzila naturalnie.
    Musze sie wypytac na nastepnej wizycie:)

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL wrote:
    no to rzeczywiscie szybko wypisuja. Ja bede rodzic w Mullingar- w ulotce jest ze jak porod bez komplikacji to 3 dni trzymaja przy normalnym porodzie a po cesarce 5, ale nie wiem jak to w rzeczywistosci. Kolezanka ktora tam miala dwie cesarki faktycznie mowila ze 5 dni ja trzymali, ale nie znam zadnej dziewczyny co rodzila naturalnie.
    Musze sie wypytac na nastepnej wizycie:)
    Znajoma ostatnio urodzila i po 5 h ja wypuscili co w szoku bylam . No ale tu maja tyle kobiet ze szok . W sumie to jak jest wszystko dobrze to po co tyle lezec , Po cesarce trzymaja 2 dni .

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po cc tez 5dni. W tym roku jest taki nawał ze kobiety z września byly proszone o podpisanie zgody na wypis w 8h po porodzie bo spodziewają sie natłoku ciężarnych.
    Lepiej żeby dla mnie było łóżko jak tam wpadnę. Chociaż może tez dlatego u nas mówią ze do szpitala dopiero jak beda skurcze 3 w ciągu 10min regularnie.

Ja mam biustonosze z pennego. Generalnie nie mam dużego biustu. Ale od połowy nosze 36c i jest juz maly a ponoć przy mleku mogą się jeszcze dużo powiększyć wiec kupie nowe jak już bede karmic. Sa tanie miękkie i dla nnie bardzo wygodne.

Limerikowo, AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    U nas po cc tez 5dni. W tym roku jest taki nawał ze kobiety z września byly proszone o podpisanie zgody na wypis w 8h po porodzie bo spodziewają sie natłoku ciężarnych.
    Lepiej żeby dla mnie było łóżko jak tam wpadnę. Chociaż może tez dlatego u nas mówią ze do szpitala dopiero jak beda skurcze 3 w ciągu 10min regularnie.

Ja mam biustonosze z pennego. Generalnie nie mam dużego biustu. Ale od połowy nosze 36c i jest juz maly a ponoć przy mleku mogą się jeszcze dużo powiększyć wiec kupie nowe jak już bede karmic. Sa tanie miękkie i dla nnie bardzo wygodne.
    Hej ja tez nosze biustonosze z penego bo chwila i za male . A pozniej kupie takie do karmienia . A pozniej te bustonosze beda tylko do wywalenia bo cyce spadna hehe

Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny, jest chwilka, mala slodko spi wiec nadrabiam forum
    ja tez spedzilam koncowke ciazy z wiatrakiem w pokoju, ciut chlodzi sie czlowiek, ale nie polecam opalania sie plackiem w ciazy raczej, niepotrzebnie podnosi sie temp ciala, podgrzewajac organizm, wiadomo to wit D, ktorej ciagle brak w Irl, ale serce musi wykonac jeszcze wieksza prace podczas opalania sie
    mysle, ze z tym szybkim wypuszczaniem po porodzie ze szpitala to przesadaw Irl
    w sumie ok kobieta czuje sie na pewno lepiej w domu, ale w razie komplikacji to wroci do szpitala na dluzej niestety..
    mysle ze warto odlezec te 2/3 dni swoje pod opieka bo w domu sie czl niepotrzebnie rzuca w wir obowiazkow
    zreszta sama nazwa polog oznacza polegiwanie w lozeczku
    ja np mialam krwotok wew i silna anemie wiec potrzebowalam kroplowki ktora postawila mnie na nogi, jak lezalam bylo ok ja wstalam katastrofa na zemdlenie, i klopot byl dojsc nawet przez drzwi do toalety
    wiadomo ze jest w Irl baby boom i kazde lozko cenne, ale mysle nie dla kolejnej pacjentki kosztem zdrowia poprzedniej
    w Pl po naturalnym porodzie wypuszczaja na 3 dzien, jak dziecko nabiera ok wagi( nie ma spadku od urodzeniowej wiecej niz 10%) i jak mama ma tez ok wyniki-morfologia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 11:48

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ