jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dzieki aniLewe:)
A jaka tam u Was polityka z wywolywaniem ciazy jakby dzidzia sie na swiat nie spieszyla??
Ja mam wizyte jutro w szpitalu na 14:40. Juz teraz mam miec co 2 tyg- zobaczymy czy sie panna obrocila:)
Za to panna GP moja psikusa mi zrobila i teraz na koniec mojej ciazy odchodzi z przychodni i do innego Gp musze chodzic:/Limerikowo, AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
Agata a to nic z zatokami?
Ewelina spij dobrze, moje noce ostatnio to jakis koszmar, za goraco a wiatraczka nie mam ;/
Domi u nas dokladnie 10dni od daty porodu plus najpierw zapisuja zel ktory aplikuje sie na 6godzin i tak 3razy zanim szyjka sie ruszy. Takze sam porod moze sie rozpoczac nawet na 12d po terminie.
Mam duzo twardnien brzucha takich nieprzyjemnych odczuc, moze to sa jakies skurcze a moze co innego. Poki co chodze i maniakalnie szukam chocby czopa w lazience a tu cisza.
Mąz juz ktorys dzien chodzi i staje kolo lozeczka i mowi: nie wierze ze synek bedzie tam lezal lada dzien
dzis byl fryzjer jutro kosmetyczka, i moge rodzic, aa maz sobie wymyslil ze mam rodzic w piatek bo w piatki ma ciezko w pracy zeby to tak latwo bylo zamowic kiedy
Limerikowo, AgataP, Ewelina.Irl, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Domi ja tez mialam taki nr ze moja GP konczyla wlasnie kontrakt w przychodni jak ja bylam po 30 tyg ciazy, ale juz wtedy mialam bilet do Pl i mowie do meza ok ze jedziemy bo tu zmiana lekarza by sie szykowala i nie wiadomo jaki bylby nastepny
a nie powiem ok mialam GP w Cork w medicusie powaznie podchodzaca do ciazy z odsluchem baby, cisnienia mojego, tarczycowe badania, elektrolity etc
no coz takie zmiany na pewno nie sa fajne, ale sie zdarzaja
AniLewe jak twardnienia brzuszka tez pod koniec mialam, pod prostu na spacerze siadalam lub w domku sie kladalam na pare min czekajac az przejdzie
to miesien macicy w ten sposob cwiczy przed porodem i to jest ok aktywnosc
jakbys miala mozliwosc zrobienia ktg w gabinecie gin to bys wiedziala w jakim stopniu to sa skurcze i jakas wtedy wiedze czy porod sie zbliza
super ze dbasz o siebie: new fryz, kosmetyczka daja lepsze samopoczucie a fakt po porodzie nie bedzie duzo czasu na takie zabiegi
ja w czw zostawilam meza na 2 godz i wyskoczylam do fryzjera na odrost i modelowanie, mial szczescie bo mala robila slodkie chrrr po jedzonku
a Twoj maz uwierzy w Synka jak juz wyladuje na Twojej klatce skin to skin i pusci pierwsza syrene ;--)))))))))AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Hey Wam Kochane
U mnie bez zmian plecki bola max obawiam sie , ze zostanie tak do konca;(
Wizyta w CUMH zakoncyla sie fiaskiem Wyjechalismy z domu o godzinie 16-tej a bylismy spowrotem o godinie 2-ej w nocy.
I tak jak moje przypuszczenia prosze wziasc paracetamol po 6h czekania istny komar:(
A tak wracajac do dnia powszedniego do rzeczy bardziej przyjemniejszych niz bol zakupilam dzis lozeczko plus materace z PL
http://arus.pl/lozeczko-z-szuflada-miki-orzech-ecrue.html
Wozek tez zakupilam z fotelikiem
http://allegro.pl/show_item.php?item=4320641260 classic
http://allegro.pl/show_item.php?item=4321474244 fioletowy
Nie kupuje normalnego wozka z gondola bo posiadam bo Molodszym synku Maci- cosi Mure 3
A takieg mam tylko ze pierwszy model ten sie rguluje:) ie jest jesl lepciejszy
Az nie moge sie doczekac az przyjdzie:) lol
Teraz tylko mysle nad posciela tez z PL zamowie podoba mie sie ta:)
do posceli dolse linka jak znajde dzgdzie mi sie zapodzialo i nie moge znalesc:(
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Witam Was u mnie slonko juz od ranka piesek moj zamiast w domku siedziec chowac sie od sloneczka to na sloneczku juz od 8-ej sie wyleguje.
Ja walcze teraz z pompa insulinowa mojego synka mopwie Wam istny koszmar.
Za duzo tego do opanowania samamu w domu daj Ci sprzet i bay bay.
Dobrze, ze ksiazke chociaz przetlumaczyli na PL
WIec dzis cly dzien z ksiazka bede mykac:)
Moje chlopaczki juz wolne maja od wczoraj Wakacje pelna para,
Milego dnia dla Was
Ewela Irl. nie zlosc sie Kochana dzisus tez to czuje.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Jaszczurka mnie plecy bolaly kolo 20tyg i potem 40tydz jak juz mial czop odchodzic na tzw bole przepowiadajace przed porodem
kolo 20tyg radzilam sobie z bolem plecow polegujac i smarowalam sie mascia konska rozgrzewajaca a kolo 40tyg uzywalam zelu chlodzacego i pomagalo znieczulajac
moze plecy Cie bola ze wzgledu na ucisk powiekszajacego sie brzuszka na nerwy wokol kregoslupa
ja w ciazy chodzilam tez na relaks na basen smarujac okolice intymne oliwka jako bariera ochronna dla wody z bakteriami i chroniac sie przed potencjalnym zakazeniem
mozesz tez sprobowac specjalnych cwiczen dla kobiet, oby Ci pomogly na plecki oprocz paracetamolu
W sklepach typu homestore sa masazery plecow po 1e za sesje warto tez skorzystac, ja tam w domku masowalam sie takim wlasnie krzeslem po 15min, krzeslo kupilismy wiele wczesniej na promocji wlasnie w homestore za 50ejaszczurka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny.
Ja po wizycie w szpitalu. Mala dalej glowa do gory.
Lekarz zadnej decyzji nie podjal- stwierdzil ze na nastepnej wizycie zobaczymy.
Pozatym wszystko dobrze jak to on podsumowal ''strong, happy, small baby'' ok 1.6 kg
Milego wieczorku.aNiLewe, jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Domi grunt ze strong happy baby
Nie mam siły bo była wizyta u koleżanki i miałam bobo na rękach ale slodka. Potem shopping i teraz mocze stopy. A duchota u nas taka dzis...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 21:09
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Limorikowo mnie plecki bolaly juz od ostatniej miesiaczki normalne bole pleckow a te co teraz mam ktore od wczoraj poszly juz na lopatki, ze rekami roszac na wiecor juz nie moglam sa kosmicnie sline i takie przyszywające.
Jest to moja 3-ciaz i w 2-uch poprzednich nie doswiadczylam takich boli krekoslupa plecow.
Domi malutak wazy 1.6kg pamietaj ze usg moze sie mylic.
Mi w 2-j ciezy mowi "ale pani ma brzych malutki dziecko bedzie male" a synus sie urodzil dokladnie
3950kg no to faktycznie male:D ciezko bylo go wypchac kanal by z waski ale dalam rade bez zadnych specfikow typu epidrual trosze malutki mial glowke znieksztalcona bo kanal byl za wsaki ale po kilku dniach wracal do normy a i co wazne polozna w Cork mialam z Warszawy kochana kobieta:)
aNiLewe aj tez bylam ogladalam kolezanki corcie sliczna mala istotka tez juz bym chcial tulic moje w ramionkach
ale pociesza mnie fakt, ze z godziny na godzine coraz blizej.
AgataP, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Domi a zobacz ze Limerikowo tez mowili tuz przed porodem ze mala ma duzo wiecej a okazalo sie ze wcale taka duza nie byla. Przypuszczam ze w twoim przypadku bedzie odwrotnie. Zreszta to jeszcze 7tygodni to podrosnie
Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny ja ostatnio mam taki zapierdziel w pracy ze ledwo mam czes
zeby na forum zwitac.Nadrabiam powoli.
Domi najwazniejsze ze baby jest happy i healthy
Jaszczurka mam nadzieje ze z tymi plecami troszke ci ulzy bo kurcze wiem jakie to wkurzajace,uproczywy ból wykańcza i fizycznie i psychicznie,ale jesli to baby ci uciska to nie masz na to wplywu niestety,kurcze zycze Ci naprawde z calego serca wielkiej ulgi i braku bólu kochana,wypoczywaj i sie relaksuj na tyle na ile masz mzoliwosci.
Jak to z Wami dzieczyny puszczacie swoim brzuszkom muzyke przez sluchawki?
jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Ja nie puszczam i nawet ostatnio nie slucham muzyki za duzo.
Argos wprowadzil oipcje sprawdzenia niani Angelcare co prawda nigdzie nie ma, ale moze zrobiona dostawe do sklepow i bedzie, cena obowiazuje do 27 lipca wiec jeszcze trochę.
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny