X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny- my dzis pelny wrazen dzien. Miala byc szybka wizyta u GP a skonczylo sie na wizycie w szpitalu.

Od poczatku- poszlam na planowa wizyte do GP- podalam liste moich objawow ostatnich i oglolnie zmartwilo ja z tej listy ze mala mniej sie rusza.
    Wsytawila list do szpitala kazala isc zrobic KTG - odrazu zeby sie upewnic ze wszystko ok- reszta objawow powiedziala jak najbardziej normalna na tym etapie.
    Poszlam do szpitala na oddzial- zobaczylam jak wyglada odrazu i gdzie jest- bo wizytytsa na dole w clinice a oddzial na gorze. Caly rozowy hehehehe- bardzo fajnie. Widzialm pare kobietek z porodowego na poporodowy z maluszkami przenoszone:)
    Kobietke wychodzaca do domu z maluchem.

Polozne super mile- podpiely do KTG momentalnie- pol godzinki- potem dzwonily do mojego lekarza zeby powiedziec ze mnie Gp przyszlala- kazal jeszcze pol godziny siedziec dodatkowo na tym KTG i nie wypuszczac mnie dopoki mnie nie zobaczy (czym bylam mega zaskoczona). KTG w najlepszym porzadku mala sie ruszala duzo i serduszko super pikalo. Powiedzial ze idealnie. Mala dalej w poprzek- stwierdzili zgodnie ze sie juz raczej nie obroci. Kazal isc do domku, ale po 10 minjeszcze dzwonila polozna z tego oddzialu ze kazal jeszcze przyjsc na skan w piatek- zeby zobaczyc czy mala rosnie jak trzeba bo jak ona w takiej pozycji to oni ocenic nie moga ani wagi ani nic- musi specjalista. Tak ze kazal tam isc w piatek a potem we wtorek na wizyte planowa do niego i bedziemy decyzje podejmowac co dalej.

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga Oszczedaj sie jak mozesz odpoczywaj w kazdej wolnnej chwili.
    A brzusio moze twardniec i przygotowywac sie do porodu.
    Mi juz zaczol twardeniec jak sie nie myle po 20 tyg,

Domi moj malutki tz sie mniej ruszal a tentno na KTG zanikalo do 89 uderzen i skurcze byly takie co 15 -18 minut ale powiedzieli,ze wszytsko ok i ruchy wrocily teraz to kopie jak pilka

Jutro na kontrole na takie lepsze USG bo to w emergency powiedziala , ze mniej dokladne jest wiec jutro sie okaze ile moj bobasek wazy dokladnie ostatnio bylo 2700g oj teraz jeszcze po tych sterydach to juz wogule moze juz ze 3000g

A tak pogoda taka w kretke dzis troszku z chlopcami na plazy bylam i na lodach jutro Cork.

A w weekend planujemy z M pojechac do DIngle mam nadzieje, ze sie nic nie wydarzy do weekenendu:)

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zapomnialam dodac dzis bylam u GP aczkolwiek jakis inny lekarz zastepowal mojego GP.
    Bylam na zastrzyku B12 na ktore mam zalecenia od mojego GP.
    No a ten nowy mi dzis podal zastrzyk i mowi tak "bo tak ogolnie to ja nie preferuje zastrzykow B12 u kobiet w ciazy.
    A ja dlaczego a bo to dziecko wszystko zabiera i takie tam i po porodzie wzrosnie samo.
    A mi tu z Cork wysylaja wyniki, ze krew nie taka , ze witaminy wyplokane i teraz badz tuy madry czy brac te zastrzyki czy nie jutro z polskim Ginem sie z kontaktuje i jeszcze w Cork popytam bo dreczy mnie to zostalo mi jeszcze 4 do wybrania co tydzien.

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze sie pochwalic ze uporalysmy sie z wstretnym tradzikiem plus progress jest taki ze mala przesypia juz pare h w nocy, co ciekawsze najlepiej i najszybciej w lozku ze mna, klade ja, na 2ej polowce ale i tak spie czujnie na kwekniecia nocne
    Choc spie i 6 i 7 to rano jestem wciaz zmeczona....kawka wiec w ruch, teraz mam big pomoc i fiz i fachowa, moja mama gosci w poz wiec na 2h jak potrzebuje idzie spokojnie wyskoczyc i swiat zobaczyc, ludzi jak zyja ha ha ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 10:21

AgataP, jaszczurka, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jaszczurka faktycznie tak zawsze jest ze jeden lekarz mowi tak drugi tak i nigdy nie rozstrzygniesz tak do konca ktory ma racje,kieruj sie intuicja i komu bradziej ufasz i moze na necie poczytaj tez co z tymi zastrzykami,mam nadzieje ze uda wam sie wycieczka na dingle :)

Limerikowo to super newsy ze z mala juz ok z tym tradzikiem i ze wiecej spi i w ogole ze sobie mozesz ludzie poogladac jak zyja :P ja wzielam dwa dni holidaya i od poniedzialku zobacze jak sie bede czula,ale juz mi sie w domu nie chce siedziec bo ani za bardzo nie chce sie przemeczac sprzatniem ani jakims wielkimi porzadkami w szafie czy nawet dluzszym spacerem z psem i tylko tak lezec i odpoczywac to nie dla mnie...(a lekarz zalecil) :( no ale jakos te pare dni musze przezyc,zobaczymy w poniedzalek moze wroce do pracy po prostu polazic troszeczke...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 11:53

jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helllooi. Witamy się ja synek i cyc oczywiście ;)
    Mamy się dobrze i dziękujemy za gratulacje i dobre słowa. Nie mamy czasu na nic. Maz urlop wziął bardzo pomaga. Angażuje się we wszystko. Zakochany po uszy.
    Stąd też nawet jak mam chwileczkę to nie chce od razu na komputer bo te chwile sa tak cenne s nie chce mężowi przykrości robić że fb czy ovu ważniejsze od nich.
    Mam spisana relacje z porodu jak chcecie to wyślę. Ale ciężko bylo.
    Cieszę się że u wa d wszystko dobrze!

Domi IRL, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super ze jestes AniLewe.
    Dawaj relacje z porodu jak bedziesz miec chwile i zdjecia twojego malego szczescia!!!!:*

aNiLewe lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej aNiLewe super ze piszesz! Pewnie ze malenstwo absorbuje caly Wasz czas wiec sie cieszcie soba i korzystajcie kochani! Dawaj relacje z porodu :) no i fotke malego przystojniaka! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 19:38

aNiLewe lubi tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny musicie sie przygotować bo mały będzie laski wyrwał ;)
    Najpiękniejszy na świecie ;)
    Podesle jutro z komputera.

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ja tylko tak raz dwa dzis zmeczona jestm Cork dwie wizyty za jednym zamachem moje USG kontrolne i synka wizyta kontrolna tez zaliczona.

Ale Was zaskocze moje dziecie wazy z USG 3242g za 2 tyg znowu Kontrolne USG nie wiem chyba za szybko tyje maly wiec byla taka szybka wizyta z lekarzem dzis i powiedzilam mi ze beda te wage monitorowac.
    Oby obylo sie bez CC.

Witamy Synka aNilewe Jak maly bedzie mial na Imie :)
    Buziole dlaw Was jeszcze raz Gratuluje :)

Limerikowo, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nie bylo mnie troche . Choroba dala gora . Ale juz troszke lepiej . Kurujemy sie dalej . Milego dnia :)

jaszczurka, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis po wizycie u ginki, wszystko ok plus pobrany material na posiew bakteryjny na wszelki wypadek choc nic mi nie dokucza plus tarczycowe oraz zlecona dalsza kontrola nadcis, ktore w sumie opadlo do normal poziomu
    szwy wew maja sie rozpuszczac i goic jeszcze z 2 mce no czulam je przy badaniu i ginka tez ale ok od czasu do czasu ciagna, idzie wytrzymac
    cyce tez zbadane manualnie i usg, wszystko w porzadeczku
    dostalam zielone swiatlo na sex, ale nie chce mi sie, boje sie jeszcze troche tego potencjal bolu od wew szwow
    mysle ze maz tyle czekal od wrzes 13 to i poczeka te 2 mce, a roboty przy malej po pachy wiec bedzie sie czym zajac :--)))
    w drodze powrotnej obskoczylam dzieciecy na 2 reczniki dla malej, i 3 kaftaniki, rozmiar 62 robi sie powoli za maly, oraz skarpetki

jaszczurka, AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja po moim dodatkowym scanie dzis.
    Wszystko super- mala wazy 2.6 kg wiec wskoczyla na wykres jako dziecko w normie, pani doktor co robila scan- 45 minut!!!! powiedziala ze ona sie juz nie obroci i ze wyglada na bardzo szczesliwe zaklinowane dziecko:)

Data cesarki ustalona bedzie we wtorek na wizycie- najpewniej 1y lub 4y sierpnia:)
    Zalaczam foto!!
    x3aiif.jpg

AgataP, jaszczurka, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi to co ja mam powiedziec jak moj juz podna 3242g az sie boje jaki bedzie za 2 tygodnie na skanie kontrolnym.

Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Domi masz juz jasna sytuacje co do wagi i polozenia baby
    na pewno all bedzie ok
    po cesarce pamietaj nawet pryw zrob malej usg bioderek i kontrola potem po 6 tyg jak my
    u nas usg ok wyszlo wiec tylko kontrola zostaje, robilismy po 5tyg wg zalecen.
    teraz 22 szczepienie 6 w 1, mam nadz ze mala nie bedzie jakos bardzo marudna

Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka nie martw sie waga baby, u mnie 2 rozne usg wskazywalo na 3600-3800 w 41 tyg a ostatecznie bylo 3240
    wiec usg myli sie na koniec bo to wynika z ilosci wod plodowych

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Wlasnie z ta waga roznie bywa- u nas to byla kwestia czy oni stwierdza ze mala jest powyzej 2.5 kg bo wtedy juz nie klasyfikuja dziecka jako male tylko jako normalne. Wiec jesli mala byla by ponizej 2.5kg i do tego stwierdzili by ze juz jej tam korzystnie w brzuszku nie jest to pewnie chcieli by ja wczesniej wyciagnac i zaczac dokarmiac normalnie. No ale wszystko ok to najwazniejsze:)

Limerikowo- o bioderkach juz mi lekarze wspominali i mowili ze w szpitalu po cesarce oni robia wiec spoko.
    Trzymam kciuki zeby Malutka zniosla szczepienia dobrze.
    Dobrze ze szczepisz- ojja sie naslucham o tych szczepieniach od moich kolezanek. Ze polowa kobiet teraz dzieci na nic nie szczepi :O :O

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi masz racje teraz coraz wiecej osob nie szczepi dzieci,paranoja jakas,Nie wiem czym to jest spowodowane ale pewnie w wiekszosci niewiedza ,co nie zmienia faktu ze to glupota.

jaszczurka bedzie dobrze z dzidzia nie martw sie :)

Limerikowo trzymam kciuki zeby szczepienia malej nie rozmarudzily :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2014, 08:41

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodszy synke wazyl 4k bylo bardzo ciezko go urodzic kanal za waski i malutki po urodzeniu mial glowe w trojkat z Usg wychodzilo ze bede wazyl 3200 a sie urodzil 3950g wiec sie obawiam troszku bo sie tak widzialam przejela ta lekarka ostatnio na USG i tak z niedowierzaniem patrzylam ze maly juz taki duzy.

ukdyj44j93kc68pw.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie jestem tu nowa :) jestem mama dwojki dzieci wlasnie spodziewam sie 3 maluszka dopiero 9 tydzien takze dluga droga przede mna :) ale juz na wizycie w gp dowiedzialam sie ze to bedzie cesarka :/

Limerikowo, Domi IRL, AgataP lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 55 56 57 58 59 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ