X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Limerikowo z ta pogoda u Was to strasznie,mam nadzieje ze bedzie z mala coraz lepiej!
    Domi jak tam w domu? Ja juz mam w kazdej szafie wszytsko kolorystycznie poukladane,masakra! ja nie wiem co to bedzie na macierzynskim ale narazie pracuje krocej o 3 godziny i juz nie mam co sprzatac...moj rowerek treningowy juz nie wyrabaia teraz jezdze sobie rano i wieczorem...musze cos wykombinowac,nie wiem zaczne szydelkowac jakies ciuszki dla malej :P albo na basen po pracy pojde ...echh w pracy narzekalam ze dlugo a teraz nie mam co ze soba zrobic przez 3 godz.

Boze juz dzis nawet puzzle 1000 elementow sprawdzalam na allegro...
    jak nie bylam w ciazy to dorabialam po pracy uczac tanca pary slubne i dzieci w polskiej szkole bo zawodowo jestem tancerka ale teraz raczej z brzuchem nie mam jak a i o tym juz myslalam (tak tak mam nie po kolei chyba,bo znajoma na L4 w domu i zachwycona jest)...nudy nudy nudy ....matko boska jestem pracoholikiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:43

Domi IRL, Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Moj maztez mnie od pracoholikow wyzywa!
    Ciuszki tez mam poukladane w szafie- ordzajami a nie kolorami wporawdzie ale moze jutro kolorami poukladam:P

Dzis umylam okna na dole - kuchnia jadalnia i salon i maz mnie opierdzielil hehehehe, a mi sie tak nudzi.
    Sprawdzilam tez jak niania elektroniczna dziala i jakie ma funkcje - pogralam melodyjki do brzusia zeby mala znala juz jakies jak sie urodzi.

Zmontowalam i rozmontowalam pare razy laktator zeby sie zaznajomic ze skladaniem itp. Nawet chcialam wysterylizowac- instrukcja jest ale nie mowi w sumie czy ten dolaczony plastikowy pojemnik do sterylizacji powinien miec zostawiana ta dziurke na pokrywce otwarta czy szczelnie zamknieta na czas wlozenia do mikrofalowki. hmm..;?

Czy ktoras z Was ma pojecie??

AgataP, Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata- no taki juz los pracocholikow.
    tancerka z zawodu mowisz- ale fajnie!!!
    Powinnas swoja szkole tu otworzyc!!!! A w jakich tancach sie specjalizujesz??
    Latino, czy moze bardziej klasyczne?

ja juz jestem przerazona co bede robic po weekendzie- ten weekend moj maz ma wolne ale potem dlugi tydzien-pn, wtorek plus 3 nocki na weekend :/ zalamka.

ile mozna tv i net studiowac:/

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia co do laktatora,bo jeszcze nawet nie kupilam,ja tez juz dzisiaj swira dostawalam wlaczam tv a tam jakies "trude sprawy",przelaczam a tam jakas "ukryta prawda"...o matko co to w ogole jest !? internet juz chyba cały przejrzałam :) wlasnie mi przypomnialas ze jeszcze sie niania elektronicza nie bawilam :) to jest plan na jutro :)
    ja generalnie od 6 roku zycia trenuje taniec towrzyski(styl latino i klasyczny) w momencie wyjechania do irl wszytsko sie skonczylo bo powiedzmy sobie prawde w irl nie ma az takich mozliwosci co do partnera,niestety jest tak ze jak sie zmienia partnera to trzeba przyjac jego kalse jezeli jest nizsza, a o partnera z taka sama klasa jest dosc ciezko ,wiec jest to dosc pracochlonna zabawa,no coz ze szkola mysle juz pare ladnych lat narazie dorabaialm sobie w domku i w pl szkole,ale teraz po porodzie zobaczymy moze cos sie ruszy w tym temacie wlasnej szkoly .
    Ja tam nawet nie narzekam jak moj maz w pracy bo wszytskie weekendy mamy wolne wiec sie widzimy tak czy siak :) no i oboje pracujemy do 17 wiec troszke odpoczynku od niego tez mi sie nalezy :) wlasnie pozamawialam ksiazki na internecie i czekam az mi dosla bo wszytskie ktore mialam juz przeczytalam nawet te ktore doczytalam do polowy bo slabe byly... zaraz sparwdzam karnet na basen :)

Ewelina.Irl, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny to Wy rzeczywiscie jestescie pracoholiczki
    pociesze ze przejdzie Wam to na 100% po urodz baby, przekonacie sie ze czysty i zadbany dom odchodzi na dalszy plan plus dodatk zajecia i bedzie full happy majac 5min dziennie na forum i 2h drzemki w ciagu dnia odrabiajac nocne zaleglosci
    baby jest na maxa absorbujace
    a juz dzis zla bo plechy bola od malej szantazystki 4kg na noszenie, ilez mozna plus wymusza ewidentnie jedzenie co 1.5h i znowu jak mantra zostaje noszenie na ukojenie do limitu 2h by dobic bo drze sie jakby ze skory obdzierali
    b ciezko jest na 1 osobe z baby a jeszcze sie nie skarze wiem ze wiele osob by sie ze mna zamienilo to jednak czasem puszczaja newry na wojowanie od 3am do 6am , zegar wybija kolejne godz a rano pobudka do doktora np i czl rano jak robot automatyczny

dzis padam ale ide jeszcze prasowac teraz bo zapas kaftanikow sie skonczyl choc co dzien prasuje i mam ich chyba z 10plus to za malo na ulewnia mimo sliniaka z pieluchy, 1dzien czl sobei podaruje prasowanie i voila

polecam zakup lezaczka bujaczka na wibracje, pomaga jak sie da wreszcie na rekach uspokoic baby i da sie wlozyc na spanko finalne wreszcie ufff

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps co do sterylizacji czesci laktatora do powinnien wszedzie byc doplyw pary wiec czesci na max rozmontowane i otwarte

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo Ty to skarbnica wiedzy dla mnie jestes :)

bujaczek na wibracje dzieki bogu mam :)

ja dzis taka chodze rozmarzona bo mi sie moja mała snila :) jednak natura ma swoje sposoby na instynkt macierzynski i powiem Wam ze tak siedzie i sie wzruszam bo to byl taki realny sen ze jeszcze sie nie moge otrzasnac :) juz bym chciala ja miec na rekach...
    co do tego pracoholizmu to powiem Ci ze ja wcale nie musze miec blyszczacego domu ja to teraz z nudow robie bo jak praowalam cale dnie to taka padnieta bylam ze cokolwiek zaczynalam ogarniac przy sobocie a tak w tygodniu to gosci raczej nie zapraszalam :D chyba ze chcieli posprzatc na ochotnika :P no ale milo dla odmiany miec czysto w poniedzialek i we wtorek i srode :P haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:26

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziekuje Agata za komplement, kazdy dzien z baby uczy czl czegos nowego
    z tymi goscmi sprzatajacymi na ochotnika to super idea ;--))))))))
    ja tam sprzatam jak mala spi, i trzeba wyczaic ten moment ze nawet hoover jej nie przeszkadza, tu mam mala powierz 60m2 wiec raz dwa idzie obskoczyc z mopem i rura
    staram sie co 2/3 dzien clean, wiadomo obsesja by baby mialo czysto
    w pokoju baby to myje w kuckach, mam hopla tu by bylo dokladnie raz za razem i szlo z podlogi jesc ha ha ha
    fakt kurzy sie w PL duzo wiecej bo niska wilgotnosc powietrza wiec wipesy w ruch, na szcescie nie ma duzo mebli
    a pisac umiem juz w ok tempie 1 reka w 2ej baby inaczej sie nie da jak chwilke posiedzi na kolankach spokojnie a do tego nada zrobic pare x ladnych podejsc
    czekamy na newsy od AniLewe, pewnie juz sa z Synkiem w domu , bizi na full z pamperkami i cycem/butla oraz kolysaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 11:22

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ps co do sterylizacji czesci laktatora do powinnien wszedzie byc doplyw pary wiec czesci na max rozmontowane i otwarte

Wiem ze rozmontowany Limerikowo- tylko czy pojemnik do ktorego wtykasz czesci musi byc zamkniety korkiem czy nie:)

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala dzis mnie zmasakrowala od srodka musze przyznac- maz 2 nocki byl w pracy wiec sie chyba za tatusiem stesknila- bo jak go dzis uslyszala tylko jak wstal to rozkopala sie jak maly dzikusek i zumbe uprawiala mi w brzuszku z godzine. Az mnie wszystko w srodku bolalo i dostalam mdlosci. Dopiero mi teraz przeszlo:/

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tam wietrze all czesci laktatora
    a Twoja mala czytam ze tancerka bedzie jak trza, a moja tez tak miala ze od 20 tyg plus reagowala rano na glos meza jak pierwszy wstawal i zegnal mnie idac do job, takze odruchy ma Malenstwo jak najbardziej prawidłowe

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Domi to ci się kickboxerka trafiła :) ja od paru dni czuje jak mnie po pęcherzu kopie,ni to ból ni to dyskomfort ale juz coraz mocniej i mocniej...az strach sie bac co bedzie jak mi żebra poobija..ale niech kopie przynajmniej ja nie szaleje ze jej nie czuje bo miewalam i takie dni kiedy nie pamietalam czy sie ruszala i w panike wpadalam...

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż pogoda nie byla sloneczna ale i tak bylo bardzo cieplo :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1915f9a62e5d.jpg

AgataP, Domi IRL, Limerikowo, jaszczurka, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super brzusio! Pieknie wygladasz!

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Ewelina super brzusio! Pieknie wygladasz!
    Dziekuje :*

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam weekend Wam mija?

Ja sie chwalebrzucholem z 36 tyg-jutro zaczyna sie 37y a tydzien potem ciaza donoszona:))

2cmoec3.jpg
    symjvr.jpg

AgataP, jaszczurka, Limerikowo, Ewelina.Irl, aNiLewe, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ale super Ci w tym kolorze ! :) u nas siąpil deszcz caly dzien a teraz pod wieczor slonko wyszlo troszke, gosci mam dzis wiec troszke sie nagotowalam w kuchni i teraz odpoczywam przed tv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:31

Domi IRL lubi tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuszki pieknie :)

Nie bylo mnie troszku musze nadrobic Dozo wyjaduw do szpitali.

W poniedzialek bylam z synkiem w szkole 6h nauki o jego pompie insylinowej.
    Ze szkoly tylko do tesco na Wiltona do toalety a tu zonk krwawie.
    Wiec co szybko do CUMH nieszczesnego.
    Zrobilu USH KTG wszystko Ok ja na te wiesc ucieszona bardzo.

A tu nagle w czwartek poznym popoludniem brak kopniakow mojego malutkiego.
    jakos przelezalam noc w niepokoju.
    I na deugi dzien pendem do GP na czeka tetna Dopplerem.
    GP sprawdzil i tetno 138-146 prawidlowe ale wysylal mnie do Cork.
    Przyjechalam do domu zadzwonilam do CUMH i mowie jak jest sytuacja no i Midwife mowi mize nie ma co sie stresowac zejsc cos ziemniego albo wypic i cos slodkiego z tym drugim to u mnie zle bo nie przepadam za slodyczami:(

Ale dla mojego skarba wszystko, i kazala zadzwonic po 2h oddzwonilam po prawie 3h i dalej nic nie czulam i brzuch twardy jak kamien.
    WIec powiedziala zapraszam do NAS.
    Przyjechalam dlugo nie czekalismy 2h pozniej USG i KTG 1h
    Byl lekarz ktory przymowal mnie w Pniedzialek i zrobil wielkie oczy.
    KTG wyszko skurcze co 15minut takiegosyc spore bo do 60.
    USG dobre w ocenie lekarza duzo wod ale nie za duzo dzuo ruchow ktorych ja nie czulam :(

No i Padlo slowo sterydy w zaszczyki na juz na rozwiniecie sie pluc malego i zostaje pani na jedna noc, na drugi dzien znowu 2 zastrzyk a i powtorzymy KTG 2 razy w nocy.

No i zastrzyki masakryczne posladki to mnie jeszcze bola.
    Poda KTG lezalam 2.5h bo malego tetno zanikalo do 80 i wracalo.( co mnie bardzo zmartwilo)
    No i wreszczie powtorka USG maluszek wazy 2700g no to po tych sterydeach do koca tyg bedzie 3000g .

No i dzis do domu wyszlam, bylam jedna noc.
    No i w Poniedzialek musze dryndac i wizyte bukowac na ten przyszy tydzien.

A najwazniejsze, ze ruchy wrocily.
    W poniedzialek maly byl ulozony na dol glowa wczoraj juz do gory dzis znowu na dol i dziwne, ze ja tych jego fikolkow nie czulam.

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka trzymajcie sie tam mocno z malenstwem
    ok ze ktg i usg mialas robione
    ruchy sa b wazne i nada je czuc pare x na dzien w poznych tyg ciazy jak Twoje
    wiadomo ze baby moze spac ale nie caly dzien czy dwa i nada szybko reagowac dla jego dobrostanu
    szkoda ze pupa tak mocmo CIE boli po zastrzykach, wspolczuje,na pewno wytrzymasz dla Dzieciatka

czytajac Twego posta o irl podejsciu cholera wlosy staja mi deba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 23:05

jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo to jeszcze nie konice zastrzykow teraz seria Vitamny B12 bardzo nisko ponizej norym i wramie 6 zastrzykow zelaza to juz garsciami jem bo nic nie idzie do gory wrecz odwrotnie spada.

A to jo 33 Tydzien Ciazy :)

l5o3g.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 23:16

AgataP, Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ