X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Limerikowo z ta pogoda u Was to strasznie,mam nadzieje ze bedzie z mala coraz lepiej!
    Domi jak tam w domu? Ja juz mam w kazdej szafie wszytsko kolorystycznie poukladane,masakra! ja nie wiem co to bedzie na macierzynskim ale narazie pracuje krocej o 3 godziny i juz nie mam co sprzatac...moj rowerek treningowy juz nie wyrabaia teraz jezdze sobie rano i wieczorem...musze cos wykombinowac,nie wiem zaczne szydelkowac jakies ciuszki dla malej :P albo na basen po pracy pojde ...echh w pracy narzekalam ze dlugo a teraz nie mam co ze soba zrobic przez 3 godz.

Boze juz dzis nawet puzzle 1000 elementow sprawdzalam na allegro...
    jak nie bylam w ciazy to dorabialam po pracy uczac tanca pary slubne i dzieci w polskiej szkole bo zawodowo jestem tancerka ale teraz raczej z brzuchem nie mam jak a i o tym juz myslalam (tak tak mam nie po kolei chyba,bo znajoma na L4 w domu i zachwycona jest)...nudy nudy nudy ....matko boska jestem pracoholikiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 17:43

Domi IRL, Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Moj maztez mnie od pracoholikow wyzywa!
    Ciuszki tez mam poukladane w szafie- ordzajami a nie kolorami wporawdzie ale moze jutro kolorami poukladam:P

Dzis umylam okna na dole - kuchnia jadalnia i salon i maz mnie opierdzielil hehehehe, a mi sie tak nudzi.
    Sprawdzilam tez jak niania elektroniczna dziala i jakie ma funkcje - pogralam melodyjki do brzusia zeby mala znala juz jakies jak sie urodzi.

Zmontowalam i rozmontowalam pare razy laktator zeby sie zaznajomic ze skladaniem itp. Nawet chcialam wysterylizowac- instrukcja jest ale nie mowi w sumie czy ten dolaczony plastikowy pojemnik do sterylizacji powinien miec zostawiana ta dziurke na pokrywce otwarta czy szczelnie zamknieta na czas wlozenia do mikrofalowki. hmm..;?

Czy ktoras z Was ma pojecie??

AgataP, Limerikowo, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata- no taki juz los pracocholikow.
    tancerka z zawodu mowisz- ale fajnie!!!
    Powinnas swoja szkole tu otworzyc!!!! A w jakich tancach sie specjalizujesz??
    Latino, czy moze bardziej klasyczne?

ja juz jestem przerazona co bede robic po weekendzie- ten weekend moj maz ma wolne ale potem dlugi tydzien-pn, wtorek plus 3 nocki na weekend :/ zalamka.

ile mozna tv i net studiowac:/

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam pojecia co do laktatora,bo jeszcze nawet nie kupilam,ja tez juz dzisiaj swira dostawalam wlaczam tv a tam jakies "trude sprawy",przelaczam a tam jakas "ukryta prawda"...o matko co to w ogole jest !? internet juz chyba cały przejrzałam :) wlasnie mi przypomnialas ze jeszcze sie niania elektronicza nie bawilam :) to jest plan na jutro :)
    ja generalnie od 6 roku zycia trenuje taniec towrzyski(styl latino i klasyczny) w momencie wyjechania do irl wszytsko sie skonczylo bo powiedzmy sobie prawde w irl nie ma az takich mozliwosci co do partnera,niestety jest tak ze jak sie zmienia partnera to trzeba przyjac jego kalse jezeli jest nizsza, a o partnera z taka sama klasa jest dosc ciezko ,wiec jest to dosc pracochlonna zabawa,no coz ze szkola mysle juz pare ladnych lat narazie dorabaialm sobie w domku i w pl szkole,ale teraz po porodzie zobaczymy moze cos sie ruszy w tym temacie wlasnej szkoly .
    Ja tam nawet nie narzekam jak moj maz w pracy bo wszytskie weekendy mamy wolne wiec sie widzimy tak czy siak :) no i oboje pracujemy do 17 wiec troszke odpoczynku od niego tez mi sie nalezy :) wlasnie pozamawialam ksiazki na internecie i czekam az mi dosla bo wszytskie ktore mialam juz przeczytalam nawet te ktore doczytalam do polowy bo slabe byly... zaraz sparwdzam karnet na basen :)

Ewelina.Irl, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny to Wy rzeczywiscie jestescie pracoholiczki
    pociesze ze przejdzie Wam to na 100% po urodz baby, przekonacie sie ze czysty i zadbany dom odchodzi na dalszy plan plus dodatk zajecia i bedzie full happy majac 5min dziennie na forum i 2h drzemki w ciagu dnia odrabiajac nocne zaleglosci
    baby jest na maxa absorbujace
    a juz dzis zla bo plechy bola od malej szantazystki 4kg na noszenie, ilez mozna plus wymusza ewidentnie jedzenie co 1.5h i znowu jak mantra zostaje noszenie na ukojenie do limitu 2h by dobic bo drze sie jakby ze skory obdzierali
    b ciezko jest na 1 osobe z baby a jeszcze sie nie skarze wiem ze wiele osob by sie ze mna zamienilo to jednak czasem puszczaja newry na wojowanie od 3am do 6am , zegar wybija kolejne godz a rano pobudka do doktora np i czl rano jak robot automatyczny

dzis padam ale ide jeszcze prasowac teraz bo zapas kaftanikow sie skonczyl choc co dzien prasuje i mam ich chyba z 10plus to za malo na ulewnia mimo sliniaka z pieluchy, 1dzien czl sobei podaruje prasowanie i voila

polecam zakup lezaczka bujaczka na wibracje, pomaga jak sie da wreszcie na rekach uspokoic baby i da sie wlozyc na spanko finalne wreszcie ufff

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps co do sterylizacji czesci laktatora do powinnien wszedzie byc doplyw pary wiec czesci na max rozmontowane i otwarte

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo Ty to skarbnica wiedzy dla mnie jestes :)

bujaczek na wibracje dzieki bogu mam :)

ja dzis taka chodze rozmarzona bo mi sie moja mała snila :) jednak natura ma swoje sposoby na instynkt macierzynski i powiem Wam ze tak siedzie i sie wzruszam bo to byl taki realny sen ze jeszcze sie nie moge otrzasnac :) juz bym chciala ja miec na rekach...
    co do tego pracoholizmu to powiem Ci ze ja wcale nie musze miec blyszczacego domu ja to teraz z nudow robie bo jak praowalam cale dnie to taka padnieta bylam ze cokolwiek zaczynalam ogarniac przy sobocie a tak w tygodniu to gosci raczej nie zapraszalam :D chyba ze chcieli posprzatc na ochotnika :P no ale milo dla odmiany miec czysto w poniedzialek i we wtorek i srode :P haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 08:26

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziekuje Agata za komplement, kazdy dzien z baby uczy czl czegos nowego
    z tymi goscmi sprzatajacymi na ochotnika to super idea ;--))))))))
    ja tam sprzatam jak mala spi, i trzeba wyczaic ten moment ze nawet hoover jej nie przeszkadza, tu mam mala powierz 60m2 wiec raz dwa idzie obskoczyc z mopem i rura
    staram sie co 2/3 dzien clean, wiadomo obsesja by baby mialo czysto
    w pokoju baby to myje w kuckach, mam hopla tu by bylo dokladnie raz za razem i szlo z podlogi jesc ha ha ha
    fakt kurzy sie w PL duzo wiecej bo niska wilgotnosc powietrza wiec wipesy w ruch, na szcescie nie ma duzo mebli
    a pisac umiem juz w ok tempie 1 reka w 2ej baby inaczej sie nie da jak chwilke posiedzi na kolankach spokojnie a do tego nada zrobic pare x ladnych podejsc
    czekamy na newsy od AniLewe, pewnie juz sa z Synkiem w domu , bizi na full z pamperkami i cycem/butla oraz kolysaniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 11:22

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ps co do sterylizacji czesci laktatora do powinnien wszedzie byc doplyw pary wiec czesci na max rozmontowane i otwarte

Wiem ze rozmontowany Limerikowo- tylko czy pojemnik do ktorego wtykasz czesci musi byc zamkniety korkiem czy nie:)

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala dzis mnie zmasakrowala od srodka musze przyznac- maz 2 nocki byl w pracy wiec sie chyba za tatusiem stesknila- bo jak go dzis uslyszala tylko jak wstal to rozkopala sie jak maly dzikusek i zumbe uprawiala mi w brzuszku z godzine. Az mnie wszystko w srodku bolalo i dostalam mdlosci. Dopiero mi teraz przeszlo:/

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja tam wietrze all czesci laktatora
    a Twoja mala czytam ze tancerka bedzie jak trza, a moja tez tak miala ze od 20 tyg plus reagowala rano na glos meza jak pierwszy wstawal i zegnal mnie idac do job, takze odruchy ma Malenstwo jak najbardziej prawidłowe

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej Domi to ci się kickboxerka trafiła :) ja od paru dni czuje jak mnie po pęcherzu kopie,ni to ból ni to dyskomfort ale juz coraz mocniej i mocniej...az strach sie bac co bedzie jak mi żebra poobija..ale niech kopie przynajmniej ja nie szaleje ze jej nie czuje bo miewalam i takie dni kiedy nie pamietalam czy sie ruszala i w panike wpadalam...

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż pogoda nie byla sloneczna ale i tak bylo bardzo cieplo :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1915f9a62e5d.jpg

AgataP, Domi IRL, Limerikowo, jaszczurka, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina super brzusio! Pieknie wygladasz!

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Ewelina super brzusio! Pieknie wygladasz!
    Dziekuje :*

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam weekend Wam mija?

Ja sie chwalebrzucholem z 36 tyg-jutro zaczyna sie 37y a tydzien potem ciaza donoszona:))

2cmoec3.jpg
    symjvr.jpg

AgataP, jaszczurka, Limerikowo, Ewelina.Irl, aNiLewe, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ale super Ci w tym kolorze ! :) u nas siąpil deszcz caly dzien a teraz pod wieczor slonko wyszlo troszke, gosci mam dzis wiec troszke sie nagotowalam w kuchni i teraz odpoczywam przed tv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 20:31

Domi IRL lubi tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny brzuszki pieknie :)

Nie bylo mnie troszku musze nadrobic Dozo wyjaduw do szpitali.

W poniedzialek bylam z synkiem w szkole 6h nauki o jego pompie insylinowej.
    Ze szkoly tylko do tesco na Wiltona do toalety a tu zonk krwawie.
    Wiec co szybko do CUMH nieszczesnego.
    Zrobilu USH KTG wszystko Ok ja na te wiesc ucieszona bardzo.

A tu nagle w czwartek poznym popoludniem brak kopniakow mojego malutkiego.
    jakos przelezalam noc w niepokoju.
    I na deugi dzien pendem do GP na czeka tetna Dopplerem.
    GP sprawdzil i tetno 138-146 prawidlowe ale wysylal mnie do Cork.
    Przyjechalam do domu zadzwonilam do CUMH i mowie jak jest sytuacja no i Midwife mowi mize nie ma co sie stresowac zejsc cos ziemniego albo wypic i cos slodkiego z tym drugim to u mnie zle bo nie przepadam za slodyczami:(

Ale dla mojego skarba wszystko, i kazala zadzwonic po 2h oddzwonilam po prawie 3h i dalej nic nie czulam i brzuch twardy jak kamien.
    WIec powiedziala zapraszam do NAS.
    Przyjechalam dlugo nie czekalismy 2h pozniej USG i KTG 1h
    Byl lekarz ktory przymowal mnie w Pniedzialek i zrobil wielkie oczy.
    KTG wyszko skurcze co 15minut takiegosyc spore bo do 60.
    USG dobre w ocenie lekarza duzo wod ale nie za duzo dzuo ruchow ktorych ja nie czulam :(

No i Padlo slowo sterydy w zaszczyki na juz na rozwiniecie sie pluc malego i zostaje pani na jedna noc, na drugi dzien znowu 2 zastrzyk a i powtorzymy KTG 2 razy w nocy.

No i zastrzyki masakryczne posladki to mnie jeszcze bola.
    Poda KTG lezalam 2.5h bo malego tetno zanikalo do 80 i wracalo.( co mnie bardzo zmartwilo)
    No i wreszczie powtorka USG maluszek wazy 2700g no to po tych sterydeach do koca tyg bedzie 3000g .

No i dzis do domu wyszlam, bylam jedna noc.
    No i w Poniedzialek musze dryndac i wizyte bukowac na ten przyszy tydzien.

A najwazniejsze, ze ruchy wrocily.
    W poniedzialek maly byl ulozony na dol glowa wczoraj juz do gory dzis znowu na dol i dziwne, ze ja tych jego fikolkow nie czulam.

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka trzymajcie sie tam mocno z malenstwem
    ok ze ktg i usg mialas robione
    ruchy sa b wazne i nada je czuc pare x na dzien w poznych tyg ciazy jak Twoje
    wiadomo ze baby moze spac ale nie caly dzien czy dwa i nada szybko reagowac dla jego dobrostanu
    szkoda ze pupa tak mocmo CIE boli po zastrzykach, wspolczuje,na pewno wytrzymasz dla Dzieciatka

czytajac Twego posta o irl podejsciu cholera wlosy staja mi deba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 23:05

jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerkowo to jeszcze nie konice zastrzykow teraz seria Vitamny B12 bardzo nisko ponizej norym i wramie 6 zastrzykow zelaza to juz garsciami jem bo nic nie idzie do gory wrecz odwrotnie spada.

A to jo 33 Tydzien Ciazy :)

l5o3g.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2014, 23:16

AgataP, Domi IRL, aNiLewe lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ