X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mierzyłam sukienki bo jutro mam mala imprezke (nienawidze zakupow pod tym wzgledem jestem straszna chcialabym zeby wszystko co mi pasuje bylo od razu przy wejsciu oznaczone wielkim znakiem ;) )
    doszlam do wniosku ze z przodu jeszcze moge kogos poderwac ale z boku to juz nie ma szans :) ha !

4kz3i0.jpg
    2hnn8ts.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 19:46

Limerikowo, jaszczurka, aNiLewe, Ewelina.Irl, Domi IRL lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ale jestes laska!!
    dobre z tym podrywem, usmialam sie ;--))))))))))))))))

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze srodkow do mycia po porodzie stref intymnych to polecam gel z lisci kory debu Joanny, byc moze tez w pl sklepie maja
    np w szpitalu na Polnej w Poz byl w laz do dyspozycji ;--))

rzadze dzis z tesciem, tesciowa pojechala na klasowe party
    mala robi slodkie chrr wiec byl czas na mopa, zelazko i now net, oraz spokojny podwieczorek - spory luksus mowie Wam
    po 8 lasek, do czw maja byc upaly dalej
    w pt jedziem po buty, lampasy i kapelusz do plaza shoopping centre na chrzest malej 27lipca, tatus na chrzest zleci ;--)), sukienka jest po kuzynce wiec 1en wydatek mniej, na pampery bedzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 16:42

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Agata mysle ze z boku tez by sie nie jeden nie oparl :) fajna z ciebie babka (az pozazdroscic) :))

Limerikowo to rozkoszuj sie wolnym (czytaj prasowaniem, mopowaniem), az sie doczekac nie moge :P

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny,nie ma to jak pozytywne nastrojenie się na forum :) zdaję sobie sprawę że za miesiąc będę drzwi w domu poszerzać ale co tam sukienki kupuje byle z elastycznych materiałow były :P, dzis zakupilam pierwszy ciazowy ciuch legginsy w H&M ,zadowolona jestem bardzo mimo ze wyglądam jak mini Obelix z tym stanem pod piersiami :) właśnie z kina wróciłam z nowych Transformers,powiem Wam 3 h w kinie w ciaży czy nie w ciąży to jest katastrofa,szkoda że nie robią jakiejś przerwy na rozprostowanie tyłka bo te fotele to chyba do tortur mają...
    Limerikowo Ty to masz złote dziecko co piszesz to ona chrrr :) ucałuj ją od nas może bo taka mała a już taka popularna na internecie jest :D
    Musze poszukac tego zelu z lisci kory debu Joanny moze sie przydac nigdy nie wiadomo.

aNiLewe jak się czujesz? jakieś postępy jakieś objawy kochana?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 19:45

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    dzisiaj mierzyłam sukienki bo jutro mam mala imprezke (nienawidze zakupow pod tym wzgledem jestem straszna chcialabym zeby wszystko co mi pasuje bylo od razu przy wejsciu oznaczone wielkim znakiem ;) )
    doszlam do wniosku ze z przodu jeszcze moge kogos poderwac ale z boku to juz nie ma szans :) ha !

4kz3i0.jpg
    2hnn8ts.jpg
    Ja mam taka tyle ze rozowa i na ramiaczka :)
    Slicznie wygladasz :)

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadz ze wszystkie bedziecie mialy takie zlote dzieci, tj czasem spia i 2/3h i wtedy jest szansa na male porzadki jesli ma sie w ogole sile na nie
    raczej jest to ost rzecz ktora przychodzi do glowy
    wiadomo w Pl nizsza wilgotnosc powietrza plus upal i kurzy sie barzdiej niz w Irl, co 2 dzien scieram i "kurza wciaz duza" ;--)))
    to raczej jak baby robi chrr to mama tez i tata, noc nada odespac w dzien he he
    a tam coz jest do roboty, dziecku butla/cyc i pamper plus ukolysanie do snu a samemu tez slodka drzemka/internet/ksiazka i najesc sie tez trzeba na zas i pojsc do toalety
    pisze sie i je na klawiszach tez 1 reka plus robi butle - nowa umiejetnosc swiezoupieczonych rodzicow :--))))))))))))))

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bryka juz czeka :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/15de7d7e1627.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2fdfeef77be3.jpg

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina fajna ta bryka :)

Limerikowo widze multitask pelna parą :)

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    Ewelina fajna ta bryka :)

Limerikowo widze multitask pelna parą :)
    W mather care jest promocja nie tylko na te bo jeszcze 4 kolowe . Nam sie ten spodobal . :)

AgataP lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    multitask to jeszcze i Was czeka, zreszta kobiety sa zawsze multitask
    fajna bryka Ewelina ok ze z gondola , male musi lezec na kergoslup prosto, fotelik jets na max 2.5h bo jest ucisk na klatke piers maluszka zly
    my tez uzywamy gondoli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 17:55

Ewelina.Irl, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    multitask to jeszcze i Was czeka, zreszta kobiety sa zawsze multitask
    fajna bryka ewelina ok ze z gondola , male musi lezec na kergoslup prosto, fotelik jets na max 2.5h bo jest ucisk na klatke piers maluszka zly
    my tez uzywamy gondoli
    No ale do auta koniecznie musi byc fotelik . Tylko do auta bedziemy go używać i chyba ze na chwile wyskoczymy z auta do sklepu i to wszystko bo na spacerki gondola :) Z gondoli pozniej robi sie na spacerowke . O taki wozek mi chodzilo bo mniej miejsca zajmuje . A tak to gondola fotelik i spacerowka oddzielnie to niewiem gdzie bym postawila

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2014, 17:51

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzień trzeci jak czop odchodzi ale dzis w końcu zabarwiony krwia wiec cos z szyjka sie dzieje. Wczoraj mialam takie bole w nocy ze nie dalo sie kroku zrobić. Dowleklam sie do lozka i przeszły.
    Dzis od rana to plamienie i czop i bol jak na okres także obyyyy skurcze się nasilily i żebyśmy gora do jutra w szpitalu wylądowali ;))

Domi IRL, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    U nas dzień trzeci jak czop odchodzi ale dzis w końcu zabarwiony krwia wiec cos z szyjka sie dzieje. Wczoraj mialam takie bole w nocy ze nie dalo sie kroku zrobić. Dowleklam sie do lozka i przeszły.
    Dzis od rana to plamienie i czop i bol jak na okres także obyyyy skurcze się nasilily i żebyśmy gora do jutra w szpitalu wylądowali ;))
    Trzymaj sie kochana . Oby szybko poszlo :*

aNiLewe lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe no to kochana to juz blizej niz dalej :) juz niedlugo bedziecie cieszyc sie malenstwem super ! trzymam kciuki powodzenia !

aNiLewe lubi tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma zadnych wiadomosci od ANiLewe?? :(

Jak tam Ci sie party udalo Agata?

ja dzis po wizycie. Mala lezy w poprzek z glowa po prawej stronie tak jak caly czas. Pani doktor powiedziala- cytuje '' Ja nie wizdze zeby to dziecko sie juz obrocilo, utknela w takiej pozycji''.

Jutro mam jeszcze wizyte w szpitalu zobaczymy co tam powiedza- czy odrazy zapisza cesarke czy kaza dalej czekac.

Pozatym zaczelam macierzynski. Musze przyznac ze w pracy mialam super weekend wszyscy byli tacy kochani- w piatek przyznali mi nagrode i dostalam gratulacje i zyczenia powodzenia od wielkich szefow- czego w zyciu sie nie spodziewalam.

A w sobote zrobili mi przyjecie niespodzianke w srodku dnia- taki maly baby shower- balony, wanienka dla malej wypelniona prezentami itp. Musialam sie powstrzymywac zeby sie nie pobeczec na obu eventach.
    Strasznie bylo mi milo- wieceie same jak tojest zdala od rodzinki i przyjaciol z Polski- tak ostatnio sobie myslalam ze nie bede miala baby shower party wlasnie i mi tak smutno bylo. A tu w pracy taka niespodzianka.

W zyciu bym nie pomyslala ze w ostatni dzien pracy bedzie mi przykro wychodzic myslac ze mnnie tak dlugo tam z nimi nie bedzie.
    Teraz sie boje co to bedzie jak bede sama w domu siedziec do rozwiazania.

I juz- juz rycze! cos moje hormony wariuja.

t60z7qg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Domi mi najgorzej podjac decyzje kiedy schodze,albo chociaz skrocic godziny bo juz mi lazenie przez 8h wychodzi bokiem ale najciezej jest sie zdecydowac i juz ,ostatnio wlacze ze soba po pracy marudze ze ciezko a potem i tak ide na full day,myslisz ze cie na cesarke zapisza? a jak sie czujesz z cesarka? wszytsko ci jedno raczej czy nie chcialabys cesarki?dziekuje bardzo impreza ok,jak to na trzezwo bywa nie zebym sie nie umiala bawic bez alko,no ale jest to troszke inne przezycie :) ,Fajnie ze mialas w pracy takie pozegnanie watpie czy u mnie ktos zawracalby sobie glowe takimi rzeczami wiec fajnie musi byc tam u Ciebie :)

anilewe cos sie nie odzywa moze juz cos sie rusza :)

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas w pracy trzeba zgloscic odrazu ze sie jest w ciazy i ok 20 tyg wypisac papiery kiedy idziesz na macierzynski (minimum 3 tyg przed) byla tez opcja flexi hours od 30 tyg ale nie skorzystalam. Ja mialam 12 h zmiany plus nocki. Taki jest u mnie w firmie system pracy.
    Musze przyznac ze ludzi mam swietnych- dlatego mam troszke dolek ze tak dlugo nie bede ich widziec.

Co do cesarki to mi raczej obojetne- kiedys myslalam ze ja to tylko cesarka- jak zaszlam w ciaze to bylo mi obojetne- i nawet bardziej sklanialam sie w strone naturalnego ale w koncu doszlam do wniosku ze nie wazne jak dzidzius na swiat przyjdzie- wazne ze bezpiecznie i w moje ramiona:) obydwie opcje maja swoje plusy i minusy i obydwu opcji troszke sie obawiam- a raczej szczerze mowiac- jestem przerazona wiec na koncu przestalam sie denerwowac i stwierdzilam- co ma byc to bedzie- to w sumie malej decyzja- niech siedzi jak jej wygodnie- nie mam na to wplywu:)
    W sumie tylko cesarki emergency bym nie chciala- wiec juz wole planowana.
    Moj maz to nawet twierdz ze to dla nas bedzie lepiej z nasza praca- bo sie balismy zebym w srodku nocy nie zaczela rodzic jak go nie bedzie:)

Zobaczymy co powiedza jutro:)

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Domi ze taki fajny baby shower sprawili Ci w job, wanienka z giftami to jest to ;--))
    ja bede miec baby shower jak wroce na pocz sierp do Irl to robie party dla mych girls z job
    a mysle ze nawet jak cc to dojdziesz do siebie dosc szybko jak moja swiadkowa,
    36 tydz to jest jeszcze szansa 2 tyg moze sie dziecko przewroci glowa w dol jednak
    wez z domu do szpitala mala poduche przyciska sie ja, do brzucha jak kichniesz lub ba,czek i zalagodzisz w ten sposob bol rany pooperacyjnej
    mi ok mala poducha sie sprawdzila pod glowe w szpitalu plus "lotniczy" kolnierz na szyje i do lezenia i do siedzenia

AniLewe mysle o Tobie i by poszlo dobrze dla Was i raz dwa, chyba masz juz silne skurcze skoro nie mozesz chodzic, czas dzidzi juz na swiat przyjsc :--))

a tak w ogole co za szalony dzien dzis
    gdybym maiala juz passa to mala pod pache tj do fotelika i na airport, tu szalony upal, w mieszk 1en termometr pokazywal 27 a 2gi 29, wkurzyc sie idzie, czl spocony jak mysz a kapie sie co dzien, wentylator chodzi i niewiele daje plus nada pilnowac by dziecka nei zawialo i samemu sie schlodzic nie mozna bo mala zmeczona tym heat wavem i marudna cale popoludnie do 7pm wlacznie
    w koncu obie od tego noszenia i trzymania grzalysmy sie jeszcze cialkami nawzajem, ulga bylo polozenie sobie mokrego recznika na nogi, czekam az sie mala obudzi bo tez dzis przepocona na full
    po prostu maskara, kolo 9 zlitowanie boskie deszcz i burza, ciut lepiej, wietrze, bo caly dzien zaluzje zamkniete by tego zaru od str polud nei wpuscic, jutro niestety zapowiada sie powtorka z rozrywki pogodowej :--(((((((9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 21:38

AgataP, aNiLewe, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem kochane jesteście ze o nas myślicie.

Wczoraj o północy złapaly mnie skurcze były regularnie co 10min. Trwały do 7 rano. Możecie sobie tylko wyobrazić moje podekscytowanie ze to juz. Mowie do m. Ze trzeba iść spac bo w nocy góra nad ranem będziemy jechać na szpital. O godzinie 7 rano wszystko ustalo. A skurcze były naprawdę bolesne jak dla mnie. Wstałam o 11bo dopiero zasnęłam tak porządnie.
    Dziś to skurcze są to ich nie ma i tak już sie na nic nie nastawiam po tej nocy. Wiem ze i tak to juz blisko ale tak by sie chciało juz utulic swoje maleństwo.
    Dziś dzien 4jak odchodzi mi czop.

Domi wow juz macierzyński. Jak tak dalej pójdzie to prędzej urodzisz jak ja ;)
    Wyobrażam sobie twoje wzruszenie jak ci taka niespodziankę zrobili. Fajny masz zespół w pracy.
    A mala jeszcze sie może obróci. Ciekawa jestem czy ci cc zaplanuja. Ponoc robi sie to w 38tc także czekam na wieści co tam wyjdzie z tego.

Limerikowo takie upały to faktycznie ciężko wytrzymać. Ale cos mówili ze jeszcze dzień czy dwa i ochłodzenie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2014, 22:25

AgataP, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ