X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka to będzie 3chlopiec?

jaszczurka lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kochana No. 3

AgataP, Domi IRL, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to super jaszczurka ze wszytko ok i ze baby boy :) wlasnie mi przypomnialas ze ja tez zelazko musze kupic nowe :)

Ja mam za godzine połowkowe bo moja gin robi w 22tyg czekam na potwierdzenie czy dziewczynka i ruszam na zakupy :D ciekawe czy mi zrobi psikusa i bedzie chlopak tak jak czytalam to wszytskiego moge sie spodziewac na ost usg mowila ze na 70 % dziewczynka ale nasluchalam sie juz takich historii ze czekam na to dzisiejsze badanie jak na zbawienie chcialabym juz na 100 wiedziec czy Nina czy Borys.Narazie mowilam do brzuszka "córeczko na 70% " :P

Milego dnia dziewczyny

jaszczurka, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis jestem szczesliwa mimo ze tradzik niemowlecy dalej na buzce malej, dostalismy PESEL, wiec jutro rano z dziadkiem i wozkiem-mercedesem zwanym jedziemy do paszportowego
    wniosek juz mamy wypelniony i zgode taty na paszport dla dziecka(takie wymogi - oboje rodzicow musza wyrazic zgode), fotki sa zatem nalezy uruchomic procedure na full

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 15:08

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Limerikowo bo inaczej nie wrocicie do nas. Nie wierzę, że mała ma już miesiąc.

Jaszczurka ło matko :P Liczyłaś na dziewczynke?

Agata daj znac jak po połówkowym.

Ja miałam dziś wizytę w szpitalu. Odmówiono mi badania ginekologicznego bo główka nadal wysoko więc nie ma co sprawdzać wg. mojej lekarki. Czekamy w takim razie.

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny potwierdzona dziewczynka :) wszytko ok rozwija się zdrowo i jest ok :)
    pokazała nawet charakterek, lekarka ze śmiechu nie mogła :D tata dumny :P mamy pamiątkowe zdjecie z "fuck'iem"
    pare ciuszków zakupiłam z tego szczęscia,angel care odebrany ide sie bawić :)

24wel4n.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 18:23

Domi IRL, jaszczurka lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh super fota Agata!:) gratuluje dziewczynki!

AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lozeczko zlozone :) Mama happy

hxaf.jpg
    v00g.jpg
    dq0d.jpg

Aga No to ja sie dolanczam do Gratulacji:) Corci :)

Doradzcie mi dziewczyny bo stoje pod znakiem ??

Rok temu kupilismy psa. Ale stoje pod dylematem oddania go juz na Donedeala poszedl.
    I juz telefony sie urywaja. I tak mysle moze wy mi doradzice wiem, ze to mlody pies jest to obecnie moj 2 ale pierwszy byl inny kochany Jamnik a ten masakra wszystko zjada juz chyba koszt odkupienia wszystkich rzeczy co zjadl przekroczyl tysiac euro albo i lepiej mimo tego, ze ma zabawek pelno to koszmarnie wszystko wyciaga z chlopcow pokoi i zjada albo zakopije trampolinem mi zniszyczy wersalke w salonie butow nowych to chyab z 6 par jak nie lepiej.
    Duzo by wymieniac a dzis to przeszedl samego siebie zniszczyl mi w salonie moje kwiaty 3 piekne doniczki juz nie wytrzymalam i na donedeala go wystawialm moze to impuls ale juz wydaje mi sie , ze za duzo tego.
    Leni sie okropnie zamiatam dom po kilkanascie razy dziennie. nie wiem co mam robic.

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my w 34tyg plus 3 dni

6qi9a9.jpg

aNiLewe, jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka lozeczko super.

Co do psa- to ja absolutnie nie pochwalam oddawnaia zwierzat ktore niszcza- to raczej nie wystarczajacy powod tylko pojscie na latwizne. Strasznie mi takich pieskow i zal powystawianych na donedealu. Trzeba bylo sie nad taka opcja zastanowic zanim sie pieska wzielo ze moze niszczyc, albo poswiecic mu wiecej uwagi przy wychowaniu i szkoleniu to moze by tego nie robil.
    Moje pisaki tez niszczyly ale jeden wyrosl a drugi zostal oduczony.

Nie rozumiem jak mozna oddac czlonka rodziny z takiego powodu.

Moje osobiste zdanie- bez urazy!

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Domi Nie wiedząc że mamy takie same zdanie trochę się zdenerwowalam czytając twój post jaszczurko.

Przyjmując zwierzęta do domu staje sie ono członkiem rodziny. A jak dziecko będzie wszystko psulo to tez pomyślisz o oddania do osrodka? Przepraszam za porównanie ale ciężko mi zrozumieć.

Poradz sie trenera psów na pewno pomoże tym bardziej ze to młody psiak.

Domi ale rośnie brzuszek ;)
    Agata no tylko sie cieszyć i kupować różowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 19:52

AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNilewe z tym porownaniem to troche przesadzilas az zabolalo ;( ( jak mozna tak porowanc dziecko do psa )

Dziecku wytlumaczysz a psu raczej nie .

Jak juz zuwazylyscie to pytam o to Was a wszczegulnosci te co maja psa dwa podkreslilam to ze to juz drugi pies tamtego mialam lat 15-t i jakos bylo inaczej niz z tym wiec nie byl to zakup nie przmyslany poprostu inny pies.
    Domi uwagi to moj pies ma chyba wiecej niz kazdy inny codzenne wwyjady na plaze po 45 minut i oprucz tego jet caly dzien w ogrodzie. Domi ty masz swoj dom a ja wynajmuje i najpierw wlascicelka sie zgodzila a teraz posioczy ze pies to ze pies tamto. Wiec sie pytam bo chyba niek tmnie nie zrozumial jesli odddac to odddac a jesli nie to jak odluczyc psa pytam te z was co maja pupila w domu.

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka polecam trening dla psa ,znajdz trenera i pies w mgnieniu oka zmieni zachowanie i Ty i Twoja rodzina nauczycie sie go kontrolowac i uczyc,moj pies to byl diabel wcielony ale ja od dziecka mialam zwierzeta w szczegolnosci psy a moja mama ma swietna reke do psow i wiele mnie nauczyla ,poskromilam moja suczke w mgnieniu oka i pies jest opanowany ale trzeba byc cierpliwym i przygotowanym na wykonywanie niektorych czynnosci codziennie po pare razy ,wystarczy tylko pare lekcji w szkole dla psow i zobaczysz jaka roznica! kolezanka teraz wlasnie oddala amstafke do takiej szkoly i jest wniebowzieta a tez byla zalamana. Wystarczy nagroda i klikacz i pies jest zupelnie inny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 20:11

jaszczurka, Domi IRL lubią tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego napisałam przepraszam za porównanie. Ja psa mam. Mieszka u rodziców. Stąd moja odpowiedź. Niezrozumienie.

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram podejscie Ani Lewe w pelni- sorki Jaszczurka- ale tak to wyglada. My mamy swoj dom ale poki wynajmowalismy nie bralismy psa bo wiedzielismy ze moga byc problemy jesli bedzie niszczyc. Takie rzeczy rozwaza sie zanim przygarniesz zwierzaka.

Ja radze technike ''claim'' pies musi wiedziec ze rzeczy sa twoje wtedy nie bedzie nic tykal ani niszczyl.
    Jeseli np gryzie krzeslo- stawaj przed krzeslem zastawiajac mu droge- nie patrz na niego. nie mow do niego nie dotykaj. Jak odejdzie to odchodzisz tez, jesli on stoii ty musisz czekac az on sie podda.

Sprobuj tez dawac pisakowi kije do gryzienia jak wychodzisz to bedzie mial sie czym zajac. I jak wrocisz nie witaj go dopoki nie sprawdzisz ze w domu nic nie jest zniszczone, jesli nie jest- pochwal jesli nie, skarc. Powinien szybko sie nauczyc.

AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie przyjelo ze pies i kazde zwierze to czlonek rodziny ale utrata blizkiej osoby a psa to chyba co innego wiec ja nie porownoje psa do czlowieka choc wiem ze tez ma uczucia. Miala jamnika dzis prawdzilam w ksiazeczce ile mial dokladnie lat 16-ie moje kochane malenstwo tesknie z nim. I zawsze powtarzalam ze nie uspie psa sam niech odejdzie ale to co sie z nim dzialo 2 tygodnie przed uspieniem to sobie nie wyobrazacie nie mial sily wstawac chodzinc to juz nie wspomnie nie pil tylko na kroplowka i zastrzykach :( zeby utrzymac go przy zyciu.
    A piesek ktorego mamy nie dosc ze jest nieposluszny jest agresywny nie pamietam ale z 1,5 miesiaca temu ugryz mojego syna w krtan. Dotego jest zazdrosny ja M bawi sie z chlopcami.

Ogolnie zlozylo sie duzo czynnikow do mojego kroku i mysli wyswienia go na donedeala:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 22:05

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W momencie kiedy pies ugryz twojego syna juz powinniscie zwrocic sie do trenera o pomoc.Ja pracuje z psami ktroe sa uznane za agresywne i nigdy nigdy nigdy nie ugryz mnie pies,czesto zdarza mi sie lapac psy na ulicy (ostatnio w tamtym tyg,mina ludzi widzacych kobiete z brzuchem biegajaca za psem-bezcenna) i wszystko o co chodzi to podejscie do psa,nie mozesz zostawic psa samego sobie musisz go trenowac i uczyc i wtedy wszytstko bedzie tak jak powinno.Ja pracuje w Limerick Animal Welfare i juz az za duzo naogladalam sie biednych porzuconych psow bo ludzie nie potrafili sobie z nimi poradzic,pomysl ty oddasz psa komus z donedeala ale on juz nie pofatyguje sie zaprowadzic psa do trenera i poprostu go wyrzuci na bruk...przykro mi taka jest rzeczywistosc,niestety potem z takimi psami ladujemy my ,wolontariusze,pracownicy schronisk i weterynatrze jezeli pies ma szczescie ,jezli nie to potraci go auto i zdechnie w rowie albo umrze z głodu albo znajdzie go jakis scumbag i wystawi jako przynete do walk...prosze Cie sprobuj treningu dla psow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 22:29

Domi IRL, jaszczurka lubią tę wiadomość

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie troche dziwi ze piszesz teraz dopiero ze dziecko ugryzl a wczesniej wspominalas jako powod- zjedzone doniczki...
    To troche roznica.

Pies ma inteligencje malego dziecka ok 4 letniego trzeba tylko wiedziec jak z nim postepowac, a psie zachowanie jest odzwierciedleniem bledow w wychowaniu przez wlasciciela niestety. Udaj sie do specjalisty - pewnie nawet sama nie jestes swiadoma co zle robisz- a jesli ugryz dziecko to znaczy ze hierarchia w domu jest zaburzona i nie zna swojego miejsca a to mozna skorygowac napewno.

Bardzo duzo ludzi bierze psa rasy ktora jest trudna do ulozenia albo dominujaca bo im sie podoba jak pies wyglada, a potem sa problemy.

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to myśle ze mój pies do lepszej rodziny trafić nie mógł.
    Domi pisze bo był to co prawda jednorazowy wybryk i chyba z 2 miesiące temu juz nie pamietam dokładnie.
    Zmiana tematu dziewczyny i tak chyba nie miała by sumienia go oddać. Człowiek za bardzo sie zzyl a i dziękuje Aga za rady. Domi tobie rownież.

Atmosfera w rodzinie juest dobr Domi bo tak jak pisze jest to nie moj pierwszy pies.

Chyba sie dzisiaj przepracowalam wszystko mnie boli jajniki chyba najbardziej.
    A i plecy sie nasiliły bardziej :( umrę chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2014, 23:26

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny co tam u Was dzis? napiszcie mi czy bierzecie witaminy?
    Ja biore pregnacare z omega bo moja gin mi poleca ale ostatnio rozmawialam z kolezanka i ona mi powiedziala ze przez te witaminy dzieci rosna do niewiadomo jakich rozmiarow i one wcale a wcale potrzebne nie sa,nie wiem co mam o tym myslec.

jaszczurka lubi tę wiadomość

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ