X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ja nie bralam witamin w 2-ej ciazy i synek sie urodzil 3950 wiec nie wiem od czego to zalezy ale powiem Ci ze wyniki mialm bardzo dobre HB perfekcyjna a teraz lykam co sie da ostatnio jak byma w pl to zakupilam za polski juz do kona ciazy .
    A po tym omega to mi sie rybami odbijalo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 10:43

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    czesc dziewczyny co tam u Was dzis? napiszcie mi czy bierzecie witaminy?
    Ja biore pregnacare z omega bo moja gin mi poleca ale ostatnio rozmawialam z kolezanka i ona mi powiedziala ze przez te witaminy dzieci rosna do niewiadomo jakich rozmiarow i one wcale a wcale potrzebne nie sa,nie wiem co mam o tym myslec.

Ja nie biore- po pierwsze bylo mi po nich niedobrze a po drugie moj lekarz powiedzial ze nie trzeba jesli sie dobrze odzywiasz. Poradzil brac jesli zauwaze ze np skora, paznokcie lub wlosy sie pogorszyly wtedy znaczy ze dziecko zabiera ode mnie i moja dieta nie rekompensuje i wtedy trzeba uzupelniac.

Teraz zaczyma zelazo lykac- wlasnie mi sie przypomnialo ze nie bralam juz z tydzien:/

t60z7qg.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi ja mam HB bardzo niska cala ciaze 9.6 bylo najmniej a przed ciaza oddaje krew co 3 miesiace o bylo nawet 15 a teraz polecialo i powiem Ci ze biore non stop o podskoczylo tylko do 10.1 Wiec lykam witamini tez z zelazem :)

Ale tak jak mowisz , ze jesli lekarz powiedziel , ze nie ma potrzeby to ja tez bym nie brala :)

Pozdrawiam.

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny ,no wlasnie po tych omega tez mi sie tak ryba odbija ze kosmos.wyniki mam ok wiec zobacze jakie teraz przyjdzie zelazo i magnez i zostane tylko przy nich chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 23:07

jaszczurka lubi tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga tych omega 3-6 to juz juz na nie patrzec nie moge.
    Ale powiem Wam , ze moje chlopaki pija tran Mollers dzien w dzien.

AgataP lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore Femibion Classic i przez pol ciazy Natal z kwasami omega.
    Zaczełam je brac na pol roku przed poczeciem, caly okres staran. Jak urodze to sie okaze czy takie duze dzieci to po witaminach. Oby nie :)

Wczoraj mialam mega bolesne skurcze przez 40min tak kolo polnocy. Oj mowie wam bolalo. Chociaz z nas teraz to tylko Jaszczurka rodzila to wie, jak to boli.
    W kazdym razie sadzilam ze sie zaczyna, ale ustalo. Teraz znow cos po malu zaczyna bolec a jutro mam termin.

3majcie kciuki zebym juz dlugo tak nie chodzila :)
    Agata probowalam dzis Agnel care i jestem zadowolona jakoscia dzwieku. Bylam na gorze, maz na dole w salonie i super slychac. Jutro moze wyprobujemy mate oddechu. A nie, jutro to mam zamiar rodzic hehe :PPP

AgataP, jaszczurka, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe życzę szybkiego rozwiązania jak najszybciej :)

jaszczurka, aNiLewe lubią tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe wrote:
    Biore Femibion Classic i przez pol ciazy Natal z kwasami omega.
    Zaczełam je brac na pol roku przed poczeciem, caly okres staran. Jak urodze to sie okaze czy takie duze dzieci to po witaminach. Oby nie :)

Wczoraj mialam mega bolesne skurcze przez 40min tak kolo polnocy. Oj mowie wam bolalo. Chociaz z nas teraz to tylko Jaszczurka rodzila to wie, jak to boli.
    W kazdym razie sadzilam ze sie zaczyna, ale ustalo. Teraz znow cos po malu zaczyna bolec a jutro mam termin.

3majcie kciuki zebym juz dlugo tak nie chodzila :)
    Agata probowalam dzis Agnel care i jestem zadowolona jakoscia dzwieku. Bylam na gorze, maz na dole w salonie i super slychac. Jutro moze wyprobujemy mate oddechu. A nie, jutro to mam zamiar rodzic hehe :PPP
    Ojej kochana bol to jest niesamowity tym bardziej, ze porody miałam bez żadnych wspomagaczy:)
    Typy epidrual czy gaz.
    Ale na widok dzidzi zapominasz jaki był to bol.
    I ze szczęścia ze dałaś nowe życie bol sie nie liczy. Ale z tego co wiem to w IE nie
    Nacinaja krocza tak jak w PL wiec jest ryzyko popękana i długiego szycia nie gola tak jak w PL i nur ma tu lewatywy.
    Nie wiem może na życzenie cos wykonują dodam, ze pierwszego synusia rodziłam w PL.
    Poczęty w IE ale wszystko było to za nowe i postanowiliśmy, ze zajdę do polandi.
    Nic kochana trzymaj sie i kukaj czy czasem nie krwawisz bo ja zaczęłam krwawic i za 12 h był mój skarb na świecie.

Jeszcz raz powodzenia :)

aNiLewe, AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mnoge potwierdzic to nacinaja tylko jesli trzeba
    znieczulenie bez problemu jakie sie chce t.j. z dostepnych
    nie gola ani nie robia lewatywy, wrecz powiedziala polozna zeby nawet w domu nie probowac bo mozna sobie problemow narobic.

Dzieki za dobre slowa :)

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj z tym znieczyleniem to bym sie spierala koleżanka rodziła i miała skurcze i powiedzieli ze juz jest za pozmo na epidrual wiec mie wiem jak to u nich tam jest i chyba zależy na jakim etapie jest akcja porodowa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 11:40

Limerikowo lubi tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj zapomnialm Wam powiedziec ze po porodzie warto sie zopatrzyc sie w Tantum Rosa
    Bardzo dobre do podmywania krocza po porodzie jesli ktos rodzil naturalnie przyspieszaja gojenie naprawde polecam :)

Milego dnia dziewczyny.

Mi juz sie dzien zaczol w stresie Mamuni moja Kochana ma czestoskurcz serduszka wlasnie siedzi w osrodku zdrowia i czeka az jej kroplowka zleci jesli sie nie poprawi to nie to szpital.
    Zwarjuje chyba tu z niepokoju.
    Czego najbardzoej nie lubie to tego, ze czlowiek daleko i jak potrzebyje cie bliska osoba pilnie nic nie mozesz zrobic jeszcze teraz w moim stanie to juz wogole.

To jest ta bezradnosc:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 12:53

ukdyj44j93kc68pw.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bede miala paczkę z polski gdzieś za 2-3tygodnie. Nir wiem czy wtedy warto też jeszcze zamawiać tantum rosa czy juz ze dwa tygodnie po porodzie to późno?

Z tych lepszych wiadomości czop mi zaczal odchodzić.

Domi IRL lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To juz chyba za pozno to w pierwszysch dniach sie przydaje tak do 2 tyg. po :)

A ja dzis mialam tel z CUMH byslalam, ze sie przewroce.
    Dzwonila Pani i powiedziala, ze mam pilnie powtorzyc bo PLT plytki krwi mam zanizone.
    Ale nie wiem co oznacza skrot FBC nie wiem czy to nie full blood test oswieccie mnie.
    I dziwi mnie fakt, ze wyniki milam robione 25 czerwca i PLT mialam 121 (140-440)
    i teraz 1 ipca w CUMH ale mi nie podala ta Pni wyniku tylko powiedzial ze trzeba powtorzyc.
    Jutro mykam do GP bo jest to dlamnie kpina, ze wyniki robione 2 tygonie temu nikt sie nie zainteresowal ze PLT nisko.

isty koszmar :(

aNilewe trzymaj sie powodzonka :)

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane ja wczoraj dostalam plamien niewielkich . Dzis w szpitalu zrobili mi wszytskie badania usg , szyjka i wogole wszystko bylo dobrze . Ale zastrzyk na konflikt serologiczny sie nie przyjol i znow dzis go dostalam mam duzo leżeć nie dziwgac nie robic duzo w domu .
    Tak wiec łóżko .
    Dzis znow potwierdzili dziewczynke :) Na szczescie ze z mala wszystko dobrze :)
    Bryka juz stoi w sypialni w kartonie
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/9a9813d3dc15.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 20:29

jaszczurka, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ewela oszczedzaj sie bo jeszcze dluzo czasu przed Wami niech malutka siedzi jak najdluzej :)

Wozio pierwsza Klasa :)

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam do pielegnacji po porodzie laktacyd, do nabycia w pl sklepie, u mnie ok sprawdzil sie po porodzie
    a nie nakrecajcie sie tak tym bolem porodowym dziewczyny, do wytrzymania a gaz to sciema bysiena oddechu lub czym kolwiek skupic troche oderwac od boli porodowych a fakt baby jest ogromna nagroda

jaszczurka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowilam Limerikowo ze gaz to zajecie dla rak istna podpucha hahah ciekawe kto sie dal nabrac :)

Laktacyd to jak sie nie myle to plyn do higienny intymniej.

Ja tam zostane przy tantum rosa.

ukdyj44j93kc68pw.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniLewe- powodzenia. Informuj nas jak dlugo dasz rade a potem juz na zdjecie malucha czekamy.:)))

U mnie dzis w pracy twardnial mi brzuch i takie mialam bole w pachwinach klujace od czasu do czasu- bardzo nieprzyjemne. Juz sie smialam ze skoro w niedziele moj ostatni dzien to pojde do domu i po tygodniu z nudow urodze- strasznie sie smiali ze mnie.

W po Gp we wtorek Szpital- zobbaczymy co powiedza.

Milego wieczorku

t60z7qg.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od lat uzywam laktacydu. Szybciej nie dam rady dostać tantum rosy wiec sobie odpuszczę.

Nie sądziłam ze gaz ma za zadanie znieczulic ale myślę że sam fakt skupienia się na czymś konkretnym może tu duzo pomoc.

Jaszczurko powtórz badania. Może akurat te wyniki beda inne każdego dnia stad 5dni różnicy i juz coś nie gra. Go ci na pewno wytłumaczy.

Domi zobaczysz na początku zawsze jest duzo roboty. Jak juz masz wszystko gotowe to i tak jeszcze nie raz poukladasz ciuszki w komodzie itp. Także nie martw sie z nudów raczej nie urodzisz ;))

Ewelina jak bryka jest to zostało czekać na córcie. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 22:27

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej anilewe to trzymam kciuki :)
    ewelina fajny wozek

ja tez uzywam tantum rosa przed ciaza pomagal mi na infekcje i podraznienia wiec zaopatrzylam sie w mega zapas :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2014, 14:45

jaszczurka, aNiLewe, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

‹‹ 50 51 52 53 54 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ