jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry .
Jaszczureczko trzymaj sie kochana
Pieknie wygladacie z brzuszkami
Kurcze dzis mam tak brzuch napiety i boli mnie w dole brzucha .
Może dzidzia sie przekreca glowka w dol ?
Bo na ogol jest ruchliwa ale dzis bardziej .
A wy Mamcie jak sie czujecie ?
Milego dni kochanejaszczurka lubi tę wiadomość
-
No dziendobry.
Ja dzis tak srednio spalam- budzilam sie co chwila, strasznie bolalo mnie w pachwinach przy przekrecaniu sie na drugi bok, wstawalam siku ze 3razy i jakis taki ciezki ten brzuch mi sie wydawal, klolo mnie w szyjce przez jakis czas i bolala mnie ta kosc spojenia lonowego.
Nie wydaje mi sie zeby mala sie przekrecila albo cos ale jakos tak dziwnie.
Myslicie ze na nastepnej wizycie zrobia mi KTG? wogole jak tu sie KTG nazywa?? -
jaszczurka wrote:Limerkowo to jeszcze nie konice zastrzykow teraz seria Vitamny B12 bardzo nisko ponizej norym i w ramie 6 zastrzykow zelaza to juz garsciami jem bo nic nie idzie do gory wrecz odwrotnie
Jaszczurka no szkoda, ze masz slabe wyniki na koncowce, bo baby wciaz rosnie i potrzebuje ok levela wit i zelaza
sprobuj moze diete uzupelnic 2/3 w tyg w buraczki one ok podnosza hemoglobine, a wit B comnplex bralam w tab na wlasna reke, bo wyniki tez wykazaly dolna granice normy -
Domi IRL wrote:No dziendobry.
Ja dzis tak srednio spalam- budzilam sie co chwila, strasznie bolalo mnie w pachwinach przy przekrecaniu sie na drugi bok, wstawalam siku ze 3razy i jakis taki ciezki ten brzuch mi sie wydawal, klolo mnie w szyjce przez jakis czas i bolala mnie ta kosc spojenia lonowego.
Nie wydaje mi sie zeby mala sie przekrecila albo cos ale jakos tak dziwnie.
Myslicie ze na nastepnej wizycie zrobia mi KTG? wogole jak tu sie KTG nazywa??
mozna czuc i nie czuc jak baby sie przekreca
ja np nie czulam ale moje po 20 ktoryms juz lezalo glowa w dol, dziewczyny na czerwcowkach pisaly z tego co pamietam, ze przekrecenie sie po 30 tyg jest wyraznie i czuc je dokladnie, i nie idzie z niczym innym pomyliic zmiany pozycji w brzuszku przez baby ;--))
KTG to po ang jest CTG (sitidżi)
jest w sumie juz na koniec wskazane by monitorowac dobrostan dziecka, ja tu po 33 tyg w Pl mialam co tydz robione a po 35tyg 2x w tyg
mam nadz ze zrobia Ci scan by stwierdzic pozycje baby
u mej dziewczyny w job byl w Lck maternity hospital niestety przypadek ze miala bole, nie miala rozwarcia i 2x ja odelali do domu jak byl juz porod z silnymi skurczami a dziecko bylo w POPRZEK ulozone i robili szybko cesarke, takze nalegaj na scan jak najbardziej by wiedziec na 100% czy mala jest glowa w gore czy w dolAgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Nie no scan napewno zrobia- ja mam scan na kazdej wizycie teraz nawet u GP tym sie nie martwie- tylko nad tym CTG sie zastanawiam.
No wlasnie tak myslalam ze jakby sie przekrecila to bym raczej wiedziala- napewno czula bym ruchy w innych miejscach- a ja ciagle czyje tak samo i nie mam parcia na pecherz ani nic.
Jakos ogolnie mnie ten brzuszek dzis pobolewa troche, ale mala rusza sie normalnie wiec staram sie nie martwic.
Milego wieczorku dziewczyny.
Ja bede dzis mecz z mezem ogladac:PLimerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczesc dziewczyny co u Was? Mi cos dzis brzuch twradnieje kupilam magnez ale nie wiem w jakiej dawce zaczac brac a do mojej gin dodzwonie sie dopiero we czwartek,jak to u was z tym twardniniem bylo ,mam tez no spe ale nie wiem czy brac czy nie.Na co mam zwracac szczegolna uwage?narazie mialam moze ze 3 4 skurcze na caly dzien ale nie zawsze mam jak odpoczac i sie polozyc bo tak mi gin mowila,a w pracy mam lekki zapierdziel wiec sama juz nie wiem ,moze odpuszcze i wezme offa na tydzien...
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Moj bol przeszedl w dosc chroniczne klocie z lewej strony- takie irytujace - w sumie nie wiem co to- moze jajnik?
Zadnych plamien ani nic, troche wiecej sluzu czystego, mala rusza sie dobrze wiec nadal nie panikujemy i czekamy do wizyty w srode.AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny mam pytanie czy do tego podania o maternity leave musze dolaczyc kopie paszportu koniecznie czy moze byc kopia dowodu osobistego?bo mam tam napisane kopia paszportu ale paszposrt mam jeszcze w dublinie lezy i czeka a nie bardzo mam jak teraz jechac odebrac.
-
Ja dzis kisze w domu, pukam do brzuszka co jakis czas zeby mala obudzic zeby sie wiecej ruszala bo chyba cos wiecej drzemek sobie ucina ostatnio.
Albo kawe wypije- hmm- chyba tak:))
Troche sie martwie ta mniejsza iloscia ruchow ale w necie wszedzie pisza ze to normalne na finiszu- jesli dzidzius ciagle sie rusza tylko mniej.
Nie jestem pewna czy cos nie zaczyna sie powolutku dziac mam takie jakies dziwne objawy- np biegunke od 3 dni, waga stoii w miejscu, mala rusza sie mniej, brzuch mnie troche pobolewal jak na okres, a potem przeszlo w klucie jajnika czy cos- nie jestem pewna- moze to te skurcze Braxtona Hicksa- ale nie jestem wstanie powiedziec czy je mam w sumie:/, plus mam czysta biala wydzieline ktorej wczesniej nie bylo. Juz nawet zapakowalam taka mate pod przescieralo na wszelki wypadek jakby mi wody odeszly:P
Tak mam od 3 dni gdzies. Chyba z nudow urodze wczesniej hehehe.
Jutro mam wizyyte u GP- lista objawow gotowa i pytan, zobaczymy co powie.
AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDomi dzieki za info,musze sie do ambasady wybrac w przyszlym tyg po paszport :)w sumie dobrze to do Ikei zajade
A ty sie oszczedzaj kochana bo to co piszesz to wyglada jakbys powoli zmierzala ku finalowi,poczekaj jeszcze troszeczke dbaj o siebie i odpoczywaj ,no ale w sumie cie rozumiem z nudow to pewnie mozna urodzic a ruchami malej sie nie przejmuj ponoc tak ma byc ze zwalniaja troszeczke nawet na pasku ciazy masz napisane ze jej ciasno,wiec pewnie az tak bardzo brykac to nie ma jak a zreszta juz ja znasz i jakby cos sie bardzo w jej ruchach zmienilo to poznasz na 100proc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 15:59
Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
fakt Domi ze na koncowce ruchy po 30 tyg moga zwalniac, zatem trzeba obligatoryjnkie liczyc je samemu i w razie big ciszy do szpitala gonic we te pedy
szkoda nie ma w Irl opcji regular ktg po 35tyg ciazy, wtedy wiadomo jak sie stoi z ogolnym dobrostanem Baby
w Pl ktg kosztuje 40zl pewnie prywat w Irl 40e i trzeba sie umawiac
u mnie np mala na koniec slabo sie ruszala jak pamietacie byly dosc slabe ktg a baby bylo ok chyba ze wzgledu na spokojny jej charakter po mezu :--))
dzis bylam u kregarza w Poz dyplomowany chiropraktyk i delikatnie usatwil mi plecy, po wizycie mogla sie juz ok wyprostowac (ogromna roznica)plus wzielam od niego tzw pas-sznurowke rehabilacyjna i ok mi tyl podpiera, powtorka z rozrywki ustawiania w czwWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 16:43
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
Agata z magnezow to ok jest aspargin i mozna tez ten z wit B6 probowac na rozkurczenie
jak nie boli b brzucho to ja bym nie brala nospy ale max dawki magnezu one tez dzialaja uspokajajaco na system nerwowy i rozkurczajacojaszczurka lubi tę wiadomość
-
Limerkowo ma racje nie wiem czemu ale ja do nospy jestem uprzedzona
A magnez zazywam 2x dziennie na skurcze ludek w nocy mecza mnie nieraz po kilkanasie razy w nocy.
Jutro na zastrzyk B12 trzeba wyruszyc hehe ( nie nawidze zastrzykow s pierwszej ciazy nie mile wspomnienia za duzo ich bylo )
A tak to na dzien mam ,zelazo, magnez, witamina B12, kwas foliowy, Witamina A+E, Witamina C 500, i komplex witamin dla kobiet wciazy takie zalecenie mam i pic duzo soku pomaranczowego ale takiego gatunkowo dobrego dzis wlasnie na promoci chapnelam 2 butle normalnie jedna 4.5 a ja za 2 dalam 4€
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyczesc dziewczyny co u Was? Ja dzis poszlam do mojej gin miedzy pacjentami bo strasznie mi ten brzuch twardnial i zaczelo mnie pobolewac jak na okres,no ale zbadala szyjke wsyztsko ok twarde i zamkniete,mala ok wszystko jest jak nalezy,dostalam zwolnienie na 2 tyg bo mam odpoczywac ale powiem Wam ze nie wiem czy skorzytam bo jednak kasy mi trzeba ,najwyzej zostane teraz w domu do weekendu i zadecyduje przed poniedzialkiem jak sie czuje,jesli bedzie lepiej pojde do pracy z zastrzezeniem ze w ogole nie mam sie przemeczac,zobaczymy jak to bedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 19:17
Domi IRL lubi tę wiadomość