jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina.Irl wrote:Hej ja jade dzis prywatnie do gina bo sacza mi sie chyba wody w nocy wstawalam co 15 minut z mokra wkladka nie smierdziala moczem na dodatku mokre matki . Moze to sluz a moze wody wiec sprawdzic musze zeby sie nie martwic dam znac po wizycie
Daj znac Ewelina!!!
jeszcze trzymaj kolanka razem ze 2-3 tygodnie:)
Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
A Limerikowo- nie miala mala temperatury- sprawdzalam bo sie martwilam:)
Juz myslalam nawet ze do lekarza polece jak dzis jej nie przejdzie.
Co do wody jeszcze to u nas raczej tez nie to jej spowodowalo bol brzuszka bo my gotowa mieszanke dajemy poki co- taka co tylko przelewasz- Aptamil- i nie trzeba rozrabiac z woda.Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
Ewelina trzymaj sie moze to wody plodowe jesli nie siusiu
mi np chlustnely gdy lezalam w lozku szpitalnym po wypadnieciu balonika Foleya i myslalam ze narobilam do lozka taka duza niunia
No z ta brita to jest pomysl, kranowka wali chlorem rowno, pijemy zawsze butelkowana, a zupa na przegotowanej
Domi obserwuj wyproznienia za plynne byc nie moga bo to bieguna wtedy
a lepszy nr leczyli my na biegune a to infekcja od gardla byla
juz mowie do mamy ze now to nzda lekarza pilnować by do ucha, gardla i nosa patrzal, temp mierzyl.....
To jest lokalna smecta TASECTA 0,5 saszetki do mleka ok rozmieszac trzeba plus eleltrolity tez w aptece i mozna ciut doslodzic by baby wypilo ( w razie czego na biegunke ale the best jest konsultacja gp z malym dzieckiem lepiej nie eksperymentować)
ja przepajam rumiankiem
mysle ze gosci to nie nalezy notowac w dzienniku he he ale moznaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 13:47
Ewelina.Irl, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej dziewczyny a ja dalej piore,piore ,piore...prasuje,piore,piore,piore...
czytam Was teraz i normalnie musze sobie wszytsko notowac co do tych karmien kolek i kupek dzisiaj znowu do szkoly rodzenia,strasznie mi sie nie chce bo nic nowego nie uslysze czego juz nie wyczytalam ,ale moj strasznie chetny zeby sie doinformowac wiec idziemy...trzeba bedzie wreszcie ubrac wyjsciowe spodnie
Ewelina daj znac co i jak !mam nadzieje ze bedzie ok.
A to my dzisiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 15:13
aNiLewe, Limerikowo, juska19, Domi IRL, Krysti lubią tę wiadomość
-
Agatko pięknie ci brzusio rośnie. Fajnie że się twój facet tak interesuje. Dobrze jak oni też wiedzą co i jak
Ewelina nawet jak to wody to jeszcze nic nie oznacza. Ale lepiej gdyby to jeszcze nie to.
Kurcze ja nie notowalam nic więcej poza tym co wymagali w szpitalu ;/
Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
Jak wody odeszly to raz dwa do szpitala taka jest procedura w Pl, bo monitoruja ktg baby, tu pewnie czeka sie na skurcze potem
Ewelina pamietaj ze od potwierdzonego odejscia wod baby powinno wyjsc w ciagu 24h
odejscie wod oznacza zblizajacy sie porod
Agata a masz maly brzuszek, ile baby wazy? A nie notuj na biezaco co bedziemy mogly to Ci podpowiemy a do mnie nr podalam mozna dryndac jak cos nadaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 17:07
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLimerikowo nie mam pojecia ile wazy bo usg dopiero 9.09.te szpitalne wiec sie nie dowiem pewnie ale zaraz po tym ide prywatnie i wtedy sie wypytam co ile i jak z mala .
Zaraz poszukam twojego numeru to sobie zapisze i wysle ci moj i bedziemy sie kontaktowac jak bede potrzebowala pomocy a na pewno bede potrzebowala:)
aNiLewe no niby interesuje sie ale zobaczymy jak zniesie pierwsze zajecia w szkole rodzenia
ide sie szykowac i zaraz jedziemy .Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dobrze dobrze ze chodzicie razem
ja odpuscilam szkole rodz. Ale maz wie jak przewinac mala a jak cos robi przy niej zle to zmywam mu glowe bo mial 9mcy by manual haynesa przeczytac i inne lektury w domu czyli properly przygotowac sie teoretycznie przynajmniej
pani polozna w szpitalu zrobila kurs pieluchowania tatusiom u nas na sali takze zaliczyl a reszty przy mnie sie nauczyl, ja dzialam instynktownie plus mam jakies przeblyski z opieki nad najmlodsza siostraAgataP lubi tę wiadomość
-
hej kobietki :)Ewelina byla u polskiego ginekologa saczyly sie jej wody jednak .. ale teraz wlasnie napisala mi ze jest w szpitalu bo zaczela krwawic i odlecial jej czop czeka na przyjecie i wtedy zobaczymy co dalej
Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ewelina nadal lezy w dwupaku skurcze ustaly plamienia tez takze zobaczymy co dzis lekarz powie ale po badaniu wczorajszym lekarz powiedzial ze juz glowke widac jejku juz sie doczekac nie moge jak zobacze ta kruszynke
Domi IRL, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
ja bym sie bronila rekoma i nogami przed odeslaniem do domu, co to kuzwa ma byc?? za co sie podatki w tym kraju placi??
pamietacie jak Jaszczurke odsylali??
Ewelina powiedz ze nigdzie nie jedziesz i tyle, masz prawo do opieki med i lozka nawet na pare dni i zlozysz skarge do hse, mow ze chcesz rozmawiac z superiorem nursow i tyle
nie ma zartow, Twoje zdrowie i baby
jak wody odeszly i glowe widac, rozwarcie jest znaczy ze porod w trakcie
powtarzam od odejscia wod sa 24h bezpieczne, bez wod koniec bariery dla bakterii i infekcji
niech jelopy irl podlacza oxy na skurcze i tyle
tak to rodzic w domu mozna jak w sredniowieczu bez monitoringu
plus plamienie bylo, nie potwierdzili czy to od czopa?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 12:59
juska19, AgataP lubią tę wiadomość