X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo ale sliczna niunia :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje, dziekuje, wszystkie dzieci piekne sa!

Agata, AniLewe ma racje ze klucia sa w miare normalne, moga oznaczac ze szyjka sie skraca
    jak mnie mocno zaklulo w 30/31tyg to szyjka z 4cm na 2 mi zjechala, takze polecam lezakowanie
    a nie dziwie sie ze w szpitalu nie zglaszaja sie,m alo staffu i bizi baby boom
    plus now weekend, city center w lck zamkniete od 3pm bo kulturalny tydz -festiwal w Lck, takze swietowac he he
    mojego i innych przed 3 puscili z job dzis wczesniej by zdolal autem wyjechac z centrum, i end job na dzis, my z Karolka b happy z tego powodu :--))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 16:31

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Domi jak mała ma płacze tak jak piszesz dokładnie w zegarku, to jest to ani chybi kolka. Nie dziwię się, że mąż zielony:-) Bo kolka wariatka i świętego by wyprowadziła z równowagi.

Limerikowo to nie kolka.
    Wszyscy odrazu mowia'' to napewno kolka'' jesli tylko powiem ze mala placze.
    Mysle ze to raczej niedojrzaly system nerwowy ktory nie jest w stanie jeszcze przetworzyc wszystkich informacji z dnia i odreagowuje w ten sposob.
    Ona nie placze bardzo dlugo- bardziej jest to marudzenie i poplakiwanie i mozna ja uspokoic trzymajac ja na rekach a przy kolce to raczej by sie nie dalo tak latwo uspokoic.
    Dzis np poszla spac bardzo ladnie ale nigdzie nie bylismy w ciagu dnia- oprocz spaceru wiec byla ogolnie spokojniejsza.

Wczoraj w nocy np wogole jesc nie chciala tylko spac. Za topod wieczor bardzo duzo jadla i rano tak samo. Chyba woli sobie w nocy pospac:) Lepiej dla nas.

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytalyscie na grudniuwkach- urodzil sie chlopiec w 25 tyg!?

Masakra!!!
    Boze- trzymam kciuki zeby malemu sie udalo i byl zdrowy. Az sie poplakalam jak czytalam!

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego misia recznie robionego zamowilam u znajomej zdiecie mi wyslala

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc66ef977f1a.jpg

A tu ostatnie focio malej raczki

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4c7279fa4c8e.jpg

juska19, Domi IRL, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL czytalam jejku trzymam kciuki za maluszka musi byc silny tak jak jego rodzice ...

Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siostra super mis oby byl taki w rzeczywistosci :P jeszcze z 3 tyg i zobaczysz sie z mala bo pewnie przetrzyma Cie mala

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie pokazala fige I tyle hehe

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tu przed chwila focia robina

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/233f2cdf0631.jpg

juska19, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ewelina teraz to brzuchol juz na wylocie :)

Musze przeczytac na grudniowkach, 25tydzien to walka o kazdy dzien przypuszczam

A Wasze maluchy tez jak skoncza plakac to jeszcze tak dlugo chlipia? Moj tak smiesznie to robi i zal mi go, ale mysle ze robi tak wlasnie wtedy jak cos przezywa.

W dodatku chyba moje mleko stalo sie jeszcze bardziej sycace, bo malego karmilam na zadanie a on ostatnio nie chce tyle jesc. Wiec mmartwie sie i wciskam mu cyca i co on na to? Wczoraj i dzis zwymiotowal i to znak dla mnie ze jak nie, to nie. Ale nie wierze, ze tak malo mleka mu starcza, wiec musi byc lepsze? Bo przybiera na wadze wiec nie mozna stwierdzic, ze sie glodzi :)

Dzis poszlam na spacer i mysle, a zajde do kosmetyki na brwi i co? Otwieram drzwi do salonu i maly sie obudzil. Troche poplakal. Obudzil sie z glodu i siadlam na krawezniku na parkingu przy aptece i go karmilam. Nigdzie laweczek a ryk byl, trzeba bylo dac. :)

Limerikowo, Domi IRL, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina widac juz ze brzuszek Ci opadl wiec termin juz juz

AniLewe gratuluje inwencji poradzilas sobie nawet na krawezniku z cycem i baby, wiadomo swoje dostac musi

no z tym 25tyg maluszkiem to szok, na pewno zawalczy i bedzie dobrze, takie maluchy to maja sile i wole zycia

a misio super pomysl, b nam sie z mezem spodobal, a teraz bedzie na forum moda na takie misie wlasnie pink i blue, a gdzie go Ewelina wypatrzylas? sliczny po prostu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2014, 10:29

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ewelina widac juz ze brzuszek Ci opadl wiec termin juz juz

AniLewe gratuluje inwencji poradzilas sobie nawet na krawezniku z cycem i baby, wiadomo swoje dostac musi

no z tym 25tyg maluszkiem to szok, na pewno zawalczy i bedzie dobrze, takie maluchy to maja sile i wole zycia

a misio super pomysl, b nam sie z mezem spodobal, a teraz bedzie na forum moda na takie misie wlasnie pink i blue, a gdzie go Ewelina wypatrzylas? sliczny po prostu
    Hej .
    Kochana znajoma robi recznie . Ostatnio wrzucila focie z jej nowym dzielem I odrazu zamowilam u niej tego co wstawilam bo juz jest gotowy I wyslala mi focie :)

a tu jest jej stronka z rzeczmi wlasno recznie robionymi

https://www.facebook.com/smallfactoryofdreams?fref=ts

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki za linka, patrzymy ma babka talent
    super fajne zabawki, żaba zielona z geba to juz w ogole :--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po usg bioder wyszlo ok, ale dr widzi przykurcze, mamy cwiczyc po 5min po kapieli plus nosic mala by pupa byla do przodu a nozki szeroko na zabke, gardlo ok sprawdzone, to nie wiem skad ten sluz w kupce, mamy przepisany probiotyk by uspokoic flore jelit, z czego uspokajac to nie mam pojecia,caly czas full higiena i rak i butli i podawania mleka od poczatku
    oczyw kontrolujemy temp bo czort wie czy to nie infekcja znowu jako biegunka sie objawia
    mowie do meza ze jak sie uspoki flora, ok damy ten probiotyk, saszetka do mleka to puscimy mala na basen zabka plywac i zadnych przykurczy nie bedzie miala, bo juz w wanience zabke wykonuje od poczatku a teraz taka big zabke ze trzeba uwazac na glowe, bo potrafi nia bic w drugi koniec wanienki
    chyba my za mala wanienke kupili na taka dluga girl he he

Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina jak dzis samopopczucie? cos boli? dzidzia kopie do wyjscia?

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    Ewelina jak dzis samopopczucie? cos boli? dzidzia kopie do wyjscia?
    Hej dziekuje ze pytasz .
    Brzuch boli jak codzien taki ciagly bol .
    Twardnieje I puszcza . Mala wczoraj oszalala tak kopala jak by tanczyla dzis od rana tez aktywna . No I taki bol w dole jak by kujacy . Jutro jade na wizyte do gina zobaczymy .

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze mala masz aktywna i ok ja, czujesz
    mozna zaczac odliczanie do cudownego spotkania
    z tym twardnieniem i puszczaniem to pewnie brzuszek sie stawia na skurcze przepowiadajace
    super ze idziesz do gina spr jak tam sytuacja

u nas caly dzien mala maruda, pewnie na zmiane pogode i oczyw tylko na raczkach, dzis na szczescie niedz dzien wolny razem wiec na zmiane uspokajamy jeczenie
    wczor miala taki stres po usg w korytku ze na kolejne przebieranie darla sie jak trza, dzisiaj juz ok choc pewnie jeczy jeszcze po wczorajszym, poszlo w niepamiec prawie to tak jak bratowej po 2im szczepieniu mala Nikola identycznie reagowala, bratowa boi sie 3go szczepienia z 3 iglami brrr, sama bym sie bala
    z tego stresu i darcia odpuscilismy co 2gi dzien kapiel, dzis bedzie juz w wannie jako nagroda, plus sama z nia wskocze by potrzymac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2014, 15:03

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi Ty robisz bioderka? bo cc mialas i to jest w sumie wskazanie
    dzieci, ktore sa pupa do dolu statystycznie czesciej maja dysplazje bioder, szczegolnie girls sa obciazone
    choc teraz np w Pl jest rekomendacja dla all kids na usg hipsow

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Limerikowo oczywiscie ze robimy usg - nie wiem czy ''hipsow'' ale biderek napewno:P.
    Dostalismy juz list ze szpitala z terminem.

W najblizszym czasie mamy tez szczepionke na BCG i wizyte 6 tygodniowa moja i malej, mam nadzieje ze lekarz powie ze wszystko ok u nie w brzuchu i ze bede mogla hula hop zaczac krecic zeby sie brzuszek ladnie umiesnil na powrot.

Zostalo mi 4 kg do wagi wyjsciowej- i nawet zle nie wygladam- tylko jakas taka galaretowata jestem i jakbym za duzo skory miala w talii. Zaczelam uzywac zeli ujedrniajacyh to moze sie polepszy plus cwiczenia to bedzie ok mam nadzieje:)

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 7 września 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest przed porodem dzidzia jest aktywna czy mniej aktywna . Bo rozne sa opinnie ?

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ