X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe
    TAK TO trzecia dzidzia totalna niespodzianka :) nie ukrywam ze na poczatku bylo ciezko sie z tym pogodzic ale teraz hmm nie wyobrazam sobie uslyszec czegos zlego ...
    Mi sie wydaje ze bedzie chlopiec chyba bym bardziej chciala ale jak bedzie corcia tez bedzie super a moj maz mowi wazne zeby zdrowe bylo..
    Powiem wam ze nawet problem z imieniem mamy co chwila zmieniamy hehe dla Juli i Daniela problemu nie bylo teraz poki co utzrymuja sie Adas albo Agatka :)
    Najbardziej boje sie ze po moim ostatnim porodzie moze byc cos nie tak zwlaszcza ze wizyty mam dziwnie jakos bo pierwsza byla w 12 tyg a teraz dopiero w 24 :/ ale chodze co miesiac do gp na sprawdzacie serduszka i wtedy sie tak stresuje ze szok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 09:48

Limerikowo, merida17, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska nie stersuj sie :) wizyty masz normalnie ja mialam pierwsza w 14 tyg (!) druga w 26 a trzecia dzisiaj w 32 wiec normalka ,dzisiaj sie dowiedzialam ze mala glowkowo :) wazy 1959 gram :) wsio ok zdrowa jak kon :)

teraz leze i sie grzje bo strasznieie marzne dzisiaj ludzie porozbierani a ja bym najlepiej kozaki zalozyla i cieple skarpety.

Tez mi sie chce na basen ,Limerikowo zazdroszcze :) super wdzainko dla malej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:10

jaszczurka, Limerikowo, juska19, aNiLewe lubią tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie :)
    Po długiej przerwie ::)
    Mama moja byla u mnie na Dwa tygodnie wczoraj odleciala smutno mi barszo :)

A wiec tak zaczne od poczatku Do szpitala mialam na Poniedzielek na godzine 21-a.
    I o tej godzine bylismy pierwszy zel zaplikowali mi okolo 23-ej nic sie przez 6h nie dzialo rano nastepny okolo 6-ej rano tez sie po nim nic nie dzialo wiec nie podawlai juz 3go ktory mial byc okolo 12-tej po polodniu tylko przebili pecherz miedzy 11-a a 12-a juz po 1h mialam silne skurcze poprosilam o cos przeciw bolowego dostalam zastrzyk po 2h rzowarcie bylo na 3 palce a ja umieralam z bolu pierwszy raz w tej chwili lampka mi sie zapalila EPIDRUAL
    WIec powiedzialam pielegniarce ,ze jednak sie decyduje na znieczulenie.
    Balam sie go piekielnie podane tego dziadostwa.
    przeniesli mnie na sale porodowa okolo godziny 15-tej polozna oziebla jak lod istny koszmar stara jedza.
    Jak jej przypomnialam o tym, ze byla bym za epidrualaem to powiedziala, ze rozwarcie musia byc miedzy 3 a 5 i jeszze mi nie poda a ja mialam dopier na 3 cm jak prosialam ja po 1h zeby zobaczyla to powiedziala ze nie ma potrzeby ale sie wyklucilam i dziekuje bogu bo z bolu bym chyba umarla.
    Wiec zawalala lekarza i podal mi epidrual nie bylo tak najgorzej jak by sie wydawalo.
    Bol ustal ale byly dziwne klucia w prawym jajniku po operacji ktora mialam rok temu i mowilam polaznej ze mnie jeszcze boli to powatarzala, ze to nie jest tak hop sup i ze to nie jest magiczne lekarstwo co zaraz pomoze.
    I tak moiwla przez 2 h.
    ale przyszla pora ze mmiala przerwe i przyszla inna podrkrecila ten epidrual i pomogla mi zmienic pozycje na wygodniejsza bo na lewym boju lekrzalam chyba 3 h i wszystko mi zdretwialo a tamta zolza nie chcial mi pomoc.
    Bol ustal. teraz bylo tylko czekanie na rozwarcie ktore nie nadchodzilo szybko.
    Dzieki bogu o godzinei 8mej znienila sie polozna hwala bogu...
    Przyszla Kobieta mila grzeczna pocieszajaca.
    zaczelam rodzic okolo godziny 20-ej jak dobrze maientam..wszytsko bylo dobrze bez zad=nych zaklucen do momentu gdy glowka nie chiala wyjsc jak byl skorcz to wychodzila jak skurcz sie konczyl to chowala sie spowrotem do kanalu i tak chyba z 20 minut.
    Na sali przez czaly czas miala 2 polozne do momentu gdy glowka nie chiala wyjsc nagle bylo jeszcze 3 lakarki ktora zadecydowala uzyc kleszczy.. zeby chywycic glowke i pomuc malemu przyjsc na swiat.
    Ciezko bylo glowka wyszla ale glowk byla 40 minutpo za brzychem niz reszta cialka maly zablokowal sie ramieniem i utknol na 40 minut zdecydowano mnie naciiac.
    Widzialam jak w oczach tych wszystkich lekarzy poloznych swiecil juz alarm.
    Bo glowka byla za dlugo na zewnatrz niz reszta jego cialka.
    Jak mnie nacialea to na brzuch uciskali zeby maly wyskoczyl.
    Pieknie uczucie.

Tyle ze moje malenstwo nie plakalo nie ruszalo sie i mialo glowke czarna a reszta ciaka byly rozowiutka slicza.
    I krzyknelam on nie oddycha polozna zaraz bedzie znowu krzyknelam on nie oddycha zaraz sie zbiegli intubacja mojego malenstwa i szok zabrali mi moje malenstwo na oiom dla dzieci byl zaintubowany na 1h.
    Po 1h w tedy kiedy mie szyli i sprzatali po porodzie.
    ja Umieralam z niepewnosci niepokoju czy bedzie wszystko ok i czy moj wyczekany skarb bedzie zdrow.
    Nagle po 1h telefon na sale moja porodowa.
    Ze wszystko z nim ok i ze byl bardzo duzy..

Limerikowo 4780g wazyl moj mezczyzna :)

3 dni byl na Oiomie pod EEG wszytskie badania mozgu ok.

Ale tyle co nam strachu napedzil istyny koszmar nie zycze nikomu tego.

Teraz caly czas powtarszam ze powinni zrobic cesarke.

Jeszcze jeden mily grst Pana Dr. z oddzialu noworodkow nagram mi na telefon pierwszy placz mojego szkraba bo ja go zobaczyc nie moglam.:)

Limerikowo, juska19, Domi IRL lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Jaszczurko! Witaj !! :)

Wspolczuje Ci kochana przezyc! najwazniejsze ze juz wszytsko jest ok! Dzielna jestes kochana ,tak jak piszesz powinni zrobic CC.

Kurcze 4780g!! to wielki chłop! gratulacje i wielki szacun za urodzenie go drogami natury bo to nie male wyzwanie kochana zasluzylas na uznanie :)

wszytskie tu sie martwilysmy o Ciebie :) ciesze sie ze jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:53

jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• jaszczurka Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam Przedstawiam Wam

TJ to skrot TOM JOHN

Pierwsze w Inkubatorze

nBKO44.jpg
    rUlPvV.jpg

Drugie jeszcze na oddziale dzieciencym ale juz po za inkubatorkiem dziki bogu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 13:54

Limerikowo, AgataP, juska19, aNiLewe, Krysti, Domi IRL lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka big welcome back!!
    cieszymy sie ze all do przodu, dziekujemy za newsy
    juz tu nawolywalysmy Cie nie jeden raz ;--))

jaszczurka lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no big men, prawie 5kg, fakt cc powinno byc bezapelacyjnie, wspolczuje przezyc, dla mnie z opisu horrorek, plus te kleszcze brrrr, sredniowieczne metody
    u nas jak mala sie przyblkowala a maz ni z tego ni z owego stresu zapodal haslo kleszcze to personel sie smial mowiac ze to juz historia i przyjechal vaccum
    przy kleszczach jest ryzyko uszkodzenia baby, moja kol z job, kleszcze w lck b zle do dzis wspomina, maly ma do dzis na glowie zgrubienie, tez 5kg chlopak
    ja mialam zaznaczone ze na kleszcze sie nie zgadzam, ale na vaccum tak

Jaszczurka na szczescie baby masz b silne i walczace!
    tak patrze po fotkach to czyzby Malutki TJ mial miedzy paluszkami stopki takiego mini brejka jak moja he he po mnie, bez klopotu klapki japonki wlozy zatem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:30

AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja tam nie widze dla Ciebie przeciwwskazan do basenu, imtymnie posmaruj sie oliwka przeciw wodzie i tyle
    ja do konca jak moglam to plywalam, w wodzie brzuszek nie wazyl, tylko na dno ciagnal hi hi, ale plytko bylo do cyca only na termach poznanskich-Malta plus big big relaks i ulga dla pleckow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 14:23

AgataP, Krysti lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka super gratuluje ale duzy chlopak :)

jaszczurka lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wlasnie boje sie cos na basenie zlapac,ale moze sie skusze :) tylko stroj jakis musze zakupic,polece jutro na crescent popatrzec na jakis :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• aNiLewe Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany boskie jaszczurka! Po pierwsze gratuluję. Po drugie prawie ze łzami w oczach czytałam z zapartym tchem co dalej. Koszmar. Nie dość ze tyle się wycierpialas to jeszcze poród jak z najgorszych opowieści. I to 3 dziecko. Miało być tak łatwo. No ale prawie 5kg robi swoje. Nóżki paroweczki to ma przeslodkie. Nasz mimo 5.4kg az takich nie ma. A ile mial cm? I jak sie macie teraz?

Juska a czemu chlopca? Grzeczniejszy jak siostra? ;)

Ewelina co i ciebie?

Agata ładnie ci córcia rośnie. 2kg to już fajna waga no i ważne ze główka w dol. A co do basenu to myślę że jak lim pisze nie ma co się ograniczać. Tylko cos tam zaaplikowac i plusk.
    Tez myślałam nad nosidełkiem ale w zimie np. Która sie zbliża na grubą kurtkę to chyba ciężko

My dziś po szczepieniu. Dobrze go nalarmilam bo ponoć wtedy dzieci lepiej znoszą klucia. Ale już w poczekalni zaplakal o po samym wkluciu juz się uspokoił. Dzielny chłopak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 15:27

Limerikowo, AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kostium 16 nosilam bo pileczke nada bylo umiescic wygodnie, oczywiscie firmowka po 35e adidas lub speedo i nic nie peknie, nie zrobi show hi hi
    ja tak mowia oliwa po wierzchu plywa, mnie tak ok oliwka wlasnie zabezpieczala i zadnego cholerstwa nie zlapalam, bo jeszcze mialam robiona cytologie i paciorki przez moja super zapobiegliwa p.dr z nereidy w Poz
    a cala ciaze plywalam i sie smarowalam, taki trik, ale dzialal
    teraz tez mysle ze sie nasmaruje i tyle plus po basenie i showerze gel gin y provag i jestem all set :--))
    i mala tez wysmaruje cala plus malzowiny, nawet pisza byc natluscic just in case przed basenem uszka z zew

u nas z bieguna big poprawa, chyba odpuscila zaraza, daje 1 saszetke acidolacu baby do mleka, moze to jakas nietolerancja laktozy, ale byloby to b dziwne bo enfamil ma od samych poczatkow i zadnej rewolucji zmiany mleka nie robilam
    polecam Wam bez reklamy apteke gemini internetowa, by ladne ceny maja, mleko enfamil np 10 zl tansze niz w sklepie a acidolac baby o ponad polowe
    mi mama acidolac kupila za 23zl w aptece 10sasz a w tej aptece gemini za 11zl maja itd
    az uwierzyc trudno, ze taki big narzut marzy apteki maja, a kazdy pieniazek sie liczy teraz, w to miejsce na co innego idzie uzbierac np na nosidelko
    a my nabylismy nosidelko a nosic bedzie maz skoro raczki mu mdleja, a zimy w Irl nie ma wiec na kurtke sa pasy regulowane i jak znalazl do shopping center bedzie ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 15:38

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wlasnie parze na te apteke gemini,a oni wsyslaja za garnice czy musze sobie jakos s PL to zorganizowac za pomoca rodziny potem?

Limerikowo lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe
    no powiem Wam ze moj syn ma czasami swoje humorki i wogole ale ogolnie grzecznym chlopcem jest a Jula znowu lobuziak maly smiejemy sie ze to mala chlopaciara bo ani niechce kitek sukienek nic wiec mozliwe ze dlatego chociaz jak byli mali dali popalic oboje mieli kolki nocne wiec zaczynalo sie okolo 20 i tak do 6 rano :/

aNiLewe, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie nie wysylaja, tu biznesa nie umieja robic, dwója..
    ale przychodzi do mej mamy a potem kurier do Irl
    kurier do 20kg 20e wiec jak darmo normalnie
    gdyby apteka wysylala to duzo wiecej za przesylke by wziela

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak mialam fantazje by cos zamowic z empiku lub merlina to kasowali extra tax za kazde cd i ksiazke :--((( wiec walizka wlasna i do przodu
    a nazamawialam za 17kg mleka, soli fizjolog, acidolacu baby jeszcze mama mi dorzuci do 1go kartona nosidelko i calosc pojedzie
    niektore produkty sie oplaca, niektore nie, np smoczki cenowo tu tak jak w Pl
    do lutego nam spokojnie starczy
    trudno brata i tesciow obciazac wagowo, kazdy bagaz swoj liczy plus targanie , wiadomo

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sol fizjologiczna dostane w bootsie tak? A co na pepuszek?

• Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    aha dzieki a powiedz mi jak wogole cesarka czulas cos?? ja ogladalam jakies filmiki i jestem przerazona co oni tam robia :/ duza blizna jest ??

Powiem tak- czujesz wszystko oprocz bolu- tzn szarpanie, ciagniecie, naciskanie- ale nie boli- jesli jakikolwiek bol bys poczula uspia cie odrazu. Bardzo dziwne uczucie ogolnie.
    Wklocia nie czulam wogole tylko lokalne troche ale to jak kazdy zastrzyk- najgorsze z calej operacji byl wenflon hehehe. Mialam mdlosci w trakcie- podaja plyny w kroplowce i leki jesli cisnienie spada- tak bylo u mnie. Mdlosci po i dreszcze tez podobno norma- ja mdlosci pamietam byly dosc nieprzyjemne- ale trwaly dosc krotko. Sie smialam do lekarzy ze wiem juz czemu kazali nic nie jesc przed:)

Blizna malutka- 10-12 cm bardzo nisko ze w skapym bikini widac nie bedzie i na lini wlosow lonowych, bardzo cieniutka.

Witamy Jaszczurka.
    Dlugo sie nie odzywalas wszytskie sie martwilysmy!

Gratuluje synka- ciesze sie ze wszystko sie skonczylo dobrze po tych przezyciach.

jaszczurka, juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu zalecali Surgical spirit i tego uzywalismy. Pepuszek odpadl w calosci z klamerka 8 dnia.

AgataP lubi tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kobietki czy w ciazy mozna na zgage brac rennie :/ probuje roznych rzeczy nic nie dziala a mam ja straszna :/

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ