X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo pogoda piekna to sie bujam z pieskiem po UL na spacerki i jezdze jeszcze za wyprawka ,juz mam koncowke sama,takie rzeczy higieniczne i drobiazgi jakies w stylu grzechotki czy misie.Spakowalam sie do szpitala,3 troby wyszly ale malutkie,jedna na labor ward jedna na admission i jedna ogolna dla malej i na kosmetyczno-higieniczne rzeczy ,tak chcieli to tak maja.

jeszcze tylko podklady maternity musze kupic i jestem gotowa :) (tak mi sie tylko zdaje :P)

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super Agata ze wyprawke juz masz, mi tez taki maly majdan wyszedl czyli niezbednik i maz dzielnie targal
    a widzialm w Cork cale walizy ogromne faceci wynosili wiec nasze 3 to nic
    usmiechnelam sie jak piszesz o grzechotkach i misiach na pewno sa wyznacznikiem milosci do baby bo przydadza Ci sie Kochana jak dzieciatko bedzie mialo okolo 3mcy, moja od 2,5tyg jest zainteresowana karuzelami i chwytaniem
    najlepsza zabawka do 2mcy i plus to rączki mamy

juska19, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki u nas dzis bylo pieknie wiec korzytsalismy po szkole poszlismy do znajomych dzieci pojezdzily na rowerkach pozniej zakupy i teraz w koncu siedze :) a nogi to mi w d..e wchodza :)Ja sie wlasnie zastanawiam kiedy zaczac kupowac jakies ciuszki dla dziecka najchetniej juz bym kupowala :P
    Limerikowo
    skad ja to znam u mamy na raczkach jest najlepiej :)

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po przejsciach kupowalam po 20tyg
    wiadomo wczesniej kusilo mocno na dzieciece wiec cos tam kupilam z promocyjnych okazji ale to toysy na duzo pozniej, drewniana kolejka, mata drogowa z ikei, czy drewniane domino caterpillar
    wlasciwie po 24tyg wyprawka przychodzila do mej mamy partiami z allegro i potem do Poz przewiezlismy full samochod he he, ale bylo juz kompletnie wszystko ;--))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 21:48

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska Ty sie absolutnie nie krepuj i smigaj na shopping
    jak bez klopotow to nalezy sie cieszyc i endzojowac w pelni i ciaze i zakupy dla baby

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie bez klopotow ale ostatnio buszuje czesto na forum i czytalam co sie dzieje w grudniowkach i stycznowkach i zaczelam sie stresowac ale chyba rzeczywiscie zaczne cos kupowac powoli :)

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata zostało ci już tak niewiele ;)

A co u Eweliny bo pytam już któryś raz i zero odp. Juska melduj.

[*] dla mojego. Anioleczka który odeszdl rok i dzień temu. Uśmiecham się mój cud właśnie pije mleczko i zasypia w moich ramionach.

Ja kupowałam rzeczy jak mi wpadły w oko nawet pomimo straty. Do końca 3 a nawet 4miesiaca bałam się mimo ze wcześniej straciłam ciążę bardzo wcześnie. Ale nie wierzyłam w zabobony wręcz wkurzalo mnie jak ludzie mówili nie kupuj poczekaj mając na myśli a co jak coś się stanie ale nie mówili. Tego głośno.
    Każdy powinien robić co mu serce dyktuje.

U nas juz nie.bylo tak gorąco jak poprzednie dni ale dalej ciepło.
    Dziś znów 6godzin w nocy mały spal. Co któryś dzień śpi tak ale generalnie spi 3-4h

Limerikowo lubi tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe
    Ewelina jest od wczoraj w szpitalu dostala list od gp bo nadal krwawila dzis dostala zastrzyk bo maja ten konflikt krwi i jutro wraca do domu oczywiscie w dwupaku

AgataP, Limerikowo, aNiLewe, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba tez zaczne kupowac powoli :) tak mnie korci zeby brac takie universalne ciuszko ze szok

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak tam kobietki duzo przytylyscie w ciazy ??i ile pozniej zajelo wam wracacie do wagi z przed ciazy ??

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wiem ze te grzechotki i misie to na po czatek zbedne ale jakos tak chcialam zeby przytulnie miala kolo lozeczka i w swoim kaciku :P ogolnie oboje lubimy zwierzeta z moim wiec robimy jej kacik w z tematem przewodnim "LAS",jest drzewo sowy,lisek,szop pracz...cuda bajery a cieszymy sie jakby to dla nas bylo :P

juska ja kupowalam dosc wczesnie ogolnie nie wierze w przesady i kupowalam jak byla okazja cos taniej dostac,ale kazdy robi jak czuje i jesli Ty czujesz zeby jeszcze poczekac to poczekaj a jak czujesz sie zeby kupic to kup i nie sluchaj innych :)

aNiLewe przykro mi z powodu Aniołka.Twoj cud Ci to wszytsko wynagrodzi :)

ogladam jakies glupoty w TV bo spac nie moge,ciekawe o ktorej dzis odpadne pewnie znowu nad ranem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 23:15

Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja oczyw zartowalam z tymi grzechotkami i miskami, super ze kupujesz, zreszta masz juz b blisko do spotkania z baby

Ty masz modny motyw lasu a ja mam wszedzie motywy zoo, nawet teraz mate z fisher price z ebaya z zoo zamowilam czyli malpka, zyrafa, lew i slonik, same dzikie zwierzaki he he

Juska ja wiem, ze jest ciezko sie nie stresowac, 1 trym i 2 do polowkowego i dalej zesmy z mezem sami odliczali, tym bardziej ze na tym i innych ciazowych forach nie brak girls z klopotami, same zycie..ciezko
    ja tez nie wierze w zadne ciazowe przesady ale balam sie o zycie i zdrowie moje i mego zarodka od poczatku
    a teraz po bath zasypia w szlafroczku miki na raczce :--)) to wynagradza te wszystkie trudne chwile dlugiej 9mcej drogi

ANiLewe pale swiatelko dla Twego Aniolka (*), czerwcowki dzis tez wspominaly i sa tam 2 wpisy wiersze, poryczalam sie normalnie...
    ale tak jak pisze Juska maly skarb all wynagradza

myslimy o Ewelinie, no szkoda ze ja, odsylaja, ok ze zastrzyk na konflikt serologiczny byl
    wlasciwie to powinienien byc ze str szpitala wiekszy nadzor nad nia w przypadku konfliktu bo jest ryzyko produkcji przeciwcial przez organizm matki a byly plamienia i krwawienia ehh irl konowaly bez sumienia..

aNiLewe, AgataP, juska19, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska dzieki za info o Ewelinie, zatem czekamy

ja przybralam 17kg choc po 33tyg dzien bez tabliczki czekolady z orzechami bylby dniem zlego humoru he he, nie bylo takiego :==))

stanelam dzis na wadze i wyszlo ze mam 1.9kg do wagi sprzed ciazy no ale to h noszenia malej, troche glodu i zapijania go, proby zjedzenia czegos raz dwa pomiedzy nawolywaniem malej i spacerki po 20min, zatem nic za darmo

AgataP, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sądziłam ze ten zastrzyk daje sie na początku ciąży jak ma sie konflikt.
    Agata ciekawa jestem jak wam wyjdzie leśny pokoik.

Ja przytyłam a raczej przybrałam 16kg. Po niecałych 3tygodniach miałam 4kg i tak bez diety a wręcz przeciwnie został mi 1kg chociaż jutro ważenie liczę ze może juz mniej. Także z objadania sie czekolada jak Lim. W ciąży i innymi smakołykami utylam tak naprawdę te 4kg reszta to ciąża. A myślałam że z pół roku będę miala extra kg. W każdym razie chce zgubić jeszcze co najmniej z 5kg
    Ale musiałabym dietę wprowadzić bo jak widać przez samo karmienie piersią powoli chodzi.

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aNiLewe
    przykro mi z powodu Twojego Aniolka[*]
    no ja wam powiem ze juz wpadlo mi 6 kg do szczuplych osob wogole nie naleze :/ wiec zastanawiam sie jak to bedzie pozniej pewnie bede jak kuleczka hehe ale coz po cc wezme sie za siebie przy trojce dzieci malo bedzie czasu wiec moze pojde te kg :)
    Co do Eweliny to naprawde sie meczy ale na szczescie zostalo jej ostatnie 2 tyg takze mam nadzieje ze mala sie urodzi szybciutko i bez problemow irole naprawde maja w d...e wszystko oni powinni sie uczyc na zwierztach a nie na ludziech

Limerikowo, AgataP, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam troszkie rzeczy bo odzyskalam mate grzechotki misie i wanienke ktora oddalam po corce lozeczko foteliki trzyma dla mnie kolezanka wiec nie jest tak zle macie racje zaczne juz cos kupowac dla maluszka na razie universalne a pozniej dokupie w kolorkach konkretnych :) czekam do wizyty do 4 listopada jak nie zrobia mi skanu to bede jechala do dublina do ginekologa bo w droghedzie hmm nie ma nikogo takiego niestety :/

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska ja bym tutejszemu "persolnelowi med" i psa nie dala bo by mi bylo szkoda zwierzatka
    teraz beda twierdzic ze maja za malo ludzi, ze baby boom etc
    fakty sa takie ze zawsze byli niedoksztalceni i brali kase a potezne kolejki rodzicow z dziecmi-klnacych na emergency, raz bylismy sami swiadkami takiej sytuacji, dziecko plakalo z bolu z uszkodzona kostka a powiedziano ze na rtg jest 6h delay only.. rece opadaja
    w sumie ja sie dziwie ze po p.Savicie i innych przypadkach staff nie boi sie konsekwencji, chyba ich nie ma zbytnio, a odszkodowania placa all irl podatnicy
    znieczulica do szescianu i tyle plus nieuctwo
    nieraz mowilam mezowi ze do weterynarza wole pojsc, coz sie dziwic ze Polacy do pl przychodni wala po fachowa pomoc

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo
    dokladnie ja jak bylam na emergency o godzinie 12 w poludnie tak wrocilam do domu o 22 masakra tyle czasu czekalam zeby stwierdzili ze to sa zaparcia buhaha padlam jak to uslyszalam kiedy trafilam z temperatura i bole brzucha babka stwierdzila ze to nerki w sumie 5 diagnoz mialam zatwardnienie ,kamien na nerce ,kamien wedrujacy,kamienie i cos tam jeszcze tzrymali mnie 6 dni w szpitalu nie potrafili welfronem sie dobrze w kuc bo co chwila wypadal i wyszlam po 6 dniach okazem zdrowia i z rekoma w siniakach masakra jakas naprawde :/
    ciazy tez prowadzic nie potrafia papraki jedne mnie zdziwilo ze moj gp jak bylam na pierwszej wizycie w ciazy powiedzial ze w szpitalu wizyty bede miala bardzo ciazko po moim porodzie a w szpitalu okazalo sie ze 3 szok jakis

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w piatek bylam w gp bo czesto boli mnie brzuch biodro i plecy a ona do mnie to normalne na tym etapie ciazy pytalam sie jej czy bole brzucha bardziej w srodku sa po ostatnim porodzie bo czuje jak by mi cos tam pekalo a ona nie mozliwe bo sie to zrasta do 6miesiecy a ja jej mowie ze szwy mialam do 7 miesiaca po porodzie zrobila oczy jak 5 zl
    i zapytala dlaczego jak by nie mogla zerknac w karte tempa malpa .... zapytala czy duzo chodze powiedzialam jej ze tak mam dwojke dzieci w domu nie da sie lezec kiedy maz jest w pracy a ona to wszystko jasne za duzo ruchu ...i kazala brac co 4 godziny panadol rece mi opadly

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do dublina mam spory kawalek niestety bo chetnie bym chodzila co miesiac na kontrole zwlaszcza ze u mnie trzeba wszystko kontrolowac a oni co hmm nic masakra ja nawet nie wiem czy wytrwam do tego 39 tyg do cc dlatego chyba tak bardzo sie stersuje kupowanie rzeczyy teraz ojej ale sie rozpisalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 10:30

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ