X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ale niech oni robia co chca wazne ze nasze dzieci wychowujemy inaczej i dbamy o nie :)

Limerikowo, AgataP, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam uwazam ze kazda mama chce dla swego dziecka jak najlepiej w koncu krew z krwi,z wyjatkiem jakichs patologii oczywiscie

juska19, AgataP, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo
    Masz racje ale jak ja patrze na te dzieci tutaj jak sa w zime ubrane zagilane do szoly czy przedszkola z gilem do pasa kaszle jak nie wiem i tak puszczaja bo co tam.. w ten sposob dzieci zdrowe sie zarazaja i niestety pozniej siedza w domu ..ale to jest podejscie kazdej mamy z osobna i kazda robi tak jak uwaza za sluszne

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polozylam sie na drzemke ale obudzil mnie straszny bol . Klucie w kroku takie mocne ze az mnie wygina . Czuje ze mala napiera ale az tak mocno nie napierala bo takie klucie mam jak sie zaczyna ruszac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:49

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a na pewno jej tam juz srednio wygodnie Ewelina, z ciotkami z forum musi sie Malutka przywitac wkrotce i tyle, czekamy, czekamy na rozwoj akcji powolutku :--))
    14l38kg.jpg

juska19, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl
    oj nie spieszy sie twojej corci hehe wygodnie u mamusi :) tylko szkoda ze sie meczysz z bolami ale trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie:)

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska a probowalas Bio Oil? Podobno jest dobry tez na rozstepy i blizny.

Ewelina Ty masz przeboje- juz czekmy z niecierpliwoscia na Twoje malenstwo- oby wszystko bylo dobrze, nie stresuj sie to najwazniejsze!

Co do znajdywania serduszkaprzez GP- tou mnie ani razu nie znalazla przez doplera- alena usg zawsze- mala byla tak dziwnie ulozona ona twierdzila- ale chyba aparat byl popsuty czy cos hehehe.

Limerikowo twoja mala ma podobne podejscie do lezaczka jak moja- wyczytalam.

Chociaz teraz troszke sie polepsza- bo na poczatku darala sie jakby ja zarzynali hehehe- istna tortura- lezaczek bujal, wibrowali mial mile pluszowe zabawki:)

Na dowod postepow zdjecie:

33dgwa0.jpg

Ewelina.Irl, juska19, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA .
    Jaszczurko ciesze sie ze sie odezwalas . Sliczny BIG BOY :) Gratuluje :*

Domi slicznotka kochana :)

Domi IRL lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i mam jeszze dla was Veronisie w sukience- jedyne zdjecie na ktorymnie placze- nie znosi sukienek poki co:)
    2iavccm.jpg

I Veronisie w swoich ulubionych spioszkach:)

9kyo3t.jpg

Agata- 5kg? wow! pod koniec sie tak duzo nie tyje juz- a na samym koncu waga staje- chyba ze wode zbierasz- mi stanela waga na 2 tyg przed mimo ze mala rosla ja nie przybralam nic.

Veronika bardzo dzis grzeczna- udalo mi sie porobic wszystko co chcialam i Wam nawet zdjecia wkleic na forum- juz sie boje jakmi w nocyy da popalic dla odmiany hehehe, a maz ma 3nocki teraz:/

A mialam wam napisac- odkad mieszkam w irl ja nie widzialam irlandzkiego dziecka zasmarkanego- a to juz 8 lat :)

Ani Lewe/ LKimerikowo- jak wasze maluchy zniosly szczepionke - BCG? babralo sie?? mialy maluchy goraczke??

juska19, Ewelina.Irl, Limerikowo, aNiLewe, jaszczurka lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi IRL
    wlasnie chce poczytac czy moga go uzywac kobiety w ciazy :) ale masz sliczna coreczke :) taka do schrupania

Domi IRL lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bio oil jesr drogi ale warto, jest tez olejek w lidlu plus mozna na zmiane oliwka smarowac
    moja szczepienie hexa 6 w 1 w Pl 6 tyg od urodzenia zniosla ok, mini goraczka byla na 2gi dzien wieczorem to znak ze szczepionka sie przyjmuje
    teraz mamy irl kalendarz wiec po 20 kolejna hexa plus pneumokoki bo nie miala w PL nada placic a tu za free i obowiazkowe

Domi nie chce Cie krytykowac ale w tym koszu mojzesza mam nadz ze mala glownie lezy a nie siedzi
    jeszcze sie nasiedzi, teraz jej czas lezenia na pleckach/boczkach by ok kregoslup sie formowal
    ja moja w bujaczku to kladlam na plasko od poczatku by robila chrr i teraz tez gl pozycja to na plasko

wg lekarzy pozycja siedzaca/polsiedzaca jest dopuszczalna max 1,5h jednorazowo dla niemowlat
    jest nacisk od klatki piersiowej w tej pozycji

sesja malej bardzo udana!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 18:16

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam lozysko na przedniej scianie ale zawsze sobie serducho znalazlam po 12tyg
    nie wiem jak mozna szukac serducha potencjalnie niesprawnym aparatem , no takie klocki no sorry ale chyba tylko tu
    mi w Cork pl gp sprawadzala i od razu jak rurke aparatu przylozyla to byl znajomy dzwiek walenia serduszka malej ;--))

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi sliczna ta twoja veronisia jest :) wiesz co narazie nie zauwazylam ze trzymam wode czy puchne na szczescie ale pewnie dobije do 8-9 kg do konca ,tak mi kazal lekarz zeby bylo zdrowo.
    Mala moja wazy juz kolo 1900 g wiec jest juz pulpet :)

Ewelina jeszcze chwilke wytrzymacie i sie z coreczka zobaczycie niebawem :)
    ja juz mam tylko 7-8 tyg i dla mnie to bardzo malo jest a Ty to juz z gorki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 18:31

Limerikowo, Ewelina.Irl, Domi IRL lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tam widze w Veronice cala mame, ten sam nosek i twarz, oczywiscie tata moze sie nie zgodzic he he

Ewelina.Irl, juska19, Domi IRL lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata 2kg na 33tydz to jest super waga, dobije do 3kg plus spokojnie
    tylko Ty jedz Chudzinko by baby mialo z czego rosnac a wage to przez okno wyrzucic w Twoim przypadku i czekolada do reki po obiadku :--))
    zobacz jakie my bejbiasy mamy po slodkim z aNiLewe ;=)

AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na ttv leca teen mums Poland, zobacze co to i tak z mala na raczkach wybor zaden ;==))
    akurat odc o przedszkolach , na czasie dzisiejszych watkow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 18:39

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co u mnie to jest tak z ja jem nawet duzo ale wszytsko na parze gotowane bo mam problemowy zoladek i jesli cos jest smazone czy ciezkostrawne to choruje 4 razy gorzej niz inni a ostatnie tyg teraz mam zoladek tak scisniety i jem mniejsze porcje a czesciej zeby nie pęknąć przypadkiem,teraz to nie wiem czy dalabym rade w siebie zmiescic cala porcje obiadu bez dzielenia na pol.

A nalogowo jem kinder kanapki :) uwielbiam w ciazy ! a kiedys nigdy nie jadlam takich rzeczy :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys tez mialam z 2lata temu big klopoty z zoladkiem
    okazalo sie bakteria helicobakter pylori mnie zaatakowala, ale dostalam ok koktajl lekow, plus 2 gastroskopie w Poz w Certusie i jestem wyleczona

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo- mala usiadla podtrzymana tylko do zdjecia:)
    Nawet w foteliku staramy sie zeby za duzo nie siedziala wiec nawet na dluzsze zakupy nie jezdzimy ani nic.

No fajnie ze tu wszystkie szczepienia za darmo- Prevenar na pneumococci bardzo drogi w Pl slyszalam, a trzeba kilka dawek.
    Drogi ale dobry- sama go robie wiec chwale:))

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi dzieki za posta bo taka niunka podparta mi sie wydala i szkoda mi sie zrobilo
    super ze u Was lezakuje :--))))))))))))))))))

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ