jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
Limerikowo
Masz racje ale jak ja patrze na te dzieci tutaj jak sa w zime ubrane zagilane do szoly czy przedszkola z gilem do pasa kaszle jak nie wiem i tak puszczaja bo co tam.. w ten sposob dzieci zdrowe sie zarazaja i niestety pozniej siedza w domu ..ale to jest podejscie kazdej mamy z osobna i kazda robi tak jak uwaza za sluszneLimerikowo lubi tę wiadomość
-
polozylam sie na drzemke ale obudzil mnie straszny bol . Klucie w kroku takie mocne ze az mnie wygina . Czuje ze mala napiera ale az tak mocno nie napierala bo takie klucie mam jak sie zaczyna ruszac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 14:49
-
Juska a probowalas Bio Oil? Podobno jest dobry tez na rozstepy i blizny.
Ewelina Ty masz przeboje- juz czekmy z niecierpliwoscia na Twoje malenstwo- oby wszystko bylo dobrze, nie stresuj sie to najwazniejsze!
Co do znajdywania serduszkaprzez GP- tou mnie ani razu nie znalazla przez doplera- alena usg zawsze- mala byla tak dziwnie ulozona ona twierdzila- ale chyba aparat byl popsuty czy cos hehehe.
Limerikowo twoja mala ma podobne podejscie do lezaczka jak moja- wyczytalam.
Chociaz teraz troszke sie polepsza- bo na poczatku darala sie jakby ja zarzynali hehehe- istna tortura- lezaczek bujal, wibrowali mial mile pluszowe zabawki:)
Na dowod postepow zdjecie:
Ewelina.Irl, juska19, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
A no i mam jeszze dla was Veronisie w sukience- jedyne zdjecie na ktorymnie placze- nie znosi sukienek poki co:)
I Veronisie w swoich ulubionych spioszkach:)
Agata- 5kg? wow! pod koniec sie tak duzo nie tyje juz- a na samym koncu waga staje- chyba ze wode zbierasz- mi stanela waga na 2 tyg przed mimo ze mala rosla ja nie przybralam nic.
Veronika bardzo dzis grzeczna- udalo mi sie porobic wszystko co chcialam i Wam nawet zdjecia wkleic na forum- juz sie boje jakmi w nocyy da popalic dla odmiany hehehe, a maz ma 3nocki teraz:/
A mialam wam napisac- odkad mieszkam w irl ja nie widzialam irlandzkiego dziecka zasmarkanego- a to juz 8 lat
Ani Lewe/ LKimerikowo- jak wasze maluchy zniosly szczepionke - BCG? babralo sie?? mialy maluchy goraczke??
juska19, Ewelina.Irl, Limerikowo, aNiLewe, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
bio oil jesr drogi ale warto, jest tez olejek w lidlu plus mozna na zmiane oliwka smarowac
moja szczepienie hexa 6 w 1 w Pl 6 tyg od urodzenia zniosla ok, mini goraczka byla na 2gi dzien wieczorem to znak ze szczepionka sie przyjmuje
teraz mamy irl kalendarz wiec po 20 kolejna hexa plus pneumokoki bo nie miala w PL nada placic a tu za free i obowiazkowe
Domi nie chce Cie krytykowac ale w tym koszu mojzesza mam nadz ze mala glownie lezy a nie siedzi
jeszcze sie nasiedzi, teraz jej czas lezenia na pleckach/boczkach by ok kregoslup sie formowal
ja moja w bujaczku to kladlam na plasko od poczatku by robila chrr i teraz tez gl pozycja to na plasko
wg lekarzy pozycja siedzaca/polsiedzaca jest dopuszczalna max 1,5h jednorazowo dla niemowlat
jest nacisk od klatki piersiowej w tej pozycji
sesja malej bardzo udana!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 18:16
-
ja mialam lozysko na przedniej scianie ale zawsze sobie serducho znalazlam po 12tyg
nie wiem jak mozna szukac serducha potencjalnie niesprawnym aparatem , no takie klocki no sorry ale chyba tylko tu
mi w Cork pl gp sprawadzala i od razu jak rurke aparatu przylozyla to byl znajomy dzwiek walenia serduszka malej ;--)) -
nick nieaktualnyDomi sliczna ta twoja veronisia jest wiesz co narazie nie zauwazylam ze trzymam wode czy puchne na szczescie ale pewnie dobije do 8-9 kg do konca ,tak mi kazal lekarz zeby bylo zdrowo.
Mala moja wazy juz kolo 1900 g wiec jest juz pulpet
Ewelina jeszcze chwilke wytrzymacie i sie z coreczka zobaczycie niebawem
ja juz mam tylko 7-8 tyg i dla mnie to bardzo malo jest a Ty to juz z gorki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 18:31
Limerikowo, Ewelina.Irl, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
Agata 2kg na 33tydz to jest super waga, dobije do 3kg plus spokojnie
tylko Ty jedz Chudzinko by baby mialo z czego rosnac a wage to przez okno wyrzucic w Twoim przypadku i czekolada do reki po obiadku :--))
zobacz jakie my bejbiasy mamy po slodkim z aNiLewe ;AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywiesz co u mnie to jest tak z ja jem nawet duzo ale wszytsko na parze gotowane bo mam problemowy zoladek i jesli cos jest smazone czy ciezkostrawne to choruje 4 razy gorzej niz inni a ostatnie tyg teraz mam zoladek tak scisniety i jem mniejsze porcje a czesciej zeby nie pęknąć przypadkiem,teraz to nie wiem czy dalabym rade w siebie zmiescic cala porcje obiadu bez dzielenia na pol.
A nalogowo jem kinder kanapki uwielbiam w ciazy ! a kiedys nigdy nie jadlam takich rzeczy
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Limerikowo- mala usiadla podtrzymana tylko do zdjecia:)
Nawet w foteliku staramy sie zeby za duzo nie siedziala wiec nawet na dluzsze zakupy nie jezdzimy ani nic.
No fajnie ze tu wszystkie szczepienia za darmo- Prevenar na pneumococci bardzo drogi w Pl slyszalam, a trzeba kilka dawek.
Drogi ale dobry- sama go robie wiec chwale:))Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość