X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP
    Dziekuje bardzo :)

AgataP lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Pania:)
    Pieknie u mnie za oknem dzis :)

Glowa mnie tak pobolewa od porodu istny koszmar nie jest to ciagle ale takie udezrenia bolu.
    Wczoraj pedem do GP powiedzial ze to powilkania po Epidrualu nawet do 8 tyg.
    Wczoraj po wizycie sie zaglebilam bardziej w skutki uboczne po tym leku i faktycznie bola mnie nogi i glowa:(
    Miala ktoraj zwas takie bole??

Juska19 ja planuje do swiat BN do 55kg teraz 74na wadze zalamana jestem tym wynikiem no ale coz dam rade.

juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka
    wspolczuje Ci bolu glowy wiem co to znaczy po Juli mialam to samo :/
    Co do wagi dasz rade kto nie da jak my kobiety :) Wy juz na swieta BN BEDZIECIE szczuple a ja bede sie wtedy kulala hehe :)
    jaszczurka a jak synek ?? jak starsi bracia reaguja na maluszka ??

jaszczurka lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi polozna zalecila polewanie sie cieplym prysznicem jak ustaly skurcze i nie powiem bo to byl relaks, choc skurcze nie wrocily a mala utknela i ciagneli vaccum
    ale cieply prysznic byl b przyjemny choc odlatywalam totalnie w laz bo 2 poprzed noce mialam z glowy, w sumie jest zalecany w czasie produ jako jedna z metod ulzenia w bolu i pobudzenia skurczow
    jak bylam w ciazy to by nie rozszerzyc nadmiernie naczyn krwionosnych jeszcze przy nadcisnieniu to tez w lekko cieplej bralam prysznic

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaszczurka wspolczuje tak dlugiego bolu glowy, rzeczywiscie oszalec idzie
    pewnie karmisz piersia wiec nie moge Ci polecic solpadeine w saszetkach, rozpuszczalne w wodzie najszybciej dzialaja, ale apap mozesz

tak jak pisalam mala poszla spac wczesnie wczor o 10pm a dzis 5am pobudka na butle
    od 10 od 2ej butli juz niespokojna bo kiszki kupka przyblokowala, zatem czekamy, nie wiemy czy wybierzemy sie dzis do crescenta na zakupy i zamowic plyn nuk w bootsie do butli plus w odwiedziny do brata

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 13:30

AgataP, jaszczurka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale wy macie grzecznie dzieci :) Jak ja sobie przypomne ze jedno i drugie z moich dzieci mialo kolke to az sie boje co bedzie z trzecim oczy na zapalki na caly dzien :/

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • jaszczurka Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    jaszczurka
    wspolczuje Ci bolu glowy wiem co to znaczy po Juli mialam to samo :/
    Co do wagi dasz rade kto nie da jak my kobiety :) Wy juz na swieta BN BEDZIECIE szczuple a ja bede sie wtedy kulala hehe :)
    jaszczurka a jak synek ?? jak starsi bracia reaguja na maluszka ??
    Chlopcy caly ale to caly czas Malego by calowali ale Starszy synek pokaszluje ciezko jest mi zwrucic mu uwage by go nie calowala :(
    Ale martwie sie zeby sie zaraz maly nie przezbil.

juska19, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

ukdyj44j93kc68pw.png
    82doj44jzrzxx8po.pnggyxwj44jol7dh729.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaszczurka wrote:
    Chlopcy caly ale to caly czas Malego by calowali ale Starszy synek pokaszluje ciezko jest mi zwrucic mu uwage by go nie calowala :(
    Ale martwie sie zeby sie zaraz maly nie przezbil.
    ojej ale to musi byc slodkie :) no ja wlasnie tez obawiam sie ze jak ktores z dzieci bedzie chore to pewnie wtedy cala trojka bedzie chora :/ ale ciezko jest zwracac uwage kiedy dzieci w najmlodszym sa tak zakochane :)

jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wagi to ja tam sie nie przejmuje
    obecnie 73.9 a przed ciaza 72 na 1.70 i jest ok super waga jak na wyspy, wystarczy przejsc sie po ulicach city

juska19, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Dziewczyny ale wy macie grzecznie dzieci :) Jak ja sobie przypomne ze jedno i drugie z moich dzieci mialo kolke to az sie boje co bedzie z trzecim oczy na zapalki na caly dzien :/
    ojej Juska to zaopatrz sie koniecznie w kropelki, nawet w dunnsie widzialam
    swoja droga to masz Kobieto zdrowie, mam nadz ze w nocy wypoczywasz jak caly dzien na chodzie
    u nas dzis ostatecz ja pojechalam na zakupy blyskawiczne do lidla-ruch jak w ulu mimo pieknej pogody a maz zostal godz z mala, udalo sie na raczkach tylko i youtube piosenki dla malucha kotki szare bure etc

juska19 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    ojej Juska to zaopatrz sie koniecznie w kropelki, nawet w dunnsie widzialam
    swoja droga to masz Kobieto zdrowie, mam nadz ze w nocy wypoczywasz jak caly dzien na chodzie
    u nas dzis ostatecz ja pojechalam na zakupy blyskawiczne do lidla-ruch jak w ulu mimo pieknej pogody a maz zostal godz z mala, udalo sie na raczkach tylko i youtube piosenki dla malucha kotki szare bure etc
    Limerikowo
    w nocy roznie jest czasami nie moge spac wogole :/ a jak mi sie dobrze spi to na siusiu musze wtsac :/ a co do kropelek na mojego syna nic nie dzialalo zaczynal o 17 czasami 18 i do 1 w nocy z corka zaczynala okolo 20 21 i konczyla o 6 nad ranem :/ a na 9 syn do przedszkola wiec padalam ale po 3 miesiacach jak kolka minela przesypiala cala noc od 20 do 7 rano

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    co do wagi to ja tam sie nie przejmuje
    obecnie 73.9 a przed ciaza 72 na 1.70 i jest ok super waga jak na wyspy, wystarczy przejsc sie po ulicach city
    dobra waga po porodzie :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tam waga waga ale jak Domi kiedyś napisala ze tu wisi i tam niejedrne.
    Ja tam mogę i więcej ważyć jeśli skóra będzie zdrowa i jędrna. Co z tego ze waga leci. Póki co brzuch dalej jej luźny. Ewidentnie to sama skóra a nie tłuszcz. Ciekawe ile czasu to sie będzie wchłaniac.
    A stosujecie bieliznę korygująca? Słyszałam ze jak jest taki ucisk to sie szybciej wchłania ale nie wiem bo nie stosuje.

Agata ty chyba o kupki pytas? U nas pierwsze nawet 6tygodni to bylo z 10brudnych pieluch. Każde karmienie raz dwa przelatywalo i byla kupka za każdą zmiana pieluszki. Dochodziło nawet do 13.
    Teraz juz zdarza sie ze sa dwie kupki i kilka pieluszek lekko zabrudzonych śmieje sie ze kleksy takie tylko male. Ja karmie piersią wiec to jest normalnr. Przy mm to ponoć kupka raz na dwa dni lub codziennie. Ale to dziewczyny muszą napisać.

Mnie dziś tez głowa boli ;/

AgataP, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ladna pogoda a ja zanim na spacer to na drzemke ale chyba tego potrzebowalam .
    Mala sie dzis znacznie mniej rusza

juska19 lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl
    korzytsaj poki mozesz spacery beda z mala teraz wysypiaj sie i wylez za wszystkie czasy :)

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wrocilam z miasta na kawie bylismy nad rzeka w takiej pogodzie posiedziec,potem psa na spacer na Uniwerek i juz mnie plecy bola,a jeszcze mialam w planie na rowerku stacjonarmym pojezdzic zeby sie nie zastac,ale to dopiero za godzine,teraz normalnie leze i pulsuja mi stopy...

co do bielizny korygujacej to slyszalam ze pomaga i kazda koleanka mi polecala,jedna mi polecila taki pas sciagajacy ze jej bardzo pomogl a za grosze na allegro kupila,ja sie zastanawiam bo jednak miesnie brzucha mialam wyrzezbione a nie chce po ciazy ich rozleniwic w takim pasie(tak czytalam),wiec pewnie kupie tylko majtki obciskajace i zobacze jak mi bedzie wygodnie w tym,
    moj fizjo z pracy mowi z jak wszystko pojdzie ok i nie zauwazy rozejscia miesni to po 3 tyg smialo moge klasyczne brzuszki robic a po 6 tyg smialo wrocic do crossfitu tylko zaczac z mniejsza intensywnoscia na poczatek ,juz bylam przerazona ze dlugo bede czekac na powrot do formy.

A te wasze 2-4 kg to zleca szybko zobaczycie na sylwestra juz nic nie bedzie :) brzuszki tez sie wciagna ze spokojem.Ja osobiscie sie kg nie przejmuje bo zawsze wazylam 54 kg a od momentu jak zaczelam cwiczyc corssfit masa miesniowa przybyla i wazylam 59-60 a rozmiar nosilam mniejszy,kilogram kilogramowi nie jest rowny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 19:36

Ewelina.Irl, juska19, aNiLewe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Ewelina ja teraz tez lapie drzemki jak potrzebuje bo wiem ze potem zatesknie :)

Ewelina.Irl, juska19 lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozniej bedziemy drzemaly z maluchami :D ( o ile nam pozwola)

juska19, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    Pozniej bedziemy drzemaly z maluchami :D ( o ile nam pozwola)
    no wlasnie o ile nam pozwola :)Ja sie szykuje na kolki itp wiec pod koniec ciazy bede lezec do gory brzuchem

Ewelina.Irl, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anawet jak maluch bedzie spal to i tak bedzie pelno innych obowiazkow :P

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ