X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne jakies ciezarowki w Irlandii??
Odpowiedz

jakies ciezarowki w Irlandii??

Oceń ten wątek:
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba korzystac ja mam o tyle dobrze ze nie duzy dom :D
    Ogarne w momecie i P pomkoze

Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a u mnie jak sie biore za sprzatanie to konca nie widac ja jeden pokoj a dzieci w drugim brudza :P

Ewelina.Irl, Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    no a u mnie jak sie biore za sprzatanie to konca nie widac ja jeden pokoj a dzieci w drugim brudza :P
    Hehehe no wiem :) Ale to tylko dzieci pocieszse cie za niedlugo bedziesz sprzatac 1 a dzieci 3 pokoje kolejne :D Jeden mniej bedziesz miala :)

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Anawet jak maluch bedzie spal to i tak bedzie pelno innych obowiazkow :P
    o tak sw racja, prasowansko, pransko, ogarniecie chaty
    jak jest wieczorem chwila i spokoj to mam sile moze na 3 kartki jakiejs lekturki, a maz stwierdzil ze juz nie kupuje Car mechanics bo nie ma czasu czytac he he a pamietam jak wczesniej biegal za ta gazetka :--))

Ewelina.Irl, AgataP lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to mojego zatrudnie do pomocy a co! :P serio bedzie wiecej obowiazkow a czasu nie bedzie wiecej niz jest :)

Ewelina.Irl, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio P do mnie w szpitalu mowi moglo by sie zaczac juz dziac i sie urodzic Mala . Bo zawsze sie pytasz co robimy a tak to bedziesz miala zajecie no i ja tez . Bo zawsze sa pytania idziemy na spacer ? Co robimy ? A tu juz mamy wszytsko obiezdzone a teraz jak tak ciezko mi chodzic to nie jezdzimy nigdzie dalej bo bez sensu na chwile i zaraz wracac . To mu powiedzialam ze jeszcze troche i juz nie bedzie spacerkow we 2 wyjscia gdzies sie napic czy cos . Teraz beda spacerki w 3 , Fotelik do auta i jesli bedziemy chcieli gdzies wyjsc to niania albo do siostry podwieziemy :D

(Juska zostaniesz chyba co ? hehe :) )

Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadza sie ANiLewe na piersi jest kupka za kazdym razem nawet a na mm my mamy od 1 do 3 pamperkow dziennie, jak bedzie od 5 do 7 przez pare dni to raczej bieguna
    he he pamperek big pojawil sie przed wyjazdem w odwiedziny do brata i kwadrans studencki opoznienia w wyjezdzie za to big ulga, bo kupka byc musi! ;--))))))))))))

rzeczywiscie bielizna korygujaca, np pas ciazowy jest polecana szczegolnie po cc, ja kupilam sobie pas baby ono z allegro i tez jest super pod sukienki, podobno nie nalezy zbyt dl ich nosic dziennie by miesnie sie nie rozleniwily zbytnio to jak z gorsetem

AgataP lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • aNiLewe Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja czasem soe nudziło w domu jak soe samej siedziało. A teraz już sie człowiek nke nudzi ;))

Ewelina.Irl, Limerikowo, juska19, AgataP lubią tę wiadomość

relgh3712p7a99v2.png
    l22ndf9hv5oanf39.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl
    pewnie ze zostane :)znasz adres jak cos:) dopoki moje sie nie urodzi bo pozniej bedzie problem z 4 dzieci w tym dwujka maluszkow hehe

Ewelina.Irl lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze od kas mam dwojke dzieci nie ma czasu na nudy i zastanawianie sie co robi :) bo jest pelno roboty i spacerki zwlszcza na plac zabaw i plaze

Limerikowo lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Domi IRL Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny- ja narazie nie uzywam bielizny korygujacej ale zaczynam sie zastanawiac nad pasem i bielizna uciskowa,wlasnie z powodu brzuszka- duzo nie wystaje ale wystaje, a przed ciaza mialam plaski to mi teraz nie pasuje- myslezehulahop pomoze jesli na wizycie lekarz pozwoli.

Moja Veronica robi miedzy 2-5 kupek dziennie srednio 3-4 za to bardzo duzo moczy- nie wiem czy to dobrze ze az tyle (6-10) musze spytac na wizycie we wtorek.

Moja mala czoraj byla bardzo grzeczna, w dzien spala duzo. Balam sie ze w nocy bedzie afera (maz na 3 nockach) ale nie wykapalam jej wczoraj i spac poszla grzecznie zadnej draki- w nocy spala dobrze 2 pobudki na karmienia ale wracala spac bardzo ladnie wiec sie wyspalam.

Dzis caly dzien grzeczna-mysle wykapie ja wiec bedzie draka po kapieli pewnie ale poki co spokoj. Zaraz ja biore na gore usypiac i sie boje ze dzis dla odmiany bedzie afera bo przeciez juz drugi dzien z rzedu taki aniolek to az niemozliwe i czekam tylko na wybuch.

Zycze wszystkim spokojnej nocy:)

ps. Ewelina jak twoje prysznice?? pomagaja cos??

AgataP, Limerikowo, Ewelina.Irl, juska19 lubią tę wiadomość

t60z7qg.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Domi ciesz sie ze mala ok sika i duzo, to b wazne, ja tam moge przewijac byle bylo co, no problem
    trzeba patrzec tylko czy strumien jest ok ciut w gore i zwawy nei kroplami, plus kolor i zapach, kolor wiadomo slomkowy i zapach tez nie super intensywny
    niemowlaki sikaja bezwiednie 15-30x na dobe :--)))

Domi IRL, Ewelina.Irl, juska19, AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi Wlasnie wyszlam z pod prysznica i o wiele lepiej .
    Dziekuje limerykowo za porade :)

A mialam jeszcze pytac to nie zwolni akcji porodowej ? Jak lapia mnie skurcze a po prysznicu ten bol jest mniejszy ? Narazie te skurcze takie nieregularne sa ale zazwyczaj najbardziej lapia mnie na wieczor no i w dzien tez cos tam .
    Moglo by to byc prostrze zaczac sie raz a porzadnie i tyle a nie takie podchody . Jeszcze troszke . :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 21:46

AgataP, juska19, Limerikowo, Domi IRL lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to prawda na poczatku kupki sa bardzo czesto tak jak siusiu u nas Jule czesto przebieralismy a i tak potrafila sie przesiusiac :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl
    proste to bylo na poczatku teraz jest pod gorke :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    Ewelina.Irl
    proste to bylo na poczatku teraz jest pod gorke :)
    No tez nie bylo takie proste :P Bo troche czasu trwalo .

Limerikowo lubi tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina.Irl wrote:
    No tez nie bylo takie proste :P Bo troche czasu trwalo .
    hehe no w sumie ale napewno przyjemniejsze :)

relge6yd0kju1g7d.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pomysl ze teraz pocierpisz jak mala sie urodzi wszystko Ci wynagrodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 22:18

Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 września 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina cieply prysznic nei zwolni skurczow jak juz przybiora na sile i regularnosci
    tylko Ci zlagodzi troche bole i zrelaksuje, moze Ci sie bedzie wydawac ze zwolnily skurcze, ale one maja swe wlasne natezenie zwalniaja i przyspieszaja
    kiedys kobiety wchodzily do cieplej wanny - nie goracej by porod przyspieszyl i postepowal szybciej
    moze to stara i tradycyjna metoda, malo praktykowana ale na domowe sposoby ok
    no bo prawde piszac jestes on your own now w koncowej fazie teraz tych 2 tyg
    mi w szpitalu jak sie porod zatrzymal i skurcze, mala utknela to wyslai mnie pod cieply prysznic wlasnie, niestety to nic nie dalo i byl vaccum jak wiecie, ale kazdy jest innym przypadkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2014, 23:46

juska19, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej .
    Ok dziekuje Limerykowo :*
    No wlasnie ja chce rodzic w wannnie bo tam pytaly babki i zapisalam sie od 37 tyg juz mozna w wannie . Ale to tez zalezy czy bede miala szczescie i czy w tym momecie bedzie wolne bo maja 5 wanien a wiadomo rodzacych kobiet dziennie duzo wiecej a nie wiadomo kiedy mnie zlapie hehe

Limerikowo, juska19, AgataP lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ