jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
AgataP wrote:Piekny brzusio Ewelinka,a jak sie czujesz teraz?
A Ty jak sie czujesz ?
Ps . Dzis sen mialam taki ze azposzlam do lazienki sprawdzic wkladke czy nie krwawieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:27
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina no mala juz sie bedzie pchala coraz nizej ja dzis cos mam bole miesiaczkowe wiec narazie odpoczywam.
A ja w ciazy to mam takie dziwne sny ze ho ho...nigdy takich nie miala,juz pare razy rodzilam we snie,potem mialam jakies koszmary ze krwawie...straszne to jest.Ewelina.Irl, jaszczurka lubią tę wiadomość
-
Limerikowo- my mieszkamy w co.meath- w 3tys miasteczku- 3 puby, 3 sklepy, niebieski kosciol, 2 szkoly. Do pracy 20-30 min autem- 40 km mamy, ale mamy autostrade- nieplatny odcinek wiec raz dwa i jestesmy.
Wczesniej w Dublinie mieszkalismy 12 km- zabi skok praktycznie do pracy- dzielnica obok i 20 minut zajmowalo dojechac przez wszystkie swiatla i korki:)
Tak ze jestesmy bardzo zadowoleni z lokalizacji. Sasiedzi super- wszyscy sie znaja- comi nie przeszkadza- jest na plus. W Dublinie przez 4 lata nie wiedzielismy kto mieszka na przeciwko- a sasiedzi z bloku to nawet dzien dobry do siebie nie mowili albo udawali ze sie nie widza.To dopiero straszne.
Co do kredytu to faktycznie Jaszczurka bedzie ciezko!!!
My oboje pracujemy w bardzo dobrej firmie i zarabiamy swietnie musze powiedziec ale dopoki bylismy na kontraktach (co rok przedluzanych) mimo ze przez lata w tej firmie kredytu nie chcieli nam dac mimo ze prosilismy o 1/4 tego co moglibysmy z naszymi zarobkami dostac. Dopiero jak jedno z nas dostalo umowe na stale dostalismy. Teraz juz oboje mamy na stale wiec luz.
Teraz ceny znowu rosna wiec ludzie na gwalt chca kupowac nam sie udalo w ostatnim roku kryzysu kupic- praktycznie za pol ceny i teraz juz nasz dom jest 25% wiecej warty.
Szkoda tylko tego sianka co przez lata na wynajem placilismy bo w bloto wyrzucone.
Sorki Ewelina- ja nic nie radze ale ja cesarke mialam to sie na naturalnym porodzie nie znam:) Ale kciuki trzymam z calej sily.
Kurde Jaszczurka biedny ten twoj maluszek, tyle przezyc. Dobrze ze wszystko ok.
Ewelina.Irl, AgataP, jaszczurka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Agata nie bierz nospy juz na koncowke jak boli to tradycyjnie apap
nospa moze zaburzyc napiecie miesniowe maluszka
krew jak sie sni to na radosc
a sny o porodzie i wkladkach sa normalne i ja bym ich nie tlumaczyla, po prostu odzwierciedlaja leki kobiet w ciazy, wiadomo umysl przetwarza
Jaszczurka brawo uratowalas synka!
my nie mamy tu kredytu na dom, placimy rent, ale mamy w zamian mobilnosc w razie turbulencji z sasiadami lub job a juz takie przeboje byly
jaszczurka, AgataP lubią tę wiadomość
-
u nas trawe kosi landlord, co prawda ma obsesje piluje 2x w mcach letnich wiadomo czas i kasa na petrol
raz byla akcja ze zapchala sie kanaliza i wybilo w laz dalismy znac landordowi i beczkowoz przyjechal nie za nasza kase
jakbysmy kupili w Lck to regeneracja za sciana.. a czlowiek placi kredyt
kazdy kij ma dwa konceWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 19:54
jaszczurka lubi tę wiadomość
-
Limerikowo wiem kochana ale juz po fakcie wazne ze wszystok all good
To jest istotne dlamnie przezycia zostana na zawsze w naszej pamieci
Limerikowo zebys widzialam mnie w akcji jak nim potrzasalam a moja mama to zaniemiala
caly dzien byl do dupy po tym zdazeniu wszyscy tylko przy malym czuwali. Juz po szpitalu zakupilam nienie z kamera.
Tak ja mowie Domi kto nie proboje ten nie ma trzeba sprobowac a domek na Bilder wysliczyl za bodowe komletnie za metr berze 900 euro a my tak chcemy max 120 metrow.
No dzalke mamy upatrzana za 42 tys ale jestesmy w trakcie negocjacju na 35 tys ale to po znajmosci ta znizka
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dobra jest niania z kamera, mozna tez monitor oddechu angelcare lub taki monitorek przypinany do pieluszki jest przenosny i na baterie
na pewno ogromne emocje za Wami, zycie synka ocalone, i dzialalas Jaszczurka ok instynktownie wlasnie potrzasajac maluszkiem by zlapal oddech, mozna tez lekko bic w plecy lub pochylic od siebie baby i w pupe
poradzilas sobie super!!! wielki szacunek tu
a ja jednak sie upieram troche na tego complainta jesli uwazasz ze nie odetkali go ok, bo moze to uratowac inne dziecko, wiadomo nie teraz, odetchnijcie po tym zlym wydarzeniu
Synek na pewno wymaga 24h opieki w zw z tym ze mial ciezki porodAgataP lubi tę wiadomość
-
a ja zainwestowalm ty razem
http://www.ebay.ie/itm/Motorola-MBP26-Digital-Video-Sound-Monitor-Babysense-5-Baby-Breathing-Bundle-/171350025943?pt=UK_Baby_BabyMonitors_SM&hash=item27e541e6d7
z mlodszys synkiem mialam tej samej firmy ale wersje II a tej co teraz kupilam to w argosie juz nie ma .
Troszke mi szyki popsula ta niania bo mi przescieradlo cale odstaje nie ladnie na luzeczku no ale wyglad nie jest wazny tak jak jego zycie waze ze dziala dobrze:)
Jutro fotke trzasne jak to wyglada mniej wiecej.
Jutro jade malego rejestrowac paniz biura na urlopie byla dwa tyg.
Jutro mlodszy synek do 14ej w szkole ciekawe jak to bedzie
Glowa mnie dalej boli ide spac DObranoc wam BuzileWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 22:22
Limerikowo, AgataP, Domi IRL lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja mam angelcare z jedna plytka ,podlaczylam,bawilam sie juz i jak narazie jestem zadowolona ze kupilam.
Limerikowo na te bole miesiaczkowe moge wziac apap mowisz?bo dalej mnie mecza...nie jakos tragicznie mocno ale jednak.Plus rozciaganie w pachwinach wiec pewnie brzuszek rosnie znowu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 23:15
Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Agata ja nie jestem lekarzem ale nie bralabym nospy na koncowke ciazy, wiadomo ze na bole jak na okres dziala ona ok - rozkurczowo, ale na ciaze to na koncowke nie jest zalecana raczej, tylko 1 trym by przeciwdzialac potencjalnym zlym skurczom macicy
jak masz ciagniecie w pachwinach to znaczy sie ze wiezadla rozciagaja i to jest ok znak, cialo sie przygotowuje powoli do wiekszeszego rozmiaru i wagi maluszka oraz do porodu
wskazany jest wypoczynek na lewym boku i pozycja pozioma jak najczesciej
jak lezysz sa ok przeplywy w lozysku na tlen i substancje odzywcze dla maluszka
moze sie zbytnio forsujesz na spacerkach na UL i stad te bole tez?
zrezygnuj 2/3 dni mzoe z walkow, wiem ze trudno bo piekna pogoda, ale przyobserwujesz czy ze zwyklych nudow w domu i drobnych prac czasem juz nie boli