jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
ten zwrot to jest od pewnej kwoty, tj jesli na rok sie wyda powyzej 400e na leki z prescription oraz wizyty lekarskie w PL oraz Irl
wlasnie wczoraj zebralam i jest niezla sterta z tych all scanow i lekow ciazowych-tarczycowe, nadcis, aspargin
racja aNiLewe 20proc jak nic ;=) -
he he do mnie tez tescie przylatuja na pocz pazdz
licze na pomoc z obiadami plus wspolne spacerki tez beda
oby pogoda sie utrzymala
mysle ze sie wynudza te 10dni bo tu wioska i nada jechac do city a oni nie prowadza, zostaje ja lub maz na podwozke na shopping, jakos poradzim ;--))
mam nadz ze nie zmarzna i 20 stop sie utrzyma ze sloncemDomi IRL lubi tę wiadomość
-
Z Polski tez sie liczą? Nie wiedziałam. Ale to i wizyty np. U gina czy endo plus ew. Rachunki za leki?
A powiedzcie jak macie gości. Np. Rodziców czy teściów to kto kupuje bilety? Wy czy oni?
My zawsze kupywalismy i trochę mnie to wkurza ze jak my nie zapłacimy to nikt nie przyjedzie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 18:46
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
a teraz mi maz mowi ze nei ma limitow od jakiej kwoty zwrot, wiec od kazdej
tak z Pl rachunki tez sie licza
no badanie krwi, scan usg i leki ktore sa np w czasie ciazy na recepte lub lekarz wypisuje zeby brac etcWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 20:29
-
teraz np to maz kupil bilety tesciom z wroc do shannon wiec niedrogo w podziekowaniu za pomoc ojca przy remoncie
ale glownie jak tescie chca przyjechac to sami kupuja, maz swoja kredytowka placi a oni mu oddaja potem
jak moja mama byla z kolei a maz pojechal na remont miesz w Poz to ja jej kupilam bezzwrotnie bo przeciez mialam 2ga potrzebna pare rąk do pomocy -
w pon jade z mala na 1sza wizyte patronazowa w Newport w health center
Wy pewne macie juz to za soba ,umieszczamy Lolke juz konkretnie w system, podobno Gp to zrobil, ale kingi z zyrafka po ang jeszcze nie mamy, ewentualnie polska Dade moge dac do poczytania he he
plus we wt szczepienie, choc do wt daleko juz mi cierpnie skora na te 2 igly
dzis w nocy mialam akcje ze meza bym znokatowala, na szczescie zasypial kolo 1am i sie ocalil sam, bo wybudzil
ja juz bylam w glebokiej fazie REM bo poszlam chrrr wczesniej, snilo mi sie, ze Lola spada z krzesla i skacze ja, ratowac i skoczylam w realu....
na drugie lozko singla choc oba sa zlaczone w big kinga
maz swiadomie zapytal sie co ja robie?! i obudzilam sie a serce mi bilo jak mlotem tak realny byl ten sen i moje dzialanie
szklanka wody od wystraszonego meza, grzecznie sam udal sie do kuchni nie pytajac i zasnelam
cos tam czailam nad ranem, ale nie pamietalam ze skakalam, pamietalam tylko sen jak sie rzucalam ratowca baby
zaluje zamkniete, firany tez, nie wiem czy to pelnia byla ;--)))))))))))
maz mowil, ze za bardzo przezywam macierzynstwo??AgataP lubi tę wiadomość
-
Hej kochane .
Ostatnio cos mnie energia rozpiera
ale zauwazylam dziwny sluz taki zoltawy jak by budyn i duzo go .
Wczoraj wieczorem tak mala sie pchala ( chyba w kanale rodnym ) bo tak bolalo az sie wyginalam i taki bol kujacy .
we wtorek ostatnia wizyta u gp a w szpitalu 26 ostatnia
Milego dniaAgataP, juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
anilewe- z tymi biletami to my zawsze kupujemy ale mnie to tez wkurza. Pare razy juz mielismy rodzine ktora mimo ze miala wakacje all inclusive nie byla zadowolona.
Jaks jak mylecimy do Polski- na wlasny koszt- nikt nam wycieczek objazdowych ze zwiedzaniem nie robi ani po restauracjach nie zaprasza.
Co raz rzadziejlatamy ico raz rzadziej do nas przylatuja.
My od wczoraj walczymy z zaparciem:(
Jakies porady od mam jak takiemu maluszkowi pomoc?Limerikowo, AgataP lubią tę wiadomość
-
No tak ja też placilam. Jak bym miala potrzebe ściągnąć mame to tez bym kupiła bilet. Tylko bardziej jak Domi pisze. No i od nas tez wymagają ze będziemy przylatywac co chwile ale nas to już ciężko odwiedzić. Tak z ciekawości pytałam
Nie wiem co na zapracie. Może herbata z kopru?
U nas bylo usg nr 2. Bioderek oczywiście. Dr wyszło 59º w zagłębieniu biodrowym. Norma to 60º. Niby mówił ze jeszcze się poprawi ale jakby dał do rozumienia ze trzeba to obserwować i kazał przyjść za 3 miesiące.
Mały akurat spal i jak sprawdzal nóżki to mu wyszło ze nie sa takie same e jak się obudził to wyszły równe. Kazał wkładać tetre między nóżki az do wizyty.
No nic. Trzeba teraz uważać z nóżkami.
A u was też mówili coś o tych kątach ?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nam ok wyszlo 1sze usg bioder i 2gie kontrolne tez, nast za 3mce
nic doktory o katach nie mowili, pewnie bylo ok
jak bedzie teraz z Pl siodelko tula to automatycz w zabke na stawy mala bedzie noszona ok
na zaparcie rmozna numiankiem slodzonym przepajac, powinna kupa pojawic sie na 4dzien max
lub czopek small z mydla wystrugac i do pupy po 3 dniach
lub pare dni dawac mniej proszku do mleka np ostatnia miarka niecala ale polowa jej byla
o zaparciu mowi sie jak dziecko ma kolke i kupki nie ma 3dni z rzedu
nada spr -nasluchiwac czy jelita pracuja na gazy i bulgotanie , jak tak to ok, jak cisza to nie za bardzo
jak na 4dzien brak kupy to lekarz, przepchaja lekko cewnikiem od str pupy, moze kupka juz gotowa do wyjscia
KUPA TO B WAZNA RZECZ ;--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 20:39
AgataP, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Limerikowo- zaczelo sie we wtorek- a raczej przestalo. We wtorek byla kupka ostatnia poznym popoludniem i od tego czasu do srody wieczorem nic- w srode wieczorem jedna kupa po meczarniach- dosc zbita i dalej nic do teraz. Gazy oddaje- nawet sporo ale kupki ani widac ani slychac.
W dzien bylo ok- mala spala duzo ze zmeczenia, ale nie plakala duzo- tylko od czasu do czasu- jak puscila pare baczkow to jej przechodzilo.
Troche na wieczor po kapieli polakalaa ale to chyba za zmeczenia.
Czytalam ze dzieci moga czasem nie oddac stolca przez 5 dni.
Jak bedzie ciezko jutro to chyba podamy wode z brazowym cukrem- irlandzkim sposobem.
Jak nie podziala to wtedy bedziemy myslec o bardziej drastycznych metodach.
Moj maz dzis sie mala zajmie w nocy zebym mogla przespac cala noc- tak ze dziewczyny spokojnej nocy zycze:)
Normalnie nawet piffko dzis sobie wypije:P
AgataP, Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
No i chyba moja energia na dzis zostala wyczerpana
Nie mam cos sily juz na dodatek ledwo chodze .
Pojechalismy dzis na male zakupy pozniej nad morze do bray tak pochodzilismy sporo pozniej przyjechalismy posiedzielismy chwile i pojechalismy na targ myslalam ze kupie jakis fajny obraz bo moje scian na przedpokoju sa puste . Ale nie mieli nic ciekawego ,. Wrocilismy wzielismy stary chleb i pojechalismy nakarmic kaczki i łabędzie
Wrocilismy zrobilam kolacjie wykapalam sie a ledwo sie poruszam tak mnie kuje w dole za kazdym krokiem czy nawet jak podnosze sie z pozyci siedzacej czy nawet jak sie klade albo przekrecam na bok . Ah jeszcze troszke albo 9 dni albo wywoluja 10 dni po terminie
Dobranoc Kochane :*AgataP, Domi IRL, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina a kluje cie bo mala juz tak nisko jest? czy jak? juz duzo nie zostalo kochana...tylko chwilka..
Domi a nie mozna czopka glicerynowego dla malych dzieci podac? na szkole rodzenia mowili ze mozna od 1 tyg podac w razie potrzeby,z tym ze to juz na serio jak inne metody zawioda.
Ja dzisiaj szperalam w szafie szukalam czegos na sesje bo w sobote znajomi nam robia sesje z brzuszkiem ,zupelnie pomyslow na to nie mam...szukam na necie ale nic oryginanego nie ma wszytsko to samo,buciki i tasiemki...
ciuchy tylko takie znalazlam,reszta sie nie nadaje na sesje...moze jutro skocze do centrum handlowego poszukac czegos na przecenie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 22:50
Limerikowo, juska19, Ewelina.Irl, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
Domi woda ciepla w temp pokojowej z brazowym cukrem tez ok , po prostu na przepajanie a jest szansa ze slodkie wypije mala chetniej
ja po 3 dniach poszlabym jednak do gp, 5 to za dlugo
w Pl w szpitalu mowiono o 3 dniach i na 4 by konsultowac u niemowlakowAgataP lubi tę wiadomość
-
trzymaj sie Ewelina, niestety nie doradze nic z kluciem
chyba ze od srodka sie rozciaga na porod plus baby naciska
w Pl po tyg wywoluja w sumie, niby i 2tyg kiedys sie przenosilo, ale nie teraz
moja po 8dn przenoszenia miala skorke pomarszczona na dloniach i stopkach i natluszczalam oliwkaAgataP, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
Agata ok pisze by z tym czopliem glicerynowym sprobowac
dla niemowlat daje sie 1/4 czopka only
plus potem starajcie sie mala mlekiem ok wyregulowac bo za czeste czopki nie sa polecane, sama mala musi nauczyc sie wyprozniac i dusic ta kupke po prostu hi hiAgataP lubi tę wiadomość