jakies ciezarowki w Irlandii??
-
WIADOMOŚĆ
-
a i czasem po porodzie NIE LYKAJ nospy, bo miesien macicy musi sie sam zwinac do poprzedniej malej wielkosci-zrolowac, nie mozna go rozkurczac czasem
na bole po porodzie apap jak karmisz cycem i bolaloby niekomfortowo
w Poz przy moim przyjeciu do szpitala byla wlasnie sytuacja, ze dziewczyna na wlasna reke brala nospe, bo ja bolalo w srodku (to normalny stan ze boli troche z nienacka zakluje,bo sie macica kurczy tym bardziej przy karmieniu piersia)i nie wiedzieli co jej jest, dopiero sie przyznala ze nospy brala i gorzej sobie narobila, no i byla story w dyzurce na przyjeciach
kazdego dnia jak byly wizyty pielegniarek 3x dziennie na sali po porodowej to zawsze proponowaly na bol paracetamol, ale zadna z nas nei brala bo nei bolalo jakos strasznie
mnie tylko glowa bolala 5dni chyba po tym dolarganie. migrene mialam jak trza, ale juz dawalam butle i bralam paracetamol plus znosilam jakos dla babyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 00:32
-
Ewelina super, ze dzis energia Cie rozpiera, jak masz jakies zalegle pranie/prasowanie to dla baby mozna zatem zrobic :--))
nasz wczorajszy grill byl b udany, mimo ze ja z dzieckiem na reku, maz rozpalal, to kazdy cos przyniosl i pomogl bysmy wspolnie siedli i zjedli ;--))
bratowa sie skarzyla sie, ze mimo ze corka ma juz 6 mcy to wlosy jej ciagle wypadaja i ze w ciazy nie widziala by cos sie polepszylo z fryzura
ja mojej swoje jasne pojedyncze staram sie jak tylko zauwaze wyciagac z dloni by nie powedrowaly do buzi,sciaga ona te wlosy z ubrania choc szczotkuje to zawsze sie jeszcze jakis przyplacze
biore merz special, lecz chyba biologii sie tu nie zatrzyma i co ma wypasc to wypadnie ;=)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 11:37
juska19, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
Fajnie Ewelina ze humorek i zapal Cie naszedl:)
Zrob cos milego dla siebie- jakis maly salon pieknosci czy cos:) potemmozesz nie miec czasu:P
Ja dzis np zapowiedzialam mezowi ze jutro potrzebuje dluzsze posiedzenie w lazience- na swoj salon pieknosci a raczej podstawowe czynnosci- hehehe- mycie i ukladanie wlosow, brwi itp bo juz strasze normalnie.
Mala dzis dostala szczepionke na gruzlice. Dzielna byla:)
Jutro wiztyta 6 tygodniowa:)
aNiLewe, Limerikowo, Ewelina.Irl lubią tę wiadomość
-
Ja tez mam mate z plytka oddechowa i super, jedyny minus, ze akurat ten model angelcare nie ma opcji mowienia w dwie strony bo czasem maly lezy w salonie a ja cos musze zrobic w sypialni i juz nie slysze czy cos sie dzieje. Ale za taka cene to super sprzet.
Jaszczurka powodzenia z tym domem. My sie planujemy kiedys przeprowadzic i kupic wiekszy dom a ten wynajmowac i tym wlasnie splacac kredyt z nowego domu. Nie sadzilam ze tak niewiele kosztuje wybudowanie. Opalca sie ja ma sie super lokalizacje. Az sobi zaraz zerkne na dzialeczkiAgataP, juska19 lubią tę wiadomość
-
Hej Mamcie Jak Wam noc minela ?
Ja zasnelam moze chwile po 12 wogole zasnac nie moglam w tym sie budzilam kilka razy do toalety a po 4 wstalam z oczami jak 5 zl razem z P zebralo nam sie na rozmowy W sumie nie jestem jakas nie wyspana a duzo nie pospalam bo zaledwie 4 h niecale bo w tym wędrówki do toalety . Jakies dziwne te noce ostatnie
Pogoda nie fajna za oknem .
Wczoraj zakupilismy wieksze autko
Milego dnia
-
Ewelina ja tez tak mialam z 2tyg przed porodem takie nieprzespane nocki z natlokiem mysli o porodzie, no meczace to, nie wypoczynek
sprobuj za to w dzien drzemek regeneracyjnych
a jakie new autko kupiliscie, prosze sie pochwalic wiekszym nabytkiem ;--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 10:44
Ewelina.Irl lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny chodzicie na baby check upy do poloznych do medical health center?
wlasnie probuje cos zorganizowac ale no na doorydole tam gdzie mi bratowa polecala nikt po 9 sie nie zglaszal, maz ma dzwonic do newportu bo duzo blizej, potrzebujemy tez tej ksiazeczki z zyrafa po ang by wpisac szczepienia, kolejne po 20 wypada -
Limerikowo wrote:Ewelina ja tez tak mialam z 2tyg przed porodem takie nieprzespane nocki z natlokiem mysli o porodzie, no meczace to, nie wypoczynek
sprobuj za to w dzien drzemek regeneracyjnych
a jakie new autko kupiliscie, prosze sie pochwalic wiekszym nabytkiem ;--))
A zakupilismy Honde Hrv 2001r trafilo nam sie z nct na rok i tax na 3 miesiace jeszcze za niewielkie pieniadze . Trzeba dzis jechac zalatwic ubezpieczenie przeniesc na wieksze bo wczesniej mielismy clio silnik 1,2 a teraz przeszlismy na 1,6Limerikowo, juska19 lubią tę wiadomość
-
Hej hej.
My dzis po wizycie 6 tyg - ale wielki suchar!!!!!!
Oprocz tego ze mala wazy 3.900 nic sie nie wywiedzialam nowego.
Dostalam recepte na tabsy antkoncepcyjne ktore Pani Doktor musiala wyszukac w jakies magicznej ksiazce bo nie wiedziala ktore beda podobne do tych co wczescniej bralam.
Sama bym sobie mogla poszukac w necie w sumie prawda?
Zeby zerknela na rane po cesarce to juz musialam prosic- az sie zdenerwowalam i zapomnialam o polowe rzeczy zapytac:(
Ja od wczoraj mam jakis straszny humor. Taka jakas podlamana jestem- chyba to zmeczenie skumulowane wychodzi:(
Limerikowo, aNiLewe lubią tę wiadomość
-
no Domi super ze Veronica ok Wam rosnie , duzy plus dla Rodzicow! :--))
a propos tych all wizyt lekarskich to my na kartce piszemy pyt bo tez zamotani jestesmy, zwlaszcza jak baby daje koncert w czasie wizyty
a ze spr lekow z book to w Pl tez sprawadzaja, zreszta teraz taki big market farmaceutyczny ze i komp moze sie od nadmiaru tej wiedzy zawiesic
lepiej by lekarz check niz zle dal
ja raz tak mialam tu w lck na emergency Johna 2004r, zamiast na zakrzep przeciwbolowy/przeciwzapalny na malarie mi dal!!!!!!!!!!!!!!, totalny odlot, malo co sie nie przekrecilam z problemu w 1ej nodze na obie juz, ok ze 1go tabsa tylko wzielam zamiast 2 jak mowil..
Domi mozesz byc zmeczona i masz prawo lub tez baby blues hormonalny sie dolacza
ja dzis mowie do corki aaa robimy czyli chrrr, bo mama b zmeczona a czym to nie wiem, a ona nie, gadac i bawic sie chce i marudzi, wiec do bujaczka na 10min w tym czasie przelecialm mopem salon i korytarz i dalej wola wiec wsadzilam na spacer 45min i spokoj choc kolo 2 chalupy myslalam ze zawroce bo mala maruda no ale potem sama chrr zrobila na terkot koleczek i sw spokoj na walku -
My też dziś spacery. Upal ze ho ho.
Ciekawe jakie ci tabsy przepisala gp Domi? Mi jako ze karmie dala creazette czy coś takiego. Chociaż nawet jej nie prosiłam. Spytała czy planujemy ld razu drugie i jak powiedziałam ze gdzieś na rok. Półtora to od razu dala receptę. Nie wykupiłam poki co bo trzeba pomyśleć. Jak tu wieczorami czasu brak to po co mi tabsy. Ale nie wykluczam bo gumki to nie dla mnie ;/
A wy ile chcecie mieć dzieci? I kiedy? No chyba ze jeszcze nie macie planlw. Ja chcę góra 2-2.5 no najwięcej 3lata różnicy. Także nie wykluczam starań jak maly skończy roczek.
Ja sie zastanawiałam żeby pójść do położnej na ważenie i mierzenie takie profesjonalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 18:19
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
W sumie masz racje Limerikowo moze lepiej zeby w ksiazce sprawdzali. Sama juz nie wiem.
OPytania mialam spisane ale kartki zapomnialam:)
Baby blus moze byc, teraz ciezko samej jak maz do pracy wrocil a tu pomocy z nikad:(
Na wiosce tez mieszkamy, jedno auto- jak mazwpracyani sie samej nigdzie wyrwac ani nic- tyle co po osiedlu i okoliy z wozkiem pochodzic i tyle.
Moze jutro mi sie humor poprawi jak z kolezanka sie spotkam tu z wioski- bo ma jutro wolne.
Maz ma w pracy dlugi weekend wolny, pt, sob, niedzi i wpn na nockedopiero to po tych dwoch dzionkach sr, czw bedzie w domu troche to moze odsapne. Obiecal tez ze sie mala zajmie cala noc w weekend w ktorys dzien zebym mogla cala noc przespac z korkami w uszach i wypic sobie wieczorem cos dla relaksu. Moze pomoze.
AniLewe- przepisala Ovarette - odpowiednik polskiego Microgynonu ktory bralam przez lata i na mnie dobrze dziala bez efektow ubocznych.
Teraz by mi jeszcze brakowalo 20 kg wiecej od tabletek- by mi napewno humor poprawilo:/
Nie wiem czy tylko zaczac brac odrazu czy czekac na okres- nie wiedaomo kiedy sie pojawi. Z drugiej strony sex mi nie w glowie poki co z tym humorem.
Dzieci nastepnych poki co nie planujemy hehehe:)
-
my bysmy wstepnie chcieli 2 bejbiaski, bo 3 to juz big wysilek,zwlaszcza ze strony mamy i fiz i potem opiekunczy, a odstep tez roczny plus, zobaczymy jak wyjdzie
a ciekawa jestem po ile sa tabsy anty tu? bo tu nigdy takich nie kupowlam , my jedziemy od poczatku na latexie i jest ok ;--))))))))))))))))
w sumie ja zrezygnowlam z anty ze wzgledu na mozliwe klopoty z zakrzepica, jeden incydent choc medycznie niepotwierdzony to chyba byl-co do objawow by sie zgadzalo w sumie plus troche sie mi np organizm rozlegulowuje, potem nada pare mcy by wrocil jakbym chciala baby
Domi cos jest w tym oderwaniu ze musi byc, my mamy 2 autka ale ciezko sie zebrac z mala, po prostu jest za mala bo wskoczyc do sklepu i rwac te produkty tylko z polek i do kasy by koncertu nie bylo..zadna przyjemnosc dla kobiety
ja zostawiam mala na wieczor jak jest spokojna mezowi i jade do duzego dunnsa 24 raz na tydzien na 2h lacznie z trasa,jest to super WOW
mowie:corciu kiedy tu urosniesz bysmy do pennego poszly na shopping? ;--))
a z seksem to jeszcze przyjdzie ochota, ja mialam na wstrzymanie 3mce po porodzie by wew ok sie zagoilo, oczyw przytulanka drobne byly, a teraz normalnie sie chce jak czlowiek na twarz po calym dniu nie pada, to tylko weekendy jak jest 2ga para rak do pomocyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 20:37
Domi IRL lubi tę wiadomość
-
wlasnie wrocilam z wyprawy wlasnej do dunnsa, maz na zmianie z mala
kupilam te orange pamperki, jest napisane ze maja extra layer i zatem sa jeszcze lepsze od zielonych z ksiezycem, przetestuje jutro i dam znac, choc ja tam regularnie zmieniam pamperki bez wzgledu na kolor co godz lub krocej, zalezy jak mala sie wierci
jest promocja teraz na pieluchy np big opakowania np 3 premium 74szt za 10e i brali ludzie , ja tez
plus juz wisza stroje na halloweena jakbyscie przebierac sie chcialy :--))Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2014, 23:38
juska19 lubi tę wiadomość
-
Limerikowo
Ja tez uzywalam tych pomaranczowych pampersow dla corci Dla mnie byly bardzo podobne do tych zielonych oczywiscie jak byla strasza i duzo pila wszystko przesikiwala i bez znaczenia jakie pampersy ..Teraz dla malucha tez bede uzywala tych pomaranczowychLimerikowo lubi tę wiadomość
-
Nasza mala ciagle w pampersach rozmiar 1 ale juz niedlugo wagowo na 2bedzie sie kwalifikowac a jak do trojek dojdziemy to bedzie wybor w roznych rodzajach:)
Bo te male to tylko normalne albo sensitive sa.
Ale daja rade. Bardzo siecieszylam jak wrosla w jedynki bo te rozmiar MICRO bardzo ciezko bylo dostac.
Ale ma juz 3.900 to zarazna dwojki bedziemy polowac.
Szczerze mowiac nie wiem ilete tabsy kosztowaly ale musialy byc taniutkie bo kupilam pare rzeczy wtej aptece, 2 inne leki na recepte plus kocyk- comforter dla malej, spinki do wlosow i zaplacilam 20 e z groszami. A wiem napewno ze jeden zlekow kosztowal 5.85 a kocyk 6.85 wiecten trzeci lek i tabsy na pol musialy byc bardzo tanie. wyrzucilam rachunek:)juska19, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
4 pazdziernika tesciowie przylatuja na 10 dni. Moze odsapne troszke.
Tesciowa do kuchni, tesc do ogrodka do roboty i bedzie super- heheeh.
Kazalam im przywiesc chusteczki mokre w pojemniczku co mozna potem wklady wkladac- wiecie o czym mowie- zeby chucteczki nie obsychaly. Bo tu takich nigdzie nie ma.
Sa te takie pojedyncze paczki z zamykaniem ale one drozsze niz te zbiorcze paczki po pare sztuk-a te sa na folijke zaklejane i strasznie mnie denerwuja.Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Domi nie wyrzucaj rachunków jakasz coś na receptę. Z tego ci mi się wydaje można odzyskać 20% tak jak za wizyty lekarskie. Ale tu Limerikowo specjalistka od tych spraw.
W każdym razie raz dostałam receptę na 1x eltroxin na tarczyce i zapłaciłam ponad 20euro za miesiąc. Potem dostałam recepte na 3 miesiące i zapłaciłam niecałe 20euro. Także teraz już zawsze proszę o więcej. I tak lipa bo w pl opakowanie jest na 3miesice a tu konkretnie wycinanaja 31tabletek na miesiąc może z anty pigułkami było by podobnie. Ale i tak tanio Domi zapłaciła
Daj znac lim jak te pomarańczowe. Ja próbowałam wyczytać na pl pampersie różnice to było napisane ze one sa ekonomiczne. Ale tu sa przecież droższe jak te zielone. Chyba ze teraz sa w promocji?
Ja zakupiłam zielonych 5paczek bo miałam kupon jeszcze 10euro off. Ale idą jak woda bo też zmieniam często. Średnio co godzinę. Ale dzięki temu pupcia piękna zero zaczerwienienia itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:42